Montezemolo: "Umarım F138 Sene Başından İtibaren Rekabetçi Olur"

yazar:

kategori:

Lansmanda konuşan Montezemolo “Bu lansmanı sevdim. Sabahtan Bologna’daki evimden ayrıldığımdan beri özel bir atmosfer hissettim. Uzun zamandır burada sis görmemiştik. Bana Ferrari’nin tekrar kazanmaya başladığı 1997 lansmanını hatırlattı.”

“Organizasyon içerisinde benim için çok önemli olan Avvocato Agnelli’yi anmak için hazırlanan videodan çok etkilendim. Bir çok açıdan, hem fabrikada hem de yarış pistinde Ferrari’de önemli bir geçmişi bulunan Agnelli’yi çok özledim.”

“Ailem haricinde Ferrari benim hayatımın en önemli bölümüdür. Yıllar geçse de fabrikadan içeriye her girişimde iyi bir ruh haline giriyorum. Yeni fikirler almaya devam ediyorum. Bugünkü lansmanda da iyi bir ruh ve tutku vardı. Bu yüzden memnun kaldım.” 

“Dün öğlende yeni aracı gördüm ve umutverici olduğunu söyledim. Özellikle aerodinaminin kilit olduğu bazı detayların dikkat çekici olduğunu gördüm. Bu aacın sene başından itibaren güçlü olmasını niçin umuyorum? Bu sorunun 3 cevabı var. Öncelikle geçen sezonun çok detaylı incelenmesiyle oluşturuldu. Ardından organizasyon ve çalışma yöntemlerinde büyük değişiklikler yaptık. Son olarak ise odaklanma sadece tek tünele oldu. Bu da özellikle sezon içerisinde önemli olacak. Pist üstü testleri mümkün değil, ki bir çoğu geri gelmesini ister, bu yüzden simülasyon cihazlarına yönelmemiz lazım. De la Rosa gibi deneyimli bir sürücüyü Maranello’ya getirmek bu stratejinin, detaylara odaklanmanın bir parçasıydı.” dedi.

Gelecek sene olacak motor değişikliğini değerlendiren Montezemolo “V6 motor Ferrari tarihinin bir parçası değildir. F138 isminde biz 8 silindirli motorun son senesinde anılmasını istedik. Ekonomik, müzüksel ve güç açısından ben hâlâ 8 silindirin kalması taraftarıyım. Ancak V6 için karar alındı. Ferrari’nin dünyadaki en güçlü V6’yı yapabilecek güçte olduğundan eminim.” dedi.

Alonso’nun ilk testlere katılmaması için Montezemolo “Fernando’nun çok sıkı fiziksel çalışma programını sürdürebilmesi için Jerez’deki ilk testlere katılmama kararı alındı. Ancak Barselona testlerinde dikkatlere performansa yönelecek ve o zaman Fernando çalışmaya başlayacak.” dedi.

 


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir