2013'te Formula 1 Yarışları Hangi Kanalda Yayınlanacak?

yazar:

kategori:

Avustralya GP hafta sonu cuma günü gerçekleştirilecek birinci antrenman seansı ile başlayacak. 

Yarışlar geçen sene olduğu gibi bu sene de D-Smart’tan yayınlanacak. Bu da Türkiye’de açık bir kanalda Formula 1’in yayınlanmayacağı anlamına geliyor. 3 senelik anlaşma imzalayan D-Smart’ta 77. kanaldaki Smartspor Formula 1 yarışlarını yayınlayacak.

Hafta sonu boyunca sıralama ve yarış canlı olarak yayınlanacak.

Hafta sonu takvimi şu şekilde:

 

 

Formula 1 Özel
15 Mart Cuma 20:00
77. KANALDA
Avustralya GP Sıralama Turları
16 Mart Cumartesi 05:00
77. KANALDA
Avustralya GP Sıralama Turları
16 Mart Cumartesi 08:00
77. KANALDA
Formula 1 Özel
17 Mart Pazar 07:00
77. KANALDA
Avustralya GP Yarış
17 Mart Pazar 08:00
77. KANALDA

Yorumlar

“2013'te Formula 1 Yarışları Hangi Kanalda Yayınlanacak?” için 73 yanıt

  1. Ahmet Almaz avatarı

    yeter artık alın şu f1 doğan sımarttan trt iyiydi trt de izliyoduk nezaman bitecek bu şifre işkencesi

  2. Türksat daki frekans şuan kullandıgım ama sinyal alamadıgım frekans malesef.Azerspace 1 africasat uydusunu nasıl bulabilirim?

  3. http://www.lyngsat.com/AzerSpace-1-Africasat-1a.html

    üstteli linkte 46 derecedeki yeni azer spacede var.ama türksattada gözüküyor frekansınıda yazayım.

    10965 H 12800 h harfi horizantel yani türkçesi yatay dostum.şimdilik bukadar kafana takılırsa gene yaz.

  4. arkadaşlar idman tv türksattan çıkmış şimdi hangi kanaldan izleyebilirim formula 1'i bende türksat uydusu var.

  5. Ayrıca f1 de izleyebilirsiniz…Fanda'da..

  6. Moto gp astra 3B uydusundaki FANDA TV'DE izleyebilirsin…(Emu ile)

  7. idman azerbaycan kanalında sinyal yok neden frekansmı degişti

  8. İdman yayını şuan bende de yok :S frekans mı değiştirdi bilmiyorum yayını olanlar yorum atabilirler mi?

  9. şu an sinyal yok idman azerbaycanda neden

  10. Evet arkadaşlar ıdman Azerbaycan kanalı pazar gunu saat 11'de Çin gp canlı…

  11. f1 i rtl den izliyoruz neyse ki ama motogp yi izleyecek kanal bulamıyorum. acaba bilgilendirecek bi arkadaş çıkar mı rica etsem?

  12. Ehtimal bu il kaliteli olacaq, amma sizin kanallar hich bunu da vermir. Men evveller TRT VE TRT HD-den baxardim, chox gozel kalitesi vardi.

  13. Ben Sky Italia Paketinden izliyorum F1'i… Paylaşımım var o yüzden…

    Sky Italia F1 için 5-10 tane kanal ayırdı… Yarısı HD'li…
    İşte kanallar
    Mosaico Formula 1 HD (Tüm görüntüler)
    Sky Sport F1 HD (ana görüntü) Sky Sport F1 HD Voting, Sky Sport F1 HD Magazin, Sky Sport F1 HD Stats (son üç kanal mükerrer)
    Sky Sport F1 (üstekiyle aynı normal)
    Race Control HD, Race F1 Hd feed
    Onboard Mix HD, Onboard Mix HD feed
    Onboard Mix
    On Board Sky HD
    Pit Lane
    Highlights
    On Board Leader
    F1 Fake Magazine
    Live Timing
    Race Tracker
    Race Conrol

    Ben paylaşımı F1 için almadımdı.. ama F1 yayını bile sadece paylaşım için yeter…

  14. Alman RTL kanalı
    1-Kablo Tvde 2-Tivubu da 3-Hotbird Uydusunda çıkıyor internetiniz sınırsız ise tivibuyu tavsiye ederim

  15. Ozan Ülkügil avatarı
    Ozan Ülkügil

    blu.dsmart.com.tr

    31Mart a kadar ücretsiz sonrası bilinmez paketiniz neyi kapsıyorsa onu izleyeceksiniz

  16. BÜYÜK BİR ÇANAK VE ASTRA UYDUSUNDAN.19E.'DEN İZLEYEBİLİRSİN. İDMAN AZERBAYCAN'DAN DA İZLERSİN AMA HEYECAN YERİNA KOMEDİ OLUYO TAVSİYE ETMEM:)). Dsmart'a para verene kadar büyük bir çanak al 2metrelik bir daha nerden izleyeceğiz sorusuna gerek kalmaz arkadaşım.Paragözlere para yedirmeyin.Zaten Türkiye'de seyirci sayısı çok az, bir de paralı kanala veriyorlar.Peeeehh.

  17. Geçen sene bu vakitleri hatırlıyor musunuz? Yanlış hatırlamıyorsam yarış haftası çarşamba yada perşembe Dsmart almıştı yayın haklarını. Herkeste telaş vardı ya kimse almazsa diye. Ama D-smart verdi parayı aldı, bende ertesi gün gittim aldım. Pişman değilim, yayın gayet iyi, ve şu kış arasında tüm yarışların tekrarlarını verdiler,artı yarıştan sonra diğer yarış haftasına kadarda son yarışın tekrarını veriyorlar,artı TRT'deki gibi yarış öncesi/sonrası yayın var bu sene.

  18. yurtdışı yayın hakkı mı? saran sadece türkiye için aldı yayın haklarını ve onu da dsmarta verdi. yanlış hatırlamıyorsam 3 yıllığına anlaşma yaptılar. dediğin gibi seneye başka bi kanala vermeleri söz konusu değil.

  19. RTL nereden cikiyor acaba ?
    Kablo TV mi ?

  20. Ozan Ülkügil avatarı
    Ozan Ülkügil

    Futbol izlemem basketbol izlemem sadece F1 izlerim. Parası olmayan diye klasik yalana gerek yok. Günde 1 lira toplamak cok mu zorda almiyorsun. F1 i seven insan alır. Almayanlarda param yok yalanina, Doğan i sevmiyorum yalanlarina devamı eder.

  21. Sen hiç baskalarini dusunuyormusun.Ne iyi olmasi.Biz Kosovada nasil izleyelim.

  22. zaten ülke senin gibiler yüzünden bu halde.sen para verip f1 izlemeye devam et.ya peki parası olmayan insanlar ne olacak ? niye bu duruma karşı cıkmıyorsun parayı veririm izlerim diyorsun ne güzel.zaten bu mantıkla bu ülke hep geride kalacak

  23. sky'da martin brundle tek başına yetiyor zaten. pilot olarak çok iyi değildi belki ama spiker/yorumcu olarak bir numara.

  24. keşke dsmart f1 yarışları için digiturk play tarzı bir uygulama yapsa.

  25. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    dünyada sky gibi f1 yayını yapan baska kanal yokturdur örnegin sıralama turunun 2. seansında bir kaza oluyor sıralamadan hemen sonra bütün detaylarıyla anlatıyorlar herşeyi bide ingilizce bilsek tadından yenmez heralde.

  26. Serhan Acar'ın yorumculuğa daha yatkın olduğunu düşünüyorum. Spikerlik için biraz yavaş ve eksik kalıyor. Okay Karacan-Serhan Acar veya Yiğit Top-Serhan Acar ikilisini dinlemek isterdim. Veya yorumcumuz Gökhan Kamil de olabilir 😉

    Şimdiye kadar Okay Karacan ve Serhan Acar'ı dinledikten sonra D-Smart almama inadımdan dolayı geçen sene yarışları SKY Sport F1 ve RTL ile izledim. RTL vasat, sürekli reklam var, krombacher eşliğinde yarış izliyoruz ama SKY Sport'un spiker ve yorumcularına hayran kaldım. 3D, çoklu ekran vs. istemem. Parası neyse verip SKY izleyebilsem fazla fazla yeter bana. BBC de fena değil gerçi.

  27. Mustafa Sar avatarı

    üç aydır yüzüne bakmadığım d smarttı tekrar faaliyete geçirdim..
    ne için d smartın yüzü gözü hürmetine değil herhalde..
    formula 1 ve tabiki serhan acar anlatımı için…
    d smart serhan acarın kıymetini bilsin….

  28. hotbirt 13 derecede 2.ci bir çanak ile izleyebilirsin.yada istanbul tarafında oturuyorsan astra 19 derece'dende izleyebilirsin.idman azerbaycan ile de izleyebilirsin türksatta.

  29. arşivde yapıyormusun bari.yada başkaları varsa buraya yazsın.

  30. F1 bir şekilde izlenebilir, internetten, D-smarttan, kablolu RTL den vs vs vs
    benim tek yokluğunu çektiğim Serhan Acarın güzel anlatımından mahrum kalıyor olmamız.

  31. Rudolf Haesler avatarı
    Rudolf Haesler

    Sıradan bir şekilde izlenmemesi gerçekten iyi olmuş.Yoksa bir anlamı olmazdı, evde 3D Led TV' de HD olarak izlemek büyük keyif verecek.Teşekkürler D-Smart.

  32. beyler rtl'den nasıl izliyorsunuz yarışları bi anlatın biz de izleyelim şifresiz mi veriyorlar normal çanaktan izleyebilirmiyiz

  33. Onur Ömer Öztürk avatarı
    Onur Ömer Öztürk

    Aynen katılıyorum. Geçen yıl da RTL'den izledim, bu yıl da öyle olacak. Hiç bir zaman da bu yayına bu koşullar altında para ödemem. Yurtdışında bu tür paralı kanalları sadece spor paketiyle yada tek kanal olarak alıyorsunuz ve ödediğiniz ücret 5-6 euro'yu geçmiyor, ben niye F1 izlemek için tüm kanalları içeren bir paket almak zorundayım?

    Ayrıca kimse bana "D-Smart olmasaydı izleyemezdik" geyiğine girmesin, tümden yalan. Bu yayın haklarını alan şirket yayın ücretini zaten ödüyor, D-smart olmasaydı başka bir şirkete illa ki satacaklardı, zarar edecek dahi olsalar. D-smart bulunmaz hint kumaşı değil

  34. Bu arada yayın hakkı konusundada micheal haklı. Saadettin Saran bu yayınların hakkını aldı, ancak yayınlayacağı bir tv kanalı olmadığı için ihaleye çıkardı, d-smart aldı ıhaleyi. Yani yurtiçi ıhaleyi aldı d-smart. Yoksa yurtdışı yayın hakkını saran grup ve bünyesinde çalışan bir film çekim şirketi aldı. Saran grup isterse, gelecek yıl bir ihale düzenleyip, yayınları başka kanala alabilir. Tamamen kendi inisiyatiflerinde.

  35. Yalnız bir dert taşıyorsunuz tamam ama kurguladığınız çoğu şey yanlış. Hangi birini düzeltelim bilemedim.
    Kısaca; ilk sinyal son sinyal diye birşey yok.
    RX-TX söz konusu. Herkes uydudan alıyor sinyali unutuyorsunuz. Yayının ana dağıtımcısı şifre koymuşsa koymuştur biter olay. Şifreleme kazancı lisans altında olan çoğu yayında var. Kaynak ülkesi çok önemli değil burada. Şifresiz nasıl izliyorsun avrupa uydularından şifresiz yayın yapan sinyalleri alarak sadece.
    İstediğin boy çanak kullan alacağın dsmart'ın türkçe yayın yaptığı şifresizi değil ham verinin şifrelenmiş halidir her türlü iş senin şifreyi kırıp kıramamana bakıyor.
    Global yayınların şifrelenmesi ise para konusu temel sistem ile ilgili değil. Her ülkede belirli dağıtımcılara satılıyor yayınlar ve uydu mantığın da birden çok bölge kapsama alanında olabildiği için diğer bir ülkeye de satış için sinyal gerekliliği var. İdman tv niye şifreliyor yayını da çözüyoruz. Türk uyduları da türkiye dışına yayın yapıyor o an ki yayın da sözleşme şifreleme diyorsa uyguluyorlar zaten.
    Dünyanın her tarafın da üyelik ücretli yayın yapan kuruluşları çözebiliyorsan ancak izleyebilirsin.

  36. Yalnız dsmart kullanıcıları bile eksik biliyor meseleyi sanırım. Yayın lisansını alan, hak sahibi d-smart değil başka bir yerli kuruluş onlar sadece parasıyla buradan yayınlama hakkını satın almış oluyorlar. Vermeyelim biraz bu sitenin arşivini karıştırın diyelim.
    Kısaca Türk F1 izleyicilerinin kurtarıcısı d-smart'ın kendisi değil başka birisi benzer bir rakamı vererek yada ciddi teklifler gelmediğin de daha azı ile yayın hakkını alabilir. TRT dönemin de ise lisansın sahibi kendisiydi farklı yani.
    dsmart bu işten kâr edemez ise ki üyelik ücretli bazlı olduğu için direk insanlara bağlı kısa dönem anlaşmasını fesheder başka bir kanal da bu yayını şirketten satın alabilir rahatlıkla çok teferruatlı bir durum yok ortada.
    Ben de dsmart a para ödemeyi tercih etmeyen kitleye dahilim. 89'dan beri sporla ilgilenen biri olarak kimse kusura bakmasın para ödemem bu sevdama, ücretli yayıncılığın karşısındayım zaten global olarak da.
    Şifreleme konusu ise daha farklı.
    Kısaca insanlar tüm dünya da dirayet göstermediklerinden bu sistem var ve şikayet de alıyor.
    Ben bunun üyesi olmayacağım, bu ücretli sistemin bozulması için elimden gelen budur.

  37. Dostlar bu d-smart ve digiturk denen şeyler aslında nedir biliyor musunuz?

    600 Cm parabol çanak anten kullanilarak yani 6m parabol anten kullanilarak alınan yurtdışı yayının yurt içine parali satilmasidır. Adam kurmuş 6m çapında çanak anteni yayın yaptığı stüdyonun çatısına, o anten 6m çapıyla ve 50 başlıklı lnbsi ile dünyadaki tüm uyduları en azından uydusu olan Tüm ülkeleri görüyor. Oradan aldığı sinyali, merkeze aktarıyor, bizim uyanıklarda parazit bir sistemle o 6m antenden aldığı yayına aracı oluyor. Tabi 6m anten'in fiyatı 25-30 bin lira. Dolayisi ile apartmanda yaşayan birisi alamaz, şayet alsa ve elektronikçi bir tanıdığı aynı sistemi kursa atıyorum Cengiz abi'de cengiz-smartçı olur.
    Size önerim 10-15 kişi ortak 6m çanak anten alın, 6m'lik çanağı kurdurun 5'li 3 lnb alın dünyanın tüm kanalları ayağınızın altında. Uydudan gelen ilk sinyal size geldiği için kimse'nin şifre koyması mümkün değil böyle 6 metre antene. Bizlerdeki 90 cm 85 cm'lik çanak antenler'e sinyal gelene kadar adam yayın yaptığı merkeze gelen o ilk sinyali, şifreyle kapatıyor ve bize şifreli geliyor.
    Ancak 6 metre anten'in olursa, devasa yüzeyi ile manyetosferden gelen ilk sinyali alır hemen iletir böylece hiçbir uydu sinyal koyamaz.

    Aldıkları 6 metrelik parabol antenle, yurtdışı yayına şifre koyan kuruluşlara Türk digital platformu denir. Hayır anlamiyorum, avrupa kanalları Dünya'nın her yerinde izlendiği için avrupa bu şifreleme işi'ni çıkardı peki ya kıytırık Türk kanalları Avrupada izleniyor muda sen avrupa ile eşit haktan bahsediyorsun.? Neymis avrupadada varmış aynısı. Avrupada tabi olur, yayının menşei kendileri çünkü. Türkiyede ise yayın zaten avrupa merkezli kanala bağlı o halde nasıl şifre koyuyorsun uyanık.
    Işte bu tür şirketleri enayilikle, para vererek zengin eden yine sizsiniz dostlarım.

  38. bravo, sizin adınıza çok sevindim ben sadece bilmeyenler olabilir diye hatırlatmak istemiştim..

  39. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    rtl hotbird uydusunda,şifrelimi şifresiz mi bilmiyorum

  40. haklısın.bende 3-5 ay sonra iptal ettim 300 ün üzerinde taahhüt cezası yedim ama fatura geldi derdim yok.tekrarını ise yabancı yada yerli yayından paylaşan arkadaşlar var saolsun.hdcp sistemi olduğu sürece ne digi nede dsmart abonesi olmam.

  41. günaydın ben 2009 çinden 2009 abu dhabi yarışına kadar bahrain sports kanalından izliyordum tüm seansları buna antrenmanlarda dahil.hemde reklamsız.2009 abu dhabi yarışını hem bahrain sports yayınladı hemde 2010 dan itibaren yayınlayacak ad sports2 kanalı yayınladı.hd olmasada full kesintisiz fta dünyada tek kanal. italyan rai ninde antrenmanları vereceğini öğrendik ama şifresini çözebilen receiverlar ile sorunsuz açık.ne varsa azeri ve arab dindaş ve kardeşlerde var.

  42. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Dsmarttan izlemedim izlemeyeceğimde en güzeli skysport hd gerisi hikaye ingilizce izlemek paha ****ilemez.

  43. Erbatur iyiydi ya, hala da iyi…

  44. Nico_Hulkenberg avatarı
    Nico_Hulkenberg

    trt de yarışların yayınlanmadığını hatırlamıyorum.cnn oylama sonuçlarıyla yarışı ekranı bölerek vermişti.ntv sıralamaları banttan yayınlardı genelde.özellikle 2004 senesinde çok yapmıştı bunu.

  45. Nico_Hulkenberg avatarı
    Nico_Hulkenberg

    araba sürmek olarak algılıyorda diğer sporlarıda anlamıyorki adamlar genel olarak durumu söylüyorum.bir belediye otobüsü şöförü vardı,sanırsam 2007 de İstanbulpark haberlerinde çıkmıştı.Sato,Button,Alonso,Raikkonen vb pilotlar hakkında bilgi veriyordu daha doğrusu fikirlerini paylaşıyordu muhabirlerle.İlgi duymaya başladıktan sonra devamı geliyor ama ülkemizde araba kültürü hala pek sayılmaz.İyi araçlardanda anormal vergiler alındığı için insanların sokaktaki iyi arabaya bile merakı yok.Spor arabaların yer uçağı olarak adlandırıldığı başka bir ülke varmıdır bilmem.

  46. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    İdman tv yayın kalitesini trt1 gibi yapsa ne güzel olur hadi onuda geçtim show kanald gibi olsun harbiden çok berbat görüntü kalitesi

  47. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    Erbatur babamın oğlu değil ama haksızlık etme bence iyiydi trt zamanında hazırladıkları bantlar röportajları falan iyiydi okay karacan olmasa çok daha iyi olurdu..artık başka zamana ben ntv cnn yıllarından beri izliyorum o zamanlarla bence kıyaslanamazdı pit stop programı damalı bayrak programı f1 klubünden daha iyiydi…

  48. Ozan Ülkügil avatarı
    Ozan Ülkügil

    para benim değil mi veririm vermem,kim oluyorsunda kınıyorsun ?

    İzleyemiyorsun diye mi bu tavır anlayamadım.

    Aylık 30 liraya al izle,izlemeyeceksen izleyenlere laf atmaya hakkın yok

  49. Biz Acık kanallarda sevdik formula 1'i… CNNTÜRK'de…

  50. http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Formula_One_broadcasters#cite_note-speed-nof1-22

    dünya genelinde f1 yayını yapan kanallar listesi.. izleyebilme imkanı olanlara Abu Dhabi Sports Channel 2 kanalı tavsiyem.. full yarış reklamsız vermişti geçen sezon..

  51. Fırat Alagöz avatarı
    Fırat Alagöz

    Arkadaşlar herkes bişe yazmış bende harika bi öneride bulunym size, tanıdığınız biri d smart abonesiyse hemen en yakın d smart bayisine gidin ve aynı hattan net üzerinden şifre alarak izleyin (yanlız faturaya extra 5 tl gibi az bi ücret ödenir) aynı ttnetin ortak kota kanpanyası gibi. Tam içeriğini öğrenmek için d smart bayisine gidin derim. Umarım işinize yara saygılarımla…
    Go kimi go 🙂

  52. trt yayınlayacağına paralı olsun derim ben. bazı yarışlar yayınlanmıyordu, hep yayın kesiliyordu, f1le alakası olmayan insanlar program sunuyordu, erbatur adlı muhabirin ingilizcesi zaten duyunca insanın başını ağrıtmaya yetiyor, ezberlediği 3-5 soruyu sorarak zorla röportaj yapıyordu. yani pilot o sıra ilginç birşey söylese söylediği şeyin üstüne gidecek kadar ingilizce bile yoktu.

    hep ntv ve cnn zamanlarını özlemişimdir. gereksiz lagaluga işlerle de uğraşmazlardı, temiz yayın yapıyorlardı sadece.

  53. Devlet kanalı olsa tns yada sbt şirketlerinin isteği doğrultusunda kolay bir biss koyuyor. O şifreyi 10 yaşındaki çocuk çözer. Senin uyanık d-smartin, reytingi ölçülen 38 ulusal kanal arasında değil. Bu yüzden reklam pastasında reyting yerine, üyelik ücretiyle halki yoluyor.

    Ntv motogp'yi gayet şifresiz yayınlıyordu, sizin gibi uyanıklar yüzünden onlarda vazgeçti bu işten.
    Yayın ihalesi tamamen sizin çarpıtmanız. Koskoca la liga'nın ihalesini alan ntv, pek tabi formula 1'inde hakkını alırdı. Ama sizin patronlarınızın Ferit Şahenk'e yalvarması sonucu adam üstüne basmadıda ihaleye tek katılan d-smart grubu oldu.

    Trt'nin yayın haklarını bırakmasıda tamamen sizin patronların devlete yalvarmasıyla alakalıydı. 2012'nin ilk 9 ayın'da reyting ölçen resmi bir şirket olmadığı için uluslararası yayın hakları gereğince bu kurumlar ihaleye katılamadı.

    9 Eylül 2012'den beri tns ölçümlere başladı ancak yayın hakları ta ocak ayın'dan verilmişti d-smarta.

    Yatın kalkın tvlerdeki kaos ortamına dua edin.
    Yoksa o yayın hakkı büyük olasilikla ntv'nin olabilirdi. Star satıldığında nba tv ve yayın haklarını verin Ferit Bey diyende sizin patronlarınızdı.

    Kanald dışında niye reytingi ölçülen bir doğan yayın holding şirketi yok? Digital platformlardan aylık seyirciyi soymak dururken neden reklam pastası gibi riskli işe girişilsin demi?

    Aslında burada d-smartın pek az suçu var. Yılanın başı digitürk. Digitürk bu ışte parayı 4-5 sene iyi cukka yapinca haklı olarak d-smart adıyla doğan grupta bu işe girdi. Sonra Tivibu falan çıktı.

    Ama hile çuvala sığmaz. Digitürk futbol maçlarına bu kadar ilgi olmasa şimdiye kadar 3 kere batardı. Nitekim show can çekişiyor.

    Umarım d-smart aynı duruma düşmez, çalışanlarına yazık çünkü.

  54. Hakan Alonso avatarı

    Arkadaşlar korkmayın İdman Azerbaycan bu sezon da veriyor Formula 1'i.

  55. Tivibu aylık 3 lira bişey. RTL mevcut. RTL+Live Timing benim önerim.

    Bu arada TRT HD verirken yayınları hem şifresiz hem reklamsız hem HD idi. Olabiliyor demekki. Bunu yaşadık yani. Yayın hakları paralı satıldıktan sonra alınsa nolur alınmasa nolur. D-Smart gibi hergün yayın ve fiyat politikasını değiştiren müşterisine verdiği sözleri tutmayan bir kuruma para kazandırmaktansa Tivibu RTL'den izleyin derim

  56. Ömer_Massa avatarı

    arkadaşlar bende RTL den izlemek istiyorum yarışları peki ne yapmalıyım hotbirt uydusu felan diyorlar biraz açıklarsanız sevinirim çift çanak mı olması gerekiyor.internetten izlemek hiç zevk vermiyor…

  57. toplu gitmek lazım. bir sefer beni tanıyan bir yerde sıralama seyrettim. gerçek ten toplumun büyük bir kesimi bu sporu sadece araba sürmek olarak algılıyor. bende öyleydim ya…
    en güzel seyrediliş şekli karşından bir televizyon önünde laptop oradan live time bayağı heyecanlı oluyor…

  58. dsmart a para verdim iyikide verdim dsmart olmasa türkiyede formula 1 yayınlanmayacaktı trt elini eteğini çekti bu işten başkada talip yoktu herkesi de dsmart almaya davet ediyorum bakmayın bunlar küçük şeyler gibi gözükse de türkiyede formula 1 yayınına ilgi artarsa mutlaka türkiyede yapılacak yarışların önünüde açacaktır

  59. ben diyeceğimi dedim..herkes özgürce görüşünü söyler ..ama ben hd yayına da para vermem.çünkü işin aslını bilmeyenler para verip izler.ecclestone gibi adamlar da milyar dolarları götürür…Hd yayın skysportta bbc de ücretsiz.artık çoğumuzda sınırsız internet mevcut.
    aylık ücret 500 tl de olsa birileri çıkıp ben öderim diyecektir.soruyorum size bu hak mıdır? ben zenginsem gariban izlemesin mi?
    Sizler de ödemezseniz yayıncı mecburen şifresize geçecektir..saygılar..
    not: TTNET SINIRSIZ internet olan yerde F1 SORUNU OLMAZ…

  60. geçensene idman tv de veriyordu bu sene verilcekmi

  61. Nico_Hulkenberg avatarı
    Nico_Hulkenberg

    Kafede adamlarda ne saygı duyar ya? Kahve sahibinin tuttuğu takım dışında bir takım tutuyorsan bile sorun oluyordur.RTL ve diğer yabancı kanallarda sorun çıkmasında herkes izlesin.D smartta iyidir.Bu ülkede spora ve sanata hiçbir zaman değer verilmez.Ne yazıkki.

  62. kablo tv de rtl veriyor…
    fakat hd bir tv ile dmsart hd de bu yarışları seyretmek için bu bedel ödenir. ya da bu yarış erken olmaz ama öğleden sonraki yarışlar için birçok cafe de dsmart var oradan izlenebilir.

  63. Para vermeyin d-smarta para veren arkadaşlarıda kınıyorum.unutmayın eğer bunlara para kazandırırsanız 3 değil bi 10 sene daha onlarda kalır yayın hakları ve 10 yıl boyunca vereceniz parayı düsünün

  64. Nico_Hulkenberg avatarı
    Nico_Hulkenberg

    Hepimiz izleyebilelimde sorun şekilde nerden olduğu önemli değil.

  65. D-Smart'a kızan arkadaşlara anlam veremiyorum.Sanırım 2012 sezonunun başında yayın ihalesinin nasıl gittiğinden haberleri yok.D-Smart olmasaydı Türkiye'de hiç bir kanal almayacaktı F1'i.Buna da şükür demekten ziyade olan yayına da hakaret eden bir toplumuz nedense…

    D-Smart'ın paralı yayın yapmasına kızanlara da anlam veremiyorum.Hani dünyada tek paralı yayın yapan platform bizimki olsa neyse diyeceğim ama bu neredeyse her ülkede böyle.Ekstradan birşeyler izlemek istiyorsanız para vermek zorundasınız.Bunu ne D-Smart başlattı,ne de D-Smart bitirecek.

    Gönül isterdi ki yayınlar TRT'de devam etsin ama TRT'nin de yediği haltları biliyoruz.Yayınları TRT verdi de ne oldu ? Uyduya ve karasal yayına şifre koymadılar mı ? İsterse kolay şifre olsun isterse zor şifre olsun.Sonuçta devlet kanalında da olsa,D-Smart'ta da olsa Digiturk'te de olsa şifreli olacak bu yayınlar.Yapacak bir şey yok.

  66. İdman tv'den izleyenlere biss key'i verebilirim dostlar.

  67. Faruk Altun avatarı

    Söylediğiniz gibi keşke F1 şifresiz kanalda yayınlansa hatta TRT yayınlasa. Ben 2 senedir Dsmart üyesiyim. Aslına NBA için almıştım ama F1 de dsmarta geçince izleyebilme şansım oldu. Sizde alın izleyin demeyeceğim tabi ki Bugün Dsmart değil de Digiturk almış olsaydı yayın haklarını muhtemelen bende izleyemiyor olacaktım yarışları.

    Asıl değinmek istediğim konu bir süredir dsmart kullanan biri olarak üyelikler hakkında paylaşımda bulunmak. Sakın yanlış anlaşılmasın "reklam" gibi bir amacım yok. Üye olmak isteyenler için verecekleri para karşılığında ne alacakları konusunda bilgilendirmek.

    Dsmartı uydu alıcısına modül takarak izlemek mümkün (Ben bu şekilde izliyorum). Eğer modüllü üyelik yaparsanız F1 izleyebilmeniz için gerekli en düşük paket olan Maxi Paket aylık 20-30 tl civarına geliyor (Ben full pakete 24 tl ödüyorum). Bu fiyat aralığı sizin eski üye olmanız ve müşteri hizmetleri ile görüşmenizdeki pazarlık payına istinaden gerçekleşiyor.

    Bu arada Dsmart Digitürk Play gibi Blu Dsmart diye bir hizmet sunmaya başladı. Şu an için test aşamasındalar (beta versiyon) ve henüz üye olmayanlar kullanamıyor. Ancak yakında herkese üyelik olanağı sunacaklarını açıklamışlardı. Muhtemelen yakında çeşitli paketler altında dsmart üyeliklerinden daha ucuz bir fiyata abonelik başlatacaklar. Bu durumda sadece internet üzerinden F1 izlemek isteyenler için daha makul fiyatlı seçenekler de çıkacaktır.

    Bu Blusmart ortamı şu anda üyelere ücretsiz, sistemde 2012 senesinin tüm yarışları HD kalitesinde (bağlantı hızınıza göre değişiyor) mevcut. Geriye dönüp eski yarışları istediğiniz zaman izlemek güzel oluyor.

    Bunun dışında FP3 Sıralamalar ve Yarış yayınlarının dışında Serhan Acar katılımı ile F1 Özel programı yarış haftalarında yapılıyor. (Her hafta da yapabilirler, iki sezon arası sürekli program yapıldı geçtiğimiz aylarda). Ayrıca Hafta içi spor kanallarında yarışın tekrarı bir çok kere değişik saatlerde yayınlanıyor.

    Sinema kanalları gibi durumlar da mevcut ama konumuz dışında olduğu için girmiyorum. Zaten ilgilenenler sitesinden onları da inceleyebilirler.

  68. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    bendede d smart var ama şifreli kanalda yayınlıyorlar ayrı yetten para vermek gerekiyor ilk cıktıgında almıştım bide tv de vermemesi izleyemeyecegim anlamına gelmez her türlü napar ne eder izlerim ben gecen senede bütün yarışları netten izledim ufak tefek sorun olsada arada sırada çok memnundum.Bu senede mecburen netten izlemeye devam edicez

  69. mehmet arkadaşımıza katılıyorum.Şifreli yayın spora ihanettir.Ben f1 fanatiği olmama rağmen v-e-r-m-e-m o 50 lirayı… 10 tl dahi olsa vermeyiz…Yurtdışı kanallardan izliyoruz.İnternetten izleriz.
    yayıcılara sesleniyorum paralı yayın sürdükçe alternatifler de sürecektir.
    PARALI PLATFORMLARA HAYIRRRRRRRRRR

  70. Hep bu şifreli yayın denen uygulamayi digiturk getirdi. 2003 Yılında getirilen bu dayatmadan sonra, 2007 yılında d-smart denen platform çıktı ortaya.

    Ama Allahın sopası yok, yayın gelirinden kar eden, bizim üstümüzden köşe olan holdinglere önce 2011'de vergi cezası geldi. Doğan yayın holding ceza aldı. Sonra Yurtdışında Turkcell'i büyüteyim diyen çukurova holding ve bünyesindeki tüm şirketler rusya'dan , ıngiltereden ve finlandiyadan ceza yedi. Show tv bitme noktasına geldi.

    Halbuki sporu sevdirselerdi, spor kanallarını reyting kurumuna ölçtürselerdi, yıllık üyelikten kazandiklarından fazla reklam alabilme ihtimalleri vardı.

    Ancak garanticiliği seçtiler, ceza üstüne ceza yediler. Doğan yayın holding pek etkilenmedi ama show tv ile turkcell müthiş etkilendi.

    Avrupa'nin 20 sene önce yaptığı uygulamaları yıl olmuş 2013 hâla yapanlar var. İlla şifremi koyuyorsun işi inada bindirir o koyduğun Cw criptoworks şifresinide çözerim, mahkemeye mi vereceksin ver? ama daha önemli mahkemeleriniz var yurtdışında. Neyse yine yurtdışı kanallardan izleyeceğiz bu belli oldu. Türkiye'de 80.000 formula 1 seyircisi varsa, bunların 60.000'i emin olun yurt dışı kanallardan izliyor? E burada d-smartın ne kârı oluyor?

    D-smart genel olarak seca ve ırdeto şifresi koyuyor. Digiturk cw ve const cw şifresi koyuyor. Arada ikiside nagravision koyuyor. Eurosport viaccess şifresi koyuyor.

    Aslında hepsi çözülür, ama bu saydığım 5 şifre daha zor kırılır. İdman tv gibi biss şifresi koy ne güzel izleyelim. İnanın idman tv yurt dışı yayınında d-smartla kafa kafa'ya yarışıyor reklam açısından.

    Sonuç olarak yine biz f1 ve sporseverlere eziyet dolu anlar yaşatıyorlar. Aslında aylık 50 lirayı herkes verebilir ama aylık 50 lira değecek yayınlar yokki digital platformda. Bi formula 1 içinde 50 lira vermem a

  71. bize internet ve rtl yeter. yarış izlemek için 10 dan fazla alternatif var.İsterlerse 20 yıl daha şifreli kanala versinler.Benim gibiler mutlaka izler.Ama kötü olan insanları formula 1 den soğutmak.Açok kanalda yayınlansa belki hiç f1 yarışı izlemeyen biri f1 fanları arasına katılır.Unutmayalım bizim çoğumuz f1 e açık olan kanallar(ntv cnnturk trt )sayesinde alıştık…
    eskiden şifreli yayınlar olsaydı inanın hiçbirimiz f1 i sevmez izlemezdik dolayısıyla bu site bile kurulmazdı..Dediğim gibi internetten izlemeye devam..Umarım bir gün tekrar şifresiz yayınlar geri gelir…D smarta da bir çift sözüm var.Geçenlerde mail attım cnnturkte f1 yayınlansın diye..Durmadan arıyolar üye yapmak için..Artık peşimizi bırakın..Para verip f1 izlenmezzzzz ortalık f1 izleme alternatifleriyle doluyken…

  72. RTL den izlemeye devam.İnsallah sürekli reklam vermezler

  73. rtl sağolsun :))

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir