Jordan: "Lowe Mercedes'e Geçiyor"

yazar:

kategori:

Dün çıkan söylentiler, Mercedes’in Lewis Hamilton’un ardından teknik patron Paddy Lowe’ü de takıma katmayı planladığı şeklindeydi. Bu iddialar taraflar tarafından doğrulanmasa da görüşmelerin olduğu netleşti.

Daily Mail’den Jonathan McEvoy “Dennis Lowe’a zam teklifi yaptı ancak bu teklif şirketin ödeme yapısını çok aşacak türden değil. Ancak kalırsa dengeli bütçe ile birileriyle çalışmaya çalışmaktan çok saf mühendislik tercihi üzerine olacak. Lowe salı gününe kadar karar vermedi.” dedi.

BBC Sport ise Lowe’ün Mercedes’e geçmeyi kabul ettiğini ancak henüz imzaların atılmadığını, bu yüzden Lowe’ün Mercedes’te kalma şansının olduğunu söyledi. BBC Sport ayrıca Toto Wolff ve Niki Lauda ile birlikte Mercedes’in tamamiyle yeniden yapılanmada olduğunu ve Ross Brawn’ın takımdaki görevinin tehlike altında olduğunu söyledi.

Lowe’ün takıma gelmesi halinde Brawn ve Nick Fry’ın takımdan ayrılmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Lewis Hamilton’un Mercedes’e geçeceğini ilk söyleyen isim Eddie Jordan “Paddy Lowe Mercedes’e geçecek ve Brawn ile Fry gidiciler gibi. Lowe orada çok üst düzey görevde olacak.”

“Lowe teknik patron olmayacak. Ondan daha üst seviyede olacak. Ancak aynı şekilde takım patronu da olmayacak. Bu görev Wolff’ün. Ancak Lowe takımı günlük temellerle etkili şekilde yönetecek.” dedi.

Mercedes’in Lowe ile kesin anlaşması halinde Brawn’ı o sürede takımda tutmak isteyebilir ancak Brawn bu durumda kalmak ister mi bilinmiyor. Lowe Mclaren’den ayrılırsa hemen Mercedes’te çalışmaya başlayamayacak çünkü yaklaşık 6 aylık bir boş dönemin geçmesi gerekiyor.


Yorumlar

  1. Mclaren Dream avatarı
    Mclaren Dream

    Eğer gerçekleşirse böyle bir durum Brawn ferrari haberleri de gerçekleşebilir.Brawn zamanında ferrariyi takım patronluğu teklifi gelmediği için bırakmıştı.Brawn artık gölgede kalmak istemez.

  2. Olması gereken oluyor.Mercedes'e iyi bir temizlik gerekiyordu:başarısızlığın tüm sorumluları gitmelidir.

  3. Abuzer Kadayıf avatarı
    Abuzer Kadayıf

    giderse gitsin takmayın bu kadar. bu tür transferler her zaman olur. muhteşem brawn, mercedesin başındaydıda ne oldu? yada biz Lowe ile birlikte 3-4 yıldır şampiyon filan mı olduk? buyuk takım herzaman başa oynar, şampiyon olamaz belki ama herzaman rekabetçidir kim gelir veya giderse gitsin. McLaren a bişe olmaz.

  4. Böylesi değerli bir mühendisi Merco ya kaptırırsak yazıklar olsun McLarene.Paddy Lowe'lar kolay yetişmiyor elimizden gitmesine izin vermememiz lazım 🙁

  5. DreamOfWinD  avatarı

    Ross'u da bize yollayın artık.

  6. Bu Jordan da biraz ispiyoncu gibi 😀 Sanki karar alınmış, bir grup bundan haberdar, kimseye söylenmemesi istenmiş ve Jordan dilini tutamıyor gibi 😀

    E o zaman: Jordan gidici diyorsa, Lowe gidicidir 😀

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir