Sakarya'da Korkunç Go Kart Kazası

Sakarya Üniversitesi Çevre Mühendisliği 3. sınıf öğrencisi olan Tuğba Erdoğan, arkadaşlarıyla eğlenmek için gittiği karting pistinde feci bir şekilde hayatını kaybetti. Görgü tanıklarının söylediklerine göre Erdoğan’ın kafası, bir viraja girişte öndeki araca hızlı vurmasının ardından bedenden ayrıldı.

Olayın ardından polis ekipleri ve savcı olay yerine gelerek inceleme başlattılar.

Bu korkunç kazaya emniyet kemerini yanlış takmanın ya da atkının tekerlere dolanmasının sebep olduğu söyleniyor.


Yorumlar

“Sakarya'da Korkunç Go Kart Kazası” için 43 yanıt

  1. Mclarenfangirl avatarı
    Mclarenfangirl

    Eğer sebebi kemer ise neden yetkililer kızcağızı uyarmamış anlayabilmiş değilim.En önemli konu olan güvenlik hep geriye atılıyor maalesef.Ne yapsak ne desek kız tekrar aramıza donmeyecek,ama en azından baskalarının basina gelebilecek tatsız olaylar önlenebilir.Allah rahmet eylesin 🙁

  2. mehmet sofuoğlu avatarı
    mehmet sofuoğlu

    bizim merve'nin sakarya üniversitesinden arkadaşıydı
    çok üzücü gerçekten

  3. Hayır gokartta sağlamaz yukarda açıklayıcı bir şekilde yazdım.

  4. Profesyonel gokartlarda pilot koltuğunu kendi beden ölçülerine göre seçer ve koltuk dar olur.Herhangi bir kaza anında koltuk sizi çok olmasada tutar,koltuğun dar olmasının sebebi pilotun savrulmadan aracın içinde sağlam oturabilmesidir.Kaza çok büyük derecedeyse esas olan araçtan fırlayıp kazadan kurtulmaktır bu yüzden emniyet kemeri olmaz,emniyet kemeri olursa çok kötü sonuçlar doğurabilir,mesela araç sürüklenirken sizide yerde sürükler çok büyük hasarlar verir.Boyun koruması için bazıları neck brace adlı ekipmanı kullanır ama bunu kullananların sayısı yarışcıların 10/1 i olur.
    Go kartlarda takla atma riski çok azdır.Amatör gokartlarda kaza anında emniyet kemeri olmasa dahi düşük hızda olduğunuz için direksiyondan tutulması bile kafidir,sizi araç içinde tutmaya yeter.
    Atkı arka dişliye dolansa bile zaten amatör gokartlar max 4bin devire çıktığı için ki bu çok az en fazla sürücüyü boğar.Emniyet kemerinden kafası kopması için duvara amatör go kartların ulaşamayacağı bir hızda çarpması lazım ki pistte baktım ben lastik korumalarla çevrili duvarda yok.Bana ilginç geldi.

  5. sanırım emniyet kemerinin olmaması mantığı araç takla attığında altında ezilmemek. profesyonel go kartlarda takla ihtimali yüksek, çünkü çok yüksek hızlara çıkıyorlar. motogpde nasıl kemer takılmıyorsa aynı mantık. kazada araçta sıkışmayıp fırlıyorsun. ama burdaki 5-10 hp go kartlarla takla ihtimali çok çok düşük olduğu için emniyet kemeri daha güvenli.

    bişey daha var kızın kemer yüzünden mi atkı yüzünden mi öldüğü belli değil. atkı deniyor bazıları da kemeri boynuna bağladı diyor. olay öğlen saatlerinde olmuş o saatlerde sakaryada hava sıcakmış atkı takma ihtimali bence az. belki işletmecilerin olaydan yırtmak için söyledikleri birşey de olabilir bu atkı olayı. polis incelediyse atkının motora sarılı olması lazım. öyle bir olayda da kemer öldürdü denmezdi. yine garip garip bilinmeyen işler var ortalıkta.

  6. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    İnna lillahi ve inna ileyhi raciun.

    Allah ana babasına sabırlar ihsan etsin kendisine de rahmet eylesin.
    Gerçek şu ki;ölüm insanlara her zaman çok yakın.Emniyet kapısı olmayan asansörlerde de benzer olaylar yaşanabilmekte.Ayakkabı bağı , atkı , eşarp veya çantanın hareket halindeki asansöre sıkışması çoğu zaman tehlikeye yol açabiliyor.Hem sorumluların hem de kullanıcıların tedbiri elden bırakmaması lazım.
    Niye ""Önce Güvenlik"" tabelalarını ve uygulamalarını sadece inşaatlarda görmekteyiz.

  7. Felipe Massa Forza Massa(Honda_F1) avatarı
    Felipe Massa Forza Massa(Honda_F1)

    Profesyonelsiniz bir bildiğiniz var ki söylüyorsunuz ama emniyet kemeri güvenliği sağlamaz mı?

  8. Kask kesinlikle çok şart.Ama rahmetlinin kafası galiba boynundan kopmuş,kask boynu korumaz.boyun için özel karting ekipmanı vardır neck brace diye,ama bunu profesyonel sürücüler tercih etmez genellikle.

  9. Uluslararası C karting lisansına sahip biri olarak şunları söylemek istiyorum.
    Profesyonel gokartlarda emniyet kemeri olmaz ve bu amatör go kartların yanında devasa hızlara çıkarız ama gereği yoktur,aslada olmayacak.Amatör gokart pistlerine gittiğimde asla emniyet kemeri takmam,arkadaşlarıma gittiysem onlarada taktırmam.Cok kavga etmişliğim oldu pist sahipleriyle bu konu hakkında.
    Allah rahmet eylesin.

  10. Savaş Ünal avatarı

    Türkiye'de bu işi ticaret olarak amaaaan paramı alayımda millet çarpışan arabaclılık oynasın hevesini alsın mantığıyla yaptıkları sürece daha çok kafalar kopar!

    Bu işin sorumlusu kim diye sorarsanız, bi kere eski püskü lastiklerden çevirilmiş bi alana 2 dairesel şekil verip ahan burayı para kazanmak için işlet diyen kimse sorumlu o dur.

  11. çok üzücü,ibretlik..anlam veremiyorum kanım dondu kemer ani hareketle birden koparamaz keser bir anlık sıkar atkı deseniz koparacak kadar nasıl güç uygular hani boğabilir ama koparmak? hadi bu sorular bi yana gokart ben de yaptım bana da kask verilmemişti savuşturuyorlar birşey olmaz diyorlar güvenip biniyorsunuz bunun cezası verilmeli.insanlar da garip sinema izler gibi toplanmış ben wideoyu izleyen kardeşime kapattırdım ki görüntülerde gördüyseniz 12 13 yaşlarında çocuklar izlemiş bunu bir kenarda ve bir insan da uyarmamış mı?gerçi niye uyarsın kendi de izliyo değil mi?yazık..

  12. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    kaşkol ihtimali daha fazla gibi, yerel bir siteden haber içeriği
    http://www.medyabar.com/haber/49364/inanilmaz-olumde-kaskol-dolandi-ihtimali.aspx

  13. Heikki Kovalainen avatarı
    Heikki Kovalainen

    güvenliği tam saglayıp 1 tane kask vermek çok mu zor şu ülkede ! yazıklar olsun…

  14. İnanın fotoğrafı görmemek için gayret ediyorum ama olmuyor. Site yöneticilerine ricam bari şu korkunç fotoğrafı kaldırın F1 haberlerinin arasında kafası olmayan ceset fotoğrafı insanı dehşete düşürüyor. Bu haberden herkes güvenlikle ilgili ders çıkarmıştır ama fotoğrafa gerçekten gerek yok

  15. Allah rahmet eylesin ailesine sabır versin gencecik bir fidan çok ucuz bir şekilde hayatını kaybetti.Mekanı cennet olsun…

  16. Heikki Kovalainen avatarı
    Heikki Kovalainen

  17. yapılan her sporda bir tehlike vardır ancak burada olayın gerçekleşme şekli, kafanın koptuğunun söylenmesi çok vahim bir şey. hepimiz motor sporlarına gönül vermişiz ancak ülkemizde karting yeri denilen yerler çok bilinçsiz hareket ediyor. kask takılmıyor çoğu yerde. kimisi emniyet kemeri bakmıyor. her binene gerekli güvenlik koşullarını sağlayıp sağlamadığını görmek için dikkat etmek lazım.

    bu olayda tahminim arkadaşımız boynuna atkısı sarılı bir şekilde bindi. atkısı da biraz uzunsa, arka tekerlek çok hafif kaptıysa anında doladı ve kopardı. gerçekten çok çok çok üzücü. Allah rahmet eylesin.

    Çok nadir olacak bir kaza ancak oluyor işte. olmaz dememek lazım. bir keresinde kızın birisi hızlı bir şekilde lastiklere girip kafasının arkasını kafalığın üstündeki demire burup kanatmıştı. işyerlerinde gerekli kontroller yapılmalı bence. güvenliği hiçe sayanlara gerekli hukuki yaptırımlar uygulanmalı.

  18. Çok severim gokart yapmayı lanet olsun soğudum yeminle. Bu nasıl haber böyle.

    İlk başka yerde gördüm bu haberi kardeşim bir daha gitmem dedi gokartta direkki bende götürmem artık zaten.

    Allah rahmet eylesin.

  19. tüylerim diken diken oldu.ve çok üzüldüm.ne için gitti ne buldu.kader işte.vade dolduğunda kaşkalda unutulur kemerde ters takılır.

  20. mclaren f1 team avatarı
    mclaren f1 team

    elim yorum yazmaya bile zor gitti 🙁 allah rahmet eylesin…

  21. burak evmez avatarı

    Allah rahmet eylesin maalesef hiçbir işi doğru düzgün yapamıyoruz şaşırmadım nedense

  22. Ozan Ülkügil avatarı
    Ozan Ülkügil

    önceki senelerdede küçük bir kızın saçı tekere dolanmış ve saçları,kafa derisinden kopmuştu

    http://www.hurriyet.com.tr/gundem/9623936.asp

  23. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    Emniyet kemeri ile alakalı oldugunu sanmıyorum çünkü kemer en fazla boyunda kesik yapar veya incitmenize neden olur. Cok ciddi bi kaza yapmıştım çünkü ama çok ciddi bi sorun olmadı. Büyük ihtimalle hatta bence tek ihtimal atkinin lastiğe dolanmasinin yol actigi bir kaza. Çünkü lastik durana kadar sıkmaya devam edicek ve lastik dursa bile sıkılı kalmaya devam edicektir. Oysa kemer sadece anlık bi etki yapar ve o hızda bu sonucu vermesi imkansiz. Bir kaç yıl once yine bir kızın saçları dolanmis ve kafa derisi büyük hasar görmüştü. Haberlerde de çıkmıştı hatta.

    Lütfen hem motor kullanırken hem de karting de sallanan, acikta bulunan herhangi bir kıyafet aksesuar olmamasına dikkat edin.

    Kız kardesimize Allah rahmet eylesin…

  24. Kadir YILMAZ avatarı

    O kadar değil, ben emin olmak için izledim (ya da nefsime yenildim), paravan çekilmeden önceki hali var, f1 kazasında paravan çekilmemesi gibi, boş ver, üzücü zaten. Tekrar Allah rahmet eylesin

  25. zaten ülkemizde bu spor fahiş fiyatlarla milleti kazıklamaya yönelik olduğundan bilen bilmeyen kar etmek için bu sektöre yöneliyor. 8dksı 20 lira ne kardeşim o aracın yaktığı benzin nedir? 5liralık benzin yakmazsın. 15 lira kârı ne yapıyorsun sen? 3 kişi 8dk karting yapacağımıza baya araç kiralarız 1 günlük. şu işi adam gibi yapan pist varsa da yine fiyatta hiç geri adım atmıyorlar.

    bu arada videoda ne var? kızın kafasının koparken çekilen video değil heralde. bildiğimiz polis geldikten sonra çekilen haber videosu.

  26. Kadir YILMAZ avatarı

    Kelimelerini düzgün seçmelisin, yanlış ya da doğru fikirleri yazsak da yorumuna sıfat ekleme! Çoğul yazdığına göre üzerimize alınmalıyız; bence de haklısın tabi ki haber olmalı ama video ya da resmin olmamasının bir sakıncası yok. Bu demogoji ya da işgüzarlık değil, kime neye yaranmaya çalışalım. Şahsen 6 yılda 100 yorum bile yazmamışımdır. Hani o resim ve video olmasa eksik olmaz, maksat bunu söylemek, her şeyin ulu orta olmasına gerek yok.
    Konu maksadını aşmasın, bir hayat yitmiş, derdimiz bu tür yorumlar değil tabi, hatta mümkünse site bu yorumlarımızı da kaldırabilir.

  27. TRF1.net – F1, Formula 1, WRC, MotoGP, Motor Sporları ve Otomobil Haberleri

    Sitenin başlığı bu. İçeriği de buna uygun.

    Üzeri örtüldüğü sürece bu tür ceset görüntülerini yayınlamak serbest. Kan da dahil buna. Hiç hoş değil elbette.

  28. Bu ülkenin insanı nasıl bu hale geldi! Offff offff!

    Her kazada birilerini "cahil" yerine "aptal" olarak nitelendirerek yargıda bulunmak milletçe huyumuz. Bir de üzerine son yıllarda gençliğin arasında gelişen birbirini aşağılama hastalığını ekleyin. Örneklerini bu sitedeki yorumların bazılarında net olarak görebilirsiniz. Bu haberde bile olabilir.

  29. Yok be hocam öyle deme üzüldük ya görüntü zaten saklanmaz,internette heryerde bulursun da göz önünde olması başka araştırıp bulmak başka,o manada dedik yayinlanması hoş değil diye,yoksa gokart bu sitede ciddi bir haberdir,ve bu haberin yapilmasi da buraları işleten zihniyetin işlerini daha dikkatli yapmalarına vesile olur,habere bir lafımız yok yani.

  30. Inanmiyorum ya bu nasıl insanlık,merhametten yoksun bunlar,arkadaş nasıl bir şekilde hangi terbiyeyle yetişmiş bu insanlar bu zihniyette ya,sıradan bi okuyucu ise ayrı vahim,şayet bu tip pistlerde çalışmış birinin yorumu ise durum hepten daha vahim,eh be arkadaş insanlıktan yoksunsun da bu yorumu yaparken kızın bacın kız kardeşin ablan falanda mı aklına gelmedi be adam!!!

  31. Sitemiz yönetimine teşekkürler,yakışanı yaptilar ve kaldırdılar,enazindan videoyu,teşekkürler

  32. yahu bi gidin işgüzarlık yapmayın. burası sadece F1 sitesi değil. motorsporlarıyla ilgili olan herşeyden haber olur burda. google'a yaz bakalım ne çıkıyor.

  33. Bu arada videoyu izlemedim bile!!!

  34. Felipe Massa Forza Massa(Honda_F1) avatarı
    Felipe Massa Forza Massa(Honda_F1)

    Mynet'te bir yorumcu ''üniversiteye giden kız kemerin nasıl bağlayacagını bilmiyorsa görevli ne yapsın ölmeyi haketmiş'' diye yorum atmış.

    Arkadaş bu nasıl bir zihniyet.Bu nasıl bir kafa yapısı?Böyle aptalca bir yorum yapan kişinin İNSANLIĞINDAN şüphe duyarım.YAZIKLAR OLSUN!Bu düşüncede ki tüm insanlara yazıklar olsun.

    Bu ülkenin insanı nasıl bu hale geldi! Offff offff!

  35. Site Yönetimi,biz burayı f1 sitesi olarak biliyorduk.Böyle haberlerle iş mantığından çıkıyor.Biz burda böyle videolar görmek istemiyoruz.Lütfen biran önce videoyu kaldırırsanız sevinirim.Size de bu yakışır.

  36. 2.5 yıldır karting yapmıyorum en son yaptığımda ne yazık ki kardeşim boynundan yaralandı piste ters olarak giren şimarık bir ergen tarafından… Ve ne yazık ki ülkemizde bu işin yaygın olarak yapıldığı yerler olan AVM lerdeki işletmeciler son derece ciddiyetsiz bu konuda ve yazmaktan utanıyorum fakat kasksız olarak sürüşün gerçekleşmesine izin verilen yerler olduğuna bile şahidim…

  37. Korkunç! Haberlerdeki bilgiler de çelişkili. Bir insanın kafasının kopması sanıldığından çok daha kolay. Atkının aksa dolanması daha akla yatkın geliyor. Dikkatli olunmalı.

    Lisedeyken botumun bağcığının motosikletin zincirine takılması sonucu ciddi şekilde düşmüştüm. O an yavaş gidiyor olmamdan başka hiçbir şey kurtulmamda etkili değildi. O günden beri paranoyak oldum güvenlik konusunda.

    Kesinlikle engellenebilir bir kaza. Gerekli dikkat ve bilincin oluşturulması gerek.

  38. Kadir YILMAZ avatarı

    Allah rahmet eylesin..

  39. hadi kız bilmiyor nasıl kemer takacağını, ordaki görevlilerden birtanesi uyarmadı mı böyle olmaz diye? kask bari taktırdılar mı acaba? F1'de 300kmhde ölüm yok bizde 30kmde ölüm oluyor.

    boynuna bağlamış deniyor büyük ihtimalle biri sağdan biri soldan aldığımız 2 kemer var ya, onları tek askılı çanta gibi birini ters omzuna, diğerini de öteki omzuna geçirdi kız. çapraz bağladı boynunu. birden çarpınca da kemer gerildi ve kızın kafası koptu.

    yine bir ölümün ardından gelecek güvenlik önlemleri. dingonun ahırı gibi çalıştırılan onlarca karting işletmesi var. çoğunda kask takmadan binicem dersen adamın paradan başka bişey gözü görmediği için he canım der biner kasksız sürersin. 50kmde de gitse bunlar tehlikeli araçlar güvenlik olmadığında. böyle yerlerin kapatılması, adam gibi işini bilen insanların yapması lazım bu işi. yoksa böyle tecrübesiz kızcağızı kimse uyarmaz, eğlenmek için gittiği bir yerde gencecik yaşta ölür.

  40. Kadir YILMAZ avatarı

    Şimdi aynısını yazacaktım, bu yufka gönüllük değil, evet youtube da da var ama yinede bu siteye yakışmaz.

  41. Allah rahmet eylesin,çok feci bir kaza,ama bence sitemizden istirhamım bu resmi ve videoyu kaldırsınlar,çok kötü,neden yayinladiklarina anlam veremedim,kan izleri falan görmemiz gerekecek bir durum yok kelimeler yetiyor zaten,bu durumda bu hali görmek yakınlarını da çok üzer kanaatimce,siteden görüntü ve videonun kaldırılması site üyeleri bizler tarafindan anlayışla karşılanacaktır,tuğbaya Allah tan rahmet,ailesine ve yakınlarına sabır diliyorum…

  42. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    evet ya emniyet kemerini bogazına takmıs o yüzden kafası ucmus çok üzücü yazık olmus
    Allah rahmet eylesin

  43. korkunç bi olay. nasıl olabilir hala düşünüyorum. emniyet kemeri bu şekilde ölüme sebep olabilir mi.

    Allah rahmet eylesin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir