Mark Webber

Mark Webber’in yarış hayatı ;

 

Mark Webber 27 Ağustos 1976 Yılında Avustralya’nın Queanbeyan şehrinde bir motor satıcısının oğlu olarak dünyaya geldi. Mark lise hayatını Quenbeyan karabar lisesinde geçirdi, 1980 yılların sonlarına doğru ise Rugby lig takımlarından Canberra Raiders takımında futbol oynamaya başladı.. Ancak Webber’in ilgisi ilerleyen zamanlarda çocukluk kahramanı olan Formula 1 pilotu Alain Prost ve Motosiklet yarışcısı Kewin Schwantz’ın olduğu motorspolarına doğru gitmeye başlamıştı.

 

İlk başlarda babasınında etkisiyle motosiklet’e daha çok ilgil gösteren Webber 14 Yaşında yani 1991 yılında karting alanına geçiş yaparak 4 tekerlilerde yarışmaya başladı. Mark Webber 1993 yılında New South Wales eyalet serisini 1. sırada tamamlayarak kariyerindeki ilk şampiyonluğa ulaşmış oldu. Babası bunun ardından ona Lowndes Van Diemen FF1600 bir yarış aracı satın aldı..

 

Webber planlarını büyütürek 1994 yılında Avustralya Formula Ford Şampiyonasında yarışmaya başladı. Webber bu seride çıktığı 16 yarışta 30 puan toplayarak sezonu 13. sırada tamamladı.. 1995 yılında ise Webber yine bu seride kalmayı tercih etti ve Yellow Pages Racing takımıyla yarışmaya başladı. Çıktığı 16 yarışta 3 galibiyet ve 3 pol pozisyonuyla beraber 158 puan toplayarak sezonu 4. sırada tamamlayarak henüz 18 yaşında neler yapabileceğinin sinyallerini verdi.. Aynı yıl içinde Avustralya pilotlar şampiyonası serisinede katılan Webber çıktığı 2 yarışta 2 podyum ve 32 puan toplayarak sezonu 8. sırada tamamladı


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir