Ferrari Egzoz Konusunda Endişe Duyuyor

yazar:

kategori:

Marmorini “Egzozun önemli yerinde oluşan sorun aracın durmasına neden olur. Piston ya da vites kutusunun sorun yaşaması gibi bir şey. Bu yüzden  yeterli seviyede test yapmadan egzozu kullanma konusunda endişelerimiz var. Ancak en sonuna kadar zorlamalıyız. Şimdiye kadar dyno ve serbest antrenmanlarda farklı egzozlar denedik bu yüzden aynı şekilde devam edeceğiz.”

“Dün gün sonuna kadar egzozu denedik. Egzozun sınırının ne kadar olduğunu öğrenmemiz lazımdı. Ancak motor ekibi bu konuda çok rahat değil. Melbourne’de yeteri kadar test edilmiş bir çözümümüz olmalı.” 

“Williams ve Caterham egzozları ilginç görünüyorlar ve biz de farklı çözümler üzerinde çalışıyoruz. Egzoz avantajı bir aracı diğerinden çok daha hızlı kılmıyor. Sadece bir kaç saliseye etkisi oluyor. Şu anda farklı çözümler üzerinde çalışıyoruz. Dyno ve rüzgar tünelinde ise daha farklı çözümler var. En iyi çözümü araca koyacağız.” dedi.


Yorumlar

  1. Michel Nostradamus  avatarı
    Michel Nostradamus

    Ferrari en ufak hatada mühendis sepetleyen bir takım olmalarının cezasını çekiyor. Üstüne üstlük bir süredir buna bir de pilot yükü eklendi. Başkasını yavaşlatmakla ve kontratına şart ekletmekle kahraman veya en hızlı pilot olmak mümkün değil.

    Koskoca takım ne hale geldi.

  2. çok haklısın. son yıllarda çıkan kurallar ferrari ve mclaren in gücünü düşürdü. eğer öyle olmasaydı zaten rbr ismini telafuz etmezdik bile..

  3. yıllardır bu sporun 1 numarası olan ferrariye aero etkinin daha tam manasını bilmeden sayın abdullah bey bence f1in sizin gibi sıradan insanların izlediği bir spor olmaması gerekirdi 😀 formula 1 demek en düst düzey bütçe en iyi çalışma ile olur. bu imkanları alırsanız ferrariden tabiki eskisi kadar dominant olamaz 😀 ferrarinin kendi rüzgar tüneli var sadece kalibrasyon sorunu yaşıyor ve toyotanın tünelini kiralamış olabilir ferrari f1den ayrılırs burası zaten f1 olmaz 😀

  4. geçen sene kaç tane farklı egzoz denediler ben sayamadım. hiçbirinde de kayda değer bir zaman kazanmıyorlardı. umarım bu sene de aynısı olmaz. ferrari bu sezon vettel ve mclaren'ın hatalarıyla değil kendi arabasıyla iddialı olmalı.

  5. the best player Kevin Durant avatarı
    the best player Kevin Durant

    seneye aero'nun önemi azalıyor zaten =)

  6. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    Ferrarinin yeni bir alt seri kurup orada yarışma zamanı gelmiştir.F1 ferrariden geçmiştir artık.Günümüz aero f1 inde ferrarinin yeri yurdu yoktur.Ferrari bu işi bırakmalıdır.Rüzgar tüneli dahi yok.Onun bunun tüneliyle onu bunu kopyalamayla bu işler olmazzz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir