Prost: "2013'te Favori Red Bull ve Vettel"

yazar:

kategori:

Vettel’in 4. defa kazanıp kazanmayacağı sorulduğunda Prost: “A evet ama art arda 4-5 yarış kazandığı o iki sezon önceki gibi seneye başlamamasını umuyorum”

Red Bull pilotu 2011’in ilk 6 yarışında 5 galibiyet almış ve sezon sonu gelmeden şampiyonluğunu ilan etmişti; ama geçen sene mücadele son yarışın son anlarına kadar devam etmişti.

Prost: “(Vettel) yine favori. Onun arkasında kimin olduğunu söylemek zorç”

“(McLaren’da) Hamilton’ı kaybedip yerine genç bir pilotu getirmek denge bozar mı? Mercedes şampiyonluk için mücadele etmeyecek; benim düşüncem o. Alonso, Vettel’in arkasında en büyük tehdit olabilir ve dışarıdan Raikkonen ve Grosjean neden olmasın?”

İlk iki sezon-öncesi testin ardından Prost: “Red Bull hâlâ önde ve kesinlikle geçen sene aynı döneme göre daha iyiler. Ferrari de iyi. McLaren, kesinlikle ilk 3’te olacak; Lotus da var”

“Mercedes ile ilgili küçük bir soru işareti var. Heniz ne durumda olduklarını bilmyioruz. Geçen sene sonundan çok gerideydiler. Bu yüzden onların birden bire öne çıkmalarını beklemiyorum. ama belli pistlerde yukarıda olacaklardır”

“Çok yakın bir grid olacak. İyi yarışlar izleyeceğiz”


Yorumlar

  1. Geçen sezon red bull 4 5 yarış hariç hiç en güçlü olmadı. Sezona en iyi mclaren başladı ve bitirdi. Ama hamiltonun aracın dayanıksız olması ve bazı kazalara karışması şansını bitirdi. Yorumun bana çok taraflı geldi. Çünkü red bull ebd nin yasaklanmasıyla çok güç kaybetti özellikle ilk yarışlar bahreyn hariç araç kötüydü ama iyi geliştirdiler

  2. ufuk kalender avatarı

    bu sene kimsenin alıp başını gideceğini sanmıyorum bana göre gerçek pilotların yılı olacak çünkü kuralların limitine gelindi ayrıca dayanıklılık çok belirleyici olur limitte olundugu için

  3. Geçen sezon başında testler sonrasında dahi en hızlı takım olarak adlandırdığımız RBR takımıydı ama herşeye rağmen en hızlı olarak yarışlara başlamak bir tarafa yapılan hatalarla birlikte ne seviye oldukları herkes tarafından biliniyor.Sezon sonunda son altı yarışı domine edecek durumda olmasalar ve Lotuslar malum kişiyi biçmemiş olsalardı yinede şampiyonluk şansları olmayacakdı. Geçen sezon sonunda en hızlı araç RBR deydi ve değişim olmadığı sezon başında en hızlı takımın RBR olması tabiiki doğrudur ve RBR araçlarını süren birinci pilot olan Vettel de tabiiki şampiyonada favoridir.Son 8 yarışda aracına net çalışan bir parça takamayan ve 2006 dan beri şampiyonluk yüzü görmeyen ALonso şampiyonada favori gösterilirken aracını tıkır tıkır çalıştıran RedBull Racing de favori olmayı hekederken bunu söyleyenlerde sadece müneccim olarak adlandırılırlar.

  4. tolga karanlık avatarı
    tolga karanlık

    Bunları söylemek için dünya şampiyonu olmaya gerek yok da, kendisi takım işletirken de bir türlü dikiş tutturamayacağını söyleyebilmiş mi işin başında?

  5. ya ne olacağıdı?

  6. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Allahın izniyle bu senede şampiyon olacağız Şampiyon V3ttel

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir