Ferrari, Turbo Motorları İçin Müşteri Arıyor

yazar:

kategori:

Ferrari şu anda Sauber ve Toro Rosso takımlarına motor sağlıyor ancak Toro Rosso’nun Renault motoruna geçmeyi planladığı biliniyor.

Ferrari’nin Force India ile bazı görüşmeler yaptığı düşünülse de Force India’nın da Mercedes ile devam etmesi bekleniyor.

Gelecek sene öncesinde turbo motorlarla mesafe kat etme önemli bir konu olacak ve müşterisi fazla olan takım az olan takımlara göre avantaj sağlayabilir.

Ferrari’nin Motor Bölümü Başkanı Luca Marmorini “Motor tedarikçileri için müşteri takımları çok önemli bir fırsat.”

“Öncelikle daha fazla motor test edebiliriz. Şu anda sezon içerisinde test yasağı olduğu için yeni motorların izin verilen dönemde mümkün olduğu kadar fazla test edilmesi ve veri toplanması hayati olacak.”

“Bunun yanında aynı motorları kullanan araçları kıyaslayabilmek önemli. Ferrari müşteri takımlarına iyi motor verme konusunda adanmış durumda.” 

“Gelecek sene Toro Rosso bizimle mi olacak bilmiyorum. Biz hâlâ onlarla iyi çalışıyoruz. Ferrari motor gelişiminde onlar önemli bir katkılar ancak bizim de onlara rekabetçi motorlar verdiğimizi düşünüyorum.” dedi.

 


Yorumlar

“Ferrari, Turbo Motorları İçin Müşteri Arıyor” için 4 yanıt

  1. Birincilik ile ikinciliği bir mi tutuyorsun?

  2. Eğer Perez, Alonso'yu geçmese şampiyonluk farklı kişide olurdu. Geri planda illa ki olanb iten dönen üçkağıtlar vardır lakin Malezya 2012'de yapılan Monza 2012'de telafi edildi diyebiliriz.

  3. Michel Nostradamus  avatarı
    Michel Nostradamus

    Ana takımı geçmelerine izin vermeyen sözleşmeye sahip bir motoru kim ister? Pahalı, verimli değil ve anlaşmayla çoktan geride. Marussia bile tenezzül etmez.

  4. Felipe Massa Forza Massa(Mert Demir) avatarı
    Felipe Massa Forza Massa(Mert Demir)

    Toro Rosso'nun Renault motoruna geçiş ihtimali %60 gibi.
    Force İndia'da büyük ihtimalle Mercredes ile devam eder.Sauber ise bir sürpriz olmazsa Ferrari ile devam eder.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir