Honda İkilisi 2008'i Bekliyor

yazar:

kategori:

Jenson Button, kötü geçen 2007 sezonunun Japon takımın gerçek karakterinin ortaya çıkmasına yardımcı olduğuna inanıyor.

Geçen sezon ilk zaferine ulaşan Button, Honda aracı RA107’nin rekabetten uzak göründüğü 2007 senesinin 17 yarışında sadece 6 puan toplayabildi.

Honda, araçlarındaki sorunları halledemediği bu sezonda takımlar klasmanında sadece 8. sırayı elde edebildi.

Zayıf geçen sezona rağmen Button, olumlu görülecek şeylerin olduğuna inanıyor ve 2008’in takım için taze bir başlangıç olmasını umuyor.

Formula 1 resmi sitesinde Button: "Şüphesiz Honda Racing F1 takımı ve benim için çok zor bir sezon oldu. Bununla beraber bunun gibi bir sezon, bir takımın gerçek karakterini ortaya çıkarır."

"Birlikte geri çekilip motivasyonumuzu koruduk ve aracın performansının beklentilerimizden uzak olmasına rağmen elimizden geldiğince sıkı çalıştık. Diğerleri hızlı araçlara sahip olduğunda halde bunu başaramazken biz puan almayı başardık."

"Gerilerden gelip gridde savaşmak aslında sezonun ikinci yarısında oldukça eğlenceliydi, özellikle Turkiye, İtalya ve bir çok geçişin oludğu Çin’de. Bunların hepsi, gelecek için sizin yarışma sanatınıı geliştirmenize yardım edecektir."

"Bu araçla neyi yanlış yaptığımızı biliyoruz ve gelecek sene Rubens ve bana daha rekabetçi bir araç vermek için takım kış boyunca fabrikada çok sıkı çalışacak."

"Benim açımdan, her zamanki gibi yeni sezon için hazırlıklar ve kendi fiziksel zindeliğim üzerine odaklanacağım. 2008’e olumlu ve taze başlangıç yapmayı umut ediyorum"

Takım arkadaşı Rubens Barrichello, çok daha zorlu bir sezon geçirdi. Brezilyalı pilot, Formula 1’deki 15 senesinde ilk kez puan alamayacak sezonu kapadı.

Bununla beraber Brezilyalı pilot, 2008’de Honda’nın geri döneceğine inanıyor.

Barrichello: "RA107’nin tempoda olmayacağını sezonun başından beri biliyorduk ve hayal kırıklığı yarattı. Özellikle de önceki sezon 2006’da çok güçlü bir şekilde bitirdikten sonra."

"Şunu söyleyebiliriz, takım için bu sene ders çıkarma sezonu oldu ve zorlu zamanlarda beraber çalışma şeklimizle gurur duyuyorum. Bu sene puan alamadığım için de hayal kırıklığına uğradım. Ama kilit zamanlarda en azından bir kaç elverişli durumda puan almalıydık"

"Gelecek sezona bakarak 2008 sezonu için konumumuzu geliştirmek için sezon öndesinde ve kış boyunca çok sıkı çalışıyor olacağız"

"Takım bu sene birlikte çok fazla gelişim gösterdi ve fabrikada kaynaklarımızı kuvvetlendirmek için takıma katılan yeni yüzlerle, gelecek sene performansımızda bir gelişim olacağı konusunda iyimserim"


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir