Montezemolo: "Massa Yeniden Canlandı"

yazar:

kategori:

Montezemolo “Ferrari’yi tutkulu bir şekilde süren sürücü oarak geri dönecek. Onu değiştirmeme konusunda kararlıydık ve o yeniden canlandı.”

“Bunun dışında onun yerine geçecek kimi bulabiliriz ki? Bugünlerde çok fazla süper sürücü görüyor musunuz? Telefonumdaki mesaja bakın. Felipe gönderdi. Fernando’nun da kendisi gibi, olumlu hissettiğini söyledi. Bu beni çok rahatlatan bir şey.” dedi.

Montezemolo ayrıca 2010’dan beri kendileriyle olan Fernando Alonso’nun Ferrari ile şampiyonluk yaşayacağını söyledi.

Montezemolo “Anlaşması 2015 sonuna kadar devam ediyor ve buna saygı gösterecektir. Michael Schumacher de buradayken her şampiyonluğu kazandığımızda hep aynı soruyla karşılaştım. Alonso bizimle kazanması gerektiğini ve bizim de onunla kazanmak istediğimizi biliyor.  Jerez testlerini geçip kendisini mükemmel bir şekilde hazırlamayı isteme konusunda haklıydı.”

“Şu anda form olarak zirvede ve yeşik ışıkların yanmasına hazır.” dedi.

 


Yorumlar

“Montezemolo: "Massa Yeniden Canlandı"” için 17 yanıt

  1. Lovely_F2008  avatarı

    Massa'nın anlaşması her sorulduğunda pazarda bi sürü pilot olmasına rağmen Massa'yı yerini dolduracak pilot bulamadığından kovmadığını söyleyen Montezemolo aynı şeyi Rai için çok daha rahat düşünmüştür o zaman emin ol . Sonuçta adam bir şampiyonluk kazandırmıştı ve nasıl sürdüğü de belli . Bizim başkan biraz dengesiz ve fazlaca duygusal . Sen buna da inanmayacaksın ama neyse :))

  2. Honda F1 (Massa) avatarı
    Honda F1 (Massa)

    Helal olsun ikinizide.Benimle aynı görüşleri paylaşan iki üye görmek güzel.
    Ağzı olan konuşuyor ama kimse Massa'ya yapılanları ve başından geçenleri görmüyor.

  3. salladığın besbelli. 2008'de ''raiden soğuyan'' patron neden 2008 yılının sonunda 2 yıllık daha anlaşma imzalasın? daha bunun cevabını veremeden sırf kendi içini rahatlatmak için takımın massaya odaklandığı yalanını uydurdun.

  4. Monte'nin pilotlara davranışlarını seçerken mantık kullanımından çok duygusallık kullandığı bilinen bişey . Bu yüzden o adamı ben hiç sevmiyorum . Patronluğu bırakmasını dört gözle bekliyorum açıkçası . Pilotu seçimine duygusallık karıştıran adamı nasıl sevebilirim ki ? Rai'den hoşlanmadığını birçok defa dile getirdi , sonradan bu yorumları biraz yumuşatsa da . Massa'yı , Alonso'yu nasıl duygusal olarak sevdiğini de birçok defa söyledi . O odak kullanılan araç rekabetçiyse tabi ki üzerinde olan kişiye yarış kazandırıyor , tıpkı Massa-Rai 2008 gibi , tıpkı Vettel – Webber Redbull sezonları gibi … Neden bilmezlikten geliyosun ki ?. Yorumunun son kısmına cevap olarak ise ; aşağıdaki yorumda yazdığıma bakarsann , Rai'nin çalışmadığı meğer Monte'nin tezgahıymış . Ortada bi güncelleme uyumsuzluğu vardı evet . Neden oldu sizce bu ? Bence o bir pilota daha çok odaklanma meselesi en büyük etken işte .2007'de başka bi takımdan gelen Rai , Massa'nın önünde bitiriyorsa ilk sezonunu , Massa'dan garanti bir gömlek üstün demektir . Aralarında devasa fark olmayan iki pilottan , daha çok yeni gelene odaklanılacağını da sanmıyorum . Ek olarak Monte'nin Massa'ya hali hazırda duygusal bağı varken . Hem Lotus ve Mclaren demeçleri yüzünden hem de bu yüzden bence Rai'nin çektiği sıkıntı,güncelleme uyumsuzluğu çalışkanlıktan öte 2008'de Massa'ya çalışılmasının doğurduğu bi sonuç .

  5. sadece psikolojik değil, aynı zamanda nörolojik yanı da olan bir olay. bir yerde okumuştum. kafasındaki sinirler hasar gördüğü için arabayı limitlerinde sürmesini sağlayan içgüdülerini kaybetmiş olabileceğini ve bu yetenekleri geri kazanmanın yıllar sürebileceğini yazıyordu. nelson piquet de 1986'da senna'nın öldüğü yerde geçirdiği kazadan sonra böyle bir duruma düşmüştü. geçenlerde haberi de çıktı, "sürüş hissini kaybetmiştim. fren yapmak için tabelaya bakmam gerekiyordu. o günden sonra sadece para için yarıştım." gibi bir şeyler demişti.

    umarım 2012'nin son 5-6 yarışındaki hızı massa'nın kazanın etkilerinden gerçek anlamda kurtulduğunu gösteriyordur.

  6. Lovely_F2008  avatarı

    Patron Rai'yi canından çok sevdiği için , Rai ayrılır ayrılmaz ''biz fabrikaya sadece gelip giden pilot istemiyoruz'' türünden açıklamalar yapmaya başladı zaten . Bunun da bi yalan olduğunu Rai tekrar geri döndüğünde Lotus takımının ''Kimi araç geliştirmede gayet iyi'' tarzı açıklamalarından ve bu açıklamalar Mclaren'a sorulduğunda Lotustakilerin demeçlerini doğruladıklarından çıkartıyorum ben . Senin gibi işkembeden sallamıyorum .

  7. ForzaFerrari ForzaFelipe avatarı
    ForzaFerrari ForzaFelipe

    2007 sezonunda Raikonen Massa'yı ezdi mi? Son 5 yarışa girilirken Massa Raikonen'in 1 puan önündeydi. Ancak İtalya'da yarış dışı kalması ve Japonya'daki 6.lıktan sonra şampiyonluk şansını azalttı. Yani 2007 sezonunda da zafer mücadelesi veriyordu.

    Elimde RAI – MAS istatistikleri var. Sıralama turlarında Massa 25-19 mağlup etmiş, Massa 12 pole alırken Raikonen 5 pole almış. Yarışlarda 23-21 Massa üstünlüğü var, Massa 9 yarış kazanmış, Raikonen 8.

    Talihsiz kazadan sonra da aslında iyi dönmüştü. 2010 sezonunda 3.hafta da şampiyona lideriydi. Ancak sonra Ferrari'nin güç kaybetmesiyle o da geride kaldı.

    Diğer sezonlara hiç girmek istemiyorum. Karmaşık.

    Ama 2012'nin başındaki Alonso – Massa arasındaki farkı kimse bana Massa'nın düşüşü diye açıklamasın. O seviyeye gelmiş pilotlar sıralama turlarında düzenli olarak rakibinden 1 sn geride kalmaz.

  8. Massa, ayrton senna'nin memleketlisi yeteneği tartışılmaz beyinden zarar almasa ve bu durum bilinçaltını etkilemese psikolojikman 0.4 saniye daha hızlı olurdu. Bence o kazadan sonra f1'e dönmesi dahi mucizeyken kimse'nin massa'yi eleştirmeye hakkı yok.

    Adam ailesine bakmak zorunda olmasa emin olun o tahribattan sonra f1'e dönmezdi. Kubica'nin kazasından 2 kat tehlikeli kaza geçirip sırf caresizlikten f1'e döndü. Aynı Ibrahim Tatlıses durumunda olduğu gibi beyninin sol tarafında onunki kadar derin olmasada ufak bir travmatik zede var massa'da. Bu da refleksleri biraz zayıflatıyor. Yoksa massa çok yetenekli pilottu be. Nazar değdi. Bence onun o kazadan sonra ilk 5'te bitirdiği her yarış galibiyettir. Gözünü kaybediyordu adam. Massa'ya müthiş saygı ve sevgi duyuyorum.

    Garibimin kimseye zarari yok, kendi halinde ne yap derlerse yapıyor. Bu massa'nin ilk 10'da bitirdiğ her yarış podyumdur. Beynindeki travma çok hafif dahi olsa, refleksleri rahat 45-50 ay yavaşlatıyor. Şayet o süre bu sene dolduysa emin olun eski massa'ya çok yakın bir massa izleyeceğiz bu sene.

  9. massa bu gazla bu sezon kesin sampiyonluk adayi olur. hatta gelecekte alonsoyuda gonderir o yine kalir…:)

  10. Ömer_Massa avatarı

    slipstream arkadaşım çok güzel açıklamışsın durumu.başka söze gerek yok.inşallah bu yıl felipe çok iyi sonuçlar alacak.

  11. son üç sezon için her türlü eleştiri yapılabilir ama 2006 – 2008 döneminde massa çok iyi bir pilottu.

    Ayrıca 2008'de Rai'den soğuyan patronun talimatıyla Massa'ya odaklanıldığını , o odağın Rai üzerinde olması durumunda son yarışa kalınmadan Rai'nin şampiyon olacağını herkes biliyor .

    patron kim? durduk yere kimi'den niye soğumuş? hiç mi beyni yokmuş da kimi çok iyi sürerken massa'ya odaklanmaya başlamış? nasıl bir şeymiş o odak, üzerine konulduğu adama yarış mı kazandırıyormuş?

    hatırladığım kadarıyla kimi 2008'de sezon ortasındaki güncelleme paketine uyum sağlayamadığı için daha yavaş olan eski pakete dönmüşlerdi. o zamanlar kimi'nin sorunlarını çözmek için takımla çalışmadığı ve çaba göstermediği söyleniyordu. zaten sonra şampiyonluk yarışından koptu. güncellemelerle sorun yaşamak her pilotun başına gelebilecek bir şey, ama sorunları aşacak olan da pilotun kendisi. kimi 2008'deki başarısızlığından da, ferrari'den kovulmasından da kendi sorumlu. beraber yarıştıkları dönemdeki istatistiklere bakarsanız massa'dan üstün olmadığını görürsünüz.

  12. Ayrıca 2008'de Rai'den soğuyan patronun talimatıyla Massa'ya odaklanıldığını , o odağın Rai üzerinde olması durumunda son yarışa kalınmadan Rai'nin şampiyon olacağını herkes biliyor .

    herkes bu mantaliteyle yorumlasa pilotunu herkes senna olur. bomboş kafandan uydurduğun bu 2008de massaya odaklanma yalanını bir massa fanı 2007 için uydursa ne diyeceksin? bu yazdıklarına ancak kendi çapında iç rahatlatmak denir, düpedüz kendini kandırmak bu. zaten o yüzden 2008 yılı sonunda 2 yıllık daha anlaşma imzalandı kimi ile. ''patron kimiden soğuduğu için''

  13. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Sonuna kadar katılıyorum.

  14. Massa senide gönderir Monte,herkes gider Massa kalır..

  15. Lovely_F2008  avatarı

    Birçok Ferrari taraftarı gibi Massa'dan artık hiçbişey beklemiyorum . Sadece iyi yarış çıkarttığında şaşırıyorum . Massa'ya olan tek tepkim bu . Bu beklentisizlik ve bu tepki onun yaşattıklarının bi sonucu . 7 yıldır koltuk ziyan olmuş gibi hissediyorum . Onun yüzünden bi rüya takım Şumi-Rai ikilisini izleyemedik ( Şumi'nin açıklaması vardı , o işinden olmasın diye emekli oldum cümleleri geçiyordu bu açıklamada) , daha ne heyecanları çaldı bizden kim bilir ? 2008 de şampiyonluğu alıyordu demeyin , diğer yıllarda ne oldu peki ? İlk yılında şampiyon olan bir Raikkonen gördük biz . Ayrıca 2008'de Rai'den soğuyan patronun talimatıyla Massa'ya odaklanıldığını , o odağın Rai üzerinde olması durumunda son yarışa kalınmadan Rai'nin şampiyon olacağını herkes biliyor .

  16. Ferrari%100 avatarı

    Bu sezon Massa kesin şampiyon adayı
    Ama şampiyon olurmu bu çok büyük bi soru işareti??

  17. Honda F1 (Massa) avatarı
    Honda F1 (Massa)

    Şampiyon olur muyuz bilemiyorum fakat şampiyonluk savaşı vereceğine %100 inanıyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir