Massa, Alonso'yu Yenmek için Her Şeyi Yapacak

yazar:

kategori:

En son 2012’de şampiyonluk mücadelesi veren Alonso, Massa’nın iki katından fazla puan topladı; Brezilyalı pilot ancak sene sonunda takım arkadaşının temposunu yakalayabildi.

Ama bu sefer Massa daha kararlı görünüyor.

Ferrari’de internet üzerinden sohbette konuşan Massa: “Her zaman güçlü pilotlarla kıyaslandığınızı düşünüyorum; dünyanın en üst seviyesindesiniz. Kimileri bazen sizin, takım arkadaşınızın 0,2 saniye gerisinde olduğunuzu düşünür; bazen de olumsuz düşünür. Ama dünyanın zirvesinin zirvesindesiniz. Bazen bunu unutuyoruz”

“Geride olduğunuzda, öne geçmek için çalışmanız gerekir; ben de bunu yapıyorum. Takım arkadaşımın önünde olmak için her şeyi yapmaya çalışacağım ama bunun yanında bana karşı yarışa herkesi de”

Ferrari pilotu, şampiyonluk mücadelesinin içine geri dönene kadar %100 mutlu olmayacağını da ekledi.

Massa: “Her zaman takım arkadaşınızın veya size karşı yarışanların önünde olmadığınızda kendinizi %100 mutlu hissetmesiniz. Önde olup yarış, şampiyonluk vs kazandığınızda ancak %100 mutlu olursunuz. Önde olmak sizi dünyanın en mutlu adamı yapar”

“Ama güçlü bir takım arkadaşı sizi daha da iyi hale getirir diye düşünüyorum. Çok şey öğrenirsiniz. Üst düzey bir takımda yer alınca da kesinlikle güçlü bir takım arkadaşınız olur. Ferrari adına sürüyorsanız, güçlü bir takım arkadaşınız olacaktır. Ferrari’de yarıştığım bütün senelerde bu böyle oldu. Michael Schumacher, Kimi Raikkonen, Fernando Alonso”


Yorumlar

“Massa, Alonso'yu Yenmek için Her Şeyi Yapacak” için 17 yanıt

  1. sırf meraktan soruyorum

    kim nereden buluyor bu bilgileri 😀

  2. ForzaFerrari ForzaFelipe avatarı
    ForzaFerrari ForzaFelipe

    Sende biliyorsun ki sezonun sonu ve Ferrari geride olduğu için Alonso adına öyle riskler alıyordu. Eğer öyle bir risk alma durumu olmasa ve o parçaları Massa'nın kullanacağı ve Alonso'nun gerisinde kaldığında hiç bu meselelerin açılmayacağını çok iyi bilirsin.

    Bir çok kişi bu demecin ardından kendisiyle alay edeceğini bilse bile bu açıklamayı yapma cesaretini göstermesi takdire şayan.

  3. "Massa , Ferrari'yi yenmek için herşeyi yapacak"

  4. görkeMassa avatarı

    doğru dedin kardeşim.Alonso kötü pilotta demiyoruz ama eşit yarışmıyorlar bunu bilen biliyor.sezon öncesi ve sonrası yok eşit yarışmıyorlar. alonso taraftarıda biliyor eşit yarışmadığını bide diyorlar massa yı ezip geçti vay be diyorlar.massada alonsodan hızlı olunca anlamadığım şey ortaya bişeyler sallıyorlar yok araç kötü yok parçalar alonsoya uymadı.massada sezon başı adam gibi araç vermiyor ona da uymuyor. Alonso seyircisini anladım araç hızlıda olsa yavaşta olsa alonso yavaş olduğu zaman araçtan kaynaklanıyor araçta sorun var derler.hemen takıma *** atarlar.ama alonso çok iyi olunca kendi becerileri derler.

  5. görkeMassa avatarı

    massayla alonsonun araçların eşit olmadığını öğrenmiş sin iyi. yeni parçaları kullandıda ne oldu ondan sıkıntı yapma arkadaşım 🙂

  6. Team Sauber  C31          S. Vettel(Duhan) avatarı
    Team Sauber C31 S. Vettel(Duhan)

    Haydi bir şekilde Massa Alonso'yu sezon sonunda geçti.
    Burada Alonso'yu büyüten,Massa'yı ezip geçen arkadaşlar bu sitede nasıl yorum yazmaya devam edecek?

    Tekrar söylüyorum Massa ya geçerse!

  7. Sezonun %75'inde Alonso ile başa baş mücadele edebilsen zaten hiç takım emri almayacaksın.Ama 10 yarışta 1 kere iyi performans gösterirsen,o performansın da takım emriyle güme gider.

  8. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    40 fırın ekmek

  9. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    3 senedir ne yapıyordun diye sormazlarmı adama peki. Bırak yarışı sıralamayı, antremanlarda bile geçemedin ki adamı şimdi geçecen.

  10. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    hayaller var ya
    kimin gücü yeter onları yıkmaya

    Aylin&Zülfü Livaneli

  11. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Ne eşit aracı be arkadaşım, bizzat massa'nın kendi itirafı var fernando da yeni parçalar denendi ve çalışmadı, ben eski araçlan çıktım diye son 2-3 yarış için. Kendi pilotunuzun söylediği şeye bile muhalefet olabiliyorsunuz. İlginç.

  12. Bu söylediklerine kendiside inanıyormudur?

  13. 2002 Avusturya örneği ortadayken, Ferrari yaş tahtaya basmaz. Massa'nın bunu yapması iyi olur, en azından markalar şampiyonluğunu kazanabilirler.

  14. mclaren f1 team avatarı
    mclaren f1 team

    Tamam Massa sakin ol adamım 🙂

  15. Ferrari Buna İzin Vermez Temel Hedef Alonsoyu Sampiyon Yapmak Ha İzin Verseler Bile Massa'nın Alonso'yu Gecebilmesi Cok Ama Cok Zor

  16. Hayırdır bu ara massa coştu bu kadar konuşmazdı hiç 🙂

  17. görkeMassa avatarı

    hadi adamım eski günlerine dön artık bunu yapabilirsin.eşeit araç verince sezon sonunda neler yapabileceğini gördün. şimdi tek yapman gereken işine konsatre olmak ve sezona iyi başlamak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir