Trulli, Güçlü Formları Karşısında Şaşırdı

yazar:

kategori:

Jarno Trulli bugün sıralamalarda 5. olmasından sonra güçlü performanslarına şaşırdığını kabul etti.

Trulli "Mükemmel bir sıralamaydı ve bu bakımdan her iki aracımızda son seansa kaldığı için hem kendim hem de takımım için mutluyum. "

"Bu kadar hızlı olmayı beklemiyordum ancak tüm hafta sonu sürekli gelişim gösterdik. Aracın dengesi iyi ve her şey, özellikle son turumda yolunda gitti."

"Q3’ün başlarında yakıt ile birlikte sınırları bulmaya çalıştığım için spin attım ancak panik yapmadım ve son turumda bir kaç ayar değişikliği yaptım. Yarın nasıl olacak göreceğiz ancak umutlarım büyük çünkü şu ana kadar aracın yarış performansında daha rahat oldum."

"Açıkçası bu hafta sonu bizim için çok önemli çünkü Ove Andersson’u ve bizim için yaptığı her şeyi hatırlıyoruz. İyi bir başlangıç yaptık ve bu hafta sonu elde edeceğimiz tüm başarıları ona adamak istiyoruz. dedi.

Timo Glock da bugün sıralamalarda son bölüme kaldığı için mutlu ancak Alman pilot hâlâ lastikleri kullanırken sorun yaşadığını ifade etti.

Glock "Dün antrenmanlarda yaşadığımız sorunların ardından bu sonuçtan memnunuz. Ancak hâlâ lastiklerim konusunda sorun yaşıyorum. Hafif yakıtta Jarno’nun performansına yakındım ancak son bölümde ağır yakıt ile biraz zorlandım."

"Bu yüzden yarın lastikleri daha iyi kullanmak için daha iyi bir yol bulmalıyız. Yine de bugün olumlu bir sonuç almayı başardık."

"Her iki aracımızda son bölüme kaldı ve bu hem pistte hem de Cologne’de sıkı çalışan takım için iyi bir sonuç. Umuyorum yarıştan bir kaç puan almayı başarırız." dedi.


Yorumlar

  1. erhan arkadaşın dediği gibi hızlı otomobil yapmak için çok paraya ihitiyacın yok her şey parayla olmaz mesela williams 80'li yıllarda ekonomik sıkıntı yaşarken peşpeşe şampiyonluklar yaşadı onun için bu işte en büyük etken tecrübe ve çok çalışmak.

  2. Hızlı bir Formula 1 otomobili yapmak herkesin becerebileceği bir iş değil. Herşey parada bitmiyor. Büyük takımların yıllara dayanan tecrübesi var. 50 yıldan beri (daha fazla hatta) sürekli F1 otomobili yaparsan haliyle diğer takımların keşfetmediği şeyleri bulursun.

  3. bunlar neden cok gelişme gösteremiyor weya neden ferrari mc laren den sonraki takım konumunda degil. halbuki toyota bildigim kadarıyla formula 1 e 400 milyon dolardan daha fazla yatırım yapıyormus dunyanın en fazla satan markası toyota maddi durum bakımından hiç bi eksiklik yok fakat hala orta gruplarda:( anlamıs deilim..

  4. benzin yükleri nasıl acaba normalse kubica'nın baskısına dayanabilirmi ???????

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir