Grosjean, Takımın Raikkonen'i Öne Çıkarmasını Anlayışla Karşılıyor

yazar:

kategori:

Raikkonen’in 2012’de Formula 1’e geri dönmesinin ardından Abu Dhabi’de ilk zaferini kazandı; takım arkadaşı Grosjean ise aynı sezon içinde daha çok kazaları ve cezaları ile gündeme geldi; dönem dönem gösterdiği etkileyici performanslar gölgede kaldı.

Fransız pilot, geçen sene yaşanan talihsizliklere rağmen bu sene Raikkonen ile aynı ilgiyi göreceğine inanıyor.

Raikkonen’in yanında kendisini 2 numaralı pilot gibi görüp görmediği sorulduğunda Grosjean: “İletişim açısından evet öyle”

“Yani Kimi geçen sene çok iyi bir sezon geçirdi; zaten bir dünya şampiyonu. Takımın onun ismini ön plana çıkarması normal. Geçen sene iki aracın da aynı olması ile adil bir oyun oynadık. Kimi şampiyonada öne geçiğ iyi sonuçlar almaya çalıştığında, elimizden gelenin en iyisini sunduk. Ama bu sene sportif açıdan aynı yerde başlıyoruz. Şampiyonanın ortasında ben önde olursam eminin durum farklı olacak.”

Lotus pilotu ayrıca geçen sene yaşadığı tartışmaları olayların üzerine sünger çekilmesini umut ediyor.

Grosjean: “İşimi yapar, iyi yarışlar çıkarır, kazaya karışmaz, 4-5 yarış sonra iyi sonuçlar alırsam (diğer pilotlar) sorun olmadığını görecekler. Bunu bildiklerini düşünüyorum. Ayrıca şampiyonluklar kazandığımı da biliyorlardır. Yani geçen sene biraz da psikolojikti.”

“Bazı hatalar yaptım; bazen bir parça şanssızdım ve olay büyüdü. Spa’daki kazada kimsenin yaralanmadığı için şanslıyız ama o kalkışta yalnız değildim. Yine de risk idaresi üzerine çalışığ olayları farklı hale getirme konusunda çalıştım”


Yorumlar

  1. e o zaman sen eşek arısının bilmem neresine çomak sokuyorsun.olacak olsun ondan sonra konuşalım olmazsa zaten olmaz

  2. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Not alarak çalışmak derken kastettiği şey şu: Tahir, genelde arşivi iyi olan bir yorumcu. İleri görüşlüdür, daha sonra işine yarayacak, diğer yorumculara koz olarak kullanabileceği notlar alır. Nostradamus'da bunu dile getiriyor. 😉

  3. Kimi kadar iyi oldugunu iddia etmiyorum ki Kimi bir dunya sampiyonu ondan daha iyi demek kimsenin haddine degil onun kadar yaris kazanir onun gibi dunya sampiyonu olursa ozaman oturur iyidir kotudur hesabi yapariz. Ama Romain'i degersizlestirmek de kimsenin haddine degil ortada yaristigi butun serilerde sampiyon olmus birisi var elbette cok hata yapti ama bu sezon basardiklarini da atlamamak lazim. Gro'nun bu sezon itibariyle one ciktigi alan siralamalar oldu ve onda da dunya sampiyonu takim arkadasini geride birakti ama bu kesinlikle Kimi'den daha iyi manasina gelmemektedir dedigim gibi Kimi ile kiyaslanmak icin daha cok cok cok cok uzun yolu var Grosjean'in, Suanda herhangi bir pilotu Kimi ile kiyaslamak kimsenin haddine degil.

  4. gro kötü pilot değil hatta griddeki en iyi 8-10 pilot arasına girer.ama kimi kadar iyi olabilmesi için öncelikle gp2 de de sıkça karıştığı kazalara son vermesi lazım.sıralamalarda geçmek zaten eskisi gibi hayati anlam taşımıyor (monaco-hungaroring gibi pistler hariç) zira sıralamalarda aynı hamuru kullansalar dahi bazıları eski bazıları yeni set lastik kullanabiliyor stratijiler bazen değişebiliyor.ayrıca sıralamalara puan verilmiyor esas olan yarış tabiki.

  5. tek turda kesinlike kimiden daha iyi.
    gro nun bana göre tek eksiği star anı çok acele ediyor.

  6. Hulkenberg demissin de 2009 sezonunda GP2'da Romain F1'e gecene kadar ikisi sampiyonluk mucadelesi veriyordu sezonun buyuk bolumunde Romain liderdi madem bir tez atiyorsunuz ortaya bunlari da anlatin Romain Gp2'da 4 yil yarismis olabilir ama hepsinde boluk boluk yaristi tam yaristigi sezonda da sampiyonlugu aldi. Ayrica siralamalar icin konusuyorum Romain tek turda harika bir pilot ve bu sezonda da Kimi'yi gecmeye devam edecek bekleyin ve gorun.

  7. Biz anlarız seni Tahir im… sen ki işlerini hallede bildinmi, sorunlarını hallede bildinmi, zorunluluklarından kurtulabildinmi yada sorumluluğunu yerine getirebildin mi… sadece ona bakman yeterlidir.Bizler önce insan severiz ki bunun adı Tahir olur, Sami olur,Alonso olur, … vss. Bizler sonra madde yada araç severiz ki adı McLaren olur,Mercedes olur, Ferrari olur,… vss.Bizler insanız ; insan gibi düşünürken ve yaşarken önce insanı, sonra maddeyi sonrada hayvanı sevebiliriz.Ne olduğumuza yada nasıl davrandığımıza karar vermek lazım.Aslında… önce insan olabilmek lazım.

  8. lotus şuan f1'in en dürüst kişilikli iki pilotuna sahip. kimi'nin kalitesi tartışılmaz. grosjean'ın da ilerde iyi yerlere geleceğinden eminim.

  9. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Son yorumumu 14 gün önce yazmışım.Ondan öncesinde ise bazı özel sorunlar nedeniyle f1 le sizler gibi 7/24 ilgilenemedim.Sezon bittikten sonra bir çok kişi yazmaya ara vermiş.Bazısı, yarış olmadığından dolayı yazmamış bazısı iş güç derdinden, bazısı sağlık sorunlarından dolayı yazmamış olabilir.Her ara verene böyle suizanda bulunuyor musunuz?.Birkaç ay yoklamada bulunamadık kusura bakmayın ama sebebi inanın düşünme kapasitenizi aşar.Bir kişinin burada birkaç ay yazmaya ara vermesini değerlendirme şekliniz , hayata bakışınızı dahası nasıl bir kişiliğe sahip olduğunuzu da belli ediyor.İnsan çok yakını olan birini kaybetmiş olabilir , ya da bir kaza geçirmiş olabilir veya bir musibetle hastalıkla boğuşmuş olabilir.Hayatta herşey olabilir.Ama size göre burada olmak ya da olmamak aracın rekabetçiliğiyle ilgilidir değil mi?

    İyi gün taraftarı.Baktı araç rekabetçi hop buraya geldi.

    Ben bir daha yazmayacağım diyerek veda filan etmedim.
    Ben araç iyi ya da rekabetçi olursa burada olurum demedim.
    Ben yeni nikli çoluk çocuk şunu bunu yazıyor diye sıkılıp bıkıp kaçmadım.
    Ben küsmedim.
    Ben siteye veya birilerine kızarak gitmedim.
    Ferrari veya Alonso yıllar boyu şampiyon olamasa da her yarış 24. olsa da burada inşallah yazmaya devam edeceğim.

  10. Nico_Hulkenberg avatarı
    Nico_Hulkenberg

    Not alarak çalışmak derken?.Evet bu arkadaşı bayadır bende görmemiştim.İyi gün taraftarı.Baktı araç rekabetçi hop buraya geldi.

  11. Michel Nostradamus  avatarı
    Michel Nostradamus

    Uzun zamandır uykuda olan yorumdaş uyanmış. Hoş geldiniz. Siz ki F1'i yalamış yutmuş birisiniz. Çalışma şekliniz oldukça verimli olmalı: Not alarak çalışmak…

  12. Michel Nostradamus  avatarı
    Michel Nostradamus

    Romain 'strike' Grosjean takımın junior ekibinden. Tecrübeli şampiyon pilotu geçmeye başladığı an öncelikli olur. Ancak Kimi 'ignorant' Raikkonen pislik yaparak takımı terk edecek birisi değil. Dejavu?

  13. şimdi 2012 sıralama zamanlarına baktım: grosjean 10 kimi 9.

  14. tabi rai nin 2 sezon f1 yada buna benzer bir kategoride yarışmadı.rally de yarıştı ve rally ve f1 tamamen farklı kategoriler (oysa gro yarıştı).rai ilk sezon tedirgindi bunu nerden çıkardın dersen ben izlenimlerimin yanı sıra bunu destekleyen hislerimden çıkardım derim.rai bu sezon daha arahat olacak

  15. evet her ikisi de gp2'de 4 sene boyunca yarışmış, bunu bilmiyordum.
    ama geçen sezon sıralamalarda grosjean kimiden 0.07s daha hızlıymış. yani cezalara değil de performansa bakarsak, geçti bile.

  16. gp yi domine etmiş ! mal ve gro değil o ikisi gp2 serisinde birkaç yıl yarışmış ve nihayetinde şampiyon olmuş pilotlar.tabi adamın olmadığı yerde keçiye abdurrahman çelebi dendiğinden meydan abdurrahman çelebilere kalmış ve onlar şampiyon olmuştur.ros-ham-hulk gp2 serisinin en iyi 3 pilotudur 4.sü yok.ayrıca bu sezon gro nun rai yi sıralamalarda geçmesi balığın kavağa çıkması kadar olmasada bayağı zor.

  17. grosjean şu an gridde bulunan gp2'yi domine etmiş 4 pilottan biri. diğerleri de MAL, ROS ve HAM. rosberg 2006'da iki yarışta bir kaza yapıyordu, hamilton'ın kanada pit yolunda kimi'ye bindirişi ve çin pit yolunda kum havuzuna saplanışı hala aklımda. ama 2012'ye baktığımız zaman ikisi de çok istikrarlıydı. grosjean da istikrarlı olmayı becerdiği takdirde kimiyle mücadele edebilir. yarış hızında ve geçişlerde henüz kiminin seviyesinde olmayabilir ama sıralamalarda bu sezon kimiyi geçmesini bekliyorum.

  18. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Grosjean bunu geçen sene de söyledi.Aklısıra bize F1 in ne olduğunu nasıl çalıştığını ve yapısını öğretmeye çalışıyor.

  19. Grosjean'a çok laf ettim, haketti de. Ama diğer yandan Maldonado'da övdüğüm özellikler eksiksiz olarak Grosjean'da da mevcut. Bu sene kazaya belaya bulaşmazsa en kötü performansının Raikkonen'den çok da aşağı olmayacağını düşünüyorum. Üstünün sınırı yok.

    Ama 2-3 yarışta yine belaya bulaşacağını tahmin ediyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir