Fransa GP İçin Karar Gelecek Hafta Verilecek

yazar:

kategori:

Fransa Motor Sporları Yönetim Kurulu, Federation Francais du Sport Automobile, Fransa GP’nin 2009’da takvimde kalıp kalmayacağı hakkında kararını önümüzdeki hafta perşembe günü verecek.

Yarışı organize eden FFSA’nın F1 yarışını 2011’e kadar düzenlemesi için anlaşması var ancak gelecek sene Magny Cours’ta Bernie Ecclestone’un istediği şekilde modernleşme çalışmaları yapılacak.

Deschaux "26 Haziran’da Fransa GP’nin geleceği ile ilgili yönetim kurulu ile toplantı yapacağız ve onlara  durumu açıklayacağım. İki temel konu üzerinde karar vereceğiz. Birincisi yerel hükümet ile 2009’a kadar olan anlaşmamız."

"Yerel hükümet, paranın asıl kaynağı ve onlarla anlaşmamız var. Bunun ardından Fransa GP’nin finansal sonucuna bakmalıyız." dedi.

Ecclestone Magny cours’ta yarış yapılmasına karşı olsada, gerekli modernleşme çalışmalarının yapılması halinde burada yarışın tekrar yapılma olasılığı var.

Ecclestone "Yarışın organizatörü Fransa Federasyonu ile anlaşmamız var. Anlaşmalarımızı bozmayız. Federasyon ve son Fransa Başbakanı ile bir kaç sene önce anlaşma yaptık ve O, burayı erteleyip yarışı başka bir yerde yapabileceğimizi söyledi ve umuyorum bu Paris olur."

"Bizim için Paris mümkün. Bence Eurodisney’de bu büyüleyici olur çünkü tüm tesisler orada. Ancak Magny Cours’ta bir kaç senelik anlaşmamız daha var." dedi.


Yorumlar

  1. inşallah kalmaz burada yarışların ne olacağı cumartesi günleri belli oluyor onun için gitsin bu yarış takvimden.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir