Gutierrez: "Şampiyonluk Mücadelesi Red Bull ve Lotus Arasında Geçer

yazar:

kategori:

Gutierrez: “Pistteydim ve birkaç virajda gözlem yaptım”

“Araçların ne kadar farklı olduğunu görünce şaşırdım. Red Bull’un çok iyi bir konumda olduğunu düşünüyorum; dışarıdan kolayca görülebiliyor. Red Bull ve Lotus en dengelileri.”

“Bu sezon şampiyonluk mücadelesinin onlar verecek. Lotus’un viraj almaları beni çok etkiledi.”

“İnanılmaz bir tutunmaya sahip; diğerlerinden çok öte. Hiç oynamıyor. Red Bull da çok düzgün; yörüngeden şaşmıyor; çok dengeli ve ön tarafı çok iyi.”

Barcelona’daki ilk testlerin ardından genel kanı, Red Bull-Lotus,McLaren-Ferrari,Mercedes/Sauber şeklinde.

 


Yorumlar

  1. Ya tutarsa diye düşünüp moralleri bozuluyordur tabi 🙂

  2. Osman ERENER avatarı

    Gutierrez f1 e damdan düşerek gelmedi arkadaşlar..hepinizin bildiğinden daha fazlasını biliyordur..Tamam hoşunuza gitmeyen bir yorum olabilir ama adama bu kadar da yüklenmeyin..

  3. Zamanında Senna, aida yarışında yarış dışı kaldıktan sonra pist kenarından araçları seyrederken Benetton aracında traction control olduğunu fark edip söylemişti. Foyalar çok sonra ortaya çıkmıştı. F1'de çaylak da olsa uzun süredir yarışan birisi Gutierrez. Benden iyi bildiği kesin.

  4. the best player Kevin Durant avatarı
    the best player Kevin Durant

    gutierrez hayatında f1 aracıyla kaç tur atmışta f1 aracının davranışları hakkında yorum yapıyor. Mclaren'de geçen sene testlerde ortalıkta yoktu avustralya'da sıralamada rahat duble yaptı, yarışıda button rahat aldı. Testlerde rbr'de çok iyi gözüküyordu. 5-6 sırada kaldılar, yarışta biraz ilginç gelişmişti.

    Geçen seneki test sonuçları ve avustralya sıralama turlarından sonra hiçbir zaman kesin düşünmüyorum. Her zaman o anı aklıma getiriyorum, bence kimse 2012 avustralya'daki rahat dubleyi unutmasın. Mclaren bu işlerde ustadır 🙂

    yine bir duble'ye hazırlıklı olun. Unutmayın ki en son yarışta sıralamada duble yapan yine bizdik ve kazanan yine bizdik. Gutierrez efendide sezon başlayınca bunları öğrenecektir. Çaylaklığına veriyorum 🙂

  5. Felipe Massa Forza Massa(Mert Demir) avatarı
    Felipe Massa Forza Massa(Mert Demir)

    Gutierez ofsayta yakalandı bu konuşma ile. 🙂

  6. Kimin arasında geçeceğini şimdiden söylemek çok erken uzun bir sezon olacak çünkü.

    Gutierrez: "Pistteydim ve birkaç virajda gözlem yaptım"

    Bir pilota bu bir fikir verebilir ve bu fikride paylaşması gayet doğal. Geçmişte buna benzer gözlemler oldu Efsane Schumacher 2012 yılın da Lotus dan etkilendiğini söylemişti piste gördüğüm kadarıyla diye. Yine Button Pistte Sauberin arkasın da giderken arka kısmın hiç oynamadığını çok dengeli olduğunu söylemişti. Yine geçmiş yıllar da Pistten gelen bilgiler ile Rbr nin resmen sanki bir ray üzerin de gittiği söylendi. Yine geçmiş 2010 yılı Kubica Mclaren den etkilendim demişti. Onun için bir pilotun her zaman tahminleri az çok doğru çıkar.

    Genel olarak Rbr' şampiyonluk potansiyeli içerisin de kesin olacaktır. Lotusun da güçlü bir başlangıç yapacağını düşünüyorum kaynakları yeterli olduğu sürece de ön planda olacaklardır.

  7. valla redbullun sampiyonluk adayı olduğu kesinde lotusun ne kadar hızlı oldunu bilemeyiz ancak bana kalırsada redbull ve lotus en hızlı ilk 3 takımdan 2si olur.her iki araçında çok iyi tutunmaya ve dengeye sahip olduğunu söylemiş gutierrez adam kafasından sallıycak değil heralde.ama her ne olursa olsun erken konuşmamak lazım

  8. tolga karanlık avatarı
    tolga karanlık

    Bu yeni arkadaşlar ne kadar meraklı oluyor konuşmaya. Mikrofon uzatıldı mı hemen havaya giriyor kendini otorite zannediyor tabi. Alguersuari de birinci yarıştan konuşmaya başlamıştı, şimdi kapı kapı dolaşıp test pilotluğu işi arıyor. Geçen seneki testlere bakarak RBR şampiyon olacak Ferrari de ikinci olacak diyebilir miydi kimse? Geçiniz…

  9. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Birkaç ay önce şampiyon olmuş bir araçtan söz ettiğine göre tabiki doğru gözlemlemiştir.Burda rakamlara bakarak yorum yapılmaz tabiki bir pilot pistte gördüğü rakamlardan çok şey ifade eder.Bende bir yorumumda Redbull ve Lotus un önde olacağını söylemiştim ama Hülkenberg adlı arkadaşımız beni ferrari düşmanı ilan etmişti bilen bilir gerçekleri konuşurum herzaman.

  10. sonuçlara bakarak konuşmuyor, pistteydim ve birkaç virajda gözlem yaptım diyor. işten anlayan adamlar testleri çıplak gözle izledikleri zaman genelde isabetli şeyler söylerler. esteban'ın öngörüsü ne kadar doğru çıkar bilmem.

  11. abdüloyes123 avatarı

    ay yeni gelmiş f1e sanki çok biliyosun sen. ağzı olan konuşuyor yemin ederim. daha çok zaman var şimdiden atıp tutmak kolay

  12. Lovely_F2008  avatarı

    Araç görücüye çıktıktan sonra en iyi geliştirme yapan , 2011 ilk yarışta büyük sürpriz yapan takım mclaren olsa da , son testleri hatta melbörnü görmeden çok kesin yorum yapılmamalı bence . Sonuçta mclaren gibi yaşanmış bi örnek var , bunu düşük ihtimal de olsa diğer takımlar da başarabilir .

  13. f1 pilotu bilmiyor bu işi sitenin laf cambazları biliyor adam gözlemledim diyor kesinmi konuşuyor azcık okumayı öğrenin

  14. Hadi buradaki bazı heyecanlı arkadaşların cuma günü testlerindeki neticelere bakarak hafta sonunun galibini belirlemelerine şaşırmıyorum da bir Formula 1 pilotu nasıl iki test haftasının sonuçlarına bakarak koskoca bir şampiyonanın hakkında bu şekilde kesin bir kanıya varabiliyor, gerçekten inanması güç.

  15. bismillah.daha son testler yapılmadı önemli güncelleme yapacak büyük parça deneyecek ve farklı egzoz sistemi deneyecek takımlar var.bu çocuk şimdiden şampiyonayı çözmüş şimdilik şu şu takımlar önde görünüyor dese eyvallah ama adam nerdeyse şampiyon şu takım diyecek harbi keriz harbi çaylak

  16. tolga  birinci avatarı

    Lan da .şedigin su denize inmedi dur bakalim yavas ol

  17. Ne Lotus'muş arkadaş Jerez'den beri herkesin ağzında Lotus.Uzun sürüşlerde gördüler lastikleri iyi koruduklarını,hemen Lotus şampiyon.Lotus'un lastikleri iyi koruduğu yeni haber değil ki ?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir