Büyük Patronlar: Charlie Whiting

yazar:

kategori:

Aslında Büyük Patronlar dizinin son bölümü olan bu yazıda Bernie Ecclestone’dan bahsedecektim, ama kendisinden pek hazetmediğim için elim yazmaya gitmedi ve yerine “Baş altı” Charlie Whiting’i yazayım dedim. En azından herkesçe sevilen birisi.

Beş kırmızı ışık söner, fakat bu heyecanı başlatma yetkisi kimdedir? Elbette Formula 1′in en önemli kişiliklerinden Charlie Whiting. Peki Whiting kimdir, nerden gelmiştir?

Charlie, 70′lerde kardeşi Nick ile birlikte efsane yarış pisti Brands Hatch yakınlarında bir atölyede otomobilleri yarışlara hazırlıyorlardı. Daha sonra her ikisi de Surtees takımına transfer oldular. 1977′de Charlie Whiting Hesketh Racing Team’a transfer oldu ve hemen ardından Ecclestone’ın gelişiyle tekrar takım değiştirerek bir anda Brabham F1 takımında görev almaya başladı.


Whiting, Brabham ile çok iyi uyum sağladı ve takımda 10 yıl gibi bir süre kalarak takımın şef mekanikeri haline geldi. Bu dönemde Whiting, Nelson Piquet’nin 1982 ve 1983 pilotlar şampiyonluğuna şahitlik etti.

1988′de Whiting Yarış Direktörlüğü ve Güvenlik Delege olarak FIA’da çalışmaya başladı. Yarış Direktörünün görevini hepiniz biliyorsunuzdur, o meşhur düğmeye basarak yarışı başlatmak! Ayrıca güvenliği artırma konusundaki çalışmalarıyla Formula 1′de yeri zor doldurulacak birisi haline gelmiştir.


Whiting ayrıca padokta takım patronları ve sürücüler arasında oldukça güvenilen, değer verilen ve sayılan birisidir. Whiting olmadan yarışlar başlayamaz, güvenlik prosedürleri tamamlanamaz ve sağlıklı yarışlar yapılamaz. Formula 1 gibi dev bir sporda aldığı bütün sorumluluğa rağmen yüzünden eksik etmediği gülümsemesi, kazandığı saygı ve güvenle birlikte Whiting, F1 yönetimi tarihinin en büyük insanlarından birisidir.

xtrabit racing (F1Plus çevirisidir.)


Yorumlar

  1. koreden belli kaç yarış izleyebildin.orada bile pisti kuruyana kadar geciktiriyorlar.bu seneki malezya 2011 kanada.yani ille pist kuruyacak intermediate ile devam edecek hale gelicek ondan sonra.ben şunu öğrendimki artık birdaha yağmurlu bir yarış göremeyceğiz.çünkü yağmur olursa daha çok kaza ve daha çok müdahele ve masaraf ve iş çıkacak bundan dolayı race(carli)kontrol hemen müdahele etmeye devam edecektir.bundan sonra yaışlar sadece arşivlerde izlenecek sanırım.şimdiden bir 5-10 tb hdd almalıyım ve arşivi hızlandırmalıyım yoksa f1 bir daha hayallerimizde yaşayacak.

  2. Guzel kardesim ona bakarsan eski araclar ile yeni araclar arasinda da daglar kadar fark var, F1 de guvenlik maalesef cok onemli hale geldi, bende zaman zaman bu kadar fazla guvenlige karsi cikiyorum ama insan hayati artik eskisi kadar ucuz degil. Brezilya sakasi bir yana aslinda yogun yagmurlu yagislarda oluyor, 2010 Kore gp bunlardan biriydi, daha fazla yagmur oldugunda zaten yaris degil lunapark da carpisan arabalar seyrediyoruz..

  3. söylermisin bana brezilyada kaç damla yağmur gördünki yağmur var diyorsun.eğer yağmurlu yarış dediğin intermedia laastikten ibaretse senin için daha birşey demiyorum.pirellinin i.mediate lastiğini incele istersen desen ve diş kalınlığını.sonra birde 2010 öncesi bridgestone intermedia lastiğini incele.benim bahsettiğim yoğun yağmur lastiğinin baştan sona kullanıldığı yarışlar.2009 çinden beri yağmur altında yarış izleyemiyoruz niye bu çok övdüğünüz herif red flag butonuna basıyorda ondan.bunadıkça saçma sapan karalar alıyor.güvenlikmiş yerim güvenliğini be.burası f1 burada cesareti olmayana yer yok.eğer o kadar korkuyorsanız gidin lunaparkta çarpışan arabaları izleyin yada atlı karıncaları.

  4. Eline saglik kardesim, Charlie gercekten cok onemli biri, dedigin gibi o kadar sorumlulugun altinda her zaman caliskan ve guleryuzlu, en onemlisi de herkes tarafindan saygi duyulan tarafsiz kalabilmis birisi, bu GUVEN cok cok onemli..

  5. Son yaris Brezilya :)))

  6. yağmurlu yarışlarda aldığı yarış durdurma kararından dolayı gözümde beş para etmez.en son yağmurlu yarışı ne zaman gördük.hatırlayın????

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir