Alonso "Utanç Verici Ancak Doğru Karardı"

yazar:

kategori:

Alonso “Sıralamaların yarına ertelenmesi utançverici bir şey. Bu seans için hazırlanan takımlar, yarışı izlemeye gelen taraftarlar ve pisti kurutmaya çalışan hakemler için çok kötü bir durum.”

“Ancak pist koşullarına göre doğru karardı, özellikle de beyaz çizgiler çok kaygan olduğu için.  Artık hava ile pist koşullarının gelişip gelişmeyeceğini görmek için yarını beklemek zorundayız.” dedi.

Felipe Massa “Beyaz çizgiler çok kaygandı. Bir virajın çıkışında aracımın kontrolünü kaybettim ve şanslıydım. Kariyerim boyunca asla böylesine şiddetli bir kazadan sonra piste dönememiştim. Hâlâ sıralamalarda olduğu için gerçekten mutluyum.” dedi.

 


Yorumlar

  1. Gutierrez ilk defa Barcelona testlerinde yağmurlu bir zeminde araba kullandı, bu da ikinci tecrübesi. Herşey için çok yeni daha.

  2. Henry Crazy avatarı

    İnsanların can güvenliği herşeydan önce gelir.Karar tabi ki çok doğru.Ama Alonso'nun söylediği utaçverici sözü bence doğru değil.Bence yanlış çeviri var.Ama böyle bir söz söylediyse ki sanmıyorum çok yanlış kelime kullanmış.

  3. töbe töbe

  4. Bu gece yani avustralyada yarın sabah saatlerinde pistte yine hafif yağmur geçişleri var. Ama bugünkü kadar etkin değil. Öğleden sonra hava çok bulutlu olacak.

    Weatheronline ve accu'da öngörülen verilere göre konuşuyorum. Hava'nin en azından şu anda yağışlı olduğunu biliyoruz. Çok kuvvetli olmasada yağışlar var. Sabah saat 10'dan sonra yağış sona eriyor ama bulutlu bir hava var. Velev hiç yağmur olmamış olsun yinede yüzde yüz kuru bir pist olmayacak, ayrıca bulutlu havadan dolayı pist üstü fazla ısınmayacak. Toro rosso pilotları sürpriz yapabilir.

    Yarın tamamen kuru pist bekleyenler yanılacak. İlk yarış büyük sürprizlere gebe.

  5. burak evmez avatarı

    sen de herhalde insanların ne konuşacağına karar veren kişisin

  6. senin fikirlerine saygı duyarak bende kendi fikirlerimi yazayım;

    Max Chilton ciddi bir hata yapmayarak iki Caterham'ın da önünde bitirdi, Bianchiden yavaş kalsada Bianchi kadar tecrübesi de yok zaten muhtemelen, bu adama bu seviyede yarışması bile saçma demen asıl saçma olan, adam iyi performans gösterirken bir de…

    Van der Garde'de hata yapmış olabilir ama Pic'te yaptı benzer hatayı, ki kendisinin 1 yıllık tecrübesi de var. Gutierrez'i bende pek tutmadım, ama onun yaptığı kazanın aynısını Massa yaptı, Massa biraz daha şanslıydı devam edebildi.

    hamilton Rosberg'in gerisinde gözükse de, kötü performans göstermedi. Alonso ve Rosberg'in fiziksel kondisyonlarını özel takip ediyorsan bilemeyeceğim ama muhtemelen ciddi farklar yaratacak bir durumda söz konusu değil…

    Katıldığım noktalarda var tabi, Grosjean'ın performansı gibi, fakat kendisi hep hızlı olup yarışın ilk turlarında saçmalamalarıyla ün yaptığı için yarış sonlarını beklemek lazım kendisi için

  7. sende başımıza f1 analizcisi kesildin sabahdan beri yok o pilot şöyle bu pilot böyle az sallama kardeşim kimin ne olduğu bu yarış bile belli olmaz

  8. hele bir start olsun, grosjeanı o zaman göreceğiz. yoksa sürüşünde sıkıntı yok.

  9. Avustralyada son bahara özgü konvektif yağışlar vardı. Ara ara geçiş şeklinde yağdı ama çokta yoğun değildi. Yağmurda araba sürmeyi bilmeyen adamlar pilot sıfatını haketmiyor bence.

    Fiada rezalet bir kararla, bir erteleyişte yarım saat, 2. erteleyişte tekrar yarım saat erteledi. Hava azıcık kararıncada pist güvenliği için ertelediler. Yağmurdan dolayı değil yani. Yoksa öyle fazla bir yağış yoktu. Weatheronline sitesinde melbournü arayıp bulursanız dediğimi anlayacaksınız. Sezon başı olduğu için birçok pilot, yağmurda sürüşe alışamamış. Hele hele su çaylaklar bianchi hariç felaketti. Van der garde, kobayashinin yarısı etmez, max chiltonun bu seviyede yarışması bile saçma. Rosbergi kutluyorum bu sene kendini çok geliştirmiş eğer mercedes iyi bir araç üretirse, bu adam bu sene en güçlü şampiyonluk adaylarından biridir. Alonso ile birlikte sezon başı kondisyonu en yüksek pilot. Grosjeanıda beğendim bu sene geçen yıldan ders çıkarırsa kimi ile kafa kafaya yarışır hatta geçer. Massayı da beğendim ama galiba çaylak bi lüzumsuz'un onun görüşünü tıkaması sonucu kanadı kırması karizmayı çizdi. Gutierrez'i ve maldonadoyu hiç mi hiç beğenmedim, hele maldonado rezalet ötesi. Onun dışında vettel kendi standartlarındaydı, perezi çok beğendim. Button yine iyiydi. Hamilton vasattı. Di restayıda beğendim. Bianchi süperdi. O adamın gelecekte ferrari sürmesi lazım müthiş yetenekli. Valentino rossi moto gp'de ıtalya için neyse bianchide formula 1'de fransa için o'dur.

    Hulkenberg vasattı biraz. Webber yine formunda. Bottas'da bence kovalainenden iyi değil.

    Rosberg ve alonso kondisyon olarak diğerlerinden bir tık üstün sezon başında. İyi araba olursa bu 2 pilota sezon boyu dikkat edin.

  10. Mercedes- Lewis-Hamilton avatarı
    Mercedes- Lewis-Hamilton

    O kadar bekledik

  11. İlk kısımda boşu boşuna 30 dakika ertelemeselerdi hiç böyle şeyler olmayacaktı.Motor sporlarının zirvesindeki adamlar nasıl bu kadar vizyonsuz oluyor anlamıyorum.

  12. sabah bir cok kazaya tanıklık ettik ve hepsi öntaraftan şiddetliydi fakat hemen hemen hepsi geri döndü enteresandı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir