Mclaren'in 2012 Aracına Dönme İhtimali Var Ancak…

yazar:

kategori:

Kış testlerine rakiplerine kıyasla radikal değişikliklere sahip araçla giren Mclaren, testlerde çok olumsuz konuşmasa da Avustralya’ya gelmesinden bu yana pek iyi şeyler başaramadı.

Geçen seneki araca dönüşün mümkün olup olmadığının sorulması üzerine Martin Whitmarsh “Bu mümkün ancak şu anda bizim için en iyi şey bu araç üzerinde çalışmak ve onu anlamak.”

“Sezon inanılmaz derecede uzun. Yarışlar kazanıp şampiyon olacaksanız aracı tüm sene geliştirmeniz lazım.”

“Kendimize bu fırsatı vermek istedik. Geçen seneki aracın konseptini sürdürseydik bugün burada daha güçlü olabilirdik.”

“Ancak bir karar verdik. Bunun üzerinde çalışacağız ve geçen seneki araca göre daha fazla potansiyele sahip bir araca sahip olacağız.” dedi.

Whitmarsh, aracın çok dar bir aralıkta çok iyi performans sergilediğini kabul etti.

Jenson Button, şubat ayında Jerez’de gerçekleştirilen ilk testlerde çok rekabetçi bir tur zamanı elde etmişti. O performansın, normal yarışlara kullanılmayacak seviyede düşük sürüş yüksekliğinde kaydedildiği belirtildi.

Jenson Button “Fernando geçen sene burada sıralamalarda 1.5 sn yavaştı ve neredeyse şampiyon oluyordu. Bu yüzden önde bulunan bir takımın farkı kapatması mümkün. Ancak durumumuz aynı mı bilmiyorum.”

“Sıralamaların kuru zeminde olması muhtemelen bizim için iyi olmaz çünkü yağmurda gridde daha yukarılarda olabiliriz. Ancak nerede olduğumuzu görme açısından iyi olabilir.”

“Yarışın ardından nerede olduğumuzu, güçlü ve zayıf yanlarımızı göreceğiz. Her zaman güçlü ve zayıf yönleriniz olur ancak bunların ne kadar olduğu önemlidir.”

“Şu anda sezon başında olmak istediğimiz konumda değiliz. Geçen seneki pozisyonumuzda değiliz ancak durum çok farklı.” dedi.

 


Yorumlar

  1. Henry Crazy avatarı

    Redbull egemenliğini sadece pilotlarla kıramazsın.İyi yöneticiler ve mekanikerler artık şampiyonluklarda daha önemli rollerde.Redbull'un pilot kadrosu çok ıyı mi tartışılır.Bence Ferrari ve Mclaren'in geçen seneki pilot kadroları daha iyiydi.Ama Redbull'u yönetenler Ferrari ve Mclaren'i yönetenlerden çok daha iyi.Alakasız olacak belki ama 2 sene önce Galatasaray taraftarına sorsaydınız Avrupa'da çeyrek final oynamak hayaldi.Ama ortada Terim gerçeği var.

  2. Henry Crazy avatarı

    Mclaren Arsenal gibi takım pilotları belli kıvama getiriyorlar.Sonra en verimli çağında gönderiyorlar.Arsenal da aynı kafada genç oyuncuları belli bir yere getiriyorlar.Sonra oyuncular belli kıvama gelince takımdan ayrılıyorlar.

  3. bundan emin değilim, ama emin olduğum şey şuanki pilot kadrosundan daha iyi olurdu her türlü, Button iyi ama istikrarsız, 5 yarış çok hızlı olup sonraki 3 yarış ortalıkta gözükmeyebilir, ayarlarda sıkıntı olur lastiklere bir şey olur, belli olmaz. Perez ise Kovalainen'in Renaultta umut vaat ettiği gibi umut vaat ederek geldi, en büyük şansı Hamilton'a değil Button'a karşı yarışacak olması

  4. Nico_Hulkenberg avatarı
    Nico_Hulkenberg

    Alonso/Hamilton/Raikkonen kombinasyonlarından birini tutsalardı takımda ortalıkta Redbull üstünlüğü diye birşey olmazdı.

  5. +1
    Duygularıma tercüman olmuşsunuz.

  6. Kimi gitsin, Montoya gitsin, Alonso gitsin, şimdi de Lewis gitti, benim F1 izlemeye başladığım zamanlardan beri belki de en yetenekli en rekabetçi pilotlardan bir kaçı bunlar, sen bu adamları harcarsan böyle olur tabi…

    bu kadar kibir bir takıma yakışmıyor, tamam en iyi takımlardan birisiniz, bir mühendis olarak gıpta ile bakıyorum size, ama yaptığınız iş, iş değil…

  7. Mercedes- Lewis-Hamilton avatarı
    Mercedes- Lewis-Hamilton

    Bu olaya en çok hamilton seviniyordur.

  8. 2012 aracına dönerlerse o araç da kış döneminde geliştirilmediği için baya geride kalmış olacak.. yani yukarı tükürsem bıyık aşağı tükürsem sakal durumu.

    mclaren mi hamilton mı pişman olacak diyorduk, tabloya bakılırsa mclaren pişman olacak gibi.

    mclaren acaba gerçekten hata yaptı mı yoksa araç hala iyi mi? hamilton olsa o araçta neler olabilirdi merak ediyorum. button'a kalsa geçen senenin aracı da pek iyi değildi. denge sorunu, cart sorunu, curt sorunu diye başlıyordu. zira bu yılın aracının da durumu aynı olabilir, perez desen button'dan daha umut verici biri değil. geçen sene button-perez ikilisi olsa belki de yine şuanki kriz yaşanacaktı.

  9. 2014 sezonun'da her şeyin değişeceğini biliyoruz onun için 2013 sezonu için yeni bir Konsept tercih edip onu anlamaya çalışmak geliştirmek ne kadar doğru bir karar kesinlikle tartışılır.2014-2013 sezonunun devamı olsa takımı anlarım ama köklü kural değişiklikleri ile bu sezon canla başla çalışıp geliştirdiğin paketi çöpe atacaksın. Bunun yerine Mp4-27 gibi harika bir paketi geliştirmek bence daha mantıklı diye düşünüyorum.

    Elbette bizim burada yorum yapmamız kolay takımında emin olduğu olgular vardır belkide Mp4-27'nin gelişe doyduğunu düşünüyorlardır ama bir çok kaynak gelişime doyma sözünü kabl etmiyor arabaya ne eklersen rüzgar tüneli ve pist verileri ile gelişmek mümkün diyorlar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir