Raikkonen, Az Tur Atmasını Önemsemedi

yazar:

kategori:

Raikkonen, dün veri transferi sorunu yaşamaları nedeniyle pek fazla tur atamamıştı. Bugün sabah ise yaşanan vites kutusu sorunu nedeniyle Raikkonen yine pek fazla tur atamadı. Raikkonen iki günde toplam 87 tur atabildi ve bu hafta daha çalışmayacak.

Raikkonen “Hiç test yapmasanız bile yarışa gittiğinizde hızlı olabilirsiniz ve sorun olmaz.”

“10 bin km yaptığınızda da yine sorun yaşayabilirsiniz. Ne kadar tur atarsanız atın iyi ya da kötü olabilirsiniz.”

“Bunlar test. Sorunlar olur ve bunlardan ders çıkarırsınız.”

“Bir test gününde 150 tur atmazsanız sezonunuz değişmez.” dedi.

Raikkonen ayrıca Lotus’un vites kutusunu değiştirmesinin çok zaman alması karşısında sakin olduğunu söyledi.

Raikkonen “Bazen sorunları çözmek daha uzun zaman alır ancak ilk testlerdeyken böyle şeyler yaşamanız normal. Henüz çok fazla yedek parça olmadığı ve yedek vites kutusu olmadığı için böyle sorunlar olabiliyor.” dedi.

 


Yorumlar

  1. zaten testler pilot için değil araç için yapılıyor. barselonada tam güncel olmayan bir araçla 2-3 günde 250 tur atmanın hangi pilota ne faydası olsun.

  2. Bende senin gibi dusunuyorum, Rai onemsemese de Lotus aracinin gelisimi adina yapilacak cok is var, sonucta arac ham ve ogrenilmesi gereken bir suru yer var, Keske 150 tur falan atabilseydi..

  3. Kaçıncı olduğunu kimse önemsemiyor hocam zaten.Önemli olan planlanan çalışmaları yapabilmek.Rai için sıkıntı yok belki ama Lotus'un planlarının aksaması kendisi için hoş değil.

  4. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    rai nin az tur atması kendini etkilemez demiştim aynısını kendide demiş zaten normalde sıralama turunda bile pol de baslayan pilot önemli olan yarışı kazanmak diyor genelde o yüzden bu testler de kimin kaçıncı oldugu hic önemli degil.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir