2014 Audi RS7

yazar:

kategori:

Detroit Auto Show’da kullanıcının beğenisine sunulan Audi RS7, lüks ve geniş yapısının yanı sıra oldukça iyi bir perfomans sunmakta.

Audi RS ailesinin son üyesi RS7, büyük beş kapılı gövdesinin altındaki V8 motorundan güç almakta.

Audi’nin geliştirdiği Cylinder on Demand (COD) sistemi ile düşük ve orta güç gereksiniminde 2, 3, 5 ve 8 numaralı silindirlerin supaplarını elektromekanik yöntemle kapatarak dört silindirli bir motor gibi çalışmasını sağlamakta. Bu sayede düşük hızlarda ve şehir içi kullanımda yakıt tüketimi azaltılmıştır.

Audi, RS7’nin şasisinde %20’ye varan oranda alüminyum ve yüksek dayanımlı malzemeler kullanarak daha düşük ağırlık ve daha iyi yol tutuşu sağlamakta.

Teknik Özellikler

Motor konumu: Ön

Lansman yeri: 2013 Detroit Auto Show

Performans

0-100 km/h: 3,9 saniye

Maksimum hız: 305 km/h

Motor tipi: V8 3993 cc, 4,0 lt

Motor gücü: 560 BG @5700 d/dk

Motor momenti: 700 Nm @1750 d/dk

Vites kutusu: 8 ileri triptronik

Ölçüler

Bagaj hacmi: 1387 lt

Kapı sayısı: 4

Koltuk sayısı: 4

Uzunluk: 5012 mm

Genişlik: 2139 mm

Yükseklik: 1419 mm

Dingil aralığı: 2915 mm

Frenler

Ön frenler: 390 mm disk fren

Arka frenler: 385 mm disk fren


Yorumlar

  1. audi 2000'li yılların başından itibaren atağa kalktı. a6 ve a4 ile ciddi bir sıçrama yaptı. bir önceki kasa a6'lar çok tutuldu. ancak son çıkan a6 güzel olabilir ama bir bmw 520 gibi kaslı heybetli değil bence. a4 birkaç kasa değiştirip son iki kasa da güzel bir tasarım yakaladı. a5'in ilk kasası kendi başına bir efsane zaten. ama farları değiştirip arabanın önüne sivri bir görüntü verince a5 pek cazip gelmemeye başladı bana. a7 için söyleyecek tek olumsuz sözüm yok. on numara bir tasarım. audi bence en ciddi gerilemeyi a3 ile yaptı. efsane bir kasa olan a3'ü sportcak ile sıradanlaştırdılar. yeni far tasarımları o arabaya hiç gitmedi. 2013 model a3 ise gerçekten hiç hoşuma gitmedi. farların bir ucunu inceltmeleri arabanın havasını söndürdü bence. a1 zaten yeni bir kasa ve gayet hoş. q7 artık bir klasik haline geldi. kolay kolay tasarımını değiştireceklerini sanmıyorum. a5 ve a3 ise kendi sınıflarında güzel kasalara sahip. a8 modelinin 2003 olan balina kasasını çok beğeniyorum. birde son kasa gayet güzel. bmw zenginlik, mercedes lüks ve audi prestij demek benim için. ha alabilirmiyim? tabiki hayır. üç beş kuruş biriktirip peugeot 206 alabilirsem ne mutlu :))

  2. normal bir kullanıcı için önden çeker otomobil daha avantajlı, kontrolü çok daha kolay, helede araç güçlü ise

  3. 1750 devirde 700nm tork bu ne ya

  4. Audı nin yeni tasarımlarında Lambo keskin hattları yer alacakmış diye gördüm duydum. Bu kadar hatalı bir kara olur.

    Audı nin o yuvarlak hatlarıyla Mercedes ve BMW ye rakip oldu şimdi vaz geçiyorlar. Birde üstelik Audı hissedarı Lambonun.

    Yeni a4 le başlayan dizayn felakete doğru gidiyor bence. Bir karakter oturtmuşken niye değiştirirler anlaman. Audı nin yüzü bu Lambo nun yüzü bu olması lazım. Yani ikiside aynı olursa ne anladım o işten.

    Zaten diyorlar R8 i yapan adamlar diğer Audı lerin yapılmasına nasıl izin veriyorlar diye.

  5. Adamların esas amacı dayanıklılık ve sadelik sanırım. Kolay kolay kasa değiştirmiyorlar mesela. Le mans için yırtınmalarının da sebebi bu olsa gerek, başka serilerde adları pek geçmiyor.

  6. Şöyle diyebiliriz, Audi'nin hitap ettiği kesim belli. Zaten tasarım olarak tutucu bir firma. Her yeni çıkan araç büyük bir heyecan yaratmıyor bende. Sanırım sorun da burada başlıyor. Tamam tasarım esnasında önceki jenerasyonun genlerini taşırsın ancak bu kadar da olmaz ki. Çoğu kişi yolda bir Audi göre onun Audi olduğunu bilir ancak kaç yılının modeli olduğunu söyleyemez ya da arkasına geçip okumadığı sürece hangi model olduğunu (Genellikle de A4 ile A6 karıştırılır. Zaten A8'e de fazla rastlayamayız.) söyleyemez.
    Konfor olarak Mercedes ya da BMW'den çok da geri yanı yok ancak önden çekiş olayı gerçekten can sıkıcı. Audi'nin esas olayı zaten quattro. Ancak o sistem de pahalı.
    Kısacası ben Audi alacağıma Mercedes alırım 🙂

  7. Bu Audi'nin olayını anlayamadım ben. Ön çeker araçlar üretir, daha iyisi olacaksa dört çeker olur der, BMW'den daha çok para ister. Ama araba deyince kime sorsan Mercedes/BMW der, Audi'nin pek adı geçmez.

    Daha önce hiç audi arabam olmadı, ileride belki olur. Ama gerçekten anlayamadım ben bu işi. Audi'yi iyi bilen biri karşılaştırmalı anlatsa? Aydınlansam? Haaaaaaa! desem…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir