Kubica, BMW'nin Performansına Şaşırmıyor

yazar:

kategori:

Robert Kubica, BMW Sauber’in sıralamalarda yaşadığı hız eksikliği sorununa şaşırmadığını söyledi.

Kubica yarınki yarışa altıncı sıradan başlayacak. Takım arkadaşı Nick Heidfeld ise sezonu şimdiye kadarki en kötü sıralama performansını gerçekleştirdi ve 12. sırada kaldı.

Ancak bu performansa rağmen Kubica, takımın bu yıl diğer yarışlarda olduğundan daha yavaş olduğunu düşünmüyor.

"Kanada’da sıralamalarda pist koşulları bize çok yardım etti. Dün burada sorun yaşadık ve zaten zor bir sıralama günü bekliyordum. Öyle de oldu."

Kubica Kanada’da kazanmış olsalar bile burada sezonun diğer yarışlarındakine benzer bir performans sergileyeceklerini söylüyor.

"Yeterli hızımız yok. Geçen yıl burada daha hızlıydık. Bu sene öyle görünmüyor. Ama bu bir yarış."

Nick Heidfeld  "Burada, Magny-Cours’daki pist Montreal’dekinden tamamıyla farklı. Haftanın başından beri burada daha önceleri olduğumuz kadar iyi değiliz. Ben 12. sıradayım ve Robert da sadece aracı ilk ona sokmayı başarabildi. Bu kesinlikler BMW Sauber takımının bizden beklediği şey değil."

"Sadece benim durumuma bakarsak, bir gelişim var. Araçtan maksimumu alma konusunda daha iyiyiz." 

"Robert ve benim tur zamanlarım arasında küçük farklar var. Lewis Hamilton geriye düştüğü için yarınki yarışa 11. sıradan başlayacağım. Yarış için yakıt yükü stratejisini kullanabilirim. En iyi strateji bile hız konusunda etkili olamasa da yarın iyi bir yarış geçirmek istiyoruz."


Yorumlar

  1. Lastikler ısınmadan parçalanmaya başlamıyor benim bildiğim kadarıyla. Yanlışmı biliyorum?

  2. yorumların silinmesi kesinlikle doğrudur. bazen kendimizi kaybedebiliyoruz ama sonunda barışmasınıda iyi biliriz.:))

  3. Fatih Gülmez avatarı
    Fatih Gülmez

    iyi kötü bir çok yorum silinmiştir. masum mesajlar için kusura bakmayın.

  4. yok bnde sen hakaret ettin demedm ortya söledm öyle…
    nysse yha kapansn bu kawga konusu yeter..:)))

  5. iyi de asırı fanatk olmanz cok sewmeniz fln millete hakaret etmenizi gerktrmio..nysse dediğinz gibi zaten türkiye de bu sporu takip eden kisiler cok az…o yusden böle luzümsz muhabbetlere hic gerek yok…

  6. he şöylee yaa =)

  7. sinan  bilir avatarı

    BMW zaten biz şampiyonluk adayı filan değiliz diyo.e zaten amacımızda o değildi.tutku sana herşeyi açıkça yazdım dahada tatmin olmuyosan orası benim bileceğim iş değil.ama bana sorarsan sende BMW nin yaptığı işi küçümseyerek çapını aşma.

  8. sinan  bilir avatarı

    erhan heidfeldin sorunu softlarla yanılmıyosam.zaten herkes sert lastikleri ısıtmak için 3-4 tur atıyo ondann sonra sertler dereceler ilk seansta atılıyo.zaten burda sorun yok.ama işler kızışınca herkes softlarla atarken bizimki 1 turda yeteri kadar ısıtamıyo.2- 3 tur geçincede zaten lastik performans kaybediyo.heidfeldde lastiği ısıttığında gereğinden fazla aşınmış oluyo lastik.yani en kritik noktada diğer takımlara oranla fazla zaman kaybediyoruz.

  9. Renault fanlarına cevap vermeye gerek yok zaten ne dersen de anlamazlar.

    Benim takıldığım nokta madem Heidfeld lastiklerini ısıtamıyor o zaman neden derece yapmak için seansların son 5 dakikasını bekliyor? Biraz fazla yakıt alsa arka arkaya turlar atıp lastikleri ısıtsa sonrada hızlı bir tur atıp seansı bitirse olmuyormu? BMW takımı benim bilmediğim ne biliyorda her seferinde böyle oluyor? Ne olursa olsun Heidfeld in yarış performansı ortada. Puan alır yinede.

  10. sinan  bilir avatarı

    7 yarış geçmiş pilotlarda 1. takımlarda 2. sıradayız.ilk 2-3 yarış olsa tamam şans filan deriz kardeşim sezonu yarıladık ne şansı?massa monaco da ilk virajda hata yapıp kubica 2 puan fazla aldı diye bu bizim şansımız değil massanın beceriksizliğidir.aynı şekilde kimi o yarışta hiçbişey yapamayıp yarışı sutilin vites kutusunda bitiriyosa bunun kubicayla ne alakası var?herşeye şans demesi kolay.avustralyada nakajima SC pistteyken kubicayı biçince kaçınız çıkıp şu kubica ne şanssız çocuk dedi?birilerinin başarısını şansa bağlarsanız orda verilen emeğe ayıp etmiş olursunuz.bende çıkar derim şu olmasa bu olmasa derim 2003 te montoyayı 2005 te kimiyi 2007 dede hamiltonu şampiyon ilan ederim kafama göre.ozaman onlarda şampiyonluğu şanssızlıkları yüzünden şumiye ve alonsoya kaptırmışlardır.bende çıkar kabul etmiyorum bu şampiyonlukları 2003 te şumi 2005 te alonso 2007 de kimi çok şanslıydı derim.elbete burda şans önemli bi faktördür ama milayar doalrlar dönerken binlerce kişi çalışırken sezonun yarısında ilk sıradaki bi pilota hiç hata yapmadı diye şansla orda duruyor diyemezsiniz.neymiş çekirgeyimş zıplarmış.7 yarış sonuında kubica enöndeyse 16-17 yarış sonunda en önde olmayacağının bi garantisi varmı.çıkıp birine çamur atmak kolay saygı gösterin biraz.

  11. Fatih Gülmez avatarı
    Fatih Gülmez

    tahsinciğim renault 2002 de kuruldu 2004 yarış kazandı 2005 ve 2006 da şampiyon oldu. bunu gözden kaçırma 😉 bmwnin gelecek sene şampiyon olması lazım renonun başarısına ulaşmak için. ayrıca reno bmw tartışmasının anlamı ne iki takımında durumu ortada.

    BMW performansı hayal kırıcıydı. Bunu normal olarak karşılıyorlarsa yazık. Umarım bundan sonraki yarışlarda alıştığımız BMWyi izleriz. Nick de artk sınırları zorluyor neredeyse ilk seansda elenecekti. Lastik ısıtmak bu kadar zor olmamalı :S

  12. belliydi yha böle bi sonucun olcağı…gecen yarısta aldkları sonuc tamamen ferrari nin we mc laren in yasadkları sorundan kaynaklanıodu…zaten bmw 3. takım herkes bilio bunu…dierl iki takım sorun yasrsa en büyük fawori doğal olark bmw ydi…e beklenen de oldu..ama dewamının gelip yarıs kazanmaları icin yine dier iki takmın sorun yasaması lazm..en azından bu sene icin..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir