Hamilton, Rakiplerinin Mercedes Hakkındaki Görüşleri Karşısında Şaşkın

yazar:

kategori:

Rakipleri Lewis Hamilton’u ciddi bir rakip olarak gördüklerini söylese de Hamilton, 2013’te yarış kazanamama ihtimali olduğu görüşünün arkasında.

Hamilton “İmkansız değil ancak şu anda insanlar bizim durumumuzu abartıyorlar.”

“Vettel ya da Fernando şampiyonluk mücadelesi verebileceğimi söylüyor olabilirler ancak ben şu anda gerçekten bunu mümkün görmüyorum.”

“Ancak tabi ki hedefimiz bu. Ancak aracın bir saniye, bazen de iki saniye yavaş kaldığını hatırlamanız lazım. Bir saniye fark kapatamadık.”

“Ve diğer takımlar kış boyunca bir saniye daha kazanacaklar. Biz 3 sn kazanamadık, gerçek bu.”

“Umarım sene sonuna kadar bunu başarırız. Hedefimiz bu. Ancak bunun sene başında olmayacağı kesin.” dedi.

Hamilton, Mercedes W04’ün lider araçların arkasında bulunduğunu söyledi.

Hamilton “Devam etmekte olan bir çalışma. Araca ekleyeceğimiz, üzerinde çalıştığımız parçalar var. Bazı şeyler yaşadıklarımdan daha iyi durumdalar. Bazıları ise o kadar iyi değiller.”

“Downforce harika değil ancak bazı güncellemelerimiz var. En hızlı olacak kadar yeterli değil ancak kesinlikle çok yavaş da değil.” dedi.

 


Yorumlar

  1. tolga  birinci avatarı

    Bencede istekleri ust duzey tutmuyor.Yoksa arac gercekten iyi gorunuyor son gunde hamiltonun attigi 15 turluk stinte bakarmisiniz.Sezona bence guclu girecekler ama bi Mercedesci olarak soluyorum ilerleyen zamanda ne olur hic bilinmez 🙂 ama ilk yaris Hamiltonun inaniyorum buna.

  2. Lewis de işi öğrenmiş. Araç açısından beklentiyi düşük tutuyor. Başarılı oldukları zaman prim yapacak 😉

  3. schumacher 1996'da bu sezon bizden bir şey beklemeyin diyordu. bugünkü merc de o zamanki ferrari'den daha iyi durumda değil. lewis'in bu sene yapacağı iş pist üstünde istikrarlı sonuçlar almak, takıma alışmak ve 2014 ve sonrası için iyi bir altyapı hazırlamak. mercedes'in asıl hedefinin 2014 sonrası olduğu zaten biliniyor. şahsen lewis'in bu sözlerini nico'nun polyanna demeçlerine tercih ederim.

    ha schumi o bizden bir şey beklemeyin dediği sezonda 3 muhteşem zafer kazanmıştı. ben lewis'ten de benzer sürprizler bekliyorum. sonuçta önemli olan medyaya iyimser konuşmak değil, pist üstünde iş yapmak.

  4. Michel Nostradamus  avatarı
    Michel Nostradamus

    Lewis 'Twitter' Hamilton bu kadar lafı 140 char'a sığdırmış olamaz. Muhabirler sormuş olmalı.

  5. Button un dünkü yorumuyla bu Lewis in yorumunu nasıl benzettiniz bilemiyorum yani.

    Adam dün McLaren ın yeni bir tasrımla sezona başlamasını savunmuş adeta ve testlerdeki bir sorundan bahsetmiş.

    Ama burda Lewis resmen takımını aşağılamış. Ben Lewis in McLaren ı aşaladığını bir gün olsun görmedim en kötü zamanda bile destek oldu.

    Ben bir gün olsun Shuminin ağzından Mercedes e kötü bir laf duymadım yada hatırlamıyorum.

    Hani onun gibi olmak istiyorya ondan garibime gitti.

    İşin garibi Rosberg bence doğru şeyi yapıyor. Sezona kaybederek başlanmaz yani sonuçta. Bu iki pilotundan ne kadar işine odaklandıklarını gösterir bence.

    Biri yapıcı demeç veriyor biri yıkıcı. Ve daha kötüsü taraftarlar yani sizler yıkıcıyı destekliyorsunuz.

    Bravo ne diyeyim.

    Yani Button hep birşeyler deniyoruz ama çözemiyoruz dedi bu güne kadar. Hiç duydunuzmu McLaren hiç birşey yapmadı ondan yavaşız gibi bir laf.

    Adam varsa kötülüyor. Herkes biliyor yani Mercedes in zayıf yanlarını. Bunu hala bu kadar geldiğin günden beri vurgulamaya gerek yok bence.

    Ha şu var takıma sen geri bildirim verirsin adamlar hiç bir şey yapmaz anlarım ama o zamanda niye giitin derim kardeş etme bulma yani….

    Lewis in işi zor gerçekten. Mercedes in işi daha zor adamlar belliki 2014 e odaklanmış ama Lewis bey sayesinde bu sene zor geçer bence onlar için.

    Hadi iyi akşamlar!

  6. İlginç olan ne ilyas ? Merco nun durumunu bilmesek nediyo bu Lewis saçmalıyo herhalde diyebilirdik dimi? adam hayalperestlik yapmayıp doğruları konuşmuş Rosberg gibi iyimser takılmıyor aracın hızı ne ise onu konuşuyor bu suçmu oldu şimdi.
    McLaren gibi bir takım beklemeside saflık olurdu okadarda aptal değildir herhalde.
    Ross neden bildirim yapacakmış onu anlayamadım :S McLaren de yarıştıgı dönemlerde çok iyi hatırlıyorum araç kötü oldugunda gayet açık bir şekilde ne yapılması gerektiğini söylüyordu.en yakın örnek geçen yılkı aptalca yaptıgımız pit hataları bu durumu düzeltmeleri gerektiğini söylemişti.
    @s cansoz arkadaşımızın dedigi gibi senin mantıgına göre hareket edersek Buttonında takımdan ayrılması gerek sezon sonunda.

  7. Yusuf Perçin avatarı

    Hamilton bu konuda haklı. Melbourne'de Mercedes 9-10 dan öteye geçemeyecektir. Williamslar dahi mercedes'in önünde olucaktır. Zaten 5.-15. turlar arasında iki araçtan biri ya vites kutusu sorunuyla ya da fren/yağ/benzin basıncı sorunuyla yarış dışı kalıcak ve Brawn çıkıp bu sorunları telafi etmemiz için yeterli zamanız var ve gelişiyoruz diyecek. Ve ilk haftadan itibaren diğer takımlar rekabet için para saçarken Mercedes'te teknik ekip parayı boşa harcamaktansa 2014 e odaklanıp yeni aracı tasarlamaya başlayacaklar. Tıpkı 2009 da değişen kurallar ortamından istifade edip bir çıkar yol bulan Brawn, oturmamış kuralların gri değil siyah yanlarını da kullanarak çift katmanlı difüzör vari bir buluşla sezonun ilk yarısını domine edecek ve televizyonlara çıkıp pis pis sırıtacak.Şampiyon olduktan sonra İngiliz kraliyetinden bir üstün hizmet madalya daha alıcak ve bu madalyayı satıp paraya para demiyecek. Downforce yok Aerodinamik yalan, Tek gerçek maksimum hız

    Ya da daha hayalperest olucak olursam; Brawn sezonun ilk yarsını domine ederken Schumacher texastaki at çiftliğinden yarışları izliyor olucak ve bu duruma çok sinirlenicek. Formunu at binerek koruyan schumacher o kızgınlıkla ata binip dereyi görmeden paçaları sıvayarak atlas okyanusunu atla geçerim diyecek ve ölümün eşiğinden dönerek sezonun 9. yarışına yetişecek. Madem bu kadar yol geldim az daha ölüyodum derken kendini caterhamın koltuğunda bulacak ve caterhamın suyunu sıkıp her turda en yakın rakibine 5 saniye fark atarak geri kalan tüm yarışların hepsini kazanıcak ve şampiyonluk kupasını alarak geldiği atla geri dönerken brawn'a ve kraliçe elizabethe nanik çekerek yola koyulacak.

  8. o zaman button'a da dünkü demecinden sonra yol göründü.

  9. Lewis in böyle demeçler vermesi ilginç gerçekten. Herhalde McLaren gibi bir takım bekliyordu, araçla sürekli iltişimde olan.

    Baktı ki böyle bir şey yok anladı burdan birşey çıkmayacak. Ne oldu Shumi gibi olmak isityorum işlerine. Böyle mi ileri taşıyacaksın takımı allah için.

    Bu şekilde takımı rencide eden demeçler vererek takım ileri taşınmaz. Özellikle bu cümleden sonra

    "Ve diğer takımlar kış boyunca bir saniye daha kazanacaklar. Biz 3 sn kazanamadık, gerçek bu."

    takımın yada Ros un bir bildirim yapması lazım bence Lewis e. McLaren da bu tip konuşamazdı kimse. Konuşmaya çalışanlarda gitmek zorunda kaldı zaten.

    Hala en sevdiğim pilottun. Şu an itibariyle bu değişti. Gözümden çok fena düştün.

  10. the best player Kevin Durant avatarı
    the best player Kevin Durant

    Hamilton gerçekçi, kendisini tebrik etmek lazım. Hamilton'un dediği gibi geçen seneki aracın durumunu unutmamak lazım, üstüne o kadar süre koymak zordur. İnşallah mercedes rekabet edecek düzeyde olur Hamilton'un korkusuz kapışmalarını izleriz. Mercedes'in performansını bende beğendim bu testlerde, ancak şunuda gözardı etmiyorum. Mercedes soğuk havalarda çok hızlı oluyor. Bununda etkisinin olduğunu düşünüyorum. Geçen sezonda soğuk pistlerde çok iyilerdi.

    Hamilton'un realist düşüncelerini kutluyorum. Rosberg'e öğreteceği çok şey var.

  11. suan verilen demeçler tamamen şasırtmaca.herkes araçının gerçek hızını az çok biliyor ama gerçek gücünü kimse göstermiyor özelliklede redbull testlerde yine suskun,biz buna fırtına öncesi sessizlik diyelim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir