Alonso: "F138 Değişikliklere Beklendiği Gibi Cevap Veriyor"

yazar:

kategori:

Perşembe günü en hızlı dereceyi elde eden Alonso, 97 tur attı.

Alonso: “Bugün lastiklerin karşılaştırmasına odaklandık. Önce yumuşak hamurları denedik; öğleden sonra ise sert hamura geçtik.”

“Pistin düne göre daha serindi; özellikle de sabah. Aracı duruma uydurup doğru tutunma seviyesini bulmak zorlaştı. Farklı aerodinamik düzenler denedik ve ilk defa lastiklerin davranışlarını ve bozulmalarını anlama adına bazı ayar değişiklikleri yaptık”

“Yaptığımız her değişiklike araç beklediğimiz gibi cevap verdi ve farklı ayarları denemek faydalı oldu; özellikle de gelecek hafta hangi yönde ilerleyeceğimiz konusunu anlamamız açısından.”

İspanyol pilot, Pirelli lastiklerinin önemine de dikkat çekti.

Alonso: “Bu sene yine lastikler, idare etme konusunda önemli etkenlerden birisi olacak. Daha yumuşak ve daha hızlı olacaklar ama istikrar azalacak. Her turda seri bir şekilde bozuluyorlar. Aracın hangi dengesinin en iyisi olduğunu anlamak için yapmamız gereken çok iş var ama bu herkes için geçerli.”

 


Yorumlar

  1. Michel Nostradamus  avatarı
    Michel Nostradamus

    Belli ki rüzgar tüneli sorunları çözülmüş. Bu sene de simülatör ile araç arasında tutarsızlık olduğu yalanlarını dinleyebiliriz. Amcaoğlu da içeride nasıl olsa.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir