Alonso Birçok Defa Red Bull'un Teklifini Reddetmiş

yazar:

kategori:

Özellikle 2012’de Red Bull ile Ferrari arasındaki mücadelenin ardından Marko, Alonso’nun yenildiğinde sürekli politika yaptığını söylemişti.

Alonso ise aslında Red Bull’un tekliflerini birçok defa geri çevirmesi nedeniyle Marko’nun bu kadar saldırgan olduğunu ima etti.

Totalrace’deki haberde Alonso: “Birçok defa hayır cevabını duyduğunuzda, her defasında bu biraz daha incitiyor.”


Yorumlar

“Alonso Birçok Defa Red Bull'un Teklifini Reddetmiş” için 43 yanıt

  1. Grosjean Kimi yi defalarca sıralamada geçmiş yarışta defalarca podyuma çıkmış olmasına rağmen karıştığı kazalar yüzünden az kalsın koltuğunu kaybediyordu. Zaten Lotus kararı vermede baya bekledi ki Grosjean a bu yolla akıllı sür mesajını da yolladı. Neyse Maldonado nun saf hızını sana zaman gösterecek gibi bekleyip görelim o zaman.

  2. barrichello ezilmek şöyle dursun, yenilmedi bile. hem sıralamada hem de puan olarak maldonado'nun önünde bitirdi. neyse bu tartışma böyle bitmez. eğer pdvsa pilotuna güvenir de yanına sağlam bir pilot gelmesine izin verirse o zaman görür herkes maldonadonun ne olduğunu. bu seneden umutlu değilim sürücü olarak seçildikten sonra hazır değilim diyen biri var takım arkadaşı olarak. muhtemelen onu da senna gibi yenecek ve milletin ağzına bu maldonado saf hız lafını pelesenk edecek.

    ama sonuç transferlere geldiğinde maldonado ile hiçbir büyük takım ilgilenmeyecek, o kadar parası olmasına rağmen ne ferrari, ne redbull ne lotus ne de mclaren ile adı geçti. bu olay kaza yapmasıyla ilgili de değil. kaza yapmasıyla ilgili olsa kazanın kralı var grosjean. ama 2013 anlaşmasını kaptı.

  3. Dediğin gibi düzgün okumamışım kusura bakma sardırmak diye bir kelimenin varlığını ben de öğrenmiş oldum. Sezon 20 yarış değil 19 muş Barichello dediğin gibi 1 sayıyla Maldonado'yu yenmiş gibi. Ben de Maldonadonun gücünü kanıtlamak için detaylara bakayım dedim amacım Maldonado yu körü körü savunmak değil (ki favori pilotum falan da değil ) Detaya baktığımızda Barichello ezilmiş gibi.
    Barichello sezon boyunca ilk 10 a giremediği gibi sadece 2 kere 11. olmuş Maldonado ise birer kez 7.-8.ve 9. olmuş. Aynı seans Barichello 15-11-19. olmuş. Bunu daha önce fark etseydim ilk olarak yazardım ki bu detay beni tatmin etti. Yani Barichello dan sıralamada çok daha iyi bir iş çıkarmış Tarihinin en kötü sezonunu yaşayan Williams ı ilk 10 a 3 kez sokabilmek te saf hızın başka bir kanıtı olmalı.

    Hulkenberg Barichello ya açık ara yenildi bunu tartışmaya gerek yok

  4. Alonso'nun net olarak 2 kere Red Bull pilotu olma eşiğinden geçtiğini biliyorum. İlki Renault test pilotu olduktan sonra yaşandı. 2002 yılından 2003 yılına geçerken yani. Jaguar takımıyla teste çıktı, beğenildi… Ama Button kovulunca yerine Alonso geçti. Jaguar da Mark Webber'i seçme kararı aldı, fena da yapmadı. Sonra da Jaguar Red Bull'a dönüştü.

    Diğer teklif olayını da Oversteer anlattı.

  5. arkadaşım hala düzgünce okumuyorsun saRRRdırmak diyorum R var. sa-R-dırmak diyorum. takmak demektir. saldırmak kelimesini kullanmadım bile.

    2 pilotun da çıktığı 19 sıralama seansının 10'unu barrichello, 9'unu maldonado alıyor. sonuçta barrichello kazanıyor.

    barrichello maldonado'yu da hulkenberg'ü de yendi.

  6. Yorumcular arasında, şampiyon olmak ile büyük takımda yarışmak arasında fikir farklılıkları oluşmuş. Bu kişilere göre değişen bi görüş demek ki, kendin gibi düşünmeyenleri ayıplamamak gerek. Şahsen, oyun oynarken (fantazi olsun diye Minardi'yi seçmek dışında) ne biliyim şampiyonlukları çok diye Williams'ı seçmem, çünkü onla kazanmam pek mümkün değil. Ancak Ferrari'nin yerine Mclaren'i alırım çünkü ona daha çok sempatim var. Yine de, profesyonel bir pilot olsaydım duygusal bir tercih yerine mutlaka hızlı bir araç seçerdim.

  7. Saldırı saldırmak aynı şey takmak anlamında kullandıysan saldırmak yerine takmak de !

    10 sırlama seansını önde tamamlayan Maldonado nasıl 9 da kalıyor anlamadım

    Tecrübe olayına gelince bu Hulkenberg in Baricelloya yenilme sebebiydi bana göre diyelim değil. Yani Tecrübe kazanmasına rağmen Baricello yu yenemedi bu yine söylediklerimi destekler çünkü Baricello Hulkenberg i bile yendi ama Maldonado yu yenemedi demek istedim söylemek istediğimi ya anlatamadım ya da anlamadın.

  8. yazdıklarımı iyi oku, saldırma değil sardırmak dedim. takmak anlamında. diğer konu barrichello sezonda 20 sıralamanın 19'una çıktı. yani 10-10 olması imkansız. sonuç 10-9 barrichello önde. yaşına rağmen hem de.

    hulkenberg konusunda nasıl yanılmadığımı bir üstteki mesajımda yazdım zaten. tecrübe o kadar önemli olsaydı, sezon sonuna doğru barrichelloyu yeniyor olması gerekirdi, ki genel olarak bakınca, sezon başında da, sezon sonunda da barrichelloya yenilmiş. ilk 3-4 yarışta tecrübesi yoktu diyelim, son yarışa kadarki 10-12 yarışlık tecrübeleri neden yardım etmemiş barrichello'yu yenmesine?

    hamilton'ın ilk senesi dediklerime ayrı bi kanıt zaten.

  9. Bence paranoyalar kuracağına cevap vermen daha mantıklı olur. O günkü yazışmamızdan sonra ilk defa yazıyorum saldırı demişsin ben saldırı göremiyorum. Favori pilotu olayına gelince benim favori pilotum kimi ama o da eleştirilebilir. Sence de çok sığ düşünmüyor musun ? Hulkenberg olayına gelince açıkça yanıldığını sana göstermiş oldum. Maldonado iyi pilot olsaydı Baricelloya yenilmezdi demiştin ama Maldonadonun sıralamada 10-10 eşit bitirdiğini hatta önceki sene yere göğe sığdırılamayan Hulkenberg in Baricelloya hem sıralama hem de yarışta yenildiğini söyledim. Hesap basit 2-3 yarış üzerinden hesap yapamazsın yarış içinde pilotlar sorun yaşayabilir bu yüzden en doğru yöntem sezon geneli.

  10. bundan sonra yorumlarımın altını kirletmek yerine, saçma sapan düşüncelerini kendine saklarsan sevinirim. Yada yeni bir yorum yaz düşüncelerini orda paylaş lütfen. Sığ düşüncelerine cevap vermek istemiyorum, saçmalık ötesi. Ama bilgin olsun diye kısa bir şey yazayım, ben senin yeteneksiz dediğin adamı 2003 yılından beri desteklediğim ve beğenerek izlediğim gibi, hiçte pişman olmadım, halada beğenerek izliyorum. Sende ne kafası yaşıyorsun bilemiyorum, birisine olan taraftarlığımı sorgulamak senin ne haddine? sen kendini ne zannediyorsun da bu tarz cümleler kuruyorsun? olaylardan keyif alacağına, adamın fotosunu avatar yapmışsın, aklınca adamın şampiyon olamadığı anla ve taraftarlarıyla dalga geçiyorsun. Vettel, Kimi, Schumacher Hamilton kim kazanırsa kazansın kimin taraftarı olursan ol, bunlardan biri kazanınca deliler gibi sevinmene hiç bir lafım yok, olamazda, ama birinin başarısızlığı ile tatmin olup bunu avatarına kadar taşıman acınacak bir durum değilde nedir? buna cevap ver mantıklı bir cevabın varsa. Hayatında gerçekten görmediğin, tanışmadığın birinden bu kadar nefret etmen mantıklı değil, adam senin var olduğundan beri haberdar değil, sen nefret kusuyorsun sağda solda, psikolojik bir vaka olabilir, dalga geçmek, laf çarpmak değil amacım, gerçekten bu haller normal değil onu anlatmaya çalışıyorum, ama üzülme yalnız değilsin!!! senin gibi her takımın taraftarı var, bir dernek kursanız adam akıllı yorum yapanları 2 ye katlarsınız…

    daha öncede söyledim, Facebook ta olduğu gibi kullanıcı engelleme olsa, sen ve senin gibileri engellerim, sadece konuşmaya değecek bir kaç kişinin mesajlarını görür, onlarla ne yapıyorsam devam ederim. Ama maalesef bu şuan mümkün değil, depremle yaşamayı öğrenmeye çalışıyorum hala…

  11. http://www.youtube.com/watch?v=f7QdfkcavcM

    benim hoşuma gittiği için paylaştım.umarım sizde seveceksiniz

  12. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Son rocky filmini seyretinmi. D.Ş. boksörü adamdan saymıyorlardı karşında rakip yok diye, sonra 60 yaşındaki rocky ile dövüştürdüler prestij olsun diye. Çok ufak bir sayı farkı ile (3 puan maçı) kazandı adam ama, herkes rocky i alkışlıyordu… Umarım burdan çıkarman gereken ana fikri çıkarırsın.

    Gerilen sadece sizsiniz, bu araçlan bile bu adamı zor yeniyorsak, altında araç olsa neler olur acaba diye..

  13. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Alonso hint kumaşıyım dmeek istememiş, bunu bizzat 12 takımın 9 u, artı tüm medya söylüyor, sizin ne dediğiniz çok da önemli değil..

  14. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Beni bağlamaz da ilgilendirmezde kendi pilotumun dışında kimin ne yaptığı.. O senin düşüncendir, bu da benim. Sonuçta burası düşüncelerimizi beyan ettiğimiz bir platform.

    Cevap olarakta emin ol bir MASSA bir Vettel den çok daha mutludur kırmızıları sürdüğü için. RBR nin tüm taraftarlarına Monza daki seyirci ve coşku yeter..

  15. ne oldu hayırdır favori pilotunu biyerde eleştirdim de mi sardırdın bana bu ara 🙂 baktım da hesabına tecrübe hulkenberg cevap falan demişsin, sezonun ilk 2-3 yarışına bak barrichello önde. son 2-3 yarışına bak barrichello yine önde. tecrübe zamanla kazanılan birşeydir. senin dediğin gibi olsa hulkenbergin mesela sezon başında yenilmesi, ortasında eşitlemesi, sonunda ise daha iyi performans göstermesi gerekirdi. ama tüm sezon eşit bir şekilde daha düşük performans göstermiş. yoksa sana göre tecrübe ilk yıl 0, ikinci yıl ise vahiyle mi iniyor? illa 2. yıl mı lazım tecrübe için? hayır.

  16. Ferrari köklü takım, biliyoruz da siz yine de Ferrari'yi gözünüzde çok büyütüyorsunuz. Anlı şanlı Ferrari 1983'ten 1999'a kadar hiç şampiyon olamamıştır. Ancak Schumacher ile belini doğrultabilmiştir. Bu gün pek çok kişinin Ferrari hayranlığının altında da 99-2004 arası Schumacher dönemi yatar. Ferrari'yi bu dönemden ibaret sanırlar. Ahmet Berat BEGÜN'ÜN ''Dünden Bugüne Formula 1 , Formula 1'in 55 Yılı '' adlı kitabında der ki ''İlk günden beri Formula 1'in içinde olan ve bu sporun lokomotifi sayılabilecek Ferrari beklediği başarılara Ford(1968-1974), Honda (1986-1991), Renault (1992-1997) ile kıyaslandığında biraz geç ulaşmıştır.''Şampiyonluk şampiyonluktur, hangi takımda kazanıldığının çok da önemi yok. Alonso'nun bir taraftan da Red Bull'un teklifini kabul etmediği için pişmanlık hissettiğini düşünüyorum. Tabi o zaman Red Bull'un bu kadar başarılı olacağı kestirilemezdi. Ama eğer Alonso Red Bull'da olsaydı şu anda en az 5 şampiyonluğu olacaktı ve Formula 1 tarihindeki yerini daha da üst sıralara taşıyacaktı. Ferrari'de 2010 ve 2012 sezonların son yarışlarında kaybettiği şampiyonlukların psikolojik etkisi çok ağırdır sanıyorum. Ayrıca Vettel -Webber ilişkisinden bahsedilmiş ama takım arkadaşını pist içinde ve dışında Alonso kadar ezen başka bir pilot yok. Massa'nın sağlam vites kutusunu değiştirmeleri mesela çok ağır bir olay Massa için. Webber Vettel'e atak yapabiliyor, örneğin Brezilya yarışı. Peki Massa Alonso'ya en ufak şekilde direnebilir mi?

  17. Sonuçta saçma bir mantık

  18. http://www.youtube.com/watch?v=eG-yU-W5rZc ilgili video. 3:19 ve sonrası konuyla alakalı…

  19. Marco kaşındıkça Alonso'da kaşıyor maşallah. Alonso'nun Red Bull'u reddettiği doğrudur ama bu özellikle 2008 ve 2009 sezonu içindi. Alonso'nun 2011 kanada Gp'sinde ispanyol medyasına, bir kaç sene önce REd Bull'u seçseydim belki de şuanda 2 yerine 5 şampiyonluğum vardı demecini ben çok net hatırlıyorum. öte yandan kararından pişmanlık duymadığını da kaç kere söyledi, bence pişman olmuştur, ama 2008 yılında Ferrari'ye gitme şansı varken REd Bull'u seçmemesi oldukça mantıklıydı.

    Hangi pilot 2008-2009 yılına bakıp Ferrari'den teklif gelmişken REd bull'a gider ? ben olsam muhteşemen geçen 4 senenin üstüne bile yine Ferrari, Mclaren gibi büyük takımları seçerim.

  20. Seneler geçiyor,istediği şampiyonluk bir türlü gelmiyor,''çoluk çocuğa'' geçiliyor,sinirler geriliyor

  21. Ferrrrnandooo avatarı
    Ferrrrnandooo

    senin ki daha sacma olmuş 😀

  22. Forza Ferrari avatarı
    Forza Ferrari

    Herhangi bir takımda şampiyon olabilir başarılar kazanabilirsiniz ama ferraride yarışırsanız asla unutulmazsınız ''Fernando Alonso'' bu sözü daha ferrariye gelmeden önce söylemişti şimdi daha iyi anlaşılıyor.

  23. Furkan  Karaman avatarı
    Furkan Karaman

    Ahahhaaha güleceğim yoktu, çok iyi

  24. şumi diye pilotmu kaldı dostum .uyan uyanm.

  25. 2009 da gördüklerin yetmedi mi ?

    hayırdır 2009 da motor kuralları değiştide benmi bilmiyorum acaba.birde 2009 daki kurallar sizin gibi küçük takımların biraz daha öne çıkması daha doğrusu ferrari ve mclarenin önünün kesilmesi için yağılan bir hamledir ve bu sizin için yapılan kurallar sayesinde tarihin en çirkin araçlarını seyretmek zorunda kalıyoruz.

    Redbulldaki üç şampiyonluk daha değerli.Ferrari ve Mclaren gibi takımları üç kez üst üste hangi takım yendi sorusunu sorduklarında Redbull deyince ezilip büzülmüyorsanız büyüklüğünüzle o ayrı mesele.

    fazla değil şurada üç beş sene sonra muhtemelen semereniz dahi okunmayacağı için ileride sizi hatırlayan olmayacak.

    2010 ve 2011 de yenemeyeceğinizi anladığınızda yasaklanan onca şeye rağmen ne oldu gördük diyordunuzya sezon başı ozaman adı büyük kendi küçük takımların Redbull'a kaybettiklerini topluyordu işte.

    madem o kadar büyük takımdınız 2012 de sezon başı nerelerdeydiniz diye sorarlar adama.hani yasaklananlara rağmen ilk yarıştan itibaren herkese tur bindirmiş gibi konuşmuşsunuz ya.sezonun ikinci yarısından itibaren toparlamış görüntünüz ve alonsonun başına gelen iki talihsiz kaza (hani şu büyük patron hornerin dileyip drduğu kazalardan bahsediyorum) ve buna rağmen üç puanla son yarışta kazanılmış şampiyonluk.birde şunu unutmayın bu motorsporları bu sporda MOTOR GELİŞİMİ VE TEST YASAĞI OLMASIN dikkat edin büyük puntolarla yazdım sizin büyük(!) takımınız puan alma mücadelesinde olacaktır.sizin şuanki başarılarınız 2008 sonrası yasaklanan kurallar sayesindedir bunu unutma.

    Bunu diyecek insanın bir destur çekmesi gerekir.Webber ve Vettel hangi sıralama seasından birbiri için sıra kazandırmaya çalışmış ? Vites kutusu mührünü söken adamların taraftarı mı söylüyo bunları ?

    biz hiç bir zaman bunu inkar etmedikki neyi gizlemeye çalışalım.ama siz biz eşit yarıştırıyoruz dediğiniz weber ne hikmetse sen başı coşuyor sene sonuna doğru her türlü sorunla boğuşmak zorunda kalıyor.ya kersi bozuluyor ya her startta kalkamıyor ya alternatör bozuluyor hiç bilemedin kanadını sökülüp diğer pilota takılıyor.

    Biz doğruyu söylediğimiz için sevilmiyor olabiliriz ama doğru söyleyenler elbet sonunda hak yolunu bulmuş olurlar.Ama sizin gibi düşünenler elbet bu sitede yer bulamayacak zamanla bizde bunun için çaba gösteriyoruz düşüncelerimizle ve davranışlarımızla sizin gibi sığ düşünen taraflarlar sadece siteyi bulandırıyor.

    doğru davranışlarınız ve sözde düşüncelerinizle zaten çoğu insan siteden uzaklaştı.

    Haydi sor sor 🙂 Malum pilot Abu Dhabi'de Kimi'nin arkasında değilmiydi ? Yoksa başka yerdemiydi hani şapka olayı falan bu şapka nerden çıktı yaa 🙂

    buda formula 1 i nasıl izlediğini gösteriyor.aç iki yarışı bir karşılaştır bakalım aradaki farkları.bahreynde kiminin atak denemsi bile varken bir kaç kez abudabide alonso yaklaşamıyor bile.fark kapanmaya başlıypr sadeceki zaten yarış bitmişti.

    neyse şimdi herhalde senin formatından çoğunun cevabını almışsındır.yo yetinmedim diyorsan son üç senelik redbul tarihini değil bir ferrari veya mclaren tarihini de açıp incelemeni tavsiye ederim.

  26. Maldonado nun İspanya galibiyeti Schumacher in 7 şampiyonluğuna bedeldir gibi saçma olmuş.

  27. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın
    2014 den sonra göreceğim bu gibi küçük takımları.

    2009 da gördüklerin yetmedi mi ?

    ferrarideki bir şampiyonlukmu yoksa redbuldaki üç şampiyonlukmu.

    Soru sorduğunda arkasına ? işareti koymayı unutma.Tabiki Redbulldaki üç şampiyonluk daha değerli.Ferrari ve Mclaren gibi takımları üç kez üst üste hangi takım yendi sorusunu sorduklarında Redbull deyince ezilip büzülmüyorsanız büyüklüğünüzle o ayrı mesele.

    birde vettelden bahsetmişler.yahu 2012 sezon başında nerelerdeydi bu adam bana bir söyleyin allahını severseniz.

    2010 ve 2011 de yenemeyeceğinizi anladığınızda yasaklanan onca şeye rağmen ne oldu gördük diyordunuzya sezon başı ozaman adı büyük kendi küçük takımların Redbull'a kaybettiklerini topluyordu işte.

    redbul destek vermedikçe (webberi durdurmadıkça) vettelden bir cacık olmaz.

    Bunu diyecek insanın bir destur çekmesi gerekir.Webber ve Vettel hangi sıralama seasından birbiri için sıra kazandırmaya çalışmış ? Vites kutusu mührünü söken adamların taraftarı mı söylüyo bunları ?

    2012 de mclaren biraz hızlanınca görüyoruz muhteşem vetteli.ya buttona geçiliyor yada lewise.

    Hızlı olana geçilirsin bu yarışların kuralı daha bunu anlamadıysan biraz daha incele sen bu sporu.

    şimdi vettelle bir problemim yok ama taraftarları soğutuyor adamdan.hani biz alonsoyu severiz ama taraftarları soğutuyor diyen gurub için söylüyorum.

    Biz doğruyu söylediğimiz için sevilmiyor olabiliriz ama doğru söyleyenler elbet sonunda hak yolunu bulmuş olurlar.Ama sizin gibi düşünenler elbet bu sitede yer bulamayacak zamanla bizde bunun için çaba gösteriyoruz düşüncelerimizle ve davranışlarımızla sizin gibi sığ düşünen taraflarlar sadece siteyi bulandırıyor.

    şunada değinmeden geçemeyeceğim 2012 bahreyn yarışında vettelin arkasında bir alonso veya bir lewis olsaydı vetteli geçermiydi geçemezmiydi.bunu özellikle vettel ve redbul taraftarlarına soruyorum.

    Haydi sor sor 🙂 Malum pilot Abu Dhabi'de Kimi'nin arkasında değilmiydi ? Yoksa başka yerdemiydi hani şapka olayı falan bu şapka nerden çıktı yaa 🙂

    Saygılarımı ve sevgilerimi iletip yorumu değerli tarafsız düşünen formula 1 sevenlere bırakıyorum.

  28. Halit Büyük avatarı
    Halit Büyük

    Yok artık, o zaman gridde en mutlu kişi Massa.Ne de olsa yıllardır Ferrari sürüyor.Ya da Marussia ile 10 şampiyonluk Ferrari sürmekle denk olur mu ya da ileri gidelim Senna'nın üç şampiyonluğu napcaz ? 🙂

  29. Hayat bu, neyin ne olacağı belli olmuyor. Eğer Alonso zamanında Red Bullun bu kadar güçlü olabileceğini kestirmiş olabilseydi, muhtemelen 2009 da dahil Red Bull ile 4 şampiyonluk yaşayıp şampiyonluk sayısını 6'ya çıkarabilirdi ve belki de Schuminin şampiyonluk sayısını da geçme fırsatı olabilirdi. Schumin geri dönüşü de buna benziyor. O da Mercelesle tekrar kazanabileceğini düşünerekten döndü fakat kestirdiği gibi olmadı. Zamanında Mercedes yerine Red Bulla dönseydi belki de 10 sayısını görebilirdi. Kim bilir belki de Hamiltonun Mercedese gitme kararı doğrudur, bunu bekleyip göreceğiz.

  30. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Az öncede söyledim bir Ferrari ve bir Mclarende şampiyon olmak kolaydır olamamak ise ayrı bir durumdur.Önemli olan zoru başarmaktır bunu sizde biliyorsunuz ama Fenerbahçe de Elazığ dan iki gol yedi dün akşam böyle anlatayımda belki anlarsınız.

  31. Team Sauber  C31          S. Vettel(Duhan) avatarı
    Team Sauber C31 S. Vettel(Duhan)

    Fernando Alonso'nun olgunlaşması gerekiyor!Bu kibirler çokkkkkkkk fazla!

  32. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    RBR de 3 şampiyonluk, bir Ferrari de yarışmak yapmıyor malesef.. RBR işte altı üstü..

  33. mclarenci mp4  avatarı
    mclarenci mp4

    ahjahahahah marko'nun yerinde olsam bidaha evden dışarı çıkmam, fena oturtmuş. Suratı patlıcan gibi olmuştur 😀

  34. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Alonso için daha öncede söylediklerim şunlardı kariyer başarılarını sadece Renault ile almış ve başka bir başarı elde edememiş bir pilot konumunda şuan.Mclaren ve Ferrari gibi takımlarda herkes şampiyon olur ve olabilir hatta olamaması garipseniz aynı Alonso'nun şuan içinde bulunduğu durum gibi.Önemli olan bukadar geçmişe sahip takımlar arasında üstün başarılar elde etmektir ben tarihin pek öneminin olduğunu düşünmüyorum tarih sadece saygı kazandırır tabi o saygıyı iyi şekilde kullanmalısınız böbürlenerek veya karşındaki takımları küçümseyerek değil.Sonuç olarak Alonso şuan Redbull da olsaydımda o şampiyonlukları ben kazansaydım demek istiyor.

  35. 2009 sonunda hondayı reddetmişti ama gördükki button şampiyon oldu.mclarenden bile kovuldun renaultta ekmeğini yediğin şampiyon olduğun takıma ihanet edip takım şampiyon olmamı istemiyor diye ağladın.ferrariye gittin.bir çok değerli insanı işinden ettin.örnek cris dyer.aldo costa.massanın bile kişiliğini bozdun adam bildiğin yuvarlak oldu sayende.

  36. alonso'nun ferrarideki 2012 sezonu redbulldaki vettelin 3 şampiyonluğuna bedeldir.

  37. 2009 dada brawn çok istemişti alonsoyu ama orayada gitmemişti.demekki adamın aklında ferrariden başkası yokmuş.kazara 2009 da brawna 2010 2011 ve 2012 dede redbulda yarışsaymış ve şuanda altı şampiyonluk kazansaymış demek orta yerinden çatlayacak insan çokmuş.adamın iki şampiyonluğu var ona rağmen her sene her pilotun ve patronun en çok çekindiği isim.şimdi adrian var ve redbul hüküm sürüyor ama ne zamana kadar.ferrari hep vardı ve var olacak.hele şu 2014 den sonra göreceğim bu gibi küçük takımları.ve ferrari hala orada olacak.şimdi alonso ferraride bir şampiyonluk kazansa hangisi daha değerli olur sorarım sizlere.ferrarideki bir şampiyonlukmu yoksa redbuldaki üç şampiyonlukmu.birde vettelden bahsetmişler.yahu 2012 sezon başında nerelerdeydi bu adam bana bir söyleyin allahını severseniz.redbul destek vermedikçe (webberi durdurmadıkça) vettelden bir cacık olmaz.vettele herkesten 1 saniye hızlı aracı ver ve takım arkadaşını sabote et kazansın.2012 de mclaren biraz hızlanınca görüyoruz muhteşem vetteli.ya buttona geçiliyor yada lewise.şimdi vettelle bir problemim yok ama taraftarları soğutuyor adamdan.hani biz alonsoyu severiz ama taraftarları soğutuyor diyen gurub için söylüyorum.keşke ferrariye bir gelsede ama şuanki ferrariye görsek şu muhteşem ötesi adamı.inanın bunu canı gönülden istiyorum .şunada değinmeden geçemeyeceğim 2012 bahreyn yarışında vettelin arkasında bir alonso veya bir lewis olsaydı vetteli geçermiydi geçemezmiydi.bunu özellikle vettel ve redbul taraftarlarına soruyorum.kiminin iki sene sonra geriye dönüşü biraz korkak davranmasına sebep olmuştur orada.

  38. Marko kaybetmemiş Fernandocuğum Kaybeden yine sen olmuşsun maalesef. Vettelin elde ettiği arka arkaya üç şampiyonluğu görünce için cız etmiştir. Renault ile İki dünya şampiyonluğu elindeydi 3 de Red Bull Renault da olurdu etti mi 5 buda mükemmel bir şampiyonluk sayısı demekti. Neyse geçmişe mazi derler iyi kide kabul etmemişsin Vettel gibi bir pilotun ortaya çıkmamasına neden olurdu bu anlaşma.

    Geçmişi başarılarla dolu takımının başka pilotlar tarafından kazanılan başarılarıyla sana iyi övünmeler…

  39. Nico_Hulkenberg avatarı
    Nico_Hulkenberg

    Bence Alonso şampiyon olamadım,Redbull da olsaydım kesin şampiyon olurdum diye düşünüyordur.Ben bu durumda olsam baya sinirlenirdim bir sporcu olarak.Taraftarların yapacağı birşey yok.Ya küserler yada sinirlerini nesnelerden çıkarırlar >:)))

  40. Başarılara bakınca kimin incindiğini gayet açık bi şekilde görüyoruz.
    Sanki red etmiş te rbr başarısız olmuş.Komik çocuk seni.

  41. elvan dalton avatarı

    Kesinlikle katılıyorum. Ferrari'de yarışmak çok özel olabilir ama ondan daha özel şey şampiyon olmaktır.

  42. scuderia  Raikkonen avatarı
    scuderia Raikkonen

    Ahahaha Marko adamı böyle zorlarsan lafı cuk dıye oturturlar 🙂

    Adam da art niyet olsa bunu sezon içinde bin ekre söylerdi..

  43. 2009 öncesinden bahsediliyor sanırım. Yoksa koşa koşa giderdi 🙂

    Ayrıca ileride Red Bull'a gidip "Burada çok mutluyum, rüya takımım" da diyebilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir