Burcu Çetinkaya Katar'da 1. Oldu

Suriye’deki yardıma muhtaçlara yardım sloganıyla ralliye katılan Türk ekip, ilk gün yaşadıkları sıkıntıların ardından ikinci gün iyi performans sergilediler ve ralliyi bayanlar kategorisinde ilk sırada tamamladılar. 

Dün başlayan rallide takla da atan ikili, bugünkü yükselişle birlikte Group N kategorisinde 5. sırada ralliyi tamamladılar. Daha önce Katar Rallisi’ni 9 defa kazanan Nassar El-Attiyah yine şaşırtmadı ve 10. zaferini kazandı.

Rallinin ardından AA muhabirine konuşan Çetinkaya ”Katar Rallisi’nde Suriye halkı için Başbakanlık tarafından başlatılan kampanyaya destek verdiklerini ve bunun kendileri için her şeyden önemli olduğunu belirten Çetinkaya, ”Suriye için bir ekmek bir battaniye kampanyasını, böyle bir ortamda insanlara hatırlatmak ve biraz olsun yardım toplayabilmek gibi bir amacımız da vardı. Bu yüzden finişe gelebildiğimiz için daha da çok mutluyuz. Şampiyonluk hedefi koyduğumuz Ortadoğu Ralli Şampiyonası’nda en azından 5’incilik puanı alabilmek bizim için çok değerli” dedi.

Yardımcı pilot Özlem Akgüç ise ”Suriye’deki mazlumların sıkıntılarına biraz olsun insanların dikkatini çekebilmek için yarıştık. Finiş podyumuna çıkabilmek bizim için çok önemliydi. Toplamda 5 lastik değiştirdik, ciddi teknik sorunlar yaşadık. Ancak her şeye rağmen bu podyuma çıkarak kupamızı kaldırmayı başardık” dedi.

 


Yorumlar

  1. Team Sauber  C31          S. Vettel(Duhan) avatarı
    Team Sauber C31 S. Vettel(Duhan)

    Ülkrmizin gruru Burcu'yu tebrik ederim.Bu başarıların Türk motorspor'larına ve sporcularına ihtiyacı var!
    Nice yarış zaferi ve şampiyonluklar. 🙂

    Bu arada bir konuya da değinmeden geçmeyeceğim!
    Hani motorsporu kültürü insanlarımızda yok diyen bazı üyeler varya (evet o üyiler kendilerini de çok iyi biliyor) şimdi neredeler merak ediyorum!
    Bir tebrik yorumunu bile az görüyorlar!

    Motorsporu kültürü ülkemizde yok diyerek yorumlarına beğeni kazandırmaya çalışanlar biraz duyarlı olun baya anlaşılıyor beğeni almak uğruna yorum attıgınız!!!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir