Kubica: "F1'e Dönmek için Bütün Paramı Verirdim"

yazar:

kategori:

2011 Şubat ayındaki kazasından bu yana F1’den uzak olan Polonyalı, rallideki ilk tam sezonu öncesinde tanıtımı dün yaptı. Kubica, Avrupa Ralli Şampiyonası’nın 4 ayağına katılacak.

Bununla birlikte Kubica, fiziksel olarak rallinin kendisini daha çok zorlayacağını bildiği için DTM şansını geri çevirdiğini belirtti.

Kubica: “Bir Formula 1 aracının direksiyonuna geri dönmek için bütün paramı verirdim. Şu anda (yarışmak için) Barcelona mümkün olabilir ama Monaco imkânsız”

“Hâlâ F1 pilotu olmayı tercih ederdim ama 1,5 sene önce biri bana gelip de Lotos (rallideki sponsoru), Citroen ve Michelin ile Avrupa Ralli Şampiyonası’nda (ERC) ve WRC’de büyük bir programı açıklayacağımı söyleseydi, buna inanamazdım.”

“Önceden olduğum yere geri dönmeyi hâlâ umuyorum. Herkesin de beni orada görmek istediğini düşünüyorum”

“Biraz garip; hatta ralliden bazıları benim rallide kalmamı tercih edebilir ama ben Formula 1’den geliyorum ve birden bire hayatımdaki her şey bir saniyede durdu”

“Şimdi biliyorum; biliyordum da. Ama artık hayatta istediğin şeyi yapmaktan daha iyi hiçbir şeyin olmadığını anlıyorum.”

Kubica, bu sene DTM’de de teste çıktı ama Citroen ile ERC ve WRC2’de karar kıldı. Citroen’in 2014 WTCC planları onaylanırsa, Kubica’nın test programının bir parçası olması bekleniyor.

Kubica: “DTM, benim için iyi bir fırsattı. Ama ralli yapmak benim için en iyisiydi. (DTM’de) kendimi daha rahat hissederdim; iyi sonuçlar için daha fazla şansım olurdu ama benim için sonuçlar, sayılardan oluşmuyor.”

“Bu sene üzerinde durduğum şey, fiziksel durumumu geliştirmek; pilot olarak da gelişmek. Umarım ralli sayesinde yeni şeyler öğrenirim. Belki de gelecek için bu, kilit etken olur”


Yorumlar

  1. bunu küçük takımlar duymasın.kubicanın değil sakatlığı Allah korusun uzulu eksik olsa yarıştırırlar para için.hele bay e hiç duymasın:))

  2. İnsanı duygulandıran içten cümleler.En azından benı diyelim

  3. Heikki Kovalainen avatarı
    Heikki Kovalainen
    Bu sene üzerinde durduğum şey, fiziksel durumumu geliştirmek; pilot olarak da gelişmek.

    Kubica'cım sanırım herşey bu cümlede yatıyor. Fiziksel durumunu güçlendirirsen neden f1'e geri dönüş olmasın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir