Button, Hamilton'un Mclaren Eleştirileri Karşısında Şaşkın

yazar:

kategori:

Mercedes sürücüsü, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada Mclaren’in sürücülerini çok sıkı kontrol altında tuttuğunu ve ne söyleyeceklerine bile karıştığını söylemişti.

Bu duruma cevap veren Button “Bu yakımdaki serbestlik olağanüstü. Bu takımda çalışırsınız, çalışmanız gerekir ve sponsor etkinlikleri açısından muhtemelen diğer takımlara göre daha sıkı çalışırsınız.”

“Bu bir Formula 1 takımı, seri üretim şirketi değil. Mclaren gibi takımın bu sporda kalması için büyük sponsorlara ihtiyacı olur ve bunu anlamanız lazım.”

“İlk başta bu takıma geldiğimde gerçekten bir şok yaşadım. Brawn ile dünya şampiyonluğunu kazandığımda sene boyunca 6 defa sponsor etkinliğine katılmıştım. Buraya geldiğimde çok daha meşgul oldum.”

“Ancak bunu anlamanız ve adapte olmanız lazım. Bu mesleğin bir tarafı da bu ve başarılı olmak için buna ihtiyacınız var.” dedi.

Button, Mclaren’in sponsor etkinliklerine olan odaklanmanın aldatıcı olduğunu söyledi.

Button “Bu takımda sürücünün araç gelişimine olan yardımı inanılmaz. Çok fazla serbestliğiniz var ve ihtiyacınız olursa çok fazla yardım buluyorsunuz. Ne sorun olursa olsun yardım alıyorsunuz.”

“Bu takım hakkında çok fazla söylenti duydum ancak hepsi gerçekten çok uzak. Söylendiği gibi şeyler yok.”

“Bu çok açık ve arkadaşça bir takım. Sorun olduğunda çözmek için her şeyi yapan bir takım.” dedi.

 


Yorumlar

  1. Hamilton'ın son demeçleri gerçekten bir garip. Öncede ifade ettiğim gibi muhtemelen bilinçaltıyla bir mücadele içinde. Bilinçaltı muhtemelen doğru bir tercih yapıp yapmadığını soruyor Hamilton ise bunu bastırmak için sudan sebeplerle McLaren'i eleştiriyor.

    Gelelim sponsor etkinliklerine. Lewis efendi aldığın paraların en büyük kaynaklarından birisi de sponsorlardı. Maaşını ödenmesine yardımcı olan bir sponsorun etkinliğine katılmak zorundasın. Sizin yaptığınız işi yapmak isteyen milyonlarca insan var bu dünyada. Cebine her sene 20-30 milyon dolar koyacaksın ama sonra çıkıp sponsor etkinliği ahüü diye ağlayacaksın. Yok öğle yağma. Şu dünyada çalışmaktan pestili çıkan, senin 1 gecelik akşam yemeği fiyatına 1 ay geçinen insanlar var.

    Bu arada Antrenmanlar yayınlanacak mı sitede? İlkinde uyuyacağım ama 2.Antrenmanları takip edeceğim. Bize sabah link aratma lütfen trf1.net. 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir