Alonso, İlk Teste Katılmamaktan Endişe Etmiyor

yazar:

kategori:

İspanyol pilot, Barselona’daki ikinci testlere kadar F138’i kullanmayacak; Jerez’deki ilk hafta Felipe Massa ve Pedro de la Rosa, direksiyona geçecek.

Yeni aracın tanıtımında konuşan Alonso: “Testleri büyük bir ilgi ile takip edeceğim; Jerez’den gelecek bütün bilgileri inceleyeceğim.”

“Önümüzdeki birkaç haftada, şampiyonaya hazırlamaya yoğunlaşacağım. Aralık ve Ocak aylarında takımla yoğun şekilde birlikteydim; bir hafta öncesine kadar çalışmalarda bulunuyordum”

“Bu yüzden bir adım geri atıp biraz hazırlama zamanı geldi. Bu şekilde Avustralya’da Brezilya’ya kadar %100’de olurum. Bu takımda aramızda gerçekten iyi bir güven seviyesi olduğu için şanslıyız. Açıkça birbirimize güveniyoruz. Genişlemiş bir takımımız var; sadece bir kişiden oluşmuyoruz”

Alonso’nun 2012’deki istikrarı, sezon sonuna kadar şampiyonluk mücadelesinde kalmasına yardım etmişti.

Bununla birlikte Ferrari pilotu, geçen sene başındaki gibi şaşırtıcı sonuçların alınmayacağına inanıyor.

Alonso: “Geçen sene gördüğümüzü tekrarlamanın çok zor olduğunu düşünüyorum; ilk yedi yarışta yedi farklı galip. Bu gerçekten bir defaya mahsus bir şeydi.”

“Yeni kurallarla F1 daha farklı. Sezonun ikinci yarısında, daha dengeli şartlarda üstteki takımlar öne çıkmıştı. Son birkaç senede kazanmış olanlar öne çıktı”

“Bütün yarışlarda galibiyet alacak 2 veya 3 takım olacağını düşünüyorum; biz de onlardan birisi olmalıyız”


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir