Hamilton Yaptığı Hatalar için Takımdan Özür Diliyor

yazar:

kategori:

Lewis Hamilton, Fransa Grand Prix’sinde Ferrarilerin gerisinde kalmasına neden olan hataları yüzünden takımından özür diliyor.

Kanada yarışı sonrası, Fransa’da 10 sıra geriden başlama cezası alan Hamilton sıralamalarda en hızlı isim olarak 11. sıradan yarışa başlamayı umuyordu. Ancak yedinci virajda yaptığı hata nedeniyle zaman kaybetti ve üçüncü sırada kaldı.

2005 yılında Kimi Raikkonen’in burada 13.lükten gelerek yarışı ikinci bitirdiğini hatırlatan Hamilton, henüz hiçbir şey kaybetmediğini söylüyor.

"O (Raikkonen) bunu yapılabileceğini gösterdi."

"Benim ve takımım için hayal kırıklığı oldu. Takımdan özür dilemek zorundayım çünkü mükemmel bir iş çıkartamadım. İlk ve ikinci turumda yedinci viraj çıkışında aynı hataları yaptım."

"Açıktan aldım ve yaklaşık 0.3 saniye kaybettim. Ama hayat bu. Araçtan en iyi verimi almak için çabalıyordum. Bugün olmadı ama yarın zorlayacağız."

Hamilton aldığı ceza hakkında ise "Tabii ki bize yardımcı olmayacak ama çok da zorlamayacak. Buraya kazanmak için geliyorsunuz. Rahat hissediyorsunuz. Güvende hissediyorsunuz. Takımın sizin için en iyisini yaptığını biliyorsunuz. Sonra ceza aldığınızı öğreniyorsunuz. Kural kuraldır. Biz yapabileceğimizin en iyisini yapacağız. Dersimizi aldık ve bu bir daha olmayacak."

Aldığı ceza ile yarışa 10. sıradan başlayacak olan Kovalainen "Trafik yüzünden Q1’de ilk turum temiz olmadı ve garantilemek için bir tur daha attık. Q2’de aracın dengesi iyiydi ve son seans için kendime daha güveniyordum. Bugünkü seanslarda büyük sorun yaşamadık ancak bazı küçük sorunlar Q1 ve Q2’de daha hızlı olmamı engelledi."

"Penaltı konusunda 2 araç ile karışıklık yaşadık ve 10. sıradan başlayacağım. Bu ideal değil ancak buradan puanlar kazanmak mümkün ve bunun için uğraşacağım." dedi.

 


Yorumlar

  1. teoman iskender kardeşim kontrolsüz hız hız deildir kimi gibi olması için çok fırın ekmek yemesi lazım

  2. teoman iskender avatarı
    teoman iskender

    slm dostlar bugün tüm takimlara basarilar dilerim

    bencede lewis .kimmi sampiyon olsa bile ondan daha hizli ve yetenekli pilot gecen yil kil payi kacirdigi sampiyonlugu unutmayalim ilk senesi olmasina ragmen su anda F1 de yilarini vermis pilotlarla mücadele ediyor biz TÜRKLERDE bir söz vardir yigidi öldür hakini ver yani yani yani vs vs vs ….

  3. tolga soydan avatarı

    her pistte galibiyeti var.SPA gibi şampiyonların pistinde 3 galibiyeti var.Ve bunun 2004 yılında olanı mükemmeldi.schumiyi attığı mükemmel turlarla geride bıraktı.2005 japonya F1 tarihini en iyi geriden gelip kazanma yarışı olabilr.

  4. Osman ERENER avatarı

    ramazan bence sen hamiltonun başarısızlığından böyle yamışsın.ama şunu bildiğine de eminim.raikkonen özellikle spa ve monaco gibi beceri isteyen pistlerde rakiplerinden bir gömlek üstündür.sanırsam 2006 daydı.f1 racing in hız sayısında geçmişten bugüne en hızlı 50 pilot seçilmişti.ve o listede raikkonen çok üstllerdeydi.hemde şampiyonluk yaşamadan.
    şahsen ben 2005 japonya gp yi unutamıyorum.tüylerim diken diken olmuştu.sen böyle bir pilota neler söylüyorsun.

  5. tolga soydan avatarı

    mclaren çok hızlıydı doğru onu bu hale getirenlerin başınad kimi geliyor.montoya niye yapamadı bunlar.onun altında mp4-21 mi vardı.ondada aynı araba vardı.kimi 2006 da bi çok yarışta çok geriden başladı.bahreyn mesela podyuma çıktı.kimiye laf atarken bi düşünün ondan sonra atın.ben hiç montoyanın veya delarosanın 10.başlayıp 5.bile biteremiyolar

  6. Rakkathebest  avatarı

    valla ne dıyım bende sen dıyınce fark ettım abı harbıden usta yoga gıbı 😀 bu arada hamıltonın basarılı oldugunu dusunmuyoırum kımıden ozellıkle

  7. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Vega_Nitro cümle yapın usta yoda nın konuşması gibi olmuş bir an o konuşuyormuş gibi hissettim çok hoştu olaylar kötü fakat bu yorum ve yazılışı hoş

  8. ramazan doğru soylemıs bencede oyle. Raikonen i severim ama. Şu durumda hamilton daha basarılı

  9. Zor geriden başlayıp podyuma çıkmak, Kiminin özel yeteneği oydu. Lewis konusunda umutlu değilim. Tüm umutlarım Heikkideydi o da ceza almış. Bitti gibi benim için Fransa.

  10. 2005 mclaren yani mp4 20 pistteki tüm araçlardan en az 0.5 hızlıydı yani raikkonenin böyle bir derece yapması normal ama bugün mclaren ferrarin gerisinde iken böyle bir atağı yapması zor olur diye düşünoyorum.Tabi sc faktörü bir çok olayı değiştirebilir.

  11. ramazan hacifazlioglu avatarı
    ramazan hacifazlioglu

    ya idolu raikkonen miş hah güleyim bari idlu labilmesi için arkasından kovalaması lazım ama bir çok yarış gerisinden takip eden bi pilot nasıl idolu olabilir.çok abartıyorsunuz rai yi ben onun 6 yıllık mclaren geçmişini bilirim ve asla bi mika bile olamamış bir pilot hepsi o kadar. bir sezon boyu çaylağın gerisinde kaldı ve rahatsız edici bi durum. bide ferrariler mclarenlerden daha hızlı olduğu söylenirken ha bide skandallarla boğuşurken bunları yapmış bir çaylaktan asediyoruz. O 2006 monacoda ikinci pilot olmadığını gösterdi. alonso yu geçti emin olunki aynı takımda raikkonene şans bile tanımaz…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir