Mclaren, Kovalainen'in Cezası Karşısında Hüsrana Uğradı

yazar:

kategori:

Mclaren Takım Patronu Ron Dennis, Heikki Kovalainen’in sıralamalarda Mark Webber’i engellediği gerekçesiyle ceza alması karşısında hüsrana uğradıklarını kabul etti.

Yarış hakemleri sıralamaların ilk seansında Kovalainen’in Mark Webber’in hızlı turunu engellediğini düşündüler ve bu yüzden 5 sıra cezası verdiler. Kovalainen böylece yarışa 5 yerine 10. çizgiden başlayacak.

Dennis "Açıkçası her şeyi düzgün yapmaya çalıştığımız için Heikki konusunda hüsrana uğradık. Sanırım onun arkasında Nakajima vardı ve onlar herkesin yolundan uzak durmaya çalışıyorlardı ve son 2 virajda Nakajima onu geçti."

"Onların kendi turlarına başlamadan önceki son sektör zamanları çok yavaştı ve daha gidecek bir yeri yoktu." dedi.

Dennis ayrıca ceza alacağını hissettikleri için Kovalainen’in yarış stratejisini Q3’te değiştirdiklerini böylece gridin çok arkasında hafif depo ile kalmamasını amaçladıklarını söyledi.

Dennis "Böyle olmasını istemiyorduk ancak sonuçta bu olay yaşandığı için yarınki zararı en aza indirgemek için stratejiyi değiştirdik ve bu da Heikki’yi gridde geriye koydu."

"Bu yüzden o bugün çok iyi iş çıkardı. Eğer yarınki pit stoplara ve herşeye bakarsak yakıtla beraber mükemmel iş çıkardı."

"Genel olarak aracın ve pilotların performansı gride yansımadı ancak yarış yarın ve bu sene daha gidilecek çok yol var." dedi.

Kovalainen de olanlardan dolayı üzgün olduğunu ve konuşmak istemediğini belirtti.

Kovalainen "Dürüst olmak gerekirse bu konuya dahil olmak istemiyorum. Ben ısınma turumda diğer tüm pilotların yolundan uzak durmaya çalıştım ve hakemler bana 5 sıra cezası vermeyi kararlaştırdılar. Bu konu hakkında daha fazla konuşmak istemiyorum." dedi.

 

 


Yorumlar

  1. teoman iskender avatarı
    teoman iskender

    bu cocuk ne kadar sansiz yaaa :(( insallah basarili olur .

  2. tolga soydan avatarı

    heikii için sevindiğim tek nokta strayejiyi değiştirmiş olmaları.bide çok geride kaldı inş.ağırdır diyordum ağırmış.ağırsa podyuma bile çıkabilr

  3. ogun savaş avatarı

    Fia nın akıl almaz kuralcılığı bi gün beni f1 den ii ce uzaklaştırcak!!!!!!

  4. Çetin Küpücü avatarı
    Çetin Küpücü

    Kovalainen niye orda duruyor demiştim hatta o sırada.Yazık oldu,gereksiz bir hata idi.Ancak benim bildiğim Heiki bu hatasını yarış içinde telafi edecek performansa,yeteneğe sahiptir.

  5. Kovalainen sana guveniyoruz ama. Artık sezonunortasındayız bıseyler yapsan iyi olur.

  6. Heikki bir sürpriz yapsın bize artık, şeytanın bacağını kırsın.

  7. umarım strateji 10. sıradaki biri için işe yarar bir hale gelmiştir gerçi pist geçişe pek uygun olmadığı gibi kovalainnenden de pek cesur geçişler göremedik….

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir