Rosberg W04 ile Daha Fazla Yarış Kazanacağına İnanıyor

yazar:

kategori:

Alman pilot, geçen sene Çin’de kanazarak F1 kariyerinin ilk ve şimdiye kadarki tek galibiyetini almıştı. Ama o yarış sonrasında gelişemeyen araçla daha fazlasını yakalayamadı.

2013 aracının tanıtımında takım arkadaşı Lewis Hamilton beklentileri yüksek tutmamıştı ama Rosberg’in iyi sonuçlara inancı var.

Turun Sanomat’a konuşan Rosberg: “Yarışlar kazanmak istiyorum. Ve bu araçla, bu amacıma çok çabuk bir şekilde ulaşabileceğime inanıyorum”

Bununla birlikte Alman pilot “Hâlâ öndekileri yakalamamız gerek” diyerek beklentilerin çok yükselmesine engel oluyor.

Öte yandan Marca gazetesine de konuşan Rosberg, sezona şampiyonluk mücadelesi verecek bir tempo ile başlayacaklarını düşünmediğini belirtti.

Ama W04’ün sonunda bu sene yarışlar kazanıp kazanmayacağı konusunda Rosberg: “İStediğimiz şey bu. Ama geçen sezon sonunda tur başına bir saniye kaybediyorduk. Bu farkı bir kış döneminde kapatmak çok zor”

“Bütün takımların da kendi araçlarını geliştirdiğini unutmayın. Ama şimdi fark çok daha az ve şimdi aracı geliştirme hızımız çok iyi görünüyor.”

“Geçen sene bu konuda iyi değildik.”

2013 için güç sırasının testlerde netlik kazanmayacağını, Avustralya’da bunu göreceğimi söyleyen Rosberg, baskın olmasını beklemese de Red Bull’u favori görüyor.

 


Yorumlar

  1. eskiden coulthard "bu sezon benim sezonum olacak" demeçleriyle meşhurdu, rosberg de ona benzemeye başladı.

  2. mercedese yalakalık yapıyor bu takımda bir b…k olmaz !!!

  3. Rosberg geçen seneden beri sallıyor,tek turda iyi olabilirler bir nebze ama yarış yükünde Mercedesin çok iyi olacağını sanmıyorum.

  4. TAYHAN ÜNLÜ avatarı

    inşallah

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir