Domenicali: "En Hızlı Araca Sahip Olursak Çok Şaşırırım"

yazar:

kategori:

Domenicali: “Şu anda durum iyi görünüyor; yani programa göre.”

“Hedef, öndeki araçlara yakın olabilmek. İlk yarışta en hızlısı olursak çok şaşırırım ama hepimiz bir iki ondalık içinde yakın olursak, sezon uzun ve her şey mümkün hale gelir.”

Ferrari geçen sezona çok zor bir başlangıç yaptı ve rekabetten uzaktı ama Alonso’nun istikrarı, sezon içindeki gelişim sayesinde son ana kadar şampiyonluk kovaladı.

Ferrari patronu, geçen seneye göre durumun çok farklı olduğunu ifade etti.

Domenicali: “Başka bir dünya (şimdi). Tamamen farklı bir durum var. ama herkesin iyi bir iş çıkardığını dagöz ardı edemeyiz. Testlerden gördüğümüz kadarıyla geçen sene sonuna göre çok fazla değişim yok”

Domenicali: “En iyi araca yakın olmamız gerek; ardından takım ve pilotlar fark yaratacak. Avustralya’da şampiyona son bulmayacak. Sadece başlangıç. Dikkatli olmalı ve sakin kalmalıyız”


Yorumlar

“Domenicali: "En Hızlı Araca Sahip Olursak Çok Şaşırırım"” için 19 yanıt

  1. adam çaylak sezonunda sennaya kafa tutmuş bu takım arkadası diyor:))) kaldıki hepsinide yendi bi yenildiği rosberg e onada yenilsin 43 üne gelmis bir pilot o kadar da rekabet edemesin artık 40 ından sonra kaç pilot var ve ne yapmıslar.el insaf ki ona rağmen o kadar herkesin üzerinde bir kumaşki son senesinde rosberge de kafa tuttu.yani schumi dedinmi hiç bir açıklık bulamazsın her alanda başarılı her alanda zirvede her alanda kral her alanda en iyi tartışmasız.illigalliği verilen ceza ile yasaklanmasıyla son bulan benetton takımında 94 ve pesinden 95 de gridin en hızlı 3 . aracıyla iki sampiyonluk almıs hemde 4 pol e rağmen varmı yapan yok hiç konusmayın.

  2. Teşekkürler gayet güzel sağlam dayanakları olan arkadasın yaptığı gibi yalan yanlış kulaktan dolma bilgiler le değil doğru kesin bilgilerle durumu izah etmissin evet michael in 3 sampiyonluğu egemen araçdır 2001-2002-2004 sezonları dır bunlar http://www.formula1.com adresinden zaten tüm sezonlara bakılabilir orada hersey var 2000 sezonu dediğin gibi mika ile kafa kafaya bir sezondur zor şampiyonluk 2003 yılı da raikkonen le kafa kafaya bir sezon gene zor şampiyonluk iki şampiyonlukda kafa kafa ya çatır çatır kazanılmışdır.tc 2000 lerde herkesde vardır ayrıca bir tc cehaleti dir gidiyor ona da iyi açıklık getirmissin sanki sadece michael da vardı:) ne komedi ama.
    Ayrıca benetton şampiyonluklarıda illegal sistem hikayesi nin gerçeği tartışmasız net gerçeği de 3 yarış içinde o sistem yasaklanmış mahkemelik bir durumdur michael dahil tüm takım ceza almıştır yani o iki şampiyonlukdada böyle bir etki yoktur hatta ve hatta 2005 sampiyonluğunda araç o kadar yetersizdirki sadece 4 pol almıştır ama michael tarihte ki efsanevi sampiyonluklardan birini almıştır ki bu dönem pilotların öyle bir sampiyonluğu da yoktur.
    Benetton mclaren williamsın ardından 3.takımdır buna rağmen michael o araçla 2 sampiyonluk ve sürekli çaylak sezonunda bile potada olmus senna nın bile üstünde en çaylak sezonunda sampiyonayı tamamlamıştır kariyeri boyunca çıkarın şampiyonlukları 99 aracıyla bile ki en hızlı değildir haliyle onla bile ayağı kırılana kadar zirvededir willeneuve le olan kapısmasında gene en hızlı araç değildir buna rağmen ciddi anlamda şampiyonaya ortak olmustur bir diskalifiye hadisesi sampiyonaya mal olmustur.onun dışında zaten hep ilk 3 de yer almış tarihin en başarılı pilotudur gerçekler bunlardır ispatlı verilerle konusmak herzaman en doğru yoldur.Zihninde çamur olanlar başkalarına hazımsızlıkla çamur atarlar ama bu bilgi çağında komik olmakdan öteye gidemezler.68 pol 91 zafer ne kadar da hızlıymış araç:)))

  3. nasıl futbol yorumcuları ne var ne yok giydiriyorlar teknik direktör hakem ve futbolculara, burada da hep buna benzer şeylerin F1 versiyonu var. Anti domenicalliciler, anti mercedesçiler, anti alonsocular, anti vettelciler…

    adam güzel güzel açıklama yapmış işte, adam aracı tasarlayan insan değil zaten…

  4. mp4-27'nin hızını button'dan çok hamilton yansıtıyordu. button performansının yeterli olmadığını kendisi de söyledi. mclaren sezon genelinde red bull'dan biraz daha hızlıydı. 2012 mclaren açısından normal bir sezon olsa, lewis polden 6-7 yarış kazanarak şamiyon olurdu. bunları hamilton'ı küçümsemek için söylemiyorum, en iyi araç onun haketmediği bir şey değil. ben büyük pilotlara mesnetsizce sallayan bir fanboy değilim. 🙂

    gelelim schumi meselesine. kulaktan dolma anti-schumi geyiklerini tekrarlayacağını bildiğim için 92-93 demiştim ama onlarla ilgili tek kelime etmemişsin.

    ferrari 2002 ve 2004'te açık ara hızlıydı. ama 2000 ve 2001'de mclaren'la çok yakınlardı, 2007 ve 2008'de olduğu gibi. 2000'de şumi ve mika arasında müthiş bir mücadele oldu. 2001'de ise mika motivasyonunu kaybetmişti ve aracının hakkını veremedi. ama coulthard barrichello'dan daha fazla puan aldı. 2003 de aynı şekilde çok yakın bir sezondu. bridgestone'ların michelin'lerden açık ara yavaş olduğu yarışlar vardı ve schumacher bu yarışlardan iyi puanlar almayı başardı. ha bugün baktığımda keşke montoya kazansaymış diyorum ama bu schumacher'in de haketmediği anlamına gelmiyor. tc de 2003'te serbest bırakıldı, yani 7 şampiyonluğun -94'ü tc'li kabul etsek bile- 4'ü tc'siz. kaldı ki tc'nin serbest olması şampiyonluğun değerini düşürmez. alonso da takım arkadaşının zayıf bir pilot olduğu ve tc'nin serbest olduğu yıllarda şampiyon oldu. ama yine de -haklı olarak- günümüzün en iyi pilotu olarak görülüyor. raikkonen de tek şampiyonluğunu tc'li bir arabayla aldı. o sezon hamilton da şampiyon olabilirdi, saymayacak mıydın? ben 90'ları bilmiyor diyordum, 2000'leri de bilmiyormuşsun.

    bu arada lastiklerin schumi'ye göre tasarlanması geyiğini atlamışsın. unuttun sanırım. ona da açıklık getirelim. 98 – 02 arasında mclaren da bridgestone kullanıyordu ama kimi ya da mika'nın aksine lastik testine vakit harcayan adam schumacher'di. lastikler de doğal olarak bu testlerde elde edilen verilerin yardımıyla tasarlanıyordu. 2005 ve 2006'da aynısını alonso yaptı, sonuç ortada. schumacher'in pist dışındaki yaklaşımı f1 pilotluğunun yeni standartlarını belirlemiştir. bugün lewis'e de sorsan, nando'ya da, perez'e de sorsan sana takımla vakit geçirmenin, insanları etrafında toplamanın, fitness'ın vs ne kadar önemli oldğundan bahsederler. prost 91'de ferrari'den bu arabadan cacık olmaz diyip kaçmıştı. senna 93'te aynısını mclaren'a yaptı. schumacher'se ferrari'ye o dandik arabanın yukarılara taşınmasına yardımcı olmak için gitti. benetton'da da aynısını yapmıştı. pat symonds "michael gelmeden önce iyi bir takımdık, o ayrıldığındaysa harika bir takımdık." diyor. hamilton mercedes'e gidişinde bundan esinlendiğini kendisi de söyledi.

    96-99 arasında schumacher'in newey'nin tasarladığı ve ferrari'den bariz daha hızlı olan williams ve mclaren'lara karşı verdiği müthiş mücadeleden ve kazandığı inanılmaz yarışlardan bahsetmeye bile gerek yok.

    94'te benetton'ın tc ve lc kullandığı yarışlar olmuş olabilir ama schumacher'e haksızca verilen 2 men ve 2 diskalifiye cezası da var. adelaide olayına gelirsek; hill'e çarpmayı schumacher'in gözünde meşrulaştıran neydi? 89 ve 90'da prost ve senna'nın birbirlerine çarparak şampiyonluğu kazanmalarıydı. prost ve senna bu yaptıkları yüzünden ceza almadılar ve schumacher de aynısını yapabileceğini düşündü. etik mi? hayır. ama ne olursa olsun kimse o sezon hill'in schumacher'den daha iyi sürdüğünü iddia edemez. o sezon schumacher'le kapışacak adam senna'ydı, hill değil.

    tarihte aracım illegal, bunu kullanmam diyen bir pilot var mı? yok. 2007'de spy-gate skandalı ortaya çıktı. mclaren ferrari'den çaldığı bilgilerle 2007 (ve dolayısıyla 2008) aracını tasarladı. alonso ve hamilton bunu bilmiyorlar mıydı? senin mantığına göre hamilton benim takımım aracı kendi emeğiyle tasarlamadı, ben bunu sürmem demeliydi. alonso'nun takımla arası bozulmasaydı bu hırsızlığı asla öğrenemeyecektik. alonso hile yaptıkları singapur 2008'den sonra çıkıp ben bu galibiyeti haketmedim dedi mi? kim bilir daha bilmediğimiz neler var. f1 maalesef yakalanmadığın / ceza almadığın sürece illegal şeyler yapabileceğin bir spor. bu schumacher'e özgü bir şey değil.

    dünya şampiyonu takım arkadaşının olmaması geçerli bir eleştiri olabilir. ama bunun iyi bir pilotu belirlemek için tek kriter olmadığı da ortada. alonso'ya 2007 yüzünden kötü pilot mu diyeceğiz? veya prost en çok dünya şampiyonu takım arkadaşını yenmiş adam. ama birçokları senna ve schumacher'in ondan daha iyi olduğunu düşünüyor. mesela 93'te ilk tam sezonunu yaşayan hill lider giderken arabasının bozulduğu yarışlar olmasa prost'la aynı sayıda yarış kazanacaktı. aynı hill'i schumacher 94 ve 95'te maymun etti.

    michael schumacher 91'de sezon ortasında katıldığı benetton'da piquet'yi emekli olmaya ikna edecek kadar hızlıydı. 92'de tc'siz ve düz vitesli (bildiğin vites kollu, üç pedallı) arabasıyla senna'dan daha fazla puan aldı. o sezonda nerdeyse herkese tur bindiren aktif süspansiyonlu williams'ları spa'da yağmurda geçerek yarış kazandı. 93'te arabası hızlı (hızlı derken williams'tan yine 1s civarında yavaş) ama dayanıksızdı. bitirebildiği bütün yarışlarda podyuma çıktı, portekiz'de prost'un önünde kazandı. spa'da startta debriyaj problemi yüzünden 10.'luğa düşüp 2.'liğe tırmandı. üst üste 10 – 15 tane rekor tur attı ve hill'in 2 – 3 saniye arkasında, prost'un önünde bitirdi. neyse, schumi'nin müthiş yarışları anlatmakla bitmez.

    hamilton'la senna'nın ya da mansell'la vettel'in yeteneklerini nasıl kıyaslıyorsun bilmiyorum. ama zaten bütün söylediklerin izlemediğin yarışlar, sezonlar ve pilotlar hakkında 40 yıllık fanboy-hater geyiklerini sanki orijinal bir şey söylüyormuş gibi tekrarlamak ve afaki iddialar ortaya atmak. kimse schumi'yi ya da başka bir pilotu sevmek zorunda değil. bugün f1'de otorite olmuş ve schumacher'i sevmemesiyle bilinen adamlar vardır ama bu adamlar "schumacher aslında iyi pilot değil yea" gibi laflar etmezler. bakınız andrew benson. internetten sallamakla bbc f1 başyazarı olmak arasındaki fark da bu olsa gerek.

  5. hamilton'ın tüm derecelerini sil button'ın derecelerine göre mclaren'i ölç bakalım ne oluyor. ilk 4 aracın içinde sayarken utanırsın.

    he he baktım verdiğin ödeve 🙂 bak bu da cevabım;

    2000-2004 arası açık ara hızlı, bugünün redbullu gibi bir araçla kazanılmış 5 şampiyonluk ve bazıları takım emirleriyle.

    ondan önceki şampiyonluğu ne derece yasal bir araçla kazanılmış o bile belli değil. şampiyonada rakibine bilerek çarpan biri. aracında illegal şeyler olmasına rağmen kullanmamalıyız demeyen biri. aracında yasaklanmış bir traction control sistemi var ve adam durun bu yanlış kendimi kanıtlamalıyım demiyor! kazanma hırsının bu kadarı.

    yani toplamda 7 şampiyonluğun 5i tcli dönemlerde, diğeri bazı yarışlarda illegal olduğu kanıtlanmış araçlarla. kariyerinde hiçbir rekabetçi sürücüyle aynı takımda olmamış.

    ödev vermişmiş bana 🙂

    son olarak şunu öğren: F1'de şampiyonluktan daha önemli tek bir şey vardır: takım arkadaşını yenebilmek. şunu da öğren: şuanki grid ile 20 sene önceki grid arasında çooook yetenek farkı var.

  6. 2012 aracı en hızlı araçtı, hamilton sayesinde hızlı görünmüyordu. dayanıklılık ve operasyon sorunları olmasa hamilton da hakkını verir ve şampiyon olurdu. 2010 için belki böyle denebilir ama o sezon da hamilton kendi hatalarıyla şampiyonluk yarışından uzaklaştı. bu arada 92 – 93 sezonlarını çalışman için ödev vermiştim. noldu baktın mı?

  7. bu senede iş alonsoda yhani he

  8. the best player Kevin Durant avatarı
    the best player Kevin Durant

    Wowwwww !

    Domenicali mode on 😀

  9. Ben de Ferrari'nin geçen sezon en iyi 3. araç olduğuna inanıyorum ama bu, sezon genelinde. Sezon başı sahiden de felaket bir haldeyken gelişerek o seviyeye çıktılar. Şimdi ise geçen yıla göre daha iyi durumdalar, ve Alonso sihirli güçlere sahip olmasa da bu kadarcık farkları kapatabilecek en iyi sürücü belki de şu an. 2008'de takım tarafından planlı Singapur gp içinde de olsa sezonun ikinci yarısı Renault ile en fazla puan toplayan sürücüydü. 2009'da ise Renault'un F1'e geri dönüşünden sonraki belki de en kötü aracı ile Singapur'da podyum görmüştü. Kısaca fark yaratabileceğini, yeteneğinin sihire yakın olduğunu düşünüyorum aslında. Yorumlarına katılmıyor değilim. Şampiyonluk savaşı büyük ihtimalle dediğin gibi olacak.

  10. O son paragrafının doğruluğu bu sene anlaşılacak.

  11. tekrarlıyorum ferrari ilk 3 yarışta nal toplarsa(ki hiç sanmıyorum) bu adama güle güle deriz

  12. 2012'de lotus ve redbulldan sonra en iyi araçtı (mclaren'in dayanıklık problemleri yüzünden saymıyorum) siz en iyisi iyi araç yapın çünkü alonso'nun sihirli güçleri yok. öyle olsa 2008-2009 reno'da da şampiyonluğa oynardı. 2012 aracı fena değildi, 2013'de hamilton + mclaren rekabetten uzaklaştı ama daha iyi bir raikkonen geldi. büyük ihtimal alonso-vettel-raikkonen arasında olur şampiyonluk savaşı. mercedes biraz iyi araç üretirse hamilton da katılabilir, şampiyonluğa olmasa da 2. 3 ve 4. pozisyonlara.

    button'ın şampiyonluğa oynayacağını sanmıyorum. mclaren'in aslında o kadar iyi araç üretemediğini, hamilton sayesinde iyi araçmış gibi göründüğünü düşünüyorum.

  13. wauuvv demediğine şükredin.

  14. 2 ekmek 1 Camel  avatarı
    2 ekmek 1 Camel

    3 senedir 3 ay gerideymış ne bitmez 3 aymış her sene aynı terane Alo'nun psıkolojısının bozulmadıgna sukret Domınıc..

  15. tolga karanlık avatarı
    tolga karanlık

    "2014 Bizim yılımız Olacak!"

    Stefano Domenicali artık her yıl yenisini çıkardığı kitabının bu yıl da 2013 baskısını piyasaya sürmenin hazırlıklarını yapıyor sayın seyirciler. Konuyla ilgili Ferrari cephesinden gelen açıklamada bu yıl da ilk yarışlarda puanları onar yirmişer saçıp orta bölümde hasbel kader topladıkları puanları son yarışlarda birer birer dağıtıp son iki yarış kala şampiyonluğu kıl payı kaçıracak olmanın vereceği haklı gururun heyecanının şimdiden yaşandığı ifade edildi.

    Konuyla ilgili bir açıklama yapan Fernando Alonso da heyecanını gizlemedi: "Bütün gücümle tamamı hatasız yarışlar çıkarıp aracın maksimum potansiyelini aldığım halde kimi yarışlarda altınca turdan tur yemek, tüm sıralama turlarında istisnasız beşinci olmak ve yarışlarda RBR veya McLaren sürücülerinin lastiği patlasın, efendime söyleyeyim alternatörü bozulsun filan gibi dualar edecek olmak fikri beni şimdiden heyecanlandırmaya başladı."

    Basın açıklaması sırasında yandaki dürümcüden bir adana yaptırmakta olan Massa ise işgüzar bir basın mensubunun kendisini fark etmesi üzerine soru sorulmasından kurtulamadı ve şunları kaydetti: "Bu yıl da 7-8 yarış yatar oturduğum yerden paramı alırım. Sezon ortasına doğru 'Massa yolcu' diye haberler çıkmaya başladı mı ben de çalışmaya başlarım, en son bizim patronun ağzından 'Massa ayağını denk almalı' filan diye haberler çıktı mıydı hah işte o zaman 2-3 yarış zorlarım, sonra hemen 1 yıllık daha anlaşma yaparlar. Pardon benim adana soğuyor"

    Söyleşi olaysız bir şekilde sona erdi.

  16. Fernando 4LonSo avatarı
    Fernando 4LonSo

    Zaten En hızlı aracı yaptığınızı göremiyoruzki şaşıralım allahın maloz patronu,teknik konusunda hala en iyiler arasında değilsiniz sizlerde para denen illet var,sizler işe politik açıdan baktınız için tüm çalışanlarınız italyan olsun istiyorsunuz işte sonunuz böyle olur devam edin seninde gitme vaktin gelicek elbet o zaman Fanları toplayıp parti yapıcam merak etme!!!

  17. Sakin bilader sakin 🙂 Haberin içeriğini okuyunca olay anlaşılıyor zaten.Hem okumasan da söylediği doğru,şu anda en hızlı araç değiliz.Pat Fry'da söylemişti zaten bunu,"3 ay gerideyiz" diyerek.Son Barcelona testlerinde neredeyse aracın her bölgesine (Ön kanat,arka kanat,end plate,side-pod,taban vb.) güncellemeler gelecek.Dua edelim ki yağmur yağmasın ve hazırlanan program uygulansın.İşte o zaman en hızlı araç olabiliriz.

  18. Forza Ferrari avatarı

    Bu yıl da Alonosun kişisel yeteneğine kaldık desenize. Yaw insan utanır bunları söylemeye kaç yıldır görevdesin nezaman en hızlı aracı yapacaksınız? Alonso sabır taşına döndü artık. Adam sıka sıka adeta getiriyor şampiyonayı bir yerlere. Yeter biraz da polden başlayabilecek bir araç verin şu adama yahu.

  19. TRF1 biraz geç kaldı 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir