Kubica, Rakiplerinin BMW'yi Yakalamasından Endişeleniyor

yazar:

kategori:

Dünya Şampiyonası lideri Robert Kubica’ya göre BMW Sauber rakiplerinin arkasında kalmış olabilir.

Henüz 2 hafta önce ilk galibiyetini kazanan ve şampiyonada liderliğe oturan Robert Kubica Fransa’da yaşadıkları sorunun F1.08’in piste uymamasından kaynaklanmayabileceğinden şüpheleniyor.

Kubica bunun yerine son Barcelona testlerinde Renault ve Toyota’nın önemli gelişim göstermiş olmalarından korkuyor.

Fernando Alonso’nun sıralamalarda 4. hızlı zamanı yapmasından endişelenip endişelenmediğinin sorulması üzerine Kubica "Bu sadece Fernando Alonso’nun gelişimi değil, sanırım Renault bizi yakalıyor."

"Kanada ve Monaco’da bize yakınlardı ve burada Alonso önümüzde. Nelson Piquet de daha iyi. Sanırım Nick Heidfeld’in önündeydi. Red Bull, Renault ve toyota burada geçmişte olduklarından daha güçlüler. " dedi.

Bu hafta sonu Mclaren ve Ferrari’nin performansına ayak uyduramayan Kubica, yarın yarışta zorlanacaklarını düşünüyor.

Kubica "Zor bir yarış olacak. 3. çizgiden başlayacağız, bu çok kötü değil ancak öndekiler ile fark çok büyük. Aynı zamanda etrafımızda bazı yeni araçlar var, Red Bull, Renault ve Toyota son 3 yarışta farkı kapattılar."

"Burada önümüzdeler ve sanırım son yarışlara oranla bize göre daha fazla gelişim gösterdiler." dedi.

Kubica ayrıca Kanada’da aldıkları tarihi 1-2 sonucunun kendisinde değişime neden olmadığını düşünüyor.

Kubica "Hayır. Sonuç olarak biz geçen yarışı Ferrari ve Mclaren’in bize o fırsatı vermesi ile kazandık. En büyük iki rakibim Lewis Hamilton ve Kimi Raikkonen yarış dışı kaldılar ve Felipe Massa yakıt pompası sorunu yaşadı. Sıralamalarda ise pist koşullarından faydalandık."

"Son yarışlarda onların arkasındaydık ve bu fırsatı değerlendirmemiz iyi oldu ancak Kanada’da tüm zamanları gördükten sonra normal performans ile kazanmamız gerçekçi değildi."

"Fark çok büyüktü, buradaki kadar değildi ancak yine de büyüktü. Bu yüzden farklı hissetmiyorum. Bu sadece gerçek." dedi.


Yorumlar

  1. Kubica nın yorumlarını gercekten beğeniyorum.samimi ve dobra konuşuoo.. Kimi den sonra en düzgün acıklama yapan pilot bence 🙂

  2. tolga kardes sıkıcı dememızın sebebı yarısta geçişe uygun sadece start finish düzülüğünün sonundaki viraj olması geçen sene fernando mclarenle 10.sıradan ancak 7.sıraya yukselmıstı geçişe uygun bir pist değil yani sıkıcı yanı bu:D

  3. tolga soydan avatarı

    bence sıkıcı olmuycak.2 mclaren ve 2 BMW geride.galibiyet için fazla çekişme olmuycak gibi ama yarış bu belli olmaz.

  4. bencede yasin sıkıcı bir yarış bizi bekliyor gibi.:(

  5. monacoda sıkıstırdı yazmısım pardon kanada da olcaktı kanada da alonso kubica yı sıkstırdı olcaktı soryy

  6. tahsin kardeş burada geçiş cok zor malesef sıkıcı bir yarıs izlyczz geçen sene mp4 22 ile alonso bile anca 10.luktan 7.liğe yukselmıstı yanı bu yuzden magny cours tıpkı macarıstan gıbı geçiş nerdeyse yok olan pistlerden

  7. kubicanın yorumlarına bayılyrm dobra dobra şampiyonluk şansları konusunda da dobra dobra konusuyor karakteri en düzgün en yetenekli pilotlardan biri flav basını duvardan duvara vurmalı onu kaybettiği için alonsodan sonra pistteki favori pilotum ama gerçkten bmw arkadaslar kabul etmıyo ama acayıp kapattık farkı monaco kanada sımdı burda daha ondeyız monacoda alonso kubicayı felaket sıkıstırdı bmw muthıs taktık le heıdfıeldın ardında tuttu alonsoyu bunlar tartsılr ama renoyu kucumsemeyın daha silverstoneda yapılacak yeni aero paket var yeni arka süspansiyonlarla rakip olablrzz belkiiii ama renonun gelişimi takdire layık bi gelişim sen Q3 giremezken bu düzeye cık

  8. Boşuna endişelenme kubi yaklaşabilirler ama yakalayamazlar.

  9. bende bu pisti pek fazla sevmiyorum nedeni çok sıkıcı olması,ataklara izin vermemesi ve BMW'nin araçlarının buraya uymaması şimdi kubica sıralamada 7.oldu kovalainende 6.oldu reno ve toyota bir yarışta mclaren ve BMW'nin önünde diye onları geçmiş sayılmaz renonun evinde başarılı olması doğal bir olay ve toyota'nın önlerde olması araçlarının yakıt yükü ve fransaya daha uygun olmasıdır.yarın umarım heyecanlı bir yarış seyrederiz şöyle türkiye'deki gibi yada kanadaki gibi geçişler görürüz.tüm takımlara ve pilotlara başarılar. herkese iyi akşamlar.

  10. Piste gıcığım var (F1oyunları dahil) Rakkathebest herkesin zevkleri farklı. 🙂

  11. Rakkathebest  avatarı

    ya nası ya 2004 2006 2007 yarısları gayet zevklıydı bu pıst gercekten guzel

  12. ahmet ozkal avatarı

    walla kimiden ve massadan sonra en çok sevdiğim pilotlarin başında sonra rosberg geliyor:=)
    doğruya doğru ve mütevazi şekilde konuşuyor rakiplerini renualt ve toyata olarak aldığına göre takımda böyle alıyor olmalı yüksek ihtimalle bu sene 3. takım olarak bitirirler seneye rekabetçi güzel bir araç ve hala kubica olursa 1. liği kovalamak neden olmasın.

  13. o zaman aracı geliştirmek için daha çok çalış

  14. Ralf 2003 Fransayı kazanmıştı ama hayatımda izlediğim en sıkıcı yarış olmuştu bu.

  15. Serhad Kahraman avatarı
    Serhad Kahraman

    Ben BMW'nin(Williams-BMW)burada hiç başaralı bi yarış çıkardığını hatırlamıyorum.Bu yüzden bu pisti hiç bi zaman sevemedim.Ben bu yarışa mahsus olacağını düşünüyorum.Ama Renault'ta da gözle görülür bi ilerleme war.Bunu da Nelson'dan anlayabiliriz:)

  16. BMW'nin tüm yetkilileri ayrıca pilotları zaten doğru ve düzgün konuşmakla tanınırlar. BMW'nin sevdiğim tarafı bu zaten. Kubica da gıcık ve egoist bir pilot değil bu yüzden mantıklı konuşuyor. Ayrıca Renault sezon başından daha güçlü ama hala BMWyi yakalamış değil. Fransada yakaladılar ama devamı gelebilir mi bakacaz… Tahsin'in dediği gibi BMW burayı sevmiyor ayrıca bu da var.

  17. bence bu olay fransaya mahsus çünki BMW aracı fransayı sevmiyor nasıl ferrarinin aracı monaco'ya ve kanada'ya uymuyor mclaren ve BMW'de fransa'ya uymuyor. ama renoda gelişim göstermeye devam ediyor bu açık ama öndeki 3'lüyü yakalayamaz. sadece reno birşeyler yapabilir. toyota tamamen benzin yükü ile alakalı önde olması. yarın startta olmassa yarış esnasında kubica geçer trulli'yi.

  18. Her ne kadar BMW taraftarı olsamda Kubica doğru söylemiş. BMW diğer takımların gelişim hızına ayak uyduramadı gibi. Ron Dennis demişti sezon başında BMW bizim gelişim hızımıza ayak uyduramaz diye galiba haklı çıkıyor. Her ne kadar kabul etmek istemesekte Renault da BMW ye oldukça yaklaştı. Umalımda sadece bu yarışa mahsus birşey olsun.F1 in Ferrari-McLaren ikilisinin tahtını sallayacak takımlara ihtiyacı var.

  19. Rakkathebest  avatarı

    gercekten guzel konusyor kımı ve rosberg le bırlıkte yorumlarını en sevdıgım pılot acıkcası

  20. gerçekten çok mütevazi konuşmuş. fanatikleri artıyor kubica nın. bende sempati duyuyorum. inşallah istediği başarıları yakalar..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir