Hamilton: "Ya Sevin, Ya da Nefret Edin"

yazar:

kategori:

Independent ile olan söyleşisinde Hamilton “Ben aşırı birisiyim. Ya sevilir ya da nefret edilirim. Formula 1’e ilk geldiğimde her zaman ne söylediğimi tam olarak bilmiyordum. Ben bir şey söylüyordum ancak insanlar bunu başka şekilde anlıyorlar ve unutmuyorlardı.”

“Mesela İspanya’ya gittiğimde insanlar genel olarak benden nefret ediyorlar. Bu Fernando’yla yarışırken benim ona karşı söylediğim bir şeyden mi yoksa onun söylediği bir şeyden mi kaynaklanıyor bilmiyorum. Ancak insanlar unutmuyorlar ve damgalanıyorsunuz.”

“Yapabileceğiniz tek şey yavaşça bunu değiştirmeye çalışmak. Tonlarca benden hoşlanmayan insan var. Kendi düşünceleri. Kesin olan bir şey var ki benden hoşlanmayan insanlar benle karşılaştıklarında olayın diğer tarafı olduğunu gördüklerinde fikir değiştireceklerdir. Umarım önümüzdeki senelerde bu harika takımda insanlar beni farklı bir ışıkta görebilirler.”  dedi.

Hamilton ayrıca Mercedes’e geçme kararını vermesinden bu yana biraz daha rahatladığını söyledi.

Hamilton “Bugünlerde kendimi biraz daha fazla ifade edebildiğimi hissedebiliyorum. Şu anki halimden rahatım. Mesela babam dövmelerimi onaylamıyor. Ancak medyada ya da takımda, ya da aile içerisinde birilerinin onayını almak zorunda değilim. Ben olduğum gibiyim ve beni olduğum gibi kabul etmeyenler varsa bu onların sorunudur.”

“Bu herkesin hayatında önemli bir şeydir. Olduğunuz gibi kabul edilmelisiniz ve kendinizden gurur duymalısınız. Ben de bunu yapmaya çalışıyorum. Çok fazla kontrolün olduğu, gerçekten kısıtlandığınız ve neleri söyleyeceğinizin söylendiği bir ortamdan geldim.”

“Sürücü olarak bu büyük fark yaratıyor. Geçen senenin sonunda, bu sene nerede olacağımın belli olmasının ardından bu ortaya çıktı. Biraz rahatladım ve ekstra performans çıkarabildim.” dedi.

 

 


Yorumlar

“Hamilton: "Ya Sevin, Ya da Nefret Edin"” için 21 yanıt

  1. sen cirkin hareketin allahini schumide goreceksin asil 97 sezonunda butun puanlari neden silinmisti bir donup bak kim cirkin hareket yapiyormus gor..

    birine laf atacaksaniz ilk once kendi desteklediginiz pilotun hareketlerine bakacaksiniz.

  2. kusura bakma, benim hatam yanlış okumuşum 😉

  3. O zaman şöyle bir düzeltme yapayım. Özellikle ülkemizde f1 sitelerinde hamilton fanı olarak niteleyebileceğimiz çok az kimse yorum yapıyor. Diğer destekleyenlerde genelde mclaren fanı… Ama şumi, kimi, alonso ve vettel için durum böyle değil.

  4. Lovely_F2008  avatarı

    Madem büyük hayranısın , öyleyse o hareketin Şumi'yi de mutsuz ettiğini ve sonra Barrichello'dan özür dilediğini de bilmen gerekir .

  5. hamilton'u çok seven var ama pek yazmıyorlar. nedeni ise pilotlarının ne kadar iyi olduğunu bilip diğer fanlar gibi burda lafla kanıtlamaya çalışmamaları (ben hariç ama bu hamilton ile alakalı değil, yalan yanlış şey uyduran görürsem başında bitiyorum)

  6. Ne mutluki seni sevenler tarafındayım ♥

  7. Artık McLaren fanları dışında da kendine has hayran kitlesi var.bunun için facebook ve twiiter daki hayran sayısına bakman yeterli.

  8. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    Bence pilot nefretlerinin çoğu o pilotun taraftarlarının yazdıklarından dolayıdır.Yoksa o pilotlarla oturup konuşmuşluğumuz yok , arkadaşlığımız yok , akrabalığımız yok , ticaretimiz yok.Örneğin rambo olmasa vettele daha farklı bakabilirim.

  9. Hamilton McLaren gibi disiplinli bir takimda dizginlenemediyse, Mercedeste simdiden amerikali arkadaslariyla neler yaptigini goruyoruz..

  10. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    ''Çok fazla kontrolün olduğu, gerçekten kısıtlandığınız ve neleri söyleyeceğinizin söylendiği bir ortamdan geldim."

    Hamilton'ın bu söylemlerine bakarak; Button'ın son zamanlardaki -laf kalabalığının- sebebi takım mı yoksa ?

  11. the best player Kevin Durant avatarı
    the best player Kevin Durant

    hamilton'da ya sev ya terk et moduna girmiş 🙂

  12. adam daha geçen gün "schumacher gibi olmak istiyorum" dedi yahu. eleştirdiği konuşmalar da olmuştur, ama şampiyonların hepsi birbirine saygı duyuyor. asıl saygısız olan taraftarlar.

  13. ama kendisinin en buyuk hayranıyımdır o ayrı !!

  14. ya şumi dedigin adam daha gecen yıla kadar bariçello ağabeyimizi beton duvar arasında parçalıyordu be !!

  15. Lovely_F2008  avatarı

    Avatarımdaki F2008'in içindeki Şumi . Biliyorum Şumi'nin de o tarz hareketleri oldu ama insan düşününce anlıyor o hareketleri unutturacak şeyleri daha fazla yaptığını . Ben Şumi'nin f1 e ilk girdiği yılları izlemedim (video sitelerinden bazı yarışları sonradan izlesem bile canlısının yeri ayrı tabi) , ama 98 den beri kendisini zevkle izledim . Yani Şumi'nin o tarz hareketleri unutturduğu hallerini daha çok izlemiş oldum . Bu sayede onu zevkle izledim ve hep iyi hatırladım , hatırlarım . Lewis'i geldiğinden beri izlediğimden aklımda kalan o olayları çok sayıda ama ilk yorumumda dediğim gibi onun da o olaylarını günümüzdeki hareketlerinden dolayı biraz olsun görmezden gelip ona sempati duymaya başladım . Ben Lewis'in dediği o bişeylere takılıp kalan , düşünmeyi sevmeyen insanlar gibi değilim . Sen sanırım Şumi'de fena halde takılmışsın ama yine de sorayım , ya sen ?

  16. Abuzer Kadayıf avatarı
    Abuzer Kadayıf

    Shumiyi seviyormusun?

  17. bak, düzgünce okumadan yazıyorsun sonra açık açık yazdığım şeyi tekrar açıklamam gerekiyor, alonso taraftarları hamilton'u ne sever, ne de nefret eder dedim. alonso taraftarları nefret eder demedim.

  18. sen Alonso taraftarı mısın sevgili arkadaşım? hayır kendi adına konuşuyorsan iyi, ben kendisinden nefret etmiyorum çünkü, hatta sevdiğim bile söylenebilir, hele mclarenden ayrıldı artık bağrıma bile basarım yeri gelir 😛

  19. Lovely_F2008  avatarı

    Ben ilk geldiği günden beri rakiplerine pistte yanyana geldiğinde çirkin hareketler yaptığı için kendisini pek sevemedim . Hamilton dendiğinde yaptığı o hareketler geliyor aklıma . Sanırım 2008 monzada Webber'in üstüne çıkmıştı dışarı itmek için . İstanbul Park 2008'de de aynı şekilde Massa'yı itmişti uzun düzlük sonunda . İlk aklıma gelen bunlar . Bunun gibi şeyleri çok yapıyodu ilk yıllarında . Neyse ki şimdilerde daha doğru düzgün yarışmaya başladı ve sürüşünün de nasıl olduğunu bildiğimden dolayı sempatim arttı diyebilirim .

  20. ya sevin ya da nefret edin'den ziyade ya sevilirim ya da nefret edilirim demiş. bence ortası da var, alonso taraftarları tarafından ne sevilirsin ne de nefret edilirsin.

  21. hamiltonu çok seven var mı bilmiyorum ama genelde mclaren fanları destekliyordu. Onlar da takım fanı… Schumachere yaptığı saygısız açıklama hala aklımda Onun için sevmiyorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir