Raikkonen Çok Güçlü Bir Ferrari Bekliyor

yazar:

kategori:

İlk günkü antrenmanların ardından Kimi Raikkonen haftasonu için Ferrari’nin çok rekabetçi olacağına inanıyor.

Geçen yıl Magny-Cours’un galibi olan Fin pilot, ilk günde antrenmanları üçüncü sırada tamamladı. Ancak Dünya Şampiyonu pilot bu sonuçtan mamnun.

"İşlerin ilk iki seansta bu şekilde sonuçlanmasından memnunum. Genel olarak yarış için çalışarak normal bir cuma gününü tamamladık."

"Tabii ki rakiplerimizin ne kadar yakıt yüküyle turlar attığını bilmeyiz ama ilk izlenimler oldukça rekabetçi olduğumuzu gösteriyor."

Güvenlik aracı periyodu boyunca kullanılacak yeni sistemi de test eden Fin pilot "Bana kalırsa bu iyi bir çözüm çünkü herkesi aynı durumda tutabiliyor. Şanssız durumlarda ceza almanıza gerek kalmayabilir." diye konuştu.

Sabahki seansın en hızlı ismi, takım arkadaşı Felipe Massa ise boynundaki ağrı nedeniyle gün boyunca uzun sürüşler gerçekleştiremediğini söylüyor. Probleme rağmen Brezilyalı pilot yapılan işten memnun.

"Bu sabah başlayan boyun ağrısı dışında iyi bir gündü. Bu yüzden risk almadım. Uzun sürüşler gerçekleştirmekten kaçındım. Daha çok ayarlar üzerinde yoğunlaştım ve her iki lastik türünü de denedim."

"Yumuşak olanlarda doğru ayarı bulmak biraz daha zor gibi görünüyor. Herkes ön lastiklerdeki aşınmadan şikayetçi. Pist hâlâ kirli ama durum yarın değişebilir. Şimdi topladığımız veriler üzerinde çalışmalı ve sıralamalarile yarış için en iyi şekilde hazırlanmalıyız."

Ferrari takım patronu Stefano Domenicali ise, Fransa’da Cuma günü takımının gösterdiği güçlü performansın ardından kendilerinin kazanma yoluna döndüklerini öne sürdü.

Sezonun ilk 5 yarışından 4ünü kazanan Ferrari, Monako ve Kanada’da podyumun en üstünde yer alamadı.

Ama Cuma günü yapılan antrenmanların genelinde en hızlı derece Felipe Massa’ya aitti ve Brezilyalı pilot öğleden sonra da ikinciliği Alonso’nun çok yakın arkadasında elde etmişti.

Stefano Domenicali: "Her iki pilot da, bu pistte F2008’in hakimiyetinden memnun olduğunu ifade etti"

"Sonuçları değerlendirmede, genel bilinmeyenler göz önünde bulundurulur, diğer takımların yakıt yükleri ve çalışma programları. Ama hafta sonunun geri kalanı için rekabetçi olduğumuzu söyleyebiliriz"

"İki olumsuz sonuçtan sonra, tam potansiyelimize sahip olmadığımız, olağan standartlarımıza geri dönme zaanı geldi."


Yorumlar

  1. üff felipe yaa, üstünü mü açık bıraktın naptın? 🙂 İnşallah italya benzeri bi durum olmaz…yarına kadar bişeyin kalmamasını umuyorum, sadece kazanmak deil 1-2 olmak istioruz çünkü…

  2. Mehmet Yılmaz avatarı
    Mehmet Yılmaz

    umarım kimi bu yarışı kazanır..Felipe ise ne hali varsa görsun derim…bi de kova 2. olsun…

  3. Rakkathebest  avatarı

    ins kimi alır yarısı

  4. ii olcak ii …hissediorum ben..:P:D:D

  5. herşeyy senin içim mükemmel olsunn .. ! kaLbim seninlee 🙂

  6. tolga soydan avatarı

    ikiside olumlu konuşuo.bu güzel bişey.felipeyede geçmiş olsn.

  7. Kimii hadi göster kendinii !! 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir