McLaren'da Lowe Mercedes İçin Ayrılıyor, Yerine Goss Geçiyor

yazar:

kategori:

Uzun bir süredir Lowe’ün Mercedes’e geçeceği söyleniyordu ki 2014 başından itibaren Alman takımda çalışmaya başlayacağı öngörülüyor.

McLaren ile anlaşması sene sonundan bitecek olan Lowe, bu seneyi paralı tatil şeklinde geçirecek ve takım, onun yerine Tim Goss’un getirilmesine karar verdi.

Yeni görevi hakkında konuşan Goss: “McLaren’ın teknik direktörlüğü görevi önerilmesi beni memnun etti. Bu görevle, takımın devam eden başarılarına önemli bir katkıda bulunmayı dört gözle bekliyorum”

Takım Patronu Martin Whitmarsh da Lowe’ün ayrılığının bu seneki amaçlarında sıkıntı oluşturmayacağını belirtti.

Whitmarsh: “Teknik ve mühendislik takımımızın F1’de en iyiler olduğunu, pistteik başarılarımız da önemli bri etken olmaya devam edeceğine kesinlikle inanıyorum”

Lowe’ün sene sonuna kadarki görevi için Whitmarsh: “Paddy, sene sonuna kadar McLaren’da farklı bir görevde olacak.”

“İyi ve başarılı bir F1 teknik sirektörü. 2014’teki yeni görevinde ona en iyi dileklerimi sunuyorum”


Yorumlar

  1. Kİm ne derse desin… bizim takım henüz F1 de yeni bir takımdır.İsimlerin büyüklüğü araçları hızlandırmayan bir dünya olan F1 de nice takımlar bu yanılgıyı yaşadılar.BMV, Jaguar ve daha niceleri o yüzden bu spor dalından silindiler.F1 bir teknolojik yatırımdır ve kaçırdığınız her saniye çoook çook önemlidir çünkü araçlar 300 km hızın üzerinde ve uzun bir süre gidiyorlar.Büyük araştırma yapmazsanız büyük isim olamanız fayda getirmez ve F1 denen yerden silinirsiniz.Bizim takım bunu farkında olsa gerek ki bu duruma el attı ve yapmak istiyor.ALonso , McLaren de çalışırken Fry ı görmüştü ki Newey in aracından sonraki mücadeleci aracı tasarlayan ekibin başında yine o Fry vardı.Takımda görülen boşluğu doldurması düşünülen parça olarak isimlendirilip takıma transfer edilmişdir.Hamilton da Lowe ü tanıyor ve MGP deki boşluğa uygun olacağı düşünülüp transfer edilmesi normaldirBu son zamanlarda en fazla transfer söylemleri yada en etkin söylemler Williams yada McLaren sularından gelirken Marko paşanın herkes bizim elemanları almak istiyor feveyanlarıda pörsümüş olsa gerek.

  2. mgp f1 için çok fazla harcama yapmaya başladı büyük transferler yapıyor.hamilton ın yanına çok büyük bir isim transfer ederlerse şaşırmam ham ın mgp ye gelmesi sürpriz oldu ama yine kendisi gibi büyük bir ismin gelmesi bu sefer sürpriz olmaz(rosberg hamiltonın yanında bekleneni veremezse)

  3. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Alonso Pat Fry'ı Ferrariye götürür de Hamilton Lowe'ı Mercedes'e götüremez mi?.:)
    Kimin kimi çağırdığı ya da kimin hangi kişininin peşinden ya da hangi vaatlerle gittiğini bilemeyiz ama bir yapılanma olduğu aşikar ortadadır.
    Taşlar yerine oturmaya başlamıştır ki eminim Hamilton'un Mercedes'e geçişini aptallık diye niteleyenler yavaş yavaş bu fikirlerinden yumuşamaya hazırlanıyorlardır.
    Lowe değerli bir teknik adamdır.Daha 3 hafta önce Martin Whitmarsh:

    "Kesin olan şey, Paddy'nin bir sene daha takımın parçası olacağıdır. Bundan daha kesin bir şey yok"

    demişti.Bu ayrılıklar McLaren'i derinden sarsacaktır.Bunun psikolojik etkisini ; 3 yıllık Button'un 20 yıllık Lowe'ın gidişi hakkında verdiği demeçte görebiliriz.Teknik etkisine yıl sonunda bakarız.

  4. xtrabit racing 18.02.2013 10:21:49
    Ross Brawn, Aldo Costa, Bob Bell, Nick Fry, Toto Wolf, Niki Lauda, Geoff Willis, Lewis Hamilton…

    Mercedes şu an dünya karması durumunda 🙂 Paddy Lowe'ü de istiyorlardı. Olmadı Adrian Newey de gelsin 🙂

    F1'de çıkan her dedikoduya inanmaya başlayacağım artık.

    Bu sene mercedes tepeye yarışacak bir araç yapmalı o kadar mühendisle. Diyelim yapamadılar, 2014'de de yapamazlarsa artık çekilirler. Bu kadar as adamla bir yere varamıyorlarsa sorun başka yerdedir.

    Bu kadar adamı aldıktan sonra 2014 sonunda MGP çekilirse boşa çıkacak mühendisler nasıl kapışılır siz düşünün 🙂 Ferrari Mclaren'den geçenleri kapar. Red Bull da Ferrari'den ve Honda'dan geçenlere yapışır 🙂

  5. the best player Kevin Durant avatarı
    the best player Kevin Durant

    aldo costa,ross brawn,lauda,lowe,hamilton mclaren ve ferrari karması yaptı adamlar 😀
    Demekki kendi elemanlarına güvenmiyorlar 🙂

  6. Lowe'ün ayrılması kötü oldu. Martin'in söylediklerinin aksine bu sezon sıkıntı yaşayabiliriz.

    Ayrıca zamanlama da kötü. Pek çok takımın 2014 hazırlıklarına başladığı biliniyor, muhtemelen bunların arasında McLaren de var. İşte bu açıdan da sıkıntı olabilir.

    Goss'un yeni görevi hayırlı olsun. Haberin yaklaşık 1 ay önce ilk kokusu çıktığında, böyle bir durumda takımın Goss'u teknik direktörlüğe getireceğini buraya yazmıştım. Aklın yolu bir.

    2013 sezonu, Goss'un, McLaren'deki 24. yılı olacak.

  7. Hadi bakalım başarılar diyoruz.

  8. Mercedes de iyice McLaren'i soymaya başladı.Pilotu,teknik patronu derken takımın kalan hisselerini de almasınlar dikkat 🙂

  9. Zorlu ve yeni görevinde başarılar Tim goss.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir