"Sutil Force India ile Dönüyor, Di Resta'nın Yeri Pek Sağlam Değil"

yazar:

kategori:

Geçen sene Formula 1’deki koltuğunu kaybeden Sutil, eski takımı ile Formula 1’e dönme mücadelesi veriyor ve bu konuda Jules Bianchi ile mücadele ediyor. Motorsport-Total’in haberine göre Sutil takımla anlaşma imzaladı.

Son günlerde çıkan haberlere göre Force India takımı el değiştirebilir. Bu söylentilerin ortaya çıkmasının ardından takımın üst düzey isimleri söylentileri yalanlasa da takımın geleceğinin nasıl olacağı henüz kesinleşmiş değil.

Şimdiye kadar çıkan haberlerde resmi olarak açıklanmasa bile Paul di Resta’nın takımda kalmak için anlaşmaya sahip olduğu söyleniyordu.

Motorsport-Total, takımın el değiştirmesi halinde sponsor desteği bulunan Sutil’in kalmasının kesin olduğunu ancak herhangi bir sponsor desteği bulunmayan Di Resta’nın yerini paralı pilotlardan birisine kaptırabileceğini iddia ediyor.

 


Yorumlar

  1. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    İnşallah Di Resta takımda kalır. Di Resta-Sutil ikilisi, 2011'de ki gibi bir ikili muazzam olur. Di Resta çok yetenekli bir pilot. Bildiğim kadarıyla F3 serisinde takım arkadaşı Vettel'i, yani son 3 sezonun şampiyonu olan Vettel'i de yenmiş bir pilot. 2010'da DTM'de kazandığı şampiyonlukta cabası. Yetenekli olduğu aşikar. Bu sezon Hulkenberg'e yenilmesine sebep ise ''bence'' yeni şasi.

    Sezonun 14. yarışı yani Singapur yarışından sonra Force İndia takımı VJ 05 aracında yeni bir şasiye geçti. Ne olduysa bu dönemden sonra oldu zaten. O döneme kadar Di Resta, takım arkadaşı Hulkenberg'e karşı biraz daha üstün performans sergiliyordu. Ancak Japonya'da kullanılan yeni şasi beraberinde Hulk'un yükselmesini, Di Resta'nın da düşmesine sebep oldu. (Serhan Acar'dan alıntı.) Tabi Hulkenberg'de çok yetenekli çıktı. 1 senelik ayrılığının ardından dönüşünde Di Resta gibi rekabetçi bir pilota çok iyi dayandı. Yanlış hatırlamıyorsam Hulkenberg Gp 2 sezonunda, ilk sezonunda şampiyon olmuş bir pilot. Onunda yetenekli olduğu aşikar.

    -Bana göre- Perez'in, Telmex gibi büyük bir sponsoru olmasa Mclaren'e transferi hayal olurdu. Mclaren çok büyük bir takım olabilir, ancak büyük bir sponsoru da göz ardı edecek bir takım olduğunu düşünmüyorum. Perez'in arkasında Telmex gibi büyük bir güç olmasa, benim tahminimce Mclaren Di Resta-Hulkenberg ikilisinden birini alırdı.

  2. Timo Glock da Marussia'dan ayrılabilirmişmişmiş…

  3. Team Sauber  C31          Seb. Vettel(Duhan) avatarı
    Team Sauber C31 Seb. Vettel(Duhan)

    Bu Force İndia ne çalkantılı takımmış be arkadaş.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir