Kubica F1 Defterini Kapatmadı

yazar:

kategori:

Yaklaşık 2 sene önce ralli aracıyla geçirdiği büyük kazanın ardından Polonyalı sürücünün iyileşme süreci devam ediyor.

F1 Racing’e konuşan Kubica “Hâlâ dönebileceğime inanıyorum. Bu bir hayal değil. Şu anda tek koltuklu aracı sürme açısından sınırlarım var ancak bunlar dışarıdan göründüğünden daha az etkililer.” dedi.

Ralli yarışları ile mücadeleye geri dönen ve bu hafta DTM aracı test edecek olan Kubica, bu tür gelişmelerin kendisini daha da geliştirdiğini söyledi.

Kubica “İşler gelişiyor. 6 ay önce durumum 3 ay öncesi gibi değildi. Ve ralliler ile pist üstündeki testler sayesinde yavaş da olsa durumum gelişiyor. Ancak daha uzun yol var.”

“İstediğiniz şeye sahip olamazsanız sahip olduğunuz şeyi istersiniz. En önemlisi performansımın hâlâ duruyor olduğunu görmek ve tekrar rekabetçi sürebileceğimden eminim.” dedi.

Kubica, şu an için en büyük sorunun kol ve parmaklarındaki fonksiyon eksikliği olduğunu kabul etti.

Kubica “Sinirlerin çok fazla zamana ihtiyacı var. Yavaş da olsa geliştiklerini görüyorum. Bunun tam anlamıyla düzelmese bile çok fazla sorun olmayacağından eminim.” dedi.

Kubica, Formula 1’i dışarıdan takip etmenin kendisi için çok zor olduğunu söylüyor.

Kubica “20 yarışa çıkarken bir gün bırakmak zorunda kalıyorsunuz… bu, özellikle büyük bir sorunla karşılaştıysanız kolay bir şey değil.”

“Şansım olur, çalışmayı sürdürür ve yapbozu tamamlayabilirsek belki bir gün tekrar F1 aracı sürebilirim.” dedi.

 


Yorumlar

  1. Allahtan ümit kesilmez.

  2. Kardeşim adam çalışıyorum diyor, ilerleme var diyor iki kolu sağlam f1 seviyesindeki her pilot 0.5 saniye hızlı araçla şampiyon olabilir. Kubica dönüp araç sürecek duruma gelir ve iyi bir aracı olursa bu durum efsane olur, filmi yapılır. Eğer araç sürecek duruma gelirse mutlaka bir koltuk bulacaktır. İnşallah dönebilir.

  3. Fernando Sulonso avatarı
    Fernando Sulonso

    Bu arkadaşta gündemde kalmak için sürekli demeçler veriyor.Ama F1 senin için bitti dostum.Hiç bir patron riske giripte seni almaz.Kolunun birini tam anlamıyla kullanamayacaksın.Ancak Ralli'de yarışırsın sen.

  4. Ozan Ülkügil avatarı
    Ozan Ülkügil

    kim ne derse desin bitti olay,ona bakılırsa Jacques Villeneuve bile 2 sene önceye kadar çırpınıyordu 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir