Volkswagenler Uçuyor, Ogier Lider !

yazar:

kategori:

Mikko Hirvonen etabın başlarında seyircilerin ve hakemlerin olmadığı bir alanda yoldan çıktı, aracını tekrar yola döndürmek için neredeyse 25 dakika zaman harcadı. Böylece Fin pilot iyi bir sonuç alma umudunu kaybetmiş oldu.

Mads Ostberg ise etabı 5. bitirmesine rağmen hiç de mutlu değildi.

“Motorum da sorun var. Gerçekten kötü. Aşırı derecede ısınma ve güç kaybı var.”

Mads Ostberg ve co-pilotu Jonas Andersson yolun 700 metre aşağısında durup telefon ile Qatar M-Sport mühendislerinin yardımı ile sorunun kaynağını buldular. Soruna motorun soğuma sistemindeki bir borunun çatlamasının neden olduğuna inanılıyor.

Koşulların oldukça yumuşak olmasına rağmen (-7 derece) yolun üstündeki kar pilotlar için sürüşü zorlu hale getiriyor. Bir önceki aracın kalkışı bir sonraki araç için yol tutuşu daha yüksek bir sürüş çizgisi bırakıyor.

Sebastien Ogier takım arkadaşından 2.2 saniye daha hızlıydı. Fransız pilot bunu şöyle açıklıyor:

“Mikko’yu yolun dışında gördüm ve dikkatim dağıldı. Ondan sonrası için daha dikkatliydim ama koşullar çok da kolay değildi.”

Jari-Matti Latvala taze karda doğru ritmi bulmanın çok zor olduğunu kabul etti. Buna rağmen Fin pilot geçtiğimiz gecenin lideri Sebastien Loeb’den 1.3 saniye daha hızlı olmayı başardı.

Genç İsveç pilot Pontus Tidemand ise finişe yüzünde büyük bir gülümseme ile 4. gelen isim oldu. 

“Çok iyiydi. Biraz rahat davrandım, ve bu yüzden taze karda kayma yaşayınca biraz zaman kaybettim ama sanırım bunu herkes yaşadı. Yani sorun yok.” 

Matthew Wilson ve Khalid Al Qassimi finişe 3 km kala aynı yerde yoldan çıktı.

“İnsanlar sol virajda dağınık haldeydi ve kar kütlesi de yoktu.Biz ise karın içinde sıkışmıştık.Tam yola çıkıyorduk ki Khalid yolun dışına çıktı, arkamıza park etti. Seyirciler ise ikiye bölünüp, ikimizi de bu durumdan kurtarmak için çalıştı.”

Wilson 4 dakikadan fazla zaman kaybederken, Khalid ise 7 dakika zaman kaybetti.

 


Yorumlar

  1. löb mümkünse yarışmasın.sıktı artık.bak löb olmayınca ne güzel süprizler çıkıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir