F1 Pilotlarına Doping Testi Sürprizi

yazar:

kategori:

McLaren Pilotu Sergio Perez, sabah çok erken bir saatte idrar testine sokulduğunu belirtti.

Fernando Alonso da, FIA’nın zorunlu tuttuğu ve dünya Anti-Doping Örgütü WADA ile çalıştığı bu test için sabah 6:42’de evine gelindiğini ifade etti.

Toro Rosso Pilotu Daniel Ricciardo: “Bu sabah erken saatlerde uyuşturucu testine girdik.”

“Birilerini tepenizde beklerken kendi evinizde bir anda idrar vermesi zorlaşıyor.”

WADA hem yarış hafta sonlarında hem de mücadelenin olmadığı dönemde inceleme yapabiliyor.


Yorumlar

“F1 Pilotlarına Doping Testi Sürprizi” için 24 yanıt

  1. Ama ben gercekten cok merak ediyorum Acaba pilotun Doping almasi yada Dopingli cikmasi Araca kac saniye kazandiriyor yada motor gücüne kac ek ilave Beygir Gücü kazandiriyor. :-))))))

  2. 🙂

    Kimi'den örnek alamamışlardır. Kapıyı kırsalarda o adam o saatte kalkmaz 🙂

  3. ferraride kendisi gibi cirkef pilotlarını çok iyi yönetiyor zaten.Raikkonenide neden gönderdikleri açık.kendi ağzıyla politikacı takım dedi

  4. alonsonun fransa pisiklet turunda dopingli cıktığını tüm ferari biliyor

  5. Nasıl doping işe yaramaz ? Formula 1 sürüş tecrübesi ve yeteneğin yanında reflekslerin ve vücudu zorlayan ekstrem şartların sporudur. Ya hiç f1 yarışı izlemedin ya da çok yüzeysel ilgileniyorsun bu sporla anladığım kadarıyla.

  6. F1'de dopinge rastlanmamış olmasının sporun temiz olmasından degilde denetimlerin hiç olmaması veya çok nadir olmasından kaynaklanıyor diye düşünüyorum. Pilotların tepkilerinden de pek sık karşılaşmadıkları bir olay oldugunu çıkardım.

    Bisiklet bu doping olayının en sıkı uygulandığı spor dalı desem yanılmam herhalde. Bence bi bakıma bisiklet en temiz spor , sonuçta adamlar dopingten kurtulmaya çalışıyorlar. Diğer sporlarda ise görmemezlikten gelme , umursamama hakim. F1 gibi yüksek performans gerektiren bi sporun temiz olduguna da inanmıyorum. Şimdi diyelim bi pilotda doping çıktı , bunun yaptırımı ne olacak ? Belki de ilk kez tespit edildiginde sadece pilot haberdar edilecek ve bir daha çıkması halinde yaptırım uygulanacak , Nba'de böyle bir uygulama var mesela.
    Ecclostone'nun yüksek profilli pilotlarda dopingli çıkmasının marka imajına zarar vereceğini düşünüp , bu olayların dışarıya çıkmasına izin vermeyecegine de inanıyorum.

  7. Dopingi boşver de Tomas Enge adında uzun süre LeMans'ta takılan bir Çek pilot var. Zamanında Prost ile 3 kere Formula 1 yarışına çıkmıştı. Muhtemelen yarış pilotu da olabilirdi ancak 2002'de F3000 şampiyonu olacakken uyuşturucu testlerini geçemediği için diskalifiye edildi Macaristan yarışından ve şampiyonluğu kaçırdı.

    Bir de günümüzde yine aynı teste tabi tutuldu, yine kanında uyuşturucu çıkınca 18 aylığına uzaklaştırdılar Motorsporlarından.

    Bu ilk dönemden haber;
    http://news.bbc.co.uk/sport2/hi/motorsport/2253687.stm

    Bu da ikincisi;
    http://www.autosport.com/news/report.php/id/100501

    Yani otçu F1 pilotları da olabilir dikkat 😀

  8. rosberg ide kız arkadaşıyla tatildeyken sabah basmışlardı.rosberg de bu baskınlar normal ama tamda iş üstündeydim demişti :))

  9. hiç araç, ve ya spor yapmadın sanırım
    dayanıklılığın biter demişsin
    bitince ne yapıcaksın 😀

  10. Nico_Hulkenberg avatarı
    Nico_Hulkenberg

    Müsait,dayanıklılığını etkiler.Ama performansı etkilemez.A.J Allmendinger davası vardı champcar da ordan biliyorum..Yinede araştıracam biraz.Yanılıyor olabilirim.

  11. Nico_Hulkenberg avatarı
    Nico_Hulkenberg

    O zaman aç discovery i ve motorsporlarında dopingin, etkili olmadığını gör. ( diğer sporlar kadar).Orda Champcar pilotlarının bu konuyla ilgili açıklamalarınıda dinle.A.J Allmendinger ile ilgili konuyuda tkaip edebilirsin.

  12. Bence motor sporları,özellikle Formula 1 dopinge çok müsait bir spor.Alonso'dan örnek vermek gerekirse,Jerez testlerine katılmadığı dönemde Dubai'de günde 50-90km arası bisiklet,10-20km arası yürüyüş ve artı fitness olmak üzere 8-12 saat antreman yaptı.Formula 1 pilotlarının vücut kondisyonları onlar için herşeyden önemli.Monza'ın start-finiş düzlüğünde 340'tan 80'e 3 saniyede inerken dizlerinin aldığı hali bir düşün.Ayrıca Eau Rouge'u,Pouhon'u,Parabolica'yı dönerken boyunlarına binen 4,5 tonluk G kuvvetlerini hesaba katınca,normal bir insanın kondisyonuyla yapılabilecek bir iş olmadığı anlaşılıyor.Tabi ki şu ana kadar hiç rastlanmaması harika bir şey,inşallah daha da rastlanmaz ama olmaz diye de bir şey yok.

  13. Nico_Hulkenberg avatarı
    Nico_Hulkenberg

    100 kişiden 1 ini günah keçisi ilan etmekten ziyade bisiklette şöyle bir durum var.Sıradan biri yapsaydı doping yapmış derler geçerdi.Armstrong yapınca ona sporcu,kişilk,mücadele yönünden hayran olan insanlar açısından bakıp eleştirdim.Ondan nefret edenlerin , 4 ay öncesine kadar en büyük hayranları olması ve aynı zamanda gerek WADA gerekse şikayette bulunan takım arkadaşlarını ise hazımsız yada rant peşinde diye değerlendiren insanların olması ise bundan çok daha üzüzü.Motorsporlarında bir etkisi olmaz dopingin.Düşünsene Loeb ün dopingli çıktığını?Hiçbir fayda sağlamayacakken bir maddeden dolayı şampiyonluklarının gittiğini?.Çok çok kötü olurdu.

  14. tartismaya dahil olmak istemezdim ama bu kadar cahilce yorum gormedim formula 1 pilotlarinin ne kadar kondisyona ihtiyaci oldugunu yaris aninda cok ciddi fiziksel zorluklara dayandiklarini biraz bilgili olan herkes bilir buttonin triathlona katilmasi alonsonun ilk testlere katilmamasi virajlarda boyuna binen g kuvveti kaybedilen sivi miktari bunlari bir arastir bence kuru kuru "bence"lerle yorum yapma

  15. Nico_Hulkenberg avatarı
    Nico_Hulkenberg

    :).. Ben motorsporlarında doping olacağını sanmam.Olsa neye faydası olacak?Viraja dahamı geç girecek yada dahamı hızlı gidecek adamlar?Zaten 2 saatlik bir yarışta dayanıklılık sorunu yaşamazlar.Testlerde 120 tur atıp 2 yarış çıkarıyorlar.Doping yapsa yapsa pit ekibi yapar.Oda mantıksız olur,yine aletlerin gelişmişliğine,yada sistemlerine göre hızlı olacaklar.Motorsporlarında yapılsın tabiki yapılmasın demiyorum.Ama yapılmasına gerek yok.Sanki bu adamlar cımbızla seçilmiş gibi sabahın 6 sında yapılmasıda ayrı bir komedi.

  16. Sadece Armstrong mu ? Sadece Contador mu ? Tarihte 1 salise olsun sarı mayo giymiş cycler ların çoğu yaptı.Ama emekli olmalarına rağmen doping yaptığı ortaya çıkan sadece Neil var.Diğer hepsi arada kaynadı gitti.Bundan sonra böyle olmayacak.Ayrıca evet F1'in 62 yıllık tarihinde henüz dopinge rastlanmadı ama sonuçta bu da bir güç sporu,olmaz olmaz dememek lazım.Benim dediğim F1 dahil her sporda sıkı denetim olmalı.Son Australia Açık finalinden önce Djokovic "En son 8 ay önce kan testi yaptırdım." demişti.Böyle olursa bu işin sonu gelmez.100 kişiden birini yakalar,günah keçisi ilan edersin.O arada kaynar,olan ona olur.Diğerleri devam eder.Ayrıca saçma fikirler ortaya atılmadığı ve gereksiz sataşma olmadığı sürece her konu üzerine saatlerce tartışma yapabilirim 🙂

  17. Bu testten sadece Kimi alkollü çıkar o kadar 🙂

  18. Nico_Hulkenberg avatarı
    Nico_Hulkenberg

    Contador hala yapıyor.Yaptığı kesin olmasada çok ciddi süpheler var.Burda öncesi sonrası yok bu işin.Demekki iyi denetlenmiyor.Pilotların doping yaptıklarını sanmıyorum.Motorsporları yada takım sporlarından ziyade atletizm de oluyor.Bir diğer branş ise NFL (Amerikan Futbol Ligi).Ancak ligin doping içerikli bildiriminde nelerin doping kabul edildiği,nelerin edilmediği diğer sporlardan daha ayrıntılı olarak belirtilmiş.Sen bir tartışma yapma zaten toz kondurmak yakışmaz sana 🙂

  19. WADA bisiklete gireli kaç sene oldu ? İki.Armstrong'un doping yaptığının açıklandığı hangi olaydan sonra oldu ? WADA bisikleti kendi içerisine aldıktan sonra.Bir tek bisiklet tartışması yapmadığım kaldı senle zaten.

  20. Nico_Hulkenberg avatarı
    Nico_Hulkenberg

    Evet bisiklette çok güzel uygulanıyor.Onun için çakma bir kahramanın itiraflarını dinledik bundan 2 ay önce.Alberto Contador unda yaptığı nerdeyse kesin ve yakın zamanda onunla ilgilide soruşturma açılacağı söyleniyor.

  21. Dün Ricciardo'nun tweetini görmüştüm epey gülmüştüm 🙂 Tam olarak şöyle yazmıştı: "Biri omzunuzun üzerinden bakarken kendi evinizde bile işemeniz zor oluyor"

  22. Her zaman böyle olmalı.Hiç haber vermeden yapılmalı.Kış sporları,bisiklet ve olimpik sporların çoğunda bu böyle uygulanıyor.

  23. Bazı pilotların dopingli çıktığını düşünsenize. 🙂 Olur mu olur valla.

  24. biri sahsen kapima gelse o saatte idrar testi icin sanirim gelenlerin ustune iserdim :))

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir