Brawn: "Hızın Dışındaki Özelliklere de Sahip"

yazar:

kategori:

Jerez’deki ilk sezon öncesi testlerin ardından Brawn, Hamilton’ın sadece direksiyondaki işlerinden değil, Mercedes’i ileri taşıma çalışmalarındaki yaklaşımından da etkilendi.

Brawn: “Çok yetenekli bir pilot olduğu açık. Ama F1, çok daha fazlasından ibaret. Geri kalanına sahip olmayan birçok yetenekli pilot var.”

“Bana göre (Hamilton) geri kalana da sahip”

“Çok dobra birisi olduğunu söylemem gerek. Birçok yönden çok dobra ve çok sade. Düşündüklerini bize söylüyor.”

“Düşüncelerini öyle üstün körü ifade etmiyor. Araçla ilgili her şeyle ilgili; (hatta) aracın karoserindeki etiketlerin uygun yerleştirilmemiş olabileceği ile de ilgili”

“Ayrıntılar konusunda çok iyi bir gözü var. Takımın çok ilgili bir üyesi olacağını düşünüyorum ki biz de bunu istiyorduk”

 


Yorumlar

“Brawn: "Hızın Dışındaki Özelliklere de Sahip"” için 13 yanıt

  1. Ferrarinin başarısının kaynaklarından biri Bridgestone'un Ferrari'ye özel lastikler üretmesiydi.

  2. Lewis Hamilton'ın Mercedes'i sürünce ilk hissettiği şey, aracın aero açısından geçen sezonun Mclaren'ından daha düşük bir seviyede olması. Bana göre bundan ötesi hikaye. Biz de biliyoruz Lewis'in süper pilot olduğunu ama pilot övmek başarı getirmiyor son üç senede gördüğümüz üzere.

  3. Brawn'un bu sözlerinin Schumacher'e bir gönderme olduğunu düşünmüyorum, sadece zamanında Schumacher için söylediği şeyleri bugün Hamilton için söylüyor. Ama ilginç bir konuya değinmişsin. Bence, Ross Brawn 2009'un sonunda şampiyon olmuş ama bu başarının üzerine koyacak kapasiteye sahip olmayan bir takımı bir takımı Mercedese satarak ve bu takıma Schumacher'i getirerek hem Merso'yu hem Şumi'yi kafaladı. Şumi'nin kafalanması önemliydi çünkü son üç sezonda Şumi değil de başka bir pilot olsa, Mercedes kimsenin sallamadığı bir orta sıra takımı olacaktı (önceden BAR ve Jaguar'ın olduğu gibi), ama Schumacher olduğu için herkes takımdan iyi bir araç bekledi. Şimdi aynısı Hamilton için geçerli. Schumi ikinci kariyerinde kazanmaya oynayan bir takıma geldiğini sanmıştı, ama kendini Ferrari'nin 96'daki durumundan çok da iyi olmayan bir takımda buldu. Bu durum tabii ki onu hayal kırıklığına uğratmıştır. Ama bunun ötesinde, aralarında öyle medya demeçleriyle laf dokunduracak kadar bir düşmanlık olduğunu sanmıyorum.

  4. Eline sağlık, güzel toparlamışsın.

    Ben eski zamanlardaki yakınlığın da gerçek olmadığını düşünüyorum. O an için aynı takıma bağlı, beraber sevinen ve üzülen insanlar sadece. Takım olarak özel bir dostluğun var olduğunu sanmıyorum. 98'de Hakkinen şampiyon olduğunda araçtan çıkıp Newey'e sarılmıştı. Araları çok çok iyi olduğundan değildir elbette.

    O rüya takım Schumacher, Byrne, Brawn ve Todt'dan oluşuyordu. Bu başarıdaki kilit halkanın Todt olduğunu düşünmüşümdür hep. Diğerleri sadece işini layıkıyla yapan insanlar. Grubu yönetmenin, ortamı hazırlamanın ve iletişimi geliştirmenin başarı için kilit faktör olduğunu düşünürüm. Şu an da MGP kadrosu dünya karması gibi, ama yeni araçta bile gözle görülür başarı yok sanki?

    Brawn'ın eski halinden farklı olduğunu düşünmüyorum. Halen eskisinden çok daha tecrübeli olarak elinden geleni yapıyordur. MGP'nin sorunu çok farklı yerlerde gibi görünüyor. Birbirinden haberleri yok gibiler.

    Gerçekten neler olup bittiğini belki de asla bilemeyeceğiz.

  5. Çok güzel bir konuya değinmişsiniz eline sağlık. Öncelikle Brawn'un Lewisi övmesini anlıyorum Lewisin de bu övgüleri hak ettiğini düşünüyorum. Ama Brawn'un yaptığı nankörlük Efsane Schumacher 3 sene boyunca bu takım çatısı altında süründü resmen Schumacher ne istediğini nasıl bir tarz araba istediğini bildirmedi mi ? Kesinlikle hemde fazlasıyla nasıl bir araba istediğini bildirmiştir geri bildirimi en iyi yapan pilottur Schumacher ama bu geri bildiri mi değerlendirip arabanın belirli seviyeye gelmesini sağlayan insanlar var'mı işte burası şüpheli.

    Lewis Mp4-27 gibi bir paketten inip geldi arada ki farkı kendisi de biliyor ve o araba da olan bu arabada olmayanı bildirecektir ama mevcut potansiyel paket buna ne kadar cevap verebilir? Gelişim alanı ne kadardır bunu sezon içerisin de göreceğiz tek artısı takımın şuanda Lewis iki paketi kıyaslayıp gelişimi sağlamak vede bu sene diğer senelere göre oldu oldu 2014 de Lewis de sıfırlanacak takım da herkes eşit olarak başlayacak ki bu da herkesin şansı var demektir.

    Fazla uzatmayayım ben kısacası Brawn'un bu açıklamaları efsaneyi de üzmüştür. Kos koca 3 sezondur Kronik lastik sorununu çözemeyen gelişim kaydedemeyen Mercedes mi suçlu yoksa Efsane Schumacher'mi her türlü tartışılır.

  6. 1979'dan beri şampiyon olamayan Ferrari'deki takım patronları açık ve net konuşmuşlardı Schumacher'e, "Denedik ve yapamadığızı gördük. Takım senindir, ne kadar ücret istediğini söyle, yanında kimi istiyorsan getir, biz sampiyonluğu kazanmak istiyoruz" demişlerdi. Bu satırların yazılı olduğu 2004 yılı Temmuz ayı F1 Racing Dergisinde yazı şöyle devam ediyordu, "Bu konuşmanın üzerinden yaklaşık 10 yıl geçti ve Schumacher'in sistemi saat gibi işliyor"

    Elbette bir çok etken vardı Schumacher'i böyle güçlü kılan. Bunları ele almak istemiyorum ki zaten herkes farkında. Burada değinmek istediğim farklı bir konu var.

    Schumacher, Jean Todt ve Ross Brawn üçlüsü içinde olan bağ gerçekten çok sıkı idi. Özellikle Schumacher – Jean Todt ve Schumacher – Ross Brawn ikilileri muazzamdı, hani dersiniz ya ölümüne kardeş, kanka bunlar da öyleydi.

    Elbette bu spor ve ticaretin de içinde olduğu çok karmaşık bir döngü ve insanlar arası diyaloglar çıkarlar yüzünden değişmekte ancak Schumacher – Ross Brawn ikilisinin son 3 yıldır çizdiği tabloyu hiç tahmin edemezdim. Bilmiyorum benim gibi düşünenler var mı ancak, 2006 yılı Shumacher'in Monza'daki Tifosilere ve Ferrari camiasina yaptığı veda turunun sonundaki hüzünlü anları izleyin, Ross Brawn – Schumacher arasındaki sıcaklığı, samimiyeti, güveni yakından izleyin.. Bu yıllarca bu şekildeydi.. İki farklı kandan, milliyetten olsalar da aynı şeyleri hisseder, gerçek bir samimiyet ortaya koyarlardı.

    Benim aklımı kurcalayan soru hep şudur;

    Ne oldu da Ross Brawn ve Schumacher böyle birbirinden uzaklaştı, etken neydi? Mercedes GP'nin başarısızlığı mı, asla olamaz. Çünkü yıllarca ne zorluklara beraber gögüs gerdiler. Hem 3 yıl öncesinde Mercedes ile geri dönüşte de, ilk zamanlarda bu sıcaklık aralarında yoktu.. Bu nedenden dolayı da öküz öldü ortaklık bitti durumu gerçekleşti de diyemiyorum..

    Milliyetçi yapı mı, İngiliz ve Almanlar aslında birbirlerinden çok haz etmezler ama ikisi arasında böyle bir sorun olsa bunca yıl Formula 1 dünyasında böylesi yakın ilişkiler kuramazlardı..

    Sözün kısası böyle bir şeyi hiç beklemezdim ama şu an resmen aynı ortamda bulunmamaya, hatta yan yana gelmemeye bile özen gösteriyorlar sanırım.

    Bu konuyu Formula 1 severler ile tartışmak ve gerçekten düşüncelerinizi öğrenmek isterim..

    Saygılar..

  7. gerçi yarışa daha bayağı var ama geçen yılki mclaren'dan yavaş olursa araç,galibiyet mücadelesinden uzak kalırlar.

  8. havoc (spa2000) avatarı
    havoc (spa2000)

    Rosberg'e tanınan kredi bitmiş sanırım.

  9. Mercedes- Lewis-Hamilton avatarı
    Mercedes- Lewis-Hamilton

    varol sennnnn .:D

  10. Ne güzel özlemişim.Bir sürü zırva okuma şanşına sahibiz.Ne kuyruk acısıymış bu be.

  11. ne yüzsüz bi adam bu anlamadım gitti. shuminin üstüne pilot yokken sen nasıl bunları söylersin inanamıyorum. BU ADAM KESİNLİKLE GİTMELİ.

  12. Yusuf Perçin avatarı

    "Hamilton'ın sadece direksiyondaki işlerinden değil, Mercedes'i ileri taşıma çalışmalarındaki yaklaşımından "
    " Geri kalanına sahip olmayan birçok yetenekli pilot var."
    "Düşüncelerini öyle üstün körü ifade etmiyor."

    Brawn'dan Schumacher'e salvolar… BOMBA

  13. Ross Brawn: ''Bu Hamilton bir harika dostum'' gibi demeçlere başladı 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir