Mercedes Jerez'de ilk Günü Erken Kapattı

yazar:

kategori:

Sabah Nico Rosberg ile hızlı başlangıç yapan Mercedes, 11 tur attıktan sonra aracın arkasından alevlerin yükselmesi nedeniyle durmak zorunda kaldı ve günün ikinci kırmızı bayrağı sallandı.

Yapılan incelemelerin ardından elektrik şebekesindeki sorun nedeniyle alevlerin çıktığı duyuruldu.

Takımdan yapılan açıklama şu şekilde: “Sorunun nedenini bulmamızın ardından bugün daha piste çıkmayacağız ve parçalar yarın için modifiye edilecek.”

“Modifikasyon gereken parça elektrik şebekesi paneli. Sabahki soruna bu neden oldu.”

Yarın çalışmaları takımın yeni sürücüsü Lewis Hamilton devralacak.


Yorumlar

“Mercedes Jerez'de ilk Günü Erken Kapattı” için 14 yanıt

  1. Schumi Kartingte yarışıyor 😀 en iyisi orda yarışması mercedes iflak olmaz …

  2. Bende Şumiden nefret ederim.Sadece takımdan gönderilmesi bile sonsuz mutluluk kaynağı benim için.

  3. Onur Ömer Öztürk avatarı
    Onur Ömer Öztürk

    Açıkçası ben Mercedes'in başarılı olacağı konusunda şüpheliyim, yönetimden başlayan ve takımı da etkileyen bir sorun var. Mercedes'in elinde çok önemli isimler var ama doğru kağıdı doğru yerde oynamadıktan sonra, elinizde hangi kağıtların olduğunun önemi kalmıyor.

    Mercedes'in bu hatalarının da sebeplerinden biri sporu bilen adamların karar vermesini sağlamak yerine, Mercedes kodamanlarının söz geçirmeye çalışması, herkesin işine burnunu sokuyor olmaları, bir F1 takımını şirket gibi yönetmeye kalkarlarsa başarı gelmesi zora girer.

    Zaten sporun ve otomotiv sektörünün başka dallar olduğunu her zaman savunarak, banka kasaları dolu olan otomotiv devlerinin hiç bir zaman spora girmesini istememişimdir. Mercedes de o isimlerden biri. Belki de bu yüzden Mercedes'in başarılı olamamasından da rahatsızlık duymuyorum ve başarılı olmalarını da istemiyorum.

    Zamanında Honda-Toyota-Renault-BMW gibileri bu spora girmeseydiler, para saçıp meliyetleri çok üst noktalara çekmeseydiler, belki de o zaman bu spora değer veren, sporun içinde olan takımları kaybetmeyecektik, belki de Minardi, Arrows, Jordan ve daha bir çok takım hala varolacaktı. Bu takımların yöneticileri ve sahipleri motorsporları dünyasının içinden kişilerdi ve maddi durum elverdiğince de sporu bırakmayacak kişilerdi. Halbuki otomotiv şirketleri karlarını düşünerek sporu terkettiler ve birden ortada garip bir durum oluştu. Force India bile bugünlere gelene kadar ne durumlardan geçti, önce Midland oldu, sonra Spyker satın aldı, en sonunda Hintliler aldı ama onlar da son zamanlarda sorun yaşıyor başka sebeplerden ve takımın geleceği ne kadar güvende bilmiyoruz. Sonradan giren Virgin-HRT-Lotus için zaten ne diyebiliriz ki, onlar sanki farklı bir seride yarışıyor gibiydiler. HRT zaten battı, Virgin de satıldı, Lotus da aynı çekilde Caterham oldu. Griddeki takımların yarısı için istikrardan söz etmek mümkün değil.

    Sauber allahtan büyük adam, takımını geri aldı, işinin başına döndü. Keşke Eddie Jordan da bir şekilde Force India'yı alsa da takımının başına dönse diyorum bazen. Bazen Torro Rosso yerine Minardi'yi görsem keşke diyorum, Jackie'yi yine iskoç desenli şapkasıyla garajda görsem, Prost tekrar padokta dolanmaya başlasa…

    Mercedes kadrosunda saygı duyduğum çok önemli insanlar var, bir çoğu da bu işi çok iyi bilen adamlar ancak başlarında bu işleri bilen biri değil de şirket yöneten patronlar olduğu sürece onlardan ne bekleyebiliriz ki? Steawart iyi bir mühendis yada iyi bir ekonomist değildi, ne paradan anlardı ne de aracın nasıl tasarlanacağından, ama çok önemli bir şeyi biliyordu; O padokta gençliğini geçirdi ve kimin ne iş yapacağını bilecek kadar insanları tanıyordu, işi onlara emanet etti, araca ne yapılması gerekiyorsa siz yapacaksınız dedi, çünkü kimlerle çalıştığını biliyordu.

    Mercedes ise tüm bu insanları ne olarak görüyor? Ne dost olarak, ne uzman olarak, ne de çalışma arkadaşı olarak. Mercedes tüm bu saygı duyduğum isimleri birer köle olarak görüyor, onların görevi Mercedes ismine başarılar kazandırmak, eğer bunu başaramazsınız Haug gibi muhteşem bir adam bile olsanız kovulursunuz. Hani bir laf vardır, hiç kimse takımdan üstün değildir. Sözkonusu otomotiv şirketleri ise, o markalarla asla kıyaslanamazsınız, markalara para ve şöhret kazandıramayacaksanız kapı gösterilir ve bunu yapanlar da siz işinizi yapmaya çalışırken sizin işinize burnunu sokan, size işinizi öğretmeye çalışan kodamanlardır.

    Bu sadece otomotiv şirketlerinde mi oluyor acaba, Montezemelo efendi acaba takımdakilerin hiç mi işine burnunu sokmuyor? Elbette diğer takımlarda da bu anlayış kimi zaman oluyor ama onlar sadece kendilerine zarar veriyorlar. Halbuki otomotiv şirketleri hem kendilerine, hem de işlerine gelmediğinde çekip giderek spora zarar veriyorlar. Onlar sporu bırakınca da arkada bir sürü her yıl el değiştiren istikrarsız takım kalıyor.

    Şu gride bakıyorum da, McLaren-Ferrari-Williams-Sauber-RBR dışında geleceğine gücenebileceğim takım yok. Sauber için onların sporu bırakmayacağından eminim ama maddi sorunlar yaşarlarsa mecbur kalabilirler, ancak kendi istekleriyle ayrılacakları asla düşünmüyorum. RBR ise görece yeni bir takım olsa da F1'e cidden değer veriyorlar, keşke Marko yerine başka biri gelse ama o kadarına da katlanılır 🙂

  4. ne yazım hataları yapmışım belli değil, kusura bakmayın…

  5. geçen sene 2 pol 1 yarış birinciliği var bu takımın. Sezon ortası rüzgar tünelinde yapılanmaya gitmeseler daha fazlası da olabilirdi. Takıma her fırsatta laf atanlar farkında değil belki ama son 2010 ve 2011 de oldukça hızlı olan Red Bull sezona dağınık başladı, Ferrari 2008'den beri istikrarlı değil, bir sezon şampiyonluk yarışında öteki sezon ortalıkta yok, şampiyonluğa oynadığı sezonlarda rakiplerinin hatalarını değerlendirmekte kaynaklı, Mclaren sezona en hızlı olarak başlayıp, sezona 1 saniye geriden başlayan Ferrari'nin arkasında takımlar şampiyonasını 3. bitirdi. Lotus potansiyellini kullanamadı 4. lükten öteye gidemedi.

    Ama herkes Mercedes onu beceremedi bunu beceremedi modunda, ben kabul etmiyorum bu düşünceyi ve Mercedes'in isminin üzerini daha sezon başlamadan çizenlere de hayretle izliyorum. Belki yine başaramayacaklar, ama bence bu sezon Brawn Gp zamanından sonra olan zaman dilimindeki en iyi sezonlarını yaşayabilirler… Umarım Ferrari'den hızlı olmazlar, bir de onlarla uğraşmayalım şimdi 😛

  6. Online lansman kepazelik. Video lansman rezillik. İlk günde işi sonlandırtacak arıza çıkması trajikomik 🙂

  7. Schumacher- avatarı

    Herkes bunun farkında fakat geçmişte yaptıklarından dolayı şuan oluşanlardan mutlu oluyoruz.
    Mesela ben 😉 Mercedes umarım sık sık sorun yaşar.

  8. Benim merak ettiğim bu sefer sezon boyunca yoğunlukla kimin aracına "şansızlıklar silsilesi" isabet edecek?Sıra Rosbergde mi acaba?Mercedeste Öncelikli pilotla diğer pilot ayrımında baya bir fark olduğunu gördükten sonra şanssızlık diye kılıflanan,örtbas edilen itina eksikliği bakalım kimin başını yakacak?(sorunun cevabı bellide belkide dediğim gibi olmaz belki Mercedes biraz adam olmuşturda her iki pilot içinde uçurumun az olduğu bir proses uygularlar)

  9. Ooo millet elini oğuşturuyor.Ama unuttuğunuz bir şey var.Bunlar test ve sorunları tespit etmek için yapılıyor.

  10. Zaraki Kenpachi avatarı
    Zaraki Kenpachi

    Niye içimden üzülmek gelmiyor acaba ? 😀

  11. Ferrari%100 avatarı

    Sezon nasıl başlarsa öyle gider
    Hamilton bu sorunları yaşaya yaşaya anlayacak ne büyük bi hata yaptığını Mercedes se geçmekle

  12. garajda tanıttıkları için o daraba işyeri bana göre.ve siftahı yaptılar.siftan rosbergten bereketi allahtan.

  13. Heikki Kovalainen avatarı
    Heikki Kovalainen

    ahahaha 😀

  14. Schumacher- avatarı

    Schumi F1'i Mercedes'i bıraktığı için olan üzüntüm bu haberleri okuyunca azalıyor.
    İyiki bırakmış…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir