Webber: "Riskler Almamak Doğru Yaklaşımdı"

yazar:

kategori:

Rakipleri McLaren, yeni aracında daha çarpıcı dğeişiklikler yaptı ama Jenson Button, MP4-28’i anlamakta zorlandıklarını söyledi.

Red Bull pilot uise takımının yaklaşımını onayladı.

Webber: “En önemli şey, nereden geldiğinizi bilmektir. Ve önceden elimizden ne vardı biliyoruz”

“Karanlık ateş etmek, gerçekten yapmaya çalıştığımız şey değil. Araçta gereksiz riskler aldıktan sonra durumu anlamaya çalışmak yeteri kadar zordur.”

Ama Avustralyalı pilot, muhafazakâr planın uzun vadede başarıyı sınırlayabileceğinden şüpheli.

Webber: “Adrian (Newey) ve herkesi Şubat ayında şu dönemde RB9 için doğru olanın bu olduğunu düşünerek kararlar aldı.”

“Sezon nasıl sonuç verecek bakalım”


Yorumlar

  1. Webbere katılmamak elde değil. Risk şöyle alınabilirdi 2013 Sezonunun devamı 2014 olsaydı işte o zaman risk alınırdı. Bu sezon risk alıp sezon sonuna kadar geliştirip değişen köklü kural değişikliği ile her şey çöpe gidecekti. Ama şimdi Rb8 in evrimi bir paket var vede gelişime açık olduğunu düşünüyorum Rb9 un bir takım arabayı üretirken nerede ne zaman güncelleme yapacağını önceden belirler ve o yönde ilerler.

  2. ben bu yaklaşımdan çok emin değilim.. tabiki yılın ilk yarışlarında bu anlamda garantili davranmış oldular. Ancak araç geliştirmeninde bir sonu var. Bir önceki platform tamamiyle korunduysa gelişimin sınırlarıda çok yakın olacaktır. Bu manada sezonun tamamını düşününce aracın yeni geliştirme çalışmalarına cevap verecek kadar yenilikler taşıması gerektiği düşüncesindeyim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir