Ferrari, Pull-Rod Süspansiyon ile Devam Edecek

yazar:

kategori:

Ferrari, geçen sene pull-rod süspansiyon sistemini kullanmaya başlayarak Formula 1 dünyasını şaşırtmıştı. Bu sistem en son 2001’de gridin arkasında yer alan Minardi tarafından kullanılmıştı.

Takımın teknik patronu Pat Fry, sistemi kullanmaya devam edeceklerini söyledi. Fry “Bu konuda kesinlikle sorun yaşamadı. Bu sistemden biraz aerodinamik avantaj elde ediyorsunuz. Aynı zamanda yapısal sorunlarımızı da çözdük.”

“Sistemi geliştireceğiz ve görüntüsü farklı olacak. Başkaları da sistemi kullanmaya başlarsa şaşırmayacağım. Bu sistemden ilk bahsettiğimizde ilk tepki çılgınlık olduğu yönündeydi. Ancak artı ve eksilerini karşılaştırdığımızda aptalca olmadığını görüyoruz.” dedi.

 


Yorumlar

  1. Ferrari taraftarı avatarı
    Ferrari taraftarı

    Bir az daha ayrıntılarına gir de her kes öyrensin neyin ne olduğunu. Mclaren ve RBR hala konuşma yapmadılar. Bizim patron ayrıntıları anlatmaya başlamış bile. İşini yapsana… hızlı araç üretmeyi başaramıyorsunuz, üstüne bir de konuşuyorsunuz ortalık yerlerde. Senelerdir Mclarenden hızlı araç üretemiyordunuz, bir de RBR patlama yaptı tam oldu. Sezona 3-cü en hızlı araçla başlarsak bizim için iyi sonuç olacaktır. Lotus, Williams Force İndia Mercedes de iddalı gireceklertir sezona.

  2. Fry said access to the springs\dampers was good until the turning vanes got in the way!

    Turning Vane'ler yüzünden süspansiyona ulaşım çok zorlaşmış.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir