"Danica Patrick F1 İçin Yeteri Kadar İyi Değil"

yazar:

kategori:

Daha önceden Patrick, Formula 1’deki fırsatları arama konusunda çok da istekli olmadığını belirtmişti. Ama şimdi durum ne? Şansı artmış olabilir mi?

Red Bull Motor Sporları Danışmanı Helmut Marko: “Danica’nın yol yarışlarında aldığı sonuçlara bakmanız lazım. (O sonuçlar) yeterli değil.”

Aslında Red Bull’un genç pilot programında herhangi bir kadın pilot yok.

Marko: “Pilotlara performans temelinde bakıyoruz; (kadı-erkek) kotası ile dğeil.”

Mercedes’ten Niki Lauda: “10 yıldır Bernie Ecclestone’a, Formula 1’e neden bir kadın pilot getirmediği için sersem dedim”

“Bir kadını ilk 6’ya sokabilsem, televizyondan izleyiciler bir anda iki katına çıkar.”

Ama Lauda, bu iş için Patrick’in doğru kadın olup olmadığından emin değil.

Lauda: “Amerika’da teknik bilgi seviyesi, Formula 1’deki ile kıyaslanamaz. Bu, pilotlar için de geçerli”

“Avrupa’da başarılı olan son Amerikalı pilot Mario Andretti. O da benim günlerimden.”

Sebastian Vettel: “Her şeyden önce başarısı nedeniyle Danica’ya şapka çıkarıyorum. Ama Amerika’da motor sporları tamamen farklı bir kültür”


Yorumlar

  1. trafikte araba sürmeye göre zordur tabi. ama ben F1le karşılaştırdım. F1'e göre de çok basit ve kolay olduğu açık ve ortada.

  2. serinin zorluğu hakkında yapılan yorumlar komik geldi de, nascarda pol alan pilotu f1'e yakıştırmak komik gelmedi mi? downforce yok dolayısıyla G kuvveti yok, frenleme yok, dönüş yok, pist ezberleme yok. kalkış yok, duruş yok, pit yok. direksiyonda 290 tane alet yok. DRS, kers yok. sadece düz dönüyorsun. F1'in tırnağı olamayacak bir seride pol alan birini hadi f1de yarıştıralım demek komik değil de bu mu komik?

    montoya F1'de başarılı olmuş olabilir, nascara gidip de çok da başarılı olamaması bu serinin zorluğunu göstermez. montoyanın ona göre yeteneği olmadığını gösterir. bu aynı şey demek gibi, serbest stilde çok iyi yüzen başarılı biri neden kelebek stilde yavaş yüzüp başarısız oluyor, demek ki kelebek stil çok zor. mantık bununla aynı. hayır kelebeğin zorluğuyla alakası yok olayın. kişiyle alakası var.

  3. nascarı ben de çok bilmem ama serinin zorluğu hakkında yapılan yorumlar komik geldi açıkçası. bir çoğumuz herkes çok rahatlıkla pole alınabilir ya da yuvarlak pistte sürmek çok kolay falan demiş. seriyi çok fazla takip etmiyor olsam da olayın o kadar basit olmadığına eminim. montoya bile yıllardır orada olmasına rağmen başarılı yarış sayısı iki elin parmaklarını geçmez. bu adam f1'in en hızlılarından birisiydi.

    her serinin kendisine has zorlukları vardır. dışarıdan göründüğü kadar basit olduğunu düşünmüyorum. ha danica f1 aracında yapabilir mi? sanmıyorum. ancak bu durum onun nascar aracıyla en azından daytona sıralamalarında iyi iş çıkardığı gerçeğini değiştirmez.

  4. marussia yahut hrt de söz sahibi olsam çoktan bayan pilot yarıştırmıştım.sondan nal toplasa sorun değil (sanki diğer yarışanlar puan alacak) padokta gezinsin yeter 🙂 öylede batacam böylede batacam hiç olmazsa risk alırım belki kurtulurum reklam teklifleri ve sponsor muhtemelen gelir.sükse olur reklam olur.birde başarılı olursa olurmu olur bellimi olur top yuvarlaksa lastikde yuvarlak 🙂

  5. Danica F1'e gelirse acı bir şekilde boyunun ölçüsünü alır diğer bir deyişle F1 ona üç-beş beden büyük gelir. F1'e ancak reklam malzemesi olur ki çoğu kişi bunda hem fikir.

  6. Türklerin f1'e daha fazla ilgisini çekmek için aklıma bir fikir geldi 🙂

  7. F1 lady organizasyonu yapılabilir f1 yarışlarından önce vs her takımın 1 kadın pilotu olur kendi aralarında en azından belli standartlarda yarışabilirler 10-15 turluk bir şey olur eğlence amaçlı…en azından bundan sonrası için kadınlara da bir geçiş olanağı sağlanır diye düşündüm bir an için…Fakat bu kadar üst seviyeye sadece ilgi çeker diyerek kadın bir sürücü alınmaz alınmamalıdır…Olay kadın olduğu için yetersizdir diye değil F1 nerede diğer motorsporları nerede bunu iyi tartmak lazım…

  8. Amerika'da nba finalinde ''reklam molası'' verilebiliyorsa veya superbowl'da dakikası 1milyon dolardan sırf daha fazla reklam yayınlayabilmek için 42 dk boyunca ''istemeden'' elektrikler kesiliyorsa buradaki spora bakış ciddiyetini anlamak lazım. Ne yazık ki endüstrileşen her spor branşı için aynı tehlike mevcut, buna F1 de dahil. Gelsin Danica, bikinisiyle sürsün. 10 numara ''reklam'' olur. F1'i ülkemizde yayınlayacak kanal bile bulamazken 3-5 kanal birden talip olur.

  9. nascarda yuvarlak çize çize pol aldı diye F1'e gireceğini sanmasın. F1deki en kolay viraj nascarın tüm pistinden daha zor.

  10. Onur Ömer Öztürk avatarı
    Onur Ömer Öztürk

    Yarışlar konusunda çok büyük bir yetenek diyemem, elbette kadınlar arasında başarılı ama gerçekçi olalım, F1'de kimse bir kadın olduğunuz için size yol vermeyecek yada kadınlar için ayrı bir kategoride puanları ayrı hesaplanmayacak.

    Zaten F1 paralı pilotlarla dolmuş durumdayken F1'e kadın pilot gelmesi şu anki durumdan mantıklı görünüyor, özellikle konu Danica ise. Gridde adını söylemekte bile zorlandığımız adamlardan birinin yerinde Danica'nın olduğunu düşünün mesela. Gridde herkesin ilgisini çekeceği bariz değil mi? Üstelik Amerikalıların F1'e ilgisini de büyük ölçüde arttıracaktır, öyle değil mi? Peki ya F1 logolu küçücük iç çamaşırlarıyla ortalıkta gezen bi Danica'dan daha iyi bir sporu pazarlama yöntemi olabilir mi? İtiraf edelim, bu sporu seven çoğu kişi erkek ve biz erkekler için o koltuğa geçip yarışabilen birinin, aynı zamanda ortalıkta gezinirken biz hala yarışların start anı gibi o pilota gözümüzü ayırmadan bakacaksak, hadi amaaa bu pilotu kim istemez?

    F1 bir spor olmanın yanında önemli bir pazarlama mecrası da değil mi? Hem ulaşılmak istenen Amerika pazarına bir adım olur, hem bir star olduğu için (neden star olduğunu anlamak için yarışlarına mı, yoksa moda dergilerine verdiği pozlarını mı baz almak lazım?) sporun pazarlanmasında büyük avantajları olacak. Bernie amca biraz elini cebine atsın, orta sınıf bir takıma Danica'yı yarıştırması karşılığında biraz para ödesin, paralı pilot paralı pilottur sonuçta, değil mi? Zaten yayın vs diğer gelirleri arttırırsa ödediği paradan fazlasını kazanır Bernie.

    İşin doğrusu ben Danica'yı çok sevmem ama kabul edelim, bu sporu Alonso-Hamilton-Raikkonen ve Vettel'den de iyi pazarlayabilir

  11. Fernando 4LonSo  <<<<  avatarı
    Fernando 4LonSo <<<<

    Nascarla F1 kıyaslanamaz bile, daire şeklindeki pistte pole almayı çalışarak her pilot alabilir,Ama f1 çok farklı markonun dediği gibi yol araçlarında kendini göstermesi lazım belki ondan sonra sansı olabilir mesela GT1 de yarışması lazım orada kendini göstermesi lazım o zaman çok ilgi çeker işte.

  12. Böyle durumlarda aklıma hep Sebastien Bourdais geliyor. Amerika kıtasında champ car efsanesi iken Formula 1 de başarılı olamaması hatta göze girememesi bile iki kıtanın yarış kültürleri arasındaki farkı göz önüne koyuyor. Danica gerçekten de yetenekli bir pilot, hatta denilen gibi en yetenekli kadın pilot, ama Formula 1 başka bir alan. Gelse bile alışması çok düşük ihtimal, Bourdais gibi biri alışamamışken. İş kadın erkekten çok Formula 1 ve diğer yarışlar diye ayrılıyor aslında.

  13. Aslında Sussie önceki senelerde sürekli 12. oluyordu kötü değildi ama son senesi çok kötüydü bir de Rahel Frey var çok mücadeleci hızlı ışık saçan cinsten yakında herkes konuşacak 🙂

  14. Wolff'te iş yok zaten. DTM'de ne zaman görsem pembe araba sonda 🙂

    Danica F1 için yeterli mi bilinmez ama dediğin gibi kadın pilot olarak en iyilerinden birisi sanırım.

  15. Twitter da biriyle Danica en iyi kadın pilot diye tartıştığımız gün polü almıştı 🙂 Ondan bence çok açık şekilde daha yavaş olan Sussie Wolf ve Maria de Villotta F1 de test yapmışken Danica da yapmalı ama isteseydi yapardı kendi tercihi.

  16. Su kadini bi test etse F1 takimlarindan biri (Redbull olabilir, hem reklamini yapmis olur Amerika da), cok merak ediyorum performansini. Su an dunyanin en iyi kadin pilotu bence bu kadin, erkek pilotlarin yaninda kadin pilotlar nerede bir fikrimiz olusurdu..

  17. Danica F1 için hazır olmayabilir ama Loreal veya Victoria's Secret için fazlasıyla hazır 😀

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir