Perez İlk Yarışını Kazanmak için Şuursuzca Zorlamayacak

yazar:

kategori:

2012’de Sauber ile podyumlara çıkan ve yarış galibiyetlerine yaklaşan Perez, McLaren’daki ilk senesinde hem takım arkadşaı Jenson Button’ı hem de diğer pilotları geride bırakmayı amaçlıyor.

Perez: “Bir Formula 1 pilotu olarak ilk yarışınızı kazanmak istersiniz. Hayatınız boyunca hayal ettiğiniz bir şey bu.”

“Nasıl bir his olduğu hakkında hiçbir fikrim yok. Kazanmaya kararlıyım. (F1) kariyerimde henüz bir yarış kazanmadık. Bu yüzden bir galibiyet için istekliyim.”

“Ama sezona normal bir şekilde sürerek başlayacağım. Galibiyetimi almak için aşırı şekilde zorlamayacağım. İstikrarlı olmalı, puanlar almalıyım. Galibiyetin de bir noktada geleceğini biliyorum”

Meksikalı pilot, geçen sene McLaren ile anlaştığının açıklanmasından bu yana bir puan dahi alamadı; en son puanını Singapur’da 10. olarak aldı.

Öte yandan Perez, 1970 Belçika’da kazanan Pedro Rodriguez’in ardından ilk Meksikalı galip olabilir ve bu, omuzlarında bir başka sorumluluk olarak bulunuyor.

Perez: “Hedefim Jenson’ı ve diğerlerini yenmek”

 


Yorumlar

  1. bence perez bu yıl button'ı takımda 2. pilotluğa itecek çok hırslı biri

  2. off-topic olacak ama aklıma Hamilton'un Mclaren deki ilk yılları geldi. Çok etkileyici bir çaylak sezonu geçirmişti.Ayrıca F1 2008 sonrası daha yapay oldu. O yüzden Perez ilk yarışını kazansa da benim gözümde bir esprisi yok. Herşey 2008 de bitti 🙂

  3. zorlamak illa şuursuzca mı olur? maldonado gibi yani. şuurluca zorlasın.

  4. Bence tam tersine çok zorlamalısın. Mc laren galibiyet için yarışan pilotları sever. Risk almalısın ki takım sana daha çok destek olsun. Kovalainen gibi olur yoksa sonun. Maldonado bence buna en iyi örnek. Elindekinden fazlasını istediği için sürekli yarış dışı kalsa da hızını ortaya koyabiliyor en azından. Kimse Maldonado'yu beğenmese de kazanmak için yarıştıgını söylerken çekinmemize gerek yok bence. Sende öyle olursan bir iiki kerre kaza yapsan da bir zaman sonra atlatırsınm bu durumu ve kazanmaya başlarsın…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir