Perez: "McLaren Aracı, Button'a Göre İnşa Edilmiş"

yazar:

kategori:

As gazetesinin McLaren’a uyumu nasıl gittiği sorusuna Perez: “10 üzerinden 6-7”

Meksikalı pilot, McLaren ve Sauber’in çalışma şekilleri arasında idari ve felsefe açılarından farklılıklar olduğunu ve ayrıca tecrübeli takım arkadaşı Button’ın, MP4-28’in gelişiminde katkısı olmasının avantajını yaşadığını ifade etti.

Perez: “Jenson açıkçası çok tecrübeli bir pilot ve araca çok şey kattı.”

“(Araç) biraz ona göre ayarlanmış. Bu yüzden uyum sağlamak bana kalıyor. Ama eminim ki Avustralya’ya hazır bie şekilde gideceğim”

“Ne olursa olsun McLaren’da mutluyum. Hayatım boyunca bu takımda olmayı hayal ederdim. İlk gündne itibaren kendimi evimde gibi hissediyorum”

23 yaşındaki Perez, McLaren ile ilişkilerinin Fernando Alonso ve Juan Pablo Montaya gibi isimlere benzer şekilde son bulacağını düşünmüyor.

Perez: “Her sene, her yarış farklı pilotlarla farklı şartlar olur. Burada şampiyon olmuş başka latin pilotlar var”

“Ulusun çok şey ifade ettiğini düşünmüyorum. En önemli şey, doğru şartlara ve iyi araca sahip olmak”

“Araç alışkın olduğuma kıyasla çok farklı ama rekabetçi”


Yorumlar

  1. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Onur Ömer Öztürk; maşallah fırsatları hiç kaçırmıyorsun.Günay'ın Ferrari ile ilgili sözlerine katılmazken Alonso ile ilgili olanlara hep destek tam destek modundasın.Seni diğer siteden tanımasam ; Sn.Metin Mete'nin twitterine yazdığın destek mesajlarından ötürü Günay'a yağcılık yapıyorsun diyeceğim ama seni yeterince tanıyorum.

    Ferrari taraftarı olduğunu sandığım bir takım insanlar, Ferrari takımını yerden yere vurdular. Alonso'nun ne kadar hızlı olduğunu anlatmak için Ferrari'nin aslında bir kağnı üreticisi olduğunu bile söylemeyi düşündüklerinden eminim. Pilot için takımını yerden yere vuran bir taraftara saygım olabilir mi dersen, asla derim.

    Yıl 2009 yer spa.Yarıştan sonra söylenenler :Raikkonen KAĞNI Ferrari ile yarış kazandı.
    Yıl 2008 hemen hemen her yarış sonu söylenenler: Dominik istifa etmeli.
    Yıl 2012 yer monako. Yarıştan sonra söylenenler:Şumi AT ARABASI ile pole aldı.

    Bunun gibi pek çok örnek var.Ama sen Alonso fanlarını tercih edenlerdensin.Eminim McLaren'in Hamilton'un pitstoplarında defalarca yaptığı hatalar sonrasında fanlarının ne söylediklerini de unutmuşsundur.
    Size göre Ferrari 50-60 yıldır adam gibi bir takımdı ama Alonso geleli takım vasfını kaybetti.Takım emri Alonso ile başladı.Takımı eleştirme Alonso ile başladı ve tarihte başka takım eleştiren kimse olmadı.Hem prost zamanlarını gördüm diyorsun hem de F1 de dönen dolaplardan bi habersin.Bu ne yaman çelişki?Ferrariye ne olduysa 2010 dan sonra oldu değil mi.Raikkonen şu sözleri söylerken sen ve senin gibiler ortada olmuyor.""Ferrariden ayrılınca rahatladım.Lotus politik değil.""

  2. burada senin mantığını kullanırsak geçtiğimiz 3 sezonda lastiklerdeki ve kurallar fazla değişmemesine rağmen mclarenın araçlarındaki farklılıkları (l sidepod, f-duct, ebd, coanda vs) öne sürerek arabaya alışmak diye bir şeyin olmadığını da iddia edebiliriz. pilotun aracın gelişimine katkısı olmadığını kanıtlamaktan sıkıldığında "her sene alışacak yeni bir şeyler çıkar. araca alışmak diye bir şey yoktur!" filan diye devam edebilirsin yani. 🙂

  3. bir kere alonso 2007 aracını çok da rahat sürmedi, o sezon özellikle michelinden sonra 2007 birdgestonelarına uyum sağlamakta sıkıntı yaşadığını söylüyordu. ikincisi, 2006'da mclarenın pilotları kimi, jpm ve pdr olduğuna göre evet, bir sonraki aracın tasarımına olsa katkıda bulunmuş olabilirler. kimse araç birine göre ayarlanır da onu başkası süremez demiyor. geçenlerde kiminin de dediği gibi pilotlar fikirlerini söyleyerek katkıda bulunurlar. bu da bir aracın tasarımındaki tonla etmenden biri. sen konuyu f1 pilotları aynı zamanda aerodinamik mühendisidir denmiş gibi algılıyorsun, sonra da çürütmeye girişiyorsun. kolay gelsin.

  4. button: perez takıma gelene kadar aracın gelişimini kendi istediğim gibi yönlendirmek için vaktim olacak.
    perez: araç *biraz* button'a göre ayarlanmış. benim de buna uyum sağlamam lazım.
    perezin bunu söylemesi için 2012 aracına binmiş olmasına gerek yok. eldeki test verisiyle şimdiki aracın button'ın stiline daha iyi uyduğunu düşünmüş ve ilk izlenim olarak böyle bir şey söylemiş olabilir.
    bir insanın pilotun aracın tasarımına/gelişimine etkisi gibi eskisine göre tali önemde olan bir mevzuyu bu kadar takıntı haline getirmiş olabilmesini aklım almıyor.

  5. tekrar izledim. sırayla mp4-25, mp4-26 ve mp4-27'yi sürmüş. buradan bakınca hepsi aynı araçmış gibi görünmüyor.

  6. Onur Ömer Öztürk avatarı
    Onur Ömer Öztürk

    Yazdıklarımı tekrar yazmaktan bıktım, niye yazdıklarım kabul edilmiyor anlamış değilim, neyse konuya dönelim.

    Bahsettiğin sorun çok büyük bir sorun ve tek bir takımla da alakalı değil. Sansasyon yada skandal diye bahsetmek hata olmuş, ben o açıdan tek bir olaya bağladım durumu ancak konu pilotların konumları ise orada işler cidden çok komik hale geliyor benim gözümde.

    Bu konu aslında çok geniş ve uzun uzun konuşmayı gerektiriyor. F1 doğası itibariyle bir bozulmaya uğradı gibi geliyor bana, bu iş çok daha kompleks gibi. Button'ın da lider olma isteğini anlıyorum çünkü artık işler böyle yürür hale geldi. Ferrari'de sözü söyleyen isim belli, takım içindekiler bunu kabul etmese de bunu açık açık görüyoruz. Diğer taraftan Webber'in de RBR içinde üvey evlat olduğu sanırım herkesçe bariz olarak görülüyor, Vettel'i takım içindekilerin el üstünde tutuğu çok bariz gözüküyor. McLaren bu yıldan sonra Button'a aynısını yapacakmış gibi bir tablo var. Mercedes'te okula yeni gelen çocuk herkesin ilgisini çekmiş gibi gözükürken, Rosberg bitli çocuk olmuş gibi. Kimi ise takımdakilere çenelerini kapatmasını ve her şeyi zaten bildiğini "güzelce" anlatıyor zaten.

    Bu spor bir zamanlar takımların sporuydu, yoksa ben mi yanlış hatırlıyorum? Elbette pilotlar her zaman ilgi çekici olmuşlardır ama bu çocukça "herşeye ben hükmetmeliyim" tavrı da neyin nesi? Hatta ne kadar hızlı olduğunu kanıtlamak için takımın gizli tuttuğu telemetri verileri bilgilerini twitterda paylaşan pilotlar var, pardon ama neler oluyor demekten kendimi alamıyorum bazen.

    Eskiden taraftarlar takımlarına sahip çıkardı, çünkü takım desteklerlerdi, peki ya şimdi? Herkes bir pilotun peşine takılmış gidiyor, takım destekleyen kaç kişi kaldı, el kaldırabilirler mi acaba? Ben Prost neden Ferrari'den kovulmuştu, bunu hatırlayanların da ellerini bir görelim. Geçen yıl çok garip bir durum ilgimi çekti, Ferrari taraftarı olduğunu sandığım bir takım insanlar, Ferrari takımını yerden yere vurdular. Alonso'nun ne kadar hızlı olduğunu anlatmak için Ferrari'nin aslında bir kağnı üreticisi olduğunu bile söylemeyi düşündüklerinden eminim. Pilot için takımını yerden yere vuran bir taraftara saygım olabilir mi dersen, asla derim. Ferrari elbette yavaş kalmış olabilir ama taraftarın yaptığı neydi peki? Yeni gelmiş bir teknik kadronun istifa etmesi gerktiğini söyleyen kişiler, hepinize selam, çünkü hiç bir şeyden anlamadığınız çok belli, hatta bence siz bu spor izlerken Fatmagül'ün suçunun ne olduğuna falan odaklanmış olmalısınız.

    Ama üstün zekamız bu kadarla da bitmiyor, bu takımlarda da masaya yumruğunu vuracak kişi yok gibi geliyor bana, hatta bence aralarında bunu yapabilen tek kişi bahsettiğinin aksine tam da Ferrari'de, Luca di Montezemelo. Bazen masaya vurduğunu da gördük, ancak yine de Alonso'ya karşı tutumu malum, evlatlık almış gibi bir ilgisi var, bunu da anlayabiliyorum aslında; elinde medyanın ilgisini çekebilen ve ilginç bir pilot var ve aynı zamanda geçen yıl gridin en hızlı adamıydı. Böyle bir pazarlama malzemeniz varsa onu küstürmemeniz gerekir, ama fazla olmuyor mu bazen?

    Aynısını RBR için de söylemekten çekinmem, Horner akıllı adam, bazen Vettel'e gidip aralarında işi çözüp, Vettel'in sızlanmalarını dindirdiğini gördük. Ama Marko o takımda olup, o çocuğu poh pohladığı sürece Vettel kendini geliştirmesine gerek olmadığını düşünecektir ve yıldızının kaymasına bile neden olabilir.

    Button için işler biraz daha farklı çünkü o aslında bu işi Hamilton varken yapmaya başlamıştı sakince. Hamilton'ı sevenler olmasının yanında Button büyük bir ilgi odağıydı, neden mi? Mühendislere karşı çok ilgili olması, onlarla teknik şeyleri paylaşmayı sevmesi, ayarları yapma konusundaki titizliğiyle mekanikerlerle olan irtibatının fazla olması… Bütün bunlar sonunda Hamilton takımdaki mühendislere yer ayırttım dediğinde, onlar Button'la bowling oynamaya gideceklerini söylerlerse çok da sürpriz olmaz.

    Hamilton şimdi aynısını sanırım Mercedes'te uygulamaya başladı, test günlerinde sabahın 7'sinde pistte oluyor, mühendislerle bağ kuruyor, üstelik o gün araca kendisi binmeyecek olsa bile. Brawn'ın gözüne girmiş gibi, takımdakilere kendisini sevdirmeye başladı. Peki Rosberg'i hiç böyle gördünüz mü, bir kenarda kendi işini yapmaya çalışıyor.

    Kimi konusunda bir şey söylemem gerekir mi bilmiyorum bile, o zaten herşeyi kendi başına yapacak güçte öyle değil mi, ona bir şey söylemenize gerek yok. Kapıların açık olduğunu bile biliyordu hatta, ama hay allah biri gelip kapatmış. Peki Kimi bir direksiyonu nasıl ister biliyor musunuz, inanın geçen yıl Lotus için bu 1 milyonluk soruydu, bir türlü doğru direksiyonu bulamadılar. Peki bitti mi derseniz, sanırım koltuk konusunda Kimi'nin ne kadar titiz olduğunu görmüşsünüzdür, sadece bir haftanınız Kimi'nin koltuğu için harcamalısınız, fabrikadakilerin başka işi mi var sanki?

    Diğer pilotlar hakkında çok fazla bunları söyleyemem çünkü onların da bir çoğunun paralı pilot olması ve onların yerine geçebilecek paralı daha bir çok pilotun varolduğu gerçeği onların bu şekilde davranmasının önüne geçiyor, çok şükür! Bir de onların da bu kadar kapris yaptığını düşünsenize.

    Bu ortamda insanlar takımları desteklemek yerine pilotları seviyorlar ve onları her koşulda haklı görüyorlar. Takımdakiler işlerini yapamıyorlar, aptallar çünkü. Çünkü bunu söyleyenler çok zekiler, onlara bıraksanız kendi evlerinde bile şampiyon olabilecek bir araç yapabilirler, bunda ne var ki, altı üstü bir F1 aracı…

    Günay, bu Alonso konusunda söylediklerin cidden çok doğru. İnanılmaz bir egosu var ve her şeyi kendi idare etmeyi seviyor, takımını küçümsediği düşünmüyorum ama geçen yıl şampiyonluk yarışında oluşunu sadece kendisine bağlaması, takımdakilerin bilmem kaç yarış güncelleme getirmedi diye suçlamanması, bunlar sadece Ferrari'de olan kokuşmuşluklarla kalsa yine iyi, ancak bu çok daha büyük bir problem benim gözümde

  7. pilotlara lakap takinca daha mi sirin oluyorsun yada egonu mu tatmin ediyorsun bilemedim ama cok ergen isi oldugu gayet acik…

    en yakin zamanda buyumen dilegiyle

  8. çözüme çoktan ulaştık da sen istisnaları aradan seçip örnek verdiğin için çözümü bulamamakta diretiyorsun. sırf inat edeyim diye 4 sezondan barrichellonun önde bitirebildiği 1 sezonu alıyorsun, onda da zaten 11 puanın 9unu yağmurlu kumar yarışlarda almış. kendi ağzınla button barrichellodan daha iyi diyorsun zaten benim başka bişey dememe gerek yok.

  9. Felipe Massa Forza Massa(Mert Demir) avatarı
    Felipe Massa Forza Massa(Mert Demir)

    Düzeltme:''Ayrıca podyum hariç aldığı diğer PUANLARA bakarsan'' doğrusu bu.
    yanlış kelimeyi düzeteyim de yanlış anlaşılmıyim. 🙂

  10. Felipe Massa Forza Massa(Mert Demir) avatarı
    Felipe Massa Forza Massa(Mert Demir)

    HayBen rahatça yenmiş derken 2008 sezonunu kastederek dedim.Ayrıca podyum hariç aldığı diğer podyumlara bakarsan Barichello'nun yinede Jenson'ı geçtığini görürsün.

    Ayrıca Barichello daha iyi diye bir lafta etmedim.İddaa da etmedim.Nerenle okuduysan artık.Jenson tabiki de daha iyi Barichello'dan.Sadece tekrar söylüyorum 2008 sezonunda Barichello Jenson'u rahatça geçti dedim.

    Neden bu kadar uzatıyorsun ki? Çözüme ulaşamıyorsan heeeee de geç bu kadar basit.

  11. diğer konu sadece geçtiğini söylemedin ''rahatça yendiğini'' söyledin. bakıyoruz ki ingilterede yağmurlu yarışta şansla alınan bir podyumun dışında barrichello button'a 3 sene yenilmiş, 1 sene ise o şanslı podyumdan dolayı önde bitirmiş. ''rahatça yenmiş'' oluyor. bakış açını sevdim.

  12. sonuçta genel olarak button barrichellodan iyi olduğunu kanıtlamış mı? kanıtlamış. sırf barrichelloyu daha iyi göstereceğim diye 2008'de alınan bir podyumdan dolayı rahatça yendi dememek lazımmış. 4 yıl boyunca tek o podyum sayesinde geçebilmiş gerisi fos.

  13. Felipe Massa Forza Massa(Mert Demir) avatarı
    Felipe Massa Forza Massa(Mert Demir)

    Ben sadece Barichello'nun 2008 yılında Button'ı geçtiğini söyledim.
    Kim üstün kim iyi umrumda değil.Kim kimi geçmiş beni ilgilendirmez.
    Buradaki maksadım senin yanlışını düzeltmekti.

    Bir lafı marifetmiş gibi anlatırken madara olmamak lazım.Bundan dolayı 2008 sezonunu öne çıkardım.

  14. Michel Nostradamus  avatarı
    Michel Nostradamus

    Jenson 'DDD' Button, Fernando 'Patron' Alonso gibi bir diğer Briatore çocuğu. Aynı şekilde davranması çok doğal. Takımdan sepetlettiği Lewis 'Twitter' Hamilton yeni anlaşmayı açıkladığı anda mikrofonlara sarıldı. Yanına bir latin aldırdı. Yakında simülatör pilotu olarak Eddie Irvine'yi takıma katar. Gerisini 3 senedir biliyorsunuz. Açıklamama gerek yok.

  15. 06-07-09 4 senelik rekabetin 3 senesinde button önde bitirmiş. 1 seneden mi barrichello kazanmış oluyor? 2008 tek seneyi hatırlıyorsun da, ondan önceki 2 seneyi nasıl hatırlamıyorsun?

  16. Felipe Massa Forza Massa(Mert Demir) avatarı
    Felipe Massa Forza Massa(Mert Demir)

    2008'de Barichello'nun 11 puan alnadı mı? 🙂
    Büyük Britanya'da podyuma çıkmadı mı? 🙂
    Aaaaa yoksa sezon sonunda FİA Barichello'nun 11 puanını sildide bizim mi haberimiz yok!

  17. hatta 2006-2007-2008-2009 tüm 4 sene button barrichelloyu yendi.

  18. dert etme perez sen hamilton ın geçen sene aklını aldın bi daha alacaktın ama orada hiç bir pilot geçilmez o sekilde o senin tecrübesizliğin ama sende iyi kumaş var perez bunu gösterdin button bile o takımda parladıysa o hızlı araçda sen neler yaparsın:)

  19. nasıl rahatlıkla yenmişti? sıralamalar aşağı yukarı eşit, sezon sonu button 3 puan, barrichello 0 puan. nasıl yendi?

  20. The Black (spa2000) avatarı
    The Black (spa2000)

    Perez yaşı itibariyle 5 veya 10 yıllık plan yapabilecek yaş ve finans aralığında.

    Önemli olan araç içindeki veya dışındaki ayarlar değil,
    Mevzu Ron'u dinlemek ve ona itaat etmektir.
    Şampiyonluk bu davranış şeklinin yan ürünü olacaktır.

  21. Felipe Massa Forza Massa(Mert Demir) avatarı
    Felipe Massa Forza Massa(Mert Demir)

    2008'de de Barichello da Jenson'u rahatlıkla yenmişti bunu da hatırlamak gerek. 🙂

  22. Takım emri, değişen kanatlar, mühürü sökülen şanzımanlar mide bulandırıcı olsa da artık bunların F1'in bir parçası olduğunu kabul ediyorum.

    Benim bahsettiğim bunlarla birlikte tek pilotun takımın da üzerine çıkacak şekilde demeçler vermeye başlaması ve kararlarda baskın rol oynaması. Pilotlar arasında fark olunca elbette bir pilota daha çok odaklanılır. Ama pilot çıkar da takımını "takım" değil de kendisine hizmet eden elemanlar bütünü olarak göstererek açıklamalar yaparsa benim yukarıda anlattığım şey olur. Şu an Ferrari'nin sağlıklı bir takım ruhuna sahip olduğunu düşünmüyorum. Eskiden de aynı sayılırdı ama şimdiki kadar açık değildi. Bana göre Mclaren de bu yolda.

    Geçen sene Alonso'dan bu tür şeyler duyduk, okurken inanamadım nasıl böyle konuşabildiğini. Hamilton ayrılınca Button da bu tür konuşmalara derhal başladı. Metin Şentürk gibi olacak ama "ben bu işin sonunu iyi görmüyorum." 🙂

  23. Onur Ömer Öztürk avatarı
    Onur Ömer Öztürk

    Günay, afedersin de ben o gelişmeleri hiç görmedim, çok normal bir sezon gördüm, biraz açıklarsan demek istediklerini? Konu eğer vites kutusu olayı ise, bu çok doğal bir olaydı, verilmesi gereken bir mantıklı karar vardı, bir kural açığı vardı, karar verildi.

    O zaman Newey baştan sona kural açıklarını kolladığı için skandal adam olarak spordan ihraç edilmeli, McLaren takımının skandalı zaten malum, eğer vites kutusu kurallar dahilinde değiştirilmiş ve cezası da aynen uygulanmışsa, kurallara uygunsuz hiç bir şey olmamışsa ve bu skandalsa, McLaren spordan ömür boyu men edilmeliydi. Bir pilotun ön kanadı nasıl olur da başka bir pilotun aracına takılır, o takım da men edilmeliydi, bir de Piquet olayı var, o takım da men edilmeliydi, hatta dur ya uğraşmayalım, F1 bu kadar skandaldan sonra kaldırılmalıydı.

    Olayları büyütmek yersiz, bir takım, ki burada bahsi geçen takım spor tarihinin en köklü, en başarılı takımı dahi olsa, elindeki teknik yetersizliklere rağmen (araçtan bahsediyorum) son yarışlara kadar şampiyonluk şansıyla gelebilmişse eğer, orada o hamleyi elbette yapacaktır, bir yılını kimse çöpe atmaz, bu sadece Ferrari olduğu için değil, bunu gridde olan her takım yapar. Çünkü akıl bunu gerektiriyor, sadece "aman efendim etik olurmuymuş, ayıp olurmuymuş" diye bir şampiyonluğu hiç bir takım çöpe atmaz, bunu ne Ferrari yapar, ne McLaren yapar ne de RBR yapar, çünkü bu aptallığın son noktasıdır.

    Evet, takımların felsefeleri farklı olabilir ama son kararlar her zaman aynı olur, aklın yolu birdir, tek fark bu işin nasıl yapıldığıdır, bazıları gizli yapar, bazıları da aşikar yapar, ama sonuç aklın yoludur

  24. işte bu button çok iyi pilot değil yanılgısı hamilton'un yanında yarıştığı için. aslında çok iyi pilot ama hamilton yüzünden kötü göründü. bana göre alonso'dan çok az eksiği var. tip olarak aynılar. şimdiki çok iyi denen yeni pilotların alayı barrichelloya yenilmiştir mesela, button 2009'da rahatça yenmişti.

  25. Felipe Massa Forza Massa(Mert Demir) avatarı
    Felipe Massa Forza Massa(Mert Demir)

    Button çok iyi bir pilot olmasa bile(bu benim fikrim)çok iyi bir tecrübedir.Bu faktörden dolayı McLaren'in aracı tabiki de Button'a göre tasarlaması baya doğal.

  26. şu araç ayarlama muhabbeti hala bitmedi. 2007'den örnek verelim, 2007de alonso da hamilton'da takıma yeni gelmişti. ama ikisi de şampiyonluğa oynadı. araç kime göre ayarlıydı? (şu cümle bile güldürüyor ya beni, neyse) montoyayla kimi'ye göre mi? o zaman sanırım montoya kimi hamilton ve alonsonun sürüş stilleri aynı ki bir sene sonraki aracı çok rahat sürdüler. aynı mantığa göre 2 pilotun da (lewis-alonso) veya 2 pilottan birinin başarısız olması lazımdı. biri de araç x'e göre geliştirilmiş o yüzden süremedim demedi. yoksa esas olan aracın mühendisler tarafından geliştirilmesi ve pilotun pek de etkisinin olmaması mı?

  27. evet 4 senedir aynı aracı mclaren aracını sürüyor. komik geldiyse formula 1 2010-2012 arasını bir daha izle. button arada force india veya lotus sürdüyse haber ver.

  28. birader beni bırak, geç beni geç, konuya odaklan. 2012 ile tıpa tıp aynı kurallar 2013 aracı evrim de geçirmedi, 3 ay içinde test olmadan button aracı kendine göre ayarlatamaz ki zaten kendine göre ayarlatmak geliştirtmek diye bişey yoktur.

    esas konu perezin daha 2012 mclareni hiç sürmeden 2013 mclaren buttona göre ayarlanmış demesi. bir önceki jenerasyon aracı sürse tamam bir tecrübesi var ki 2013 aracındaki değişiklikleri farkedebiliyor derim. perezin araca alışmak zorunda olması buttona göre ayarlanması yüzünden değil, farklı bir araç ve dolayısıyla zaten alışması gerekecek.

  29. senin yaptığın niyet okumak. button kendisi de söylemişti perez gelene kadar aracı istediğim doğrultuda yönlendirme şansım olacak diye.

    Jenson açıkçası çok tecrübeli bir pilot ve araca çok şey kattı. Araç biraz ona göre ayarlanmış. Bu yüzden uyum sağlamak bana kalıyor.

    adam bir durum tespiti yapmış ve kendisinin bu durumda ne yapması gerektiğini söylemiş. dünyada bu demeci senin kadar kafaya takan biri olduğunu sanmıyorum.

  30. takımlar araçlarını tasarlarken pilotların verdiği geribildirimleri kullanırlar. button araç tasarlanmaya başladığından beri takımda, perez değil. bu durumda araç button'a göre tasarlanmış demekte bir problem yok. kendi kendine anlamsız bir tartışmaya giriyorsun. takıma alışmakla araca alışmak aynı şey değil. button'ın geçen seneki araca birkaç yarış dışında bir türlü uyum sağlayamadığını gördük. ayrıca 4 senedir aynı aracı kullanmak ne ya ahaha.

  31. amacım ortalık germek değil .durup duruken böyle şeylere gerek yok.ama senin söylediğin saçma ötesi bir şey.abdurrahman ın söylediği gibi kimisi açıktan yapar kimisi gizli.skandal konusunda mclarenin 2007 de yaptığı hırsızlığın üzerine tanımam ve bu hep böyle kalmıştır.

  32. Nico_Hulkenberg avatarı
    Nico_Hulkenberg

    vites kutusu değiştirmek.Pardon mührü kırmak.Sadece laf olsun diye 🙂 tamammı güzel kardeşim.Kimden alıyorsan/okuyorsan bu fikirleri onada söyle oda bilsin.öğrensin.

  33. Yusuf Perçin avatarı

    Bu durumda şaşılacak bir şey olduğunu zannetmiyorum. Ferrari son 15 yılda Massa-Raikkonen hariç önceki aracı Schumacher'e şimdiki aracı da Alonso'ya göre tasarlıyor.Redbull'da Vettel'in bariz üstünlüğü söz konusu. Fakat Mercedes'te bunu göremezsiniz. Hatta genç olduğu için araç Rosberg'e daha yakındı. Şimdi ise Ne Hamilton ne de Rosberg'e yakın bir araç var. Mercedes'in bu seneki başarısızlığının nedenlerinden biri de bu olacak.

  34. o değil de, bi de kobayashiyi hamilton ile karşılaştırırlardı 🙂 şimdi kobayashinin yenildiği pilotu, hamilton'un yendiği pilot yenecek. adamın düştüğü duruma bakın.

  35. button heralde rahat edecek 4. senesi aynı aracı sürüyor. bi zahmet rahat etsin adam artık. bu ona göre geliştirilmesiyle alakalı değil alışmakla alakalı.

  36. hadi diyelim button'ın sürüşünü izleyerek nasıl bir araç istediğini anladı. bu aracı 2012 ile kıyaslayıp 2013 aracının buttona göre geliştirildiğini nasıl anladı? daha önce mclaren aracı hiç sürmeden, bir mclaren aracının x pilota göre geliştirildiğini nasıl söylüyor? bak, konuşmasındaki kilit nokta burası:

    "Araç alışkın olduğuma kıyasla çok farklı ama rekabetçi"

    araç farklı. ona veya buna göre geliştirilmiş değil sadece farklı. perez de bunu buttona göre geliştirilmiş diye açıklıyor kendine de pay çıkarmak için. hani başarısız olursa falan diye. bi zahmet araç farklı olsun biri sauber biri mclaren.

  37. demek ki button'ın araçta daha rahat ettiğini görmüş ve böyle bir sonuca varmış. bunda anormal bir şey yok.

    Hayatım boyunca bu takımda olmayı hayal ederdim.

    bir takıma transfer olduğunda ben çocukluğumdan beri bu takımı tutuyorum diyen futbolcu gibi olmuş. 🙂

  38. araca uygun sürüş stilinden anlayabilmiştir rahatlıkla. sonuçta f1 sürücülerinin hepsinin sürüş stili aynı değil. bu ebd ortaya çıktığında bazıları hemen uyum sağladı bazıları zorlandı. sürücüler de kimin sürüş şeklinin nasıl olduğunu elbette anlıyorlardır biliyorlardır ki biz bile biraz anlayabiliyoruz biraz.

  39. perez aracın sauber ile tıpa tıp aynı hissi vereceğini düşünmüş. aynı his olmayınca da button'a göre ayarlandı sanmış. neye göre bu düşünceye kapılmış merak ettim doğrusu. mclaren 2012 aracını sürdü de farkı mı kıyasladı? ilk defa mclaren'a oturuyor ve buttona göre yapılmış diyor. eminim ki daha button'un nasıl bir araçta rahat ettiğini bile bilmiyordur. başka bir araca oturup 2 senedir sürdüğü araçtaki rahatlığı hissedememesinden kaynaklanan bir saçmalık sadece.

  40. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    skandal olan gelişmeler neler söyler misin.Ferariyi diğerlerinden farklı yapan nedir.Ferrarinin yaptığı ama diğerlerinin yapmadığı şeyler neler söylermisin.

  41. Ferrari ile diğer herhangi bir takım söylediğim açıdan kıyaslanamaz bile. Hele ki Ferrari'nin son dönemleri, takım vasfını kaybettiği yönünde. Kimin patron olduğu belli değil. Markasıyla ve büyüklüğüyle övünen (ve bunda haklı da olan) bir takım için skandal kabul edilecek gelişmeler gördük şimdiye kadar.

  42. Sen araca adapte olmaya bak bırak kime göre tasarladıklarını. yetenekli gelecegi parlak pilotsun eline çok büyük bir fırsat geçti bunu iyi degerlendirip McLaren'de şampiyon dahi olabilirsin.

  43. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    Geçmişi bi kenara bırakırsak ve sadece buttonun hamilton ayrıldığında verdiği demeçlere bakarak bile mclarenin de ferrariden farkı olmadığını görürüz.Aslında hepsi birbirinin aynısı.Bazısı açıktan yapar bazısı gizliden.Al birini vur ötekine.

  44. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan
    23 yaşındaki Perez, McLaren ile ilişkilerinin Fernando Alonso ve Juan Pablo Montaya gibi isimlere benzer şekilde son bulacağını düşünmüyor.

    Her latin böyle sonlanacak diye bir kural yok.Bakarsınız perez yıllar boyu mclarende kalabilir.
    Kovalainen de finli Hakkinen de finli raikonen de finli.Ama üçünün de mclarendeki sonu farklı oldu.
    Tabi burada dennis faktörünü de unutmamak lazım.

  45. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    Genelde takımlara yeni birileri gelince böyle sözler ortaya çıkar.2010 Mercedese Şhumi gelince de bu aracın buttona göre tasarlandığı söylenmişti.Bakalım hamilton yeni aracının Şhumiye göre tasarlandığını söyler mi.

  46. Button artık takıma iyice yerleşmiştir. Mclaren bu sezon içerisinde Ferrari'ye benzeyebilir.

  47. Doğru. 2014 aracının kime göre tasarlanacağı ise senin performansına bağlı. Kendini göster araç sana uygun yapılsın…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir