Fransa'da Ferrari Dublesi, Massa Şampiyona Lideri!

yazar:

kategori:

Formula 1 2008 sezonunun 8. yarışı olan Fransa GP’yi Ferrari pilotu Felipe Massa kazandı. Yarışa takım arkadaşı Raikkonen’in arkasından başlayan Brezilyalı pilot Fransa’da damalı bayrağı ilk gören isim oldu ve Fransa’dan 10 puan ile ayrıldı.

Puan durumunun 48’e çıkaran Massa Fransa’da aldığıilk galibiyetinin ardından şampiyona liderliğini de ele geçirmiş oldu. Massa bu sezon 3. galibiyeti alan ilk pilot oldu ve kariyerindeki galibiyet sayısını 8’e çıkardı.

Yarışa pole pozisyonundan başlayan Raikkonen iyi start aldı ve ilk pitlerin ardından da rahat şekilde liderliğini korudu. Ancak Raikkonen yarışın yaklaşık yarısı geride kaldığında yavaşlamaya başladı ve bir kaç tur içerisinde takım arkadaşına geçildi. Ekzos borusu kopan Raikkonen yarışı 2. sırada tamamladı. Yarışın en hızlı turunu Raikkonen 16. turda 1.16.630 olarak kaydetti.

Ferrari burada aldığı 18 puan ile markalarda BMW Sauber ile farkı 17 puana çıkardı. Mclaren ise Ferrari’nin 33 puan gerisinde kaldı.

Yarışa 4. sıradan başlayan Toyota pilotu Jarno Trulli çok iyi bir yarış çıkardı ve yarışın son anlarında Mclaren Mercedes pilotu Heikki Kovalainen’in ataklarına cevap vererek podyumu tamamlayan son isim oldu. İspanyol pilot 2005 İspanya’dan sonra ilk kez podyuma çıkmayı başardı.

Sıralamalarda Webber’i engellediği gerekçesi ile 5 sıra cezası alan ve yarışa 10. sıradan başlayan Heikki Kovalainen iyi bir strateji ile 4. olmayı başarırken onu BMW Sauber’den Robert Kubica takip etti. BMW Sauber takımı Fransa’da Ferrari, Mclaren ve bunun yanında Toyota’nın performansına ayak uyduramadı.

Red Bull’dan Webber 6. olurken Renault ile zor bir sezon geçiren Nelson Piquet iyi bir yarış çıkardı ve yarışı 7. sırada tamamladı. Piquet son bölümde takım arkadaşı Alonso’nun hatasını iyi değerlendirdi ve 2 puanın sahibi oldu. Fransa’da son puan ise Fernando Alonso’nun oldu.

9. sırada yarışı tamamlayan Coulthard’ı 13. sıradan başlayan Lewis Hamilton takip etti. Lewis Hamilton yarışın başında da Nurburgring şikanını kesip avantaj sağlaması üzerine pitten geçme cezası alarak daha da geriye düştü ve 10. olabildi.

Fransa yarışının ardından pilotlar klasmanında Massa liderliği ele geçirirken onu 2 puan geriden Kubica, 5 puan geriden Raikkonen, 10 puan geriden Hamilton ve 20 puan geriden Heidfeld takip ediyor.

Sezonun 9. yarışı 2 hafta sonra İngiltere’nin Silverstone pistinde yapılacak.

1 F. Massa Ferrari 1:31:50.245
2 K. Räikkönen Ferrari + 17.984
3 J. Trulli Toyota + 28.250
4 H. Kovalainen McLaren + 28.929
5 R. Kubica BMW + 30.512
6 M. Webber Red Bull + 40.304
7 N. Piquet jr. Renault + 41.033
8 F. Alonso Renault + 43.372
9 D. Coulthard Red Bull + 51.072
10 L. Hamilton McLaren + 54.521
11 T. Glock Toyota + 57.738
12 S. Vettel Scuderia Toro Rosso + 58.011
13 N. Heidfeld BMW + 1:02.013
14 R. Barrichello Honda + 1 laps
15 K. Nakajima Williams + 1 laps
16 N. Rosberg Williams + 1 laps
17 S. Bourdais Scuderia Toro Rosso + 1 laps
18 G. Fisichella Force India F1 + 1 laps
19 A. Sutil Force India F1 + 1 laps
Yarış dışı
20 J. Button Honda + 52 laps

Yorumlar

  1. Massa da sana bayılıyodu zaten 😀

  2. nazan nokta avatarı

    massa sewyrm seni

  3. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    bu tartısma gene baslamıs bende pılot tutarım.mesela massayı sevmıyorum.massa samp olunca kımı olmuyor yada tersı.kımı olunca massa olmuyor.hatta pılotun dunya sammpıyonu olabılırken takım sampıyon olamaya bılıyor.ben pılot tutarım.takım tutanada en buyuk saygılarımı ıletırım.oncelerı senna sonraları mıka en son mıka bırakıp kımı gelınce kımıcı oldum.gerısı benım ıcın teferruattır.takım ısını yapacak pılot cıkıp yarısacak.podyuma pılot cıkıyor.mekanıker degıl.yada benzını dolduran arkadasımda degıl.goz onunde olan pılottur.onu lımıtlerde kullananda.takımlarda bu yuzden en ıyı pılotları almak ısterler.bırakalım kım neyı tutmak ısterse onu tutsun ısteyen takım ısteyen pılot

  4. görkem yılmaz avatarı
    görkem yılmaz

    yarışı izleyemedim yine bulunduğum yerden dolayı 🙁 ama geniş özetini TRF1 sayesinde izledim teşekkürler…yarışı zevkli hale getiren trulli, alonso ve mclarenlar olmuş. ferrari mas-rai tebrikler. yarışın yıldızı trulli 🙂

  5. fatih vardar kardeşim zaten 3 tanesini sayarsın çünkü başka hatası olupta aracı dağıtmadı sen halen kimiyle hamiltonu karşılaştırıyosun sende biliyosun ama neysee

  6. Benim içinde aynen öle tahsin.

  7. ben herzaman takım desteklerim pilotlar f1'de gidici ama takımlar kalıcı onun için bende takım herzaman önde gelir. BMW takımını destekliyorum ve kubica'yıda destekliyorum ama kubica ilerleyen zamanlarda takımdan ayrılırrsa ona başarılar dilerim ama tuttuğum takımımı değiştirmen yeni gelen pilotu desteklerim.:)

  8. Takımının pilotunu tabiki tutacaksın.Pilot başka takıma geçince takımını degiştirmeyeceksin.

  9. hem takım hem pilot tutmak gerekir F1 de bu benim düşüncem tabii.. böyle olmayan arkadaslarda var.sadece takım veya pilot tutmak tam anlamıyla destek olmak taraftar olmak değildir bence..

  10. Takımı tutarken o takımın pilotlarını destekliyeceksin tabiki ama pilot uçunca sende arkasından uçmayacaksın başka takımlara.

  11. Pilot da tutacaksın takım da ama sözlerin ve düşüncelerin asla birbiri ile çelişmeden, takımının da pilotunun da hep arkasında durarak.

  12. Evet öle yapanlar var takım tutmak gerekir pilot degil benim düşüncem bu.

  13. Tolga Soydan'ın son dediğine katılıyorum. Bir çok Kimi'ci Kimi McLarenda iken McLaren'i tuttu sonra Ferrari'ye geçince Ferrari'yi desteklemeye başladılar. Ama hepsi değil, tüm Kimiciler üstlerine alınmasın.

  14. tolga soydan avatarı

    ''Raikkonen Ferrari takımına çok sayıda taraftar kazandırdı ama'' işte mclareni tutanlar ferrariye geçti.

  15. Lost boy dogru söylüyorsunda bu bir tek Mclaren taraftarı için geçerli degil ben sonuna kadar Ferrariyi destekliyorum bu takıma hangi pilot gelirse gelsin desteklerim ister alonso ister hamilton benim içinde pilot gelir gider ama ferrari her zaman kalır.

  16. tabiki eleştiremez kimsenin hakkı yok buna. sadece kendi fikirlerimizi söyleyebilirzz. pilotlarıda eleştirebilirz ama bi yere kadar herkesin haklıı bulduğu olayı baskalarıı çevirmeye kalkarsaa kötü oluyooo !

  17. lost boy durumu özetlemiş bende BMW taraftarıyım hiç bir pilotun arkasından gitmem ozaman siz bir futbolcuyu tutun gittiği takımı destekleyin bu böyle geliyor bana göre onun için ben kendimi bildim bileli BMW otomobilleri çok hoş gelir bana önceden BMW williams taraftarıydım şimdi BMW sauber taraftarıyım arkadaşlar yanlış anlamasın sözlerimi kimseyede niye o pilotu destekliyorsun neden takım desteklemiyorsun diyemem bu onların görüşü ve kabul etmek gerekir. ve kabul etmek zorundayız kimse kimseyi o takımı şu piltu tutuyorsun diye eleştiremez.saygılar.

  18. Lost boy dediklerinde haklısın ama her mclarencii senin gibi düşünmüyoo. kimiye düşman gözüyle bakıyolar ve gerektiğinden fazla konusuyolarr o yüzden genelleme yapıcak olursak coğu mclarencii böyle..

  19. Raikkonen Ferrari takımına çok sayıda taraftar kazandırdı ama McLaren'e taraftar kaybettirmedi, McLaren taraftarı diyorum Kimi taraftarı değil. McLaren taraftarının farkı bu pilotun peşinden gitmez takımının yanında kalır. Biz Senna için ölürdük ama o Williams'a gitti diye biz de peşinden gitmedik sadece şans diledik, aynı şansı 15 yıl sonra Raikkonen için de diledik. Umarım Kimi'nin bahtı daha iyi son bulur.

  20. tolga soydan avatarı

    kimi sorun yaşamasydı diorum tabi.yoksa 2-3 olurdu

  21. tolga soydan avatarı

    zaten herkes öyle düşünüo merak etme.mclaren de olsaydı farketmezdi yine duble gelirdi.mclaren 3-4 rahat olurdu =)

  22. raikkonen dua etsinde yarışı 2. bitirdi bir de bu yönden bakın yarışı bitiremeyebilirdide ayrıca McLarenler ceza almasaydı rahat bir şekilde 2-3 bitirebilirdiler hatta Heikki 6. başlasaydı rahat bi şekilde 2. olurdu eminim..

  23. Mehmet Yılmaz avatarı
    Mehmet Yılmaz

    massa monaco'da Kimi'nin önünü kapattı.. Raikkonen ise fransa'da Mssa'ya yol verdi..İşte gerçek şampiyon bu benim için…sonuç ne olursa olsun .Kimi number one..

  24. tolga soydan avatarı

    kimi ferrariye çok fazla taraftar kazandırdı.mclarene de kaybettridi.

  25. !!! yhaa yeter artık bu raikkonen in şanşsızlığı gisin başka pilotun boynuna dolansın bu sansızlık yhaa görülmemiş böyle bişi…. :d:d:d

  26. tahsin kardeş bende mc laren taraftarıydım taki kimi ayrılana kadar kimse üzülmez dediniz ama inan çok kişi ferrarici oldu kimi bmw ye gitsin bmw ci olurum ayrıca kimiyi bu kadar unutmuş olman çok aptalca kimi 1 numara arbasında yazıyor zaten

  27. Tebrikler Massa, Tebrikler Kimi, Baska soze ne gerek..

  28. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Tarafdaş olduğumuza sevindim

  29. biz FİA tarafından kaybettirilen taraftayız ne yazık ki.

  30. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Lost boy mclarene hırsız diyen provakatör dür yazmışsın sonrada provakatör diye yazdığın kişi için o bile bunları tüm takımların yaptığını kabul ediyor demişsin anlamadığım burada benim yazdığım yazıya neden takıldın ;10 yıllık f1 izleyicisi evet aynen bu kelimeyi kullandım sebebi 10 yıldır f1 izleyenler ferrariyi herşey görüyorlar 5 yıldır izleyenlerde renaultu çok büyütüyorlar ;kabullenmeye gelince kabullendiklerimin hepsini veya bu sporla alakalı inandıklarımın hepsini burada yazmak zorundayım diye bir kaidemi var ,sadece geçmişi tartışarak geçmişte olanları ısıtıp ısıtıp bugüne taşıyarak f1 bize birşeyler kazandıracaksa ben kaybeden taraftayım SİZ HANGİ TARAFTASINIZ ?

  31. McLaren için hırsız yakıştırması yapan birisi olsa olsa provokatör olur 20 yıldır F1 izleyen biri değil, o yüzden 10 yıldır izliyorlar diye başkalarını küçümseme bence ya da geçen 20 yılda hiçbirşey öğrenememişsin, beğenmediğin Abuzer bile bütün takımların her fırsatta bu tip şeylere baş vurduğunu söylüyor (ki yıllar sonra ortaya çıkacaktır casusluk skandalındaki ferrari payı)

  32. takım emri yok ron…) hami bileğininin hakkıyla heikkiyi geçti….)

  33. Sinan Şahin avatarı

    fatih vardar, genel etiği aşmadan ben istediğim yorumu yaparım, sen de istediğin yorumu yaparsın. o yüzden her şeye sazan gibi atlama.
    (trf1 idareci arkadaşlara da en içten sevgilerimi iletiyorum!)

  34. mclaren deyken;

    arka kanat koptu
    ön kanat koptu
    aynalar koptu
    1. giderken son turda ön dingili kırıldı
    defalarca motor patladı.
    aerodinamik parçalar koptu

    ve ilk defa bu da oldu ve eksozu koptu:)

    kimi nin hızına dayanacak araba üretemiyorlar:) adam limitlerde kullanıyor arabayı, en hızlı turları atıyor. doğal olarak arabayı zorluyor..

    mclaren ayrıldığında takım direktörü, kimiye alman panzeri lazım demişti. e adama neden dayanıklı bir araç vermiyorlar ya:)
    adam son gücüne kadar kullanabiliyor arabayı..

  35. fatih vardar avatarı

    sinan geç geldin sen yaaw .bız momentumumuzu kaybettik.aşağıda yazılanları oku tekrar yazmayalım.arkadaş dur bir dakka yaa.bu nasıl bir giriş ne öfke spor bu spoooor ron sen istedin diye mclarenin başında değil istediği zaman gider kafanı yorma fazla sen

  36. Williams, Ferrari, McLaren, Renault hepsi topluca asil. F1de kalmak zaten asalet gerek Red Bull bile asil bu yüzden (bayadır F1deler-Stewarttan başarılılıar)… Fanatizmi bırakıp her takımın hakkını vermek gerek.

  37. AbuzerKanliKavakli  avatarı
    AbuzerKanliKavakli

    peki bu gayet basit olayı bile neden bu olaya getirdik bi nedeni yok mu ?duble yaptık herkesin ağzında fia her zaman bunu yapıyor ne yapıyor ne yaptı ceza gerektiricek hareket yaptı ve aldı biz dublemizi yaptık kiminin sorununa rağmen bunun fia ve ferrariyle ne alakası hakkımızla aldığımız dubleyi karalamak istiyorlar?

  38. AbuzerKanliKavakli  avatarı
    AbuzerKanliKavakli

    şunu anlatmak istiyorum macca reno ferrari ya da bmw ya da williams hangi takım olursa eline bir fırsat geçse ve bu işine gelmeyen bir şey ise yasaklatmak için elinden geleni yapar her zaman!kimse tam olarak dürüst olamaz bu spor da milyarlarca dolar dönüyor.kimse eski olayları konuşmak istemez kimse duble yapılmış bir haftadan sonra bunu kutlamak varken bunlarla uğraşmaz ama neden siz kazandığınız da asil takım ve hakkıyla oluyor da biz kazandığımız da bizim yaptığımız herşey illegal oluyor bunda bir çelişki yok mu?

  39. şener kardeş;abuzer ve rakkathe…. yorumları çok fanatikce özellikle kapak olsun duble yaptık falan nedemek oluyor anlamadım ben burda hiç bir BMW taraftarının kanada yarışından sonra al işte duble yaptık ferrari'ye mclaren'e kapak olsun dediğini hatırlamıyorum yada geçen seneki mclaren dublelerinde ferrari'ye kapak olsun gibi ifadeler fransada ferrari çok başarılı ferrari 2008 yılında çok hızlı olunca duble yapmamak anormallik olurdu öyle bir tepki vermişsinki sanki massa ve rai.19-20 sıradan başladılar herkesi geçip duble yaptılar gibi. önde başlayıp bitirdiler gayet basit.

  40. AbuzerKanliKavakli  avatarı
    AbuzerKanliKavakli

    eski defterleri açmamızı istemiyorsanız her ceza da fia = ferrari demekten vazgeçin ki hiçbirşey açmayalım ceza aldıysanız aldınız bunun bizimle ilgisi ne?

  41. Renault 90lı yılların Benetton Renault, Williams Renault tecrübeleri ile kurulmuş bir takım. Zaten Benetton, Renault desteğini kaybettikten sonra orta sıraların altında savaşmaya devam ediyordu. Sonra Renault eski takımına yine destek vermeye başladı. Şampiyonluk öyle geldi. Hani BMW Sauber bize nasıl sürprizler yapıyor şimdi Renault'un da yaptığı şey aynıydı.

  42. tolga soydan avatarı

    V10 lar gelse bana görede ii olur ama alttaki takımlar çok zarar görüyo o zamanda.

  43. tolga soydan avatarı

    renonun başarısına sözüm yok.dediğin gibi yeni takım.tecrübeli değiller bu yüzden bu sene geride kalmış olabilirler diyorum.reno sadece motor konusunda zarar gördü.

  44. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Ey arkadaşlar aralarda gözüme çarptı eski defterleri halen daha karıştıranlar var sıkılmadınızmı eski defterlerden yeni bir arkadaş daha gelmiş abuzer rumuzlu ;yeter arkadaşım yeter bulandırmayın ortalığı eski defterleri açıp açıp yeni bir şeyler bulmuş gibi ortalıkta dolanmayın hemen hemen her yorumunda bir sataşma var bu yazıları dün yazacaktım fakat bugüne kısmetmiş nasıl bir ruh haline sahipsiniz merak ediyorum kin ve nefretle sarmalanmışsınız ne olursanız olun ara sıra durmasını bilin ;toplam 10 yıldır f1 izleyen kişiler olduğunuzu ve bu sporu futbol mantalitesiyle izlediğinizi bu kadar belli etmeyin

  45. V10'lar geri gelsin ozaman nasıl çekişmemeler olurdu göürüdük. ferrari mclaren BMW ve reno mükemmel çekişirlerdi ama fia herzaman ferrari'yi gizliden gizliye desteklemişirtir.

  46. 2002 de kuruldu 2004 te 3.takımlıga oynadı 2005-2006 da şampiyon oldu reno orta sınıf bi takım tabi neden fia önünü kessinki demiii komik olma tolga bizim kadar kimse zarar görmedi kurallardan

  47. tolga soydan avatarı

    williams renodan çok daha üstün bi takım.onlar bile geride kalıyolar kaç senedir.FİA nın renoyla uğraştığını sanmıyorum çünkü orta sınıftan biraz daha yukarıda bi takım.

  48. umut senle tartışmaya girmiycem bu bir bu yorumu ben değil renonun sahibi 2006 yılında yaptı bencede %100 haklı fia her zaman ferrari'yi kollamıştır ve kollamaya devam ediyor ozaman max mosley'e destek veren tek iddialı takım ferrari. ????

  49. arkadaşlar ferrari 2000 yılında TC 90 yıllarda ise ABS kullanmıştır bunuda kanıtladılar ama fia ferrarinin puanlarını silemedi bu olaylardan sonra fia herkese ceza verir ama bu cezaları ferrarinin minimum etkileneceği şekilde ayarlar aksini kimse iddia edemez.

  50. ayrıca williamsın geride olmasyla renonun engellenmesı arasında bir ilşki göremyrmm reno en buyuk 5.bütçeyle tarih yazdı daha da yazacaktır şu aptal kurallar kalkarsa V10 harika motorumuz vardı michelinle harijka ortaklığımız harika bir amortisör sistemimiz en azından motor gelişimi serbest kalmalı takımlar şaside oakdar taklitçi oluyoki sucluayamayz gerçi baska secenekleri yok motor gelişimi serbets olmalı biran önce

  51. AbuzerKanliKavakli  avatarı
    AbuzerKanliKavakli

    kütle amortisörü yasaklandı renonun ya da maccanın elinde böle bi fırsat olsa değerlendirmezmiydi?mclaren ecu su ya da bridgestone ihaleyi aldı kimse itiraz edemez michelin ya da diğer ecu firmaları zorlasalardı ihaleyi alsalardı kimse itiraz edemez buna.kim eline fırsat geçerse değerlendirir bu tek ve ddeğişmez gerçektiré!

  52. kasıtlı bişey yokmuuu 2006 da takım şampiyonluga gıdyor ıkıncı sene kullandıgı kutle amortısoru yasaklanıyor ertesı yıl tek tip lastiğe geçiliyr motor V8 e düşüyor geilşimi donuyor ecu sabitlenoyr daha ne yapablrsn bı takıma söylesen bana

  53. AbuzerKanliKavakli  avatarı
    AbuzerKanliKavakli

    motor geliştirme olayı ferrariye yarar sağlamıştır garip yıllardır motor sorunu yaşamayan takıma motor sorunu yaşatmıştır nedense.siz isterseniz fia deyin isterseniz başka şey her takım eline fırsat geçtiğinde bunu engelleme fırsatını değelendirecektir kendi işine gelmiyorsa.siz ne derseniz deyince ferrari f1 in en başarılı takımıdır mübarek ne fia ymış f1 tüm tarihi boyunca ferrariyi desteklemiş hiç mi değişmedi bu fiayı yönetenler.ferrari f1 in en başarılı takımıdır .başarılı takımlar her zaman birileri tarafından tenkit edilecektir.yıllardır ulaşamadınız ulaşamayacaksınız bize.rüyanızda başarılar çok (asil)! ve adil MACCA takımı

  54. evet öyle fatih ama reno motora odaklanamamstı ve reno motoru suan rakıplerınden kötü biz motoru sezon ortasına geliştireblrdk ayrıca neden michelin yasaklandı neden motor V8 e düştü sonra neden donduruldu nedennnn bunların cevabı varmı f1 alonsodan ibaret değil alonsosuz da reno basarılı oalblrdı ama engellendk

  55. tolga soydan avatarı

    yasin reno geride diyosun da F1 tarihinin en iyi takımlarından biri olan williams renodanda geride.renoya kastılı bişey olduğunu sanmıyorum ben.zaten asıl ezeli rakipler ferrari ve mclaren.

  56. fatih vardar avatarı

    renonun düşmesinin tüm sebebide fıa değil ama hem mclaren ve ferrari kadar bütçesi yok.hemde flavioda söylemişti 2006 sezonuna çok odaklandıkları için 2007 gelişmelerinde bayağı bir yavaş kaldılar ve de fernandoyu kaybettiler.

  57. motor geliştirme olayı ferrariye yarar sağlamıştır 2002 ve 2003 yılında BMW williams 2005 yılındada mclaren ve reno v10'lar ile herkes'ten hızlıydı ama 2006 yılında birden v8'lere dönüldü bunun sebebi maliyetleri kısmamıdır bu saçmalık.takımın ne kadar parası varsa okadar harcar bu konuları takımlar sezon başında belirliyor geliştirmeye aerodinamiğe pilotlara şukadar para ayırıcaz diye ama fia herşeyi kafasına göre değiştiriyor.

  58. lost boy cok haklısın kardesım hersey para:@

  59. ''yemleme'' kelimesi mecaz anlamdadır ve bu mecaz benim için de geçerlidir bu işe hayatını vermiş çok uzun yıllardır bu sporu takip eden F1 fanlarının bilgisine sunarım.

  60. renoyu batırarak seyir zevkini yükselttiler bravo renonun lehine fianın aldığı kac karar var bıktık zirveden nerelere geriledik kimse bunları konusmuyo reno düştü neden düştü kimse sormuyo nedneleri cok acık cekemedıler ufak butcelı bır takımın zirvede kalmasını engelledıler hepsi bu

  61. tolga soydan avatarı

    zaten bu olayların tek suçlusu PARA =)

  62. FİA bu musluğu neden kapatsın? 5 senede 1 defa Renault ya da McLaren'i şampiyon yaparım böylece gerçek F1 fanlarını yemlerim sonra bildiğimi okumaya devam. KAZAN KAZAN SİSTEMİ bu işte.

  63. Dünyadaki F1 taraftarlarının yarısı Ferrari fanı ve böyle bir kitleyi memnun etmek bir kaç milyon McLaren ya da Renault taraftarını memnun etmekten çok daha KARLIDIR. Para Para Para.

  64. Pardon aleyhine yazmışım leyine olucaktı çok pardon.:)

  65. FİA neden Ferrari aleyhine işler yapsın bir kere bu kadar üst üste şampiyonluklar f1 in seyir zevki düştü millet sıkıldı (Fia da buna dahil) fia nın istedigi mücadelenin olması ve f1 seyirinin yükselmesi bu seyir oranını ektileyen ferrariye neden destek versinler bir kere mantıklı bir düşünün.

  66. tolga soydan avatarı

    cidden öyle dedimi ya.ben onu okumamışım =)

  67. fatih vardar avatarı

    2006 monza da fernandonun şampiyonluk mücadelesi verirken sıaralamalarda verilen aptlca kararla mağdur edilmesi bile fıa ferrari işbirliği için yeterli kanıt.2005 monaco antremanlarında jpm yavaş giderek DC ve ralf in kaza yapmasına sebep olduğu için gridin sonuna atılıyor.bir sene schumi son viraja otomobilini parkedip resmen sahtekarlık yapıyor onun cezasıda aynı.birşeyi kabul et abuzer kardeş.fıa mclarenin aleyhine olacak kararları alırken hiçbir zaman zorlanmadı.ve de ferrariyi zararlı çıkartacak çok da bişey yapmadı.fıa avantajı hep kırmızılarda yani

  68. yaptığın laf kalabalığı Çifte Standartı açıklamıyor, nick'im de ''lastboy'' değil ''lostboy''

  69. !!! yahaaa yeter artık yahaaa ne bu raikkonen in şansızlığı f1 tarihin de görülmemiş, gitsin başkasının yakasına yapışsın 😀

  70. AbuzerKanliKavakli  avatarı
    AbuzerKanliKavakli

    mclaren 05 de öle birşey olduğunu farketse şikayettte bulunmayacakmıydı komik olmayalım lütfen kimin eline fırsat geçse bunu yapar

  71. tolga,, ge.en gün Barnie ne dedi? biz olmasak FİA OLMAZ!! Bu sitede haberi var aç bak. FİA nın gelirlerinin tamamı (nerdeyse gerçekten tamamı) F1'den geliyor ve burda Milyarlarca dolardan bahsediyoruz.

  72. AbuzerKanliKavakli  avatarı
    AbuzerKanliKavakli

    last boy demişsin ki bunu nasıl açıklayacaksın demişsin.bu bahsettiklerin hepsi ferrarinin renonun ya da maccanın yaptığı hepsi kurallarda bulunan açıklardan kaynaklanıyordu.ferrari esnek kanat kullandı maccanın işine gelmedi ve bu yasaklandı.reno kütle amortisörü kullandı bu da bir açıktı ferrarinin işine gelmedi yasaklandı.bu işler sürekli böyle gidicek macca da olsa ferrari de olsa sen zannediyormusun ki şu an macca bir kusurnu bulsa mclranin şikayet edip yasaklanmasını sağlamayacak yada ferrari aynı şekilde bunu her takım yapar.fia da dengeleri sağlamak için her zaman doğru yönde oyun oynar

  73. tolga soydan avatarı

    FIA niye böyle şeylerle uğraşsın ki.FİA nın bünyesinde sadece F1 yok.onlar bernieyle görüşüp alttaki takımların daha hızlı olmalarını ve rekabetin daha fazla olmasını istiyorlardır diye düşünüyorum.mesela renonun amörtisörü yasaklandı.kural dışı bişeydi yasaklandı ama sezonun sonlarına doğru.geçen sene ferrarinin hareketli taban olayı var hemen yasaklandı.mclaren olayına bişe demiyorum lastik olayı avantaj getirdi.

  74. Abuzer,,, yanlış söyledin, Ferrari aleyhine değişen kural yok sadece Ferrari'nin aleyhte etkilendiği 1 tek kural var dedim. Diğer kuralların tamamından faydalandı.

  75. Bne burda aynı kişinin 20 farklı Nick'ine aynı kelimeleri yazmışımdır, bıkmam usanmam çünkü sadece 1 gerçek olabilir bu da Çifte Standart gerçeği. Renault'un değerli başkanı FİA kelimesini bizler için gayet güzel açıkladı zaten başka söze gerek yok (şimdi yazamıyorum yorumum silinmesin)

  76. AbuzerKanliKavakli  avatarı
    AbuzerKanliKavakli

    kendi ağzınızla sölüyosunuz bazı kurallar ferrariye karşı bezıları diğer takımlara karşı sizin deyiminizle.peki bundan sadece neden fia = ferrari sonucu çıkıyor fia denilen kurum schumacheri engellemek için elinden ne geliyorsa yaptı bernie bile schumacherin zaferlerinden sıkıldığını kendi ağzıyla söyledi.peki fia bir şekilde denge oyunu oynarken f1 de neden fia sadece ferrariyle bağdaştırılıyor.şunu herkes açıkça biliyor kuralda bir açık varsa bunu herkes sonuna kadar kullanır ama yakalandığında kullanmaya devam ederse bu bir suçtur.ferrari ve diğer takımlar her zaman bunu yaptı.fia her zaman f1 de denge oyunu oynadı ama maalesef siz kaçan her şampiyonluktan ferrarinin hızlı olduğu her sene sonucunda çıkardığınız sonuıç şu FİA = FERRARİ bu kadar emeğe yazık günah

  77. kütle amortisöründen sonra çöktü zaten reno önümüzü kesmek için yapmadıgı kalmadı fianın renoyu bitirdi fia :@

  78. 2006'da Renault takımıyla Ferrari şampiyonluk için çekişirken Renault'un aero parçalarından biri yasaklandı ve az daha Ferrari şampiyon olacaktı şimdi sana soruyorum aynı kanatla Renault 2005'te McLaren'karşı şampiyon olmadı mı? McLaren'e karşı serbest ama Ferrari'ye karşı yasak bu çifte standartı nasıl açıklayacaksın?

  79. evet motor olayında en çok zararı gören takımlardan biri renault ayrıca motor geliştrmenın durması cok saçma bizim motorumuz rakiplerimzden güçsüz ve geliştremıyrzzz nednnn fia boyle ıstıyor:@ bu haksız rekabet işte cok gıcık ca

  80. evet motor olayında en çok zararı gören takımlardan biri renault ayrıca motor geliştrmenın durması cok saçma bizim motorumuz rakiplerimzden güçsüz ve geliştremıyrzzz nednnn fia boyle ıstıyor:@ bu haksız rekabet işte cok gıcık ca

  81. evet motor olayında en çok zararı gören takımlardan biri renault ayrıca motor geliştrmenın durması cok saçma bizim motorumuz rakiplerimzden güçsüz ve geliştremıyrzzz nednnn fia boyle ıstıyor:@ bu haksız rekabet işte cok gıcık ca

  82. fatih vardar avatarı

    abuzer kardeş bak hep klişe konuşuyorsun .kurallar schumi için değiştirildi tamam kabul.2005 te mclaren lastik değiştirlmeyen pitstoplar varken lastiklerini en ekonomik kullanırken artı motorunun 1000 hp ye ulaştığı konuşuluyorken.2006 ya tekrar lastik değişmeli pitstoplar ve 2,4 lt lük motorlarla girildi o zman bu kurallarda mclaren için değiştirildi.

  83. Abuzer,, 2006'da V8'e geçileceğini kimse bilmezken ve şampiyonada McLaren ile Renault V10 geliştirmeye odaklanmışken üstelik bu iki takım çekişirken Maranello^da V8 test eden takım hangisiydi ben çıkartamadım? Son 8 yılda değişen kurallardan ''Puan'' sistemi dışında Ferrari takımı aleyhinde 1 tek değişiklik yapılmadı. Tamamında diğer takımlar zarar gördü. Hatta Stoody bunu şöyle açıklıyordu ''FİA maliyetleri azaltmaya çalışmadan önce daha az harcıyorduk ve daha hızlıydık'' (minardi) sonra da iflas tıpkı Jordan,Tyrell,Forti,Leigier gibi.

  84. olabilridi diil banko olurdu mclarende o potansiyel vardı geçen sene hata ron denisin neyse onu geçtim fia en büyük yamukları bize yaptı önce 2003 te fatih kardesın dedığı mıchelın olayı var sonra kütle amortisörümüzü yasakladılar sonra michelinimizi yasakladılar 2005 te gene michelinler amerıka yarısına katılamadılar 2007 de motor geliştirmeyi durdurdular reno motorunu genelde sezon ortalrında geliştiroyodu ve bız motor bakımndan su an mclaren ferrari ve bmwden daha kötü motora sahibiz ve geliştremıyrzz neden fia oyle istıooo sonra standart ecu olayı resmen mclarene verdıler ıhaleyıı soylesenıze daha nası kesılır bı takımın önü

  85. fatih vardar avatarı

    abi ben zaten bişey demiyorum ki.ama açtım baktım bilgisayarı 80 tane yorum var neredeyse 60 tanesi hamiltonun pilotajına yönelik karalamalar takıam yönelik karalamalar.hoşnut olmadım böyle bir tartışmaya girmeyide çok sevmiyorum.mutlak olmayan konular üzerinde saatlerce konuşuyoruz.bana göre alonso hepsinden bir adım önde bu beni bağlar.kimi ya da lewis 2 – 3 yarış daha fazla kazandı diye bunları önüme getirerek ikna etmeye çabalamanın gereği ne?ama maalesef arkadaşlar bunu yapıyor.1-2 olmuşsun sevin eğlen neden durup dururken lewise sataşıyorsun ki?millet kimi massa yı eleştirdiği zaman kıyamet kopuyor.ama sürekli bir laf atma olayı var takımın casusluk davasına göndermeler var.bende aklımda kalan olayları anlatarak ferrarininde temiz olmadığını söyledim.ben bu takımı seviyorum aşağılanması hoşuma gitmiyor.ben mclaren takımını 2004 te ispanyada 10. ve 11. olurkende seviyordum şimdide seviyorum.aynı şeyi ferrari için düşünen arkadaşlarda var.o yüzden böyle tartışmalara girmeyelim.hepinize iyi akşamlar.

  86. fatih vardar Tarih: 22.06.2008 20:28:43

    tebrikler arkadaşım sen konuş bana sansür var :))

  87. tolga soydan avatarı

    haklısın yapsalardı olabilirdi ama lewisde çekişio şampiyonluk için.kimi keşke 1. pilot olsaydı daha rahat kazanabilirdi.ama buna gerek kalmadı sezonun 2.yarısında massaya üstündü

  88. AbuzerKanliKavakli  avatarı
    AbuzerKanliKavakli

    ah fatih arkadaş süper tabi ki madem fia = ferrari 04 den sonra kanat için kurallar ferrari için mi değiştirildi?paun sistemi ferrari çok sevildiği için mi değiştirildi?kimi yetenekli bir pilot zaten öyle olmasa ferrari de yarışmaz dı peki hesaplayın bakalım puan sistemi değişmeseydi kimi 1 puan farkı nasıl görücekti?maden fia ferrariye çalışıyor madem kuralları fia değil ferrari yazıyor e bilader bu takım salak mı kendi kuyusunu kazsın

  89. tolga mclaren naptımııı sezonun son yarıslarına bi daha izle istersen mclaren alonsoyu 1. pilot yapmalıydı onun iki dünya şampiyonlugu vardımyle bir pilotla anlasıyosan bunları göze almalısın yada almamalısın alonsoyu cok övünüyo yha mclaren iki mükemmel pilotumuz olabılıyo dıye işte bu alonsoyu aldysan ona 1 numara statüsünü vermelısın boyle ıste fatih kardesın analızlerıde süper hafızası mukemmel dıyeblırım tebirkler:d

  90. AbuzerKanliKavakli  avatarı
    AbuzerKanliKavakli

    "fatih olsn ben söyliimde.bütün takımlarda var bu olaylar.sütten çıkmış ak kaşık değil ferraride.ama herkesde oluo bu olaylar "

    sorun bu herkes yapıyor nie fia ferrari oluyor neden?herkes yapıyor f1 bu motor sporu nie siz melek biz şeytan??

  91. tolga soydan avatarı

    fatih olsn ben söyliimde.bütün takımlarda var bu olaylar.sütten çıkmış ak kaşık değil ferraride.ama herkesde oluo bu olaylar

  92. tolga soydan avatarı

    mclaren naptı ya alonsoyu yavaşlaatı mı.avustralyada hamilton öndeydi pitte fazla tuttular öne geçti alonso.macaristanda pitte durdu hamilton beni geçicek diye fazladan 20 saniye bekledi.adam kendi işine baktı geçti.

  93. fatih vardar avatarı

    tolgacım 2003 için birşey demiyorum zaten son 3-4 yarış kala michelin faciası olmasa ferrarinin şansı bile yoktu.macaristanda fernando schumiye tur bindirip kariyerinin ilk birinciliğini harika bir şekilde kazandı.kimi ve jpm aldıkları 2.lik ve 3.lükle şampiyonada schuminin 1 ve iki puan arkasında gerçek bir tehdit olmuşlardı.tabi ferrari olaya yine el attı imola 2001 den beri kullanılan lastiklerin illegal olduğunu keşfediverdi.fıa da durur mu yasakladı hemen .ve michelin takımı kalan üçö yarış için 1 ya da iki haftada ferrarinin memnun olacağı şekilde kısa zamanda üretilebilecek en iyi lastiği üretmek için uğraştı.kalan yarışların monza ,ındy ve suzuka olduğunu düşünürsek bmw williams ın çantada keklik olan şampiyonluğu bu şekilde çalınıp ferrari ye verildi.kalan yarışları ferrarinin kazandığını söylememe gerek yok herhalde.yani ferraride gerektiği zaman hırsızlık yapıyor ama fıanın eliyle yapıyor.bilgi değil direkman şampiyonluğu çalıyor.ferrariyi çok temiz sanan ve f1 i geçen yıl casusluk davasıyla tanıyan arkadaşlar bunları bilsinler bilenlerde hatırlasınlar.2003 te tabiiki kimi şampion olabilirdi tolga arkadaşım birşey dediğim yok buna

  94. bu konuyu tartısmıycam ama fernando eşit şartlarda olsaydı geçen sene götürürdü açık ara alırdı ama olmadı dedıgım gıbı mcca elıne yuzune bulastrdı ole işte kim beklıyodu kı gecen sene kımıden sampıyonlu supriz olmadımı umut kardesım rai sampıyonlugu

  95. tolga soydan avatarı

    6 yarış kazandı.massadan 3 mclarenlerden 2 yarış fazla kazandı.fransa ve sonrası mükemmeldi.

  96. AbuzerKanliKavakli  avatarı
    AbuzerKanliKavakli

    geçen sene macca şampiyonluğu çok rahat alıp gidebilecekken yüzüne gözüne bulaştırdı çok iyi bi sezondu dediğiniz gibi o kadar engellemeye rağmen alonsoya aynı puanda bitirdi hayırlatırım

  97. geçen yıl şampiyonluk kesinlikle mclarenin hakkıydı ama yasinin dediği gibi geçmişte kalmış olaylar mclaren şampiyon olayım derken işleri yüzüne gözüne bulaştırdı. :))

  98. Niye Fernandonun hakkı Yasin en fazla yarış kazanan Raikkonen onun hakkı.

  99. geçen seneki şampiyonluk bence fernando nun hakkıydı sonuna kadar mclaren eline yüzüne bulasıtrdıı ama neyse geçmişe mazi derler herkese iyi aksamlar kndnıze ıyı bakın

  100. ewet sauber'de kimi'yi ve felipe'yi f1'e sokmuştur 2 ferrari pilotu önceden sauber için yarışıyordu gerçekten ilginç. :)))

  101. Adam kimiyi fia şampiyon yaptı diyor al işte buradan yak böle akıl mantık olabilir mi arkadaslar dalga mı geçiyor nedir bu??

  102. Eyvah eyvah fanlar çıkmış yine meydana. Benim pilotun hepinizin pilotunu döver… Hızlı aracı olanın şampiyonluğa oynadığı bir sporda pilot karşılaştırmak çok saçma. Yapacaksanız GP2 pilotlarını karşılaştırın bari. Orada arabalar eşit güçte.

  103. AbuzerKanliKavakli  avatarı
    AbuzerKanliKavakli

    mclaran fia yı mı destekler pilotunu mu güzel soru gerçekten.Lewis kimiye arkadan çarpar tamam çaylakdır diyebiliriz cezasını aldı zaten diyecek birşey yoktur.ama eğer bu pilot bunu çok basit ve cezayı saçma buluyorsa ve takımı da bu basit olayı destekliyorsa buna sölenicek bi çift söz vardır.
    Kubicayı kazandırmasını şu yüzden örnek verdim reno nun emeği olabilir üstünde ama sauber bir çok pilotu f1 e kazandırdığından da bu örneği verdim hata varsa özür .

  104. fatih vardar avatarı

    massa bu yıl daha çok puan aldı die lewisten iyi mi yani?2006 da süper kimi fisiden daha az puan almıştı.ya da 2005 te schumi indy deki saçma gezintide aldığı 10 puanla 60 oldu .puana bu kadar endekslemeyin yani olayı.evet bence massa çok çok iyi bir pilot değil.gerçekten iyi olduğu birkaç pist var oralarda hızlı geçen yılda böyleydi.devamını görürsünüz.bu yıl ferrari herkesten daha iyi.bugünkü gibi garip arızlar olmadığı takdirde kimi rahatça şampiyonayı alır götürür.hatta massanın şampiyon olacağıyla ilgili endişe bile duymuyordur bence.ve görüceksiniz kimi bu takımdan ayrılıp yakın zamanda emekli filan olursa ferrarinin lideri yine massa olmayacak

  105. son yarışa iki şampiyonluk adayıyla gelen bir takım varmıdır f1 tarihinde bak istersen geçen sene lewis ve fernando mclaren test pilotu olacak adam kaç puan fark attı biliyormusun.

  106. tolga soydan avatarı

    fatih vardar mclaren 1 puanla kaçırdı ama kimide 2003 de kaçırdı.çok az daha dayanıklı olsaydı en azından 1.gitti yarışlarda bitirseydi 3.şampiyonluk gelmişti.

  107. abuzer kardeş sen göksunlumusun kardeş

  108. abuzer mclaren takımı ne desin pilotunumu destekler fia'yımı mclaren için yarışıyor lewis. adam fia'yı yada eleştirileri neden desteklesinki.

  109. Rakkathebes valla onu beşi bilmem massayı alonso geçen yıl bir yarışta nasıl geçmişti hatta yarışın bitiminede 2 tur vardı massa içeride dan dun etti alonso hiç aldırmadı hatta alonsonun arabası nın yanı zarar almıştı hatta massa alonso dan çok düşük bir pilot alonso bu yıl şampiyonada yok diye adam zil takıp oynayacak nerdesin bir konuşmasında massa senin altında ferrari var bas yol verme olay bu kadar ama alonso hep kendi tecrübeleriyle buralara gelmiş bir pilot FERNANDO ALONSO tahsin diline sağlık kardeş kırgın değiliz demi

  110. AbuzerKanliKavakli  avatarı
    AbuzerKanliKavakli

    mclaren de test pilotu olacak adam sizin pilotunuza kaç puan açtı bakabilirsiniz.

  111. fatih vardar avatarı

    ferrari fıa olmasaydı 2003 ve 2007 de şampiyonluğun rüyasını göremezdi.fernadoyu kimiyle kıyaslamayın.2 kere şampion oldu.üçüncüsünü 1 puan ve bir pitstopla kaçırdı.takım arkadaşına karşı ,takım üyelerine karşı fıaya karşı yarıştı bir puanla şampiyonluğu kaçırdı.kimi ise yüksek ihtimalle fıa tarafından kapalı kapılar ardında yapılan bir takım anlaşmalarla şampiyon oldu.kiminin suçu yok.ama gçen yılki mclaren 2 pilotuyla son iki yarışa 17 puan farkla girerken şampiyonluğu verecek bir takım değildi.kandırmayın kendinizi.ben öyle düşünüyorum en azından .

  112. abuzer kardes bi kere kubicayı f1 e kazandıran RENAULT F1 TEAM dir o bzıım programdan yetişti ve flavın ahmaklıgı yuzunden takımdan ayrıldıı onun ıcın sauberden cok hakkımız var ustunde:D:D

  113. tolga soydan avatarı

    tahsin mclaren eskisi kimi ne demek.3 tane en iyi takım kimiyi almak istedi o ferrariyi tercih etti.

  114. Fatih vardar ''massa dediğiniz adam mclarende test yapar ancak''
    Bu ne demek arkadasım biraz açta bizi bilgilendir.

  115. AbuzerKanliKavakli  avatarı
    AbuzerKanliKavakli

    bmw nin buralara gelmesi kimseyi rahatsız etmedi bmw nin başarısı f1 e renk katar şampiyon olmasını da gönülden isterim bmw nin dediğim gibi çalıntı değil kendi emekleriyle kazıyarak buralara gelmiş bi takım bmw..bmw nin kubica gibi belki gelecekte schumi kadar iyi olabilecek yine sauberin f1 e kazandırdığı bi pilotu var buna saygı duyuyorum yetenekinin ve insanlığının öönünde eğiliyorum.ama lewis denilen pilot yetenek i olsa da olmasada yaptığı saçma sapan açıklamalarıyla ve yarışta yaptığı saçma sapan hareketlerle ve takımının buna destek çıkmasıyla ne olduğunu zaten kanıtlıyor.

  116. alonsoyla cok alakası vardı ARGE ve araç ayarlarında shumiden sonra alonso gelir son yıllarda mclaren geçen sene alonsoya cok sey borclu

  117. birisi mcalrende basladı diğeri sauber yada jordan olması lazım böyle kıyaslanmaz tahsin cok saçma olmus ayrıca lewis fernandonun araç ayarlaryla basarılı oldu macca gerckten alonsoya haklszlık yaptı 2 dünya şampiyonlugu olan bıo pılota oyle davranlmaz ve cezasını bu sene cekıyolar

  118. tolga soydan avatarı

    bana görede alonso daha iyi ama geçen sene böyle değildi.sen alonsocusun biliorm lewis sevmem ama geçen sene adam iyiydi alonsodan.bu gerçek.alonsonun dediği gibi geçen sene işler onun için hep yolunda gitti.bu sene daha normal gidiyo.oda sorun yaşıyo.alonsonun bu olaylarla alakası olduğunu sanmıyorm ben.buda benm fikrm

  119. 3 yıllık takımın buralara gelmesi abuzer ve rakkathebestti çok rahatsız etmiş galiba fatih durumu özetlemiş massa ancak mclarende test yapar ferraride mclaren eskisi kimiyi kullanıyor işte.lewis ve robert en az kimi kadar kaliteli pilotlardır. ilk senesinde şampiyonluğu 1 puan farkla kaçıran pilot varmı f1 tarihinde övdüğün massa'nın 2002 yılındaki hatalarına birde bak istersen. iki pilotunda ilk seneleri. aradaki fark bir dünya 2.son yarışta ferrarinin pit taktiği sonucu şampiyonluğu kaçırmış pilot diğerinin puanı varmıydı onu bile hatırlamıyorum.

  120. AbuzerKanliKavakli  avatarı
    AbuzerKanliKavakli

    şu çok açık ferrari de takım emirleri hep var olmuştur var olmaya devam ediyor ve edecektir ispat edebilen buyursun etsin cezamızı çekmeye razıyız.biz en azından pilotlarımız eşit masalı okuyup bunu inkar edicek hareketler yapmıyoruz.lewis ve fernando eşitti güldürme adamı alonso gibi çifte dünya şampiyonu adama 2. sınıf pilot muamelesi gösterdiniz ve adamı resmen KULLANDINIZ.macca asil takım massa jpm-kimi alonso-lewis gibi pilotları yarıştıran ama kontrol edemeyen çok ama çok ASİL bi takım.evet haklısınız asilsiniz büyüksünüz biz değiliz size göre ama biz f1in en başarılı takımıyız ve siz sonsza dek 1000 tane de şampiyonluk alsanız her zaamn çalmış ve hikaye okuyan bir takım olucaksınızé!

  121. hamilton alonsodan iyimiydi alonsonun araç ayarlaryla oluyodu geçen senekı ısler hanı bu sene nerde lewis yhaa hala alonso-lewis eşitti diyenler varyya inanamyrmm alonso brezilyada sıralamalarda nası zorlandı hepımız gorduk alonso lewisten kat kat üstün bir pilotdur bundan adım kadar emınım

  122. tolga soydan avatarı

    eski konulara girmek istemiyrum ama lewis ve alonso eşit şartlarda başladılar ve sezon sonuna kadar aynı gitti.lewis her yarışta çok iyidi.mclaren de alonsodan iyi olduğunu görünce bişey yapamadı.yani napsın ron pit stoplarda lewisi durdursunmu.bende biliyorum ron un lewisi çok sevdiğini hatta lewis in alonsonun ayarlaryla yarıştığıda doğrudur ama eşitti 2 pilot.ve lewis geride bıraktı sonuçta

  123. Rakkathebest  avatarı

    hayır ben ferrarıcıydım hep ama kımı nın o takımda olmasına hep uzuluyodum ve ferrarı ye gelmesını ıstıyordum tek ınsancıl macca pılotuydu 😀 aman dıkkat et bmw cuvallamsın seneye 😀 ferrarı f1 ın tacıdır bmw nın ne basarı var kı 😀

  124. fatih vardar avatarı

    iki kafadar neden ortamı geriyorsunuz bu kadar kimiye kimsenin bişey dediği yok ama massa dediğiniz adam mclarende test yapar ancak.şu anda 3 pilot var pistte lewis fernando ve kimi ne en iyi ikilisinden bahsediyorsunuz.ferrari hiçbir zaman iki tane muhteşem adamı biraraya getirecek cesareti bulamadı bulamazda.mclarene bakın senna-prost jpm-kimi ve lewis-fernando .bu şekil iki adamı biraraya getirin sonra iyi bir ikliliden bahsedebnilirsiniz.birde neden lewise bu kadar düşmansınız.kimi hiç mi hata yapmıyor monacoda yarışın yarısını pitte kanat değiştirmekle geçirdi.nurburgring 2007 de ilk turda pite girmeyi başaramadı.monaco 2007 de süspansiyonunu nasıl kırdığını hatırlasanıza bir kere.geçen yarış için lewise suç bulacağınıza ikisininde yarış dışı kjaldığına sevinin normal şartlarda lewisin aynasında gözükmeyyen kimi mi kazanacaktı kanadayı?birde f1 de asalaetten bahsedeck son takımdır ferrari 97 sezonunun yarışının son yarışında sauber garajında fontana nın villeneuve ü engellemesini telkin eden jean todt ve ferrari.monza da sıralama turlarında feranadoya sadece massadan daha hızlı gittiği için ceza aldıran ferrari.2003 te sadece şampiona zora girdi diye fıa ya baskı yapıp 38 yarış boyunca kullanılan lastikleri fıaya baskı yaptırarak yasaklatan ferrari.ferrari takımı hiç bir zaman iyi bir kaybeden olamadı kabul edin.daha geçen sezon finalinde massanın galibiyeti kimiye hediye etmesiyle şampion oldunuz.mclarende hamiltonun bir sıra almasına neden bu kadar taktınız?eğer biz bunu geçen sene yapsaydık 3 yarış önce işi bitiridik .biraz sakin olun aşşağıladığınız heikki bugün verilen cezalara rağmen az daha podyuma çıkıyordu.

  125. AbuzerKanliKavakli  avatarı
    AbuzerKanliKavakli

    işiniz satın almak zaten ne diyim size yazık 🙂 çıkın yarışın bmwnin geliştiğini kimse inkar etmiyor macca ile yarışmaktansa bmw ile yarışmak işimize gelir en azından kendi hakkıyla bi yerlere gelmiş çalmamış bi takım

  126. mutlu kökçü avatarı
    mutlu kökçü

    kimi şanssızlıklara rağmen bir daha gösterdi büyük bir pilot olduğunu…massa da cook ii di…
    FoRZa FeRRaRii

  127. hamilton takımın gözbebeği alonsoya onun kadar değer verilseydi alonso geçen sene şampiyon olurdu bu sezon da ferrari mclaren kapısırdı ama mclaren lewisi çok seviyoo yapcak bsy yok

  128. rakkathebest o güldüğün BMW şahlana atınızı satın almasın dikkat et BMW 3 yıl içinde mükemmel şekilde gelişti bende sana gülüyorum.

  129. tolga soydan avatarı

    herkesin kendi fikri var.bana görede kimi daha iyi pilot.kimi farklı stilde alonso farklı stilde.alonso iyi pilot ama mclarendeyken lewisi geçseydi.ferrai olsaydı böyle olurduyla olmuyo bu işler.en çok istediğim şey kimiyle alonsonun ferraride olması.mario thissenn dediği gibi raikkonen alonso ve kubica en iyiler.daha sonra massa rosberg….

  130. neden tahsine yükleniysnz o bmw ci mclarenci diil ayrıca müthiş bi pilot dizilimleri var bmwnin

  131. rakkathebest 2006 yılına kadar mclareni desteklemiyormuydun bunun cevabını sora bilirmiyim adamlar sanamı soracak takım kurup kurmayacağını sen doğmadan önce mclaren bu pistlerde yarışıyordu burda başka takımlara laf atan var diğer takımların başarısını kaldıramayan bendeğilim ferrari başarılı olamayınca herkese saldırıyorsunuz ferrariciler yanlış anlamasın bunları abuzer ve rakkathe… ona yazıyorummm mclarende ferrari kadar büyük bir takımdır ve şuan f1'de olan bir çok yeniliği mclaren takımı bulmuştur ve araçların günümüz şeklini almasınına mclaren vesile oldu.

  132. AbuzerKanliKavakli  avatarı
    AbuzerKanliKavakli

    alonso kimiden daha iyi pilotta be bilader siz bu musunuz yani f1 deki bütün pilotları bi tane karaktersiz pilot için yok sayan bu mudur sizin f1 anlayışınız hamilton için alonso ve kimiyi yok saymak..sizin nasıl efsane kadronuz olucaktı biliyomusun tutucaktınız kimiyi elinizde alıcaktınız alonsoyu ve adam gibi yöneticeleriniz olucaktı pilotların arasına fesat sokmayacaktı bu kadar işte sizin takımınız ve yönetiminiz genişşş görüşlü yöneticilerini<z

  133. Rakkathebest  avatarı

    o zaman durum dahada vahim 😀

  134. tahsin bmw ci mclarenci diil ayrıca takımlarında süper bir pilot var KUBICA

  135. Rakkathebest  avatarı

    tahsın bu yorumuna sadece guluyorum 😀 mıdayd seyfo sızde glun 😀

  136. AbuzerKanliKavakli arkadaş ferrari rüyasında göremeyeceği bir pilot kadrosuna mclaren 90 yıllarda ve 2007 yılında sahipti ne kadar subjektif olduğun belli oluyor diğer takımların başarısını hazmedemiyorsun. walla kimi iyi bir pilot olabilir.ama hiç bir mclaren taraftarının KİMİ'nin gitmesine çok üzüldüğünü sanmıyorum bu arada alonso kimiden daha iyi bir pilot.

  137. tahsin kardeşim süper bi yorum yapmıssın agzına saglık bence senın fıkrın sabit kalmıs rakkathebest f1 sadece rai ve massadan ibaret diil hatta massa sezon basında yerden yere vuruluyodu ne cabuk unutuldu alonso kubica button webber pilotlarınız kadar iyi pilotlardır bundan eminim şu an alonso-kubica ikilisi ferraride rai massa renoda olsaydı napcaklardı acaba merak edyrrmm

  138. AbuzerKanliKavakli  avatarı
    AbuzerKanliKavakli

    "eğer sadece pilottan kaynaklanıyor olsaydı schumi 2005 yılındada şampiyon olurdu.gereksiz yorumlar yapmayın lütfen. "

    sadece bu lafa yorum yazarım schuminin o sene yaptıklarını bilmiyomusun şu an ki renodan bile kötüydü belki araç ama schumi kaçıncı bitirdi bak bakalım sıralamaya gereksiz yorum neymiş sor kendine!

  139. rakkathebest bende seni kınıyorum gereksiz yorum yaptığın için mclaren'inin büyüklüğünden haberin yok galiba kimi-ile massa'nın iyi olması araçlarını iyi olmasından kaynaklanıyor kimi ve massa iyi pilot ama araçaları iyi olunca onlarda başarılı oluyor geçen sene monaco-kanada-ABD gplerinde ne kadar başarısız sonuçlar aldıklarını biliyorsun araç iyi olursa pilotlarda başarılı olur eğer sadece pilottan kaynaklanıyor olsaydı schumi 2005 yılındada şampiyon olurdu.gereksiz yorumlar yapmayın lütfen.

  140. AbuzerKanliKavakli  avatarı
    AbuzerKanliKavakli

    son yarışta şampiyonluğu almayı kimse beklemiyordu zaten..işte pilotlara eşit davranan macca..dünya şampiyonu pilotu yok sayan macca..çaylak bi pilotun hatalarını herkese normal bi davranışmış gibi gösteren macca..daha söze gerek yok kısaca mclaren is who?

  141. Rakkathebest  avatarı

    bence kımı ve massa hepsı o kadar sonucta ortada zaten umrumda bıle degıl baskaalrı ne dusunuıyo sen f1 sadece bu forumdan ıbaret goruosan fıkrın sabıt kalır tabı

  142. geçen seneden bahsediyosan geçen sene mclaren kendi aptallığından dolayı kacırdı sampıyonlugu elindekini adeta verdi takımda pilotlar eşit diildi bi kere fernando geçen senede kazanablrdı yada lewis ikiside kazanblrdıı gecen senekı sampıyonlugu mclaren kendı verdi ferrariye bu bir gercek

  143. AbuzerKanliKavakli  avatarı
    AbuzerKanliKavakli

    delarosa bile dedi alonsoyu arıyoruz diye daha sı yok bunun herşey ortada ! macca ya rüyalarında başarılar

  144. Rakkathebest  avatarı

    o cıfte dunya sampıonunuda superstar ıda kımı yere serdı rekabetcı aracla yasıncım kımı de adam gb arac olsa 3 duna sampıonlugu vardı sımdı

  145. bu konuda haklısın geçen sene alonsonun araç ayarlarıyla oralara geldi mclaren herkes lewisi övdü fakat fernando gidince arac ayarlarını tuturamıyor mclaren bnce bu senekı basarısızlıkların tek nedenı alonsonun takımda olmamamsı lewis yeterince tecrübeli diil sadece yetenekli ama ARGE ve arac ayarları konusunda de la rosadan yardım alınablr o süper bir pilot

  146. AbuzerKanliKavakli  avatarı
    AbuzerKanliKavakli

    hamilton hala alonsonun emeklerini kullanıyor hamiltona tek başına olsaydı kendi gibi bi çaylakla ilk sezonda rüyasında görürdü o kadar puanı bir pilot da yetenek olabilir ama önce insan olmalı bkz schumi bkz kimi bkz çoğu zaman alonso efendi olucaksın önce yapamıcağın şyleri ben yaparım demiceksin

  147. yooo sadece bence diil ferrariciler hariç cogu kısı de oyle dusunuyo tarihin en geç çifte dünya şampiyonu fernando ve veliahtı kubica rai kadar değerli hatta belki daha iyi alonso ya reno R26 gibi bir araç verrse ozmnnn gör rekabeti

  148. abuzer kardes senın kızgınlıgını cok ıyı anlyrmm ama hamilton gerçkten yetenklı bir pilot sadece karakteri düzgün değill ama gerçkten yetenekli ilk sezonunda onun kadar basarılısı yoktur ama bunu alonsoyoda borclu alonso araç ayarında cok usta

  149. Rakkathebest  avatarı

    o sadece sence olabılır zaten yasıncım

  150. AbuzerKanliKavakli  avatarı
    AbuzerKanliKavakli

    diğer pilotları aşağılamak saçma olur alonso yeterince kaliteli bi pilot button da ona keza altlarına iyi bi araç verilse başarılı olurlar ki alonso bunu kanıtladı ama lewis denilen pilot çaylak tamam herkes çaylak olabilir hata yapabilir ama hata yaptıktan sonra bunları çok basit olarak nitelendirebilen bi pilot var (bkz canada 08) ve bu davranışına destek çıkan bi takım nese devam etsinler böyle kaybeden her zaman onlar olucaktıré

  151. bencede alonso ve kubica gibisi yok rai hamilton ve massa onlardan sonra geliyo

  152. Rakkathebest  avatarı

    ben asalamıyorum ama grıdde KIMI ve MASSA kadar ıyısı yok sonra alonso rosberg vettel ve kubıca gelıyor

  153. tolga soydan avatarı

    bunlar dünyanın en iyi pilotları.belkide dünyadaki en zeki insanlardan.

  154. rakkathebest mesela ben imrenmiyorum pilotlarınıza aracınız cok süper ama ben aynı basaşarıyı alonso,kubica,hamilton,button ve webberinde kazanacıgına inanyrm sen buttonı kucumseme hondayla azmı kafa tuttu 2005-2006 da reno ferrari mclarene webber jaguarıyla neler yapmadı şimdi redbullu tasıyor öteki pilotları küçümseme araçları F2008 kadar güçlü değil tmm süper pilotlarınız var ama diğer pilotları asagılayamazsınız bu pilotlarda kimi massa kadar dfeğerli pilotlar

  155. Rakkathebest  avatarı

    bruce mclarenı kınıyorum boyle bır takım kurup f1 e soktugu ıcın fanalrını kınıyorum bu takımı tuttugu ıcın pılotlarını kınıyorum bu takım ıcın surdugu ıcın KIMI yı tebrıok edıyorum orsdan ayrıldıgı ıcın

  156. tolga soydan avatarı

    zaten kimi gökten inip ferrariye oturmadı.mclarenin kötü olduğu zamanlar bile çok ii yarışlar çıkardı ve kazandı.schumi bıraktıktan sonra ferrariye gelebilecek 2 pilot vardı.alonso mclareni seçti kimi ferrariyi.

  157. AbuzerKanliKavakli  avatarı
    AbuzerKanliKavakli

    "Hamilton'a ceza ver olmadı tekrar ceza ver baktın yine olmadı H22ye ceza ver olmadı McLaren'e ceza ver o da olmadı Stepney ve Coughlan gibi maşaları kullan olmadı basını kullan olmadı mı? olur olur, bu FİA varken herşey olur. Tebrikler Ferrari."

    demişsin sevgili (insan)!

    hamilton gitsin vursun kiminin yarışını mahvetsin devam et bro büyüksün diyelim..ölümüne viraja girsin aptalca hareketler yapsın devam et bro helal bu sun sen diyelim alkışlayalım..kova denen pilot webber i engellesin nolacak canım sanki adam pole için uğraşıodu diyelim . adamların hiç emeği hiç hedefi yok ya hani bu f1 de sadece macca ferrari var dimi..çalıntı araçla bile şampiyon olamayın sora ceza geldi diye ağlayın iftira iftira diye takım patronunuz bile kabul etti o bile düşün o bile dürüst oldu yazık ne diyeyim..TEBRİKLER FİA f1 de adaleti sağlıyosun ferrari macca dışında takım olduğunu hatırlatıyosun maccaya yoksa bunlar kralı belli olan meydan kral ilan edecekler kendilerini

  158. Rakkathebest  avatarı

    pılottan cok arabadamı ?kımı ve massa su anda grıddekı en ıyı pılot ıkılısı ve en ıyı pılotlar nerde webber button yaapcakmıs aynı ıslerı alonso hamılton yapamadı gecen sene son yarısta katbettıler aldılar cevaplarını sen bana webber button dıon sımdı herkes ımrenıo keske bu pılotlar bızd e olsa dıye ama kımı yı kacıran macca massa yı kacıran sauberdı sımdı nıck mıs kovaymıs lewıs mıs ugrasında durun no:ıyı pılota ıyı araba yaksıır

  159. Hamilton'a ceza ver olmadı tekrar ceza ver baktın yine olmadı H22ye ceza ver olmadı McLaren'e ceza ver o da olmadı Stepney ve Coughlan gibi maşaları kullan olmadı basını kullan olmadı mı? olur olur, bu FİA varken herşey olur. Tebrikler Ferrari.

  160. :D:D abuzer kardeş haklısın da o konuyu kapatalı cok oldu be kardesım artık casusluk davasını kapattık f1 de hep var casusluk hangi takım %100 kendısıkı ama haklısın fakat bu konuyu coktan kapattık:D

  161. kat kat süper olcaktı eksik yazmısım sorry:D

  162. AbuzerKanliKavakli  avatarı
    AbuzerKanliKavakli

    ne bu şiddet bu celal diyorsunuz da haksızmıyım bunlar değilmiydi bilgileri çalan bunlar değilmiydi aylarca biz masumuz rolü oynayan sonra paşa paşa kabul eden bunlar değilmiydi takım emri yoktur her pilot eşittir diye f1 i izlemeye başladığımdan beri Ferrari taraftarıyım bundan mutluyum gururluyum tifosiyim yol versede takımı için bunu yapan pilotları destekliyorum içten içe yol vermesini bekleyen ama bize gelince takım emri yoktur diyen bi takımın taraftarı değilim şükürler olsun..bu takım da schumi vardı şimdi kimi var massa var ilerde de sadece o koltuğu hakeden pilotlar oturucak..bazıları gibi çalınmış bilgilerimiz yok şükürler olsun sadece kendi emeklerimiz var üstelik hırszlık yapıp çıkıp çok biliyormuş gibi gururlanan takım patronlarımız da yok..inş bu sene son dublemiz olmayacak şampiyon olsak da olmasak da f1in en asil takımı ve en asil pilotları her zaman bi<z olacağız en azından kendimizle çelişmicez biz neysek o yuz takım emri varsa vardır ispatlayabilen buyursun cezasını versin

  163. abuzer kardeş tmm pilotlarınız iyi ama arabanız herkesınkınden kat kat eksik şuan lewis,alonso,kubica,button hatta webberde F2008 koltugunda olsa onlarda eminimki raiyle kafa kafaya mücadele ederler F2008 baska bir dünyada bu bilinen bişey yani iş sizin pilotlardan cok aracınızda

  164. ogün benım hangı takımlı oldugumu herkes cok ıyı biliyor fanatik bir RENAULT cuyum ama ferrari de rai nin yaptığı cok asırı normaldı sonucta hasarlı otosu vardı ve yol vermekten baska da alternatıfı yoktu ama mclaren araclarından hıcbırı hasarlı dııldı

  165. tolga soydan avatarı

    ogun savaş bu kadar kolay geçiş yapmak varsa hamilton ve heikii piqueti geçseydi.saçmalıosyn arkadasım.arada 1 sny fark vardı nerdeyse

  166. Rakkathebest  avatarı

    bı macca cı raıkkonene caylak demsıtı al sana caylak macca fanı…. pıtte kırmızı ısıkta carp sonra sıkanı duz gec takım arkadasına dokun fln bısıler yap gecen sene takıma rkadasınla sorunlar yasa daha neler yapıcaksın hamılton….hanı canada da couzm bulmustun ya U vıraja kımsenın bulamadıgı o kafanı calsıtırp burda neden bı cozum bulamadın aslında buldunda buldugun seyler ıllegalmıs dımı?heıkkı nerdeyse durdu duzlklte hamılton gecsın dıye bırde kımı massa nın olayıyla kıysalıyorsunuz zaten kımı yol vermese aracı zorlasa ayrıs dısı kalırdı hafta sonu bole gıdekren ıkıncılıge ragzı oldu ve takımı ııcn yol verdı massa da zaman kaybetmesın dıye ama onuda durarak yapmadı….sımdı arkadasım dedıgı gıbı dıskalıfıye etseler uzullurum aldgın puan 5 puan zaten 91-58=33

  167. ogun savaş avatarı

    YASİN BİLMEM DİKKAT ETTİNMİ LEWİS ÇOK HAFİFDİ HEİKKİ YE GÖRE 10 TUR KADAR.TAKIM İÇİNDE OLAĞAN ŞEYLER BUNLAR ferrarici oldugun nerden belli uzatma kapa bence

  168. AbuzerKanliKavakli bu ne siddet bu celal..:D:D

  169. AbuzerKanliKavakli  avatarı
    AbuzerKanliKavakli

    Ferrarinin hiç bi takımın rüyasında göremeyeceği 2 pilotu var hani bazılarının elinden kaçırdığı sora da arkasından binbir laf ettiği çekemeyip tamam üzülmeyin yediniz bi kazık vermediniz adama adam gibi bi araba üzülmeyin şimdi tamam kaldınız lewis gibi kova gibi adamlara 😀

  170. abuzer kardes fazla abartmıyomusun geçen senede birsürü mclaren double izlemiştik bu f1 yani kapak flnn bence gerek yok ortamı germeye lewis cok hırslı bir pilot ve cok agresif tmm bu hatası olablrr ama kapak flnn cok ağır olmus

  171. AbuzerKanliKavakli  avatarı
    AbuzerKanliKavakli

    eeee bu da kapak olsun derler ya alın size duble alın size ferrari alın size kapı gibi 33 puan fark ilahi adalet sırf saçma sapan hırsıyla yaşayan hamilton al sana hırs al sana kapak gibi adam gibi süreceksin o aracın hakkını vericeksin hırsınla gidip kimiye çarpmıcaksın gidip pistin dışından geçmeye çalışmıcaksın adam olucaksın kullanıcaksın o aracı adam gibi paşa paşa yoksa böle cezayı yersinnnn..Macca büyük takımmış takım emri yokmuş eşitmiş bilmem neymiş anlatmıcaksınız böle hikayeler neymiş ron amca büyük adammış hehe büyük neresi büyük kafası mı neresi belli değil al sana takım emri al sana kural hatası diskalifiye edin dicem nesini edicen zaten 3 kuruş puanı zor aldınız yazık o da size kalsın mazallah gene bilgileri falan çalarsınız sus payı olsun bu size yazık ne diyim siz süpersiniz süper pilotlarınız var en büyüksünüz böle devam edin f1 devam ettiği sürece böle ezileceksiniz 😀

  172. ogün massa aynı şekilde kimiyi mi geçtii ne kadar saçma rai her tur 1 saniye yiyodu nerdeyse massadan arkasında tutması ne takıma ne de kimiye yarar gettrrdi ama heikkinin aracında hasar yoktu eşit şartlardaydılar geçkten mclaren pilotları eşitmiş maşallah resmen yol verdi heikki ama nelson gözüme girdi iyi savaştı iki mclarenle:D

  173. harbden cnn bu sefer adam gıbı yayın yaptıı yedıgı laflar işe yaradı herhalde:D:D

  174. GAMZE IŞIKLIOĞLU avatarı
    GAMZE IŞIKLIOĞLU

    Peki ogun savaş nerede kaldı o zaman Mclaren'in sözde pilot eşitliği ilkesi 🙂 Yoksa gerçekten sözdemiydi? :))

  175. ogun savaş avatarı

    OLABLİR MASSA DA AYNI ŞEKİLDE KİMİ Yİ GEÇTİ

  176. tolga soydan avatarı

    bu arada heikinin hamiltona yol verdiğinide söylemek istedim.resmen geç dedi.

  177. ferrariyi ve podyumdakileri tebrik ederim güzel ve hatasız yarıştılar.vega_nitro kardeş nelson hamiltona hata yaptırmadı o dediğin şey yarışın başında oldu hamilton vetteli geçerken şikanı kesti diye ceza yedi bu kadar komik ceza olur mu yaww artık fıa bu işi bıraksın. heikki iyi yarıştı kimide yarışı bitirdiği için çok şanslıydı ama genel olarak çok sıkıcıydı yağmuru bekledim ama gelmeyince sıkıcı bir yarış izledik saygılar….

  178. ferrari takım olarak tebrigi hak etti favori olarak çıktıgımız bi yarışı aldık mutluyuz tabiki kimi raikonenin şansızlıgımı desek şansımı desek bilmiyorum öle bi aracla yarısı bitirdi resmen krater açildi ekzostun yerine 😀 o hale nasi geldi anlamış deilim aractaki sıcaklıgın hat safada olan biyerinde darbeye maruz kalmadan nasi koptu anlamadım çok dayanıklı olması gereken bi yeri aracın çözemedk neyse ona ragmen bitirdi tabi öle bi durum olunca mecburen motoru kısıp en düşük performans geçilmesi şarttı yeterli fark vardı 2. lik için massaya tebrikler çünkü sezona çok kötü başlayıp bu şekilde toparlanması kolay bi iş deil kalitesini gösteriyo tüm anti massacılara bmw buraya uygun deildi zaten iyi iş yapamadı truliye tebrikk .
    hamiltonuhn aldııgı cezaya neden tepki veriyosunuzki çok normalmadem viraja sıgmadın çıktın avantaj sagladıgın açik orda bunu sürücü olarak çok net farkedersin yol verirsin dimi örnek bakınız heikki- truli yani kendi bildigini hakemden saklayamassın sadece hırsının kurbanı oluyo levis maccaya gelen cezalarda üst üstre olunca bu yorumları normal karşılamak lazim .

  179. tolga soydan avatarı

    lewis heikiyede dokundurdu hafiften yarışın başında.ikiside gidiyodu.

  180. oradadan kastım tabiki istanbul park arkadaşlar

  181. AbuzerKanliKavakli  avatarı
    AbuzerKanliKavakli

    Ferrari gücünü tekrar ortaya koydu tüm engellemelere tüm arkadan çarpmlara rağmen sonunda dubleyi kazandık belki de geç kalınmış bir dubleydi.Massaya tebrikler sabrı ve iyi sürüşü için..kimiye tebrikler aracı o halde finishe getirebilidiği için..hamilton da hala çaylak olduğunu belli ediyor çok gereksiz bir şekilde ceza aldı yine ceza son derece haklıdır kurallar açıkdır pist dışından geçer ve avantaj sağlarsan cezayı alırsın ders olsun ama olacağını zannetmiyorum hamiltonun 1 değil 2 değil çok sabırsız ve acemice davranıyor bunun da cezasını görüyor..Markalarda Ferrari artık rahat gibi duruyor…4EVER FERRARİ 4EVER MASSA 4EVER KİMİ RAİKONEN..

  182. ee o zaman başta Türkiye yi kaldırsınlar. ben orada Türk göremedim desem yalan olmaz heralde. yarışa ilgi falan yok çünkü yarışta ilgi çekecek bir türk yok. ne bir takım nede bir pilot. hatta bir sponsor bile yok. anlaşılan Türk insanı kendinden bişeyler arıyor orda destekliyecek ama malesef yok. bi alonso da bizde olsa görün siz seyirciyi

  183. ferhat korkut avatarı
    ferhat korkut

    FERRARİLERİN temposuna hiç bir takım ayak uyduramadı mc laren ve BMWlerde artık rekabet edecek güçte görünmediler hatta bmw ler arkadaki grupla arası kapandı gibi ferrarilere şampiyonluk hayırlı olsun diyebiliriz,sadece pilotlar şampiyonu merak edilecek sanırım

  184. gerçekten bi uğursuzluktur gidiyor kimi için ama massanın birinci olması ve en önemlisi duble yapmış olmamız şahaneydi…teşekkürler kimi massa forza ferrari:))))

  185. Rakkathebest  avatarı

    arkadaslar nesını kaldırmak lazım?avrupa pıstlerıdır f1 ı f1 yapan kalkacaksa bahreyn malezya kalksın f1 den anlamayn arapalrın pıstlerıyle dıoldu resmen f1 adamlar gelmıyo bıle f1 avrupada bır kulturdur en kotu pıst bıle olsa ortakı goruntulerı gormek yetıyor

  186. çok şükür ki seneye bu aptal pist olmayacak…bunu gibi taş devri pistleri başta macaristan kaldırmak lazım…ferrarileri tebrik ederim…fia yıda cezalar konusunda bonkör davrandığı içinde tebrik etmek lazım…lewis hızlı girdiği virajda savrulduğu için ve viraja siğmadığı için virajı kesti,geçen senelerde özellikle monakoda tünel çıkışı virajda bilerek düz geçenlere ceza vermeyenlerin,lewisin istemeden pist dışına çıkmasına ceza vermelerinide tebrk ediyorum…heiki hala hayal kırıklığı benim için…tebrikler massa ve özellikle turulli ye…

  187. valla bence ferrari takımlarda şampiyon oldu bile pilotlarda ise ya kimi yada felipe olur BMW ve mclaren şampiyon olmak için yeteri kadar hızlı değiller ferraride çok hızlı onun için 2-3 yarış sonra pilotlardada puan durumu kopar gibime geliyor. rai.yine şampiyon olur %90 seneye daha heyecanlı bir sezon izlemek dileğiyle bu arada magny-cours takvimden bir an önce çıkmalı çekişmenin ç'si yok ama hala takvimde sarkozy iyi para veriyor herhalde eccelstone'a :))

  188. Rakkathebest  avatarı

    once kımı ye sonra massa ya tebrıkler….KIMI ye performansından ve sorunlu aracını 2 ncı sırada getırmesınden ve takım oyununu ıyı oyanamsından massa ya ıse zaferınden dolayı umarım ıngılterede kazanan kımı olucaktır kım ne derse desın hala 4 pılot ceksııyor ve kopan bır pılot oldugunu dusunmuyorum ama markalar sampıyonası ıse bıttı gıbı

  189. Tebrikler Ferrari lere. Söylenecek birşey yok. Uyudum bir ara yarışı izlerken. Gitsin artık şu pist takvimden.

  190. tolga soydan avatarı

    ingiltereyi sabırsızlıkla bekliyorum.kimi bu sefer orayı feth edicek inşallah

  191. bu kadar sıkıcı bir yarış izlemedim hamilton'da olmasa atak izleyemeyeceğiz. ferrarileri özelikkle kimi'yi tebrik ederim. o sorunlu araçla 2.olmayı başardı mclaren ve BMW bu pistte başarılı olamıyor zaten yine yine olamadı toyota'da aradan sıyrıldı valla helal olsun reno yine aynı boş depoyla sıralamalarda önde başladı yarışda yine arkalarda kaldı felipeyi kimi'yi trulli'yi ve özelikkle heikki'yi tebrik ederim adam 10.başladı 4.oldu valla hemde öndeki hiç bir araç sorun yaşamadan temposu mükemmeldi hatasız yarışıncada 4.oldu tebrik ediyorum heikki'yi.piquet'e üzerindeki baskıyı kırmıştır umarım oda çok güzel yarıştı gerçekten çok iyi sürdü alonso'yuda geride bıraktı sevinci 2 kat artmıştır.:)

  192. tolga soydan avatarı

    arkadaslar yarışı internetten izleyenler sorunlar yaşarlarsa bunu serhan acarın sitesinde dile getirin daha ii olur.cnn turke yazıcağınıza serhan acar a yazın.

  193. heidfeld git artık bu takımdan sen kaliteli bir pilot değilsin önünde başlayan piquet bile renoyla puan aldı sen hala 13.sırada dolaştın durdun kendine pilot diyorsan utan birde dün kubica'nın iki numarası değilim diyorsun sen. sanki çok başarılısında 8 yıldan beri yarışıyorsun podyum sayın 10 bile değil kubica 3.senesinde yarış kazandı sen hala takıma hiç bir şey vermedin seneye inşallah bizimle değilsin sana yeni kariyerinde başarılar tabi olabilirsen.

  194. tolga soydan avatarı

    cnn her yarış o kadar laftan sonra öğreniyolar herhalde =)

  195. ferraricilere tebrikler. beklendiği gibi sıkıcı bir yarışta genel olarak ancak bir kaç pozisyon oldu. bmw burada performans olarak gerideydi cidden ve mclarenin top speedleri azdı. yine de bir yarış kazasız belasız geride kaldı. piquet adına sevindim ancak kovada geçse süper olacaktı benim için 😀 cnnturke de teşekkürler nasıl olduysa kesmediler yayını. hayret..

  196. başta felipe MASSA'ya, raikkonen ve trulli 'ye tebrikler.. tabi bir de pike jnr'a tebrikler ilk puanlarını alonso'nun önünde aldı.. renault ve BMW ve heidfeld bir an önce kendini geliştirmeliler. hamilton ise yine heyecan yine panik yine sabırsızlık yine hüsran. bence heikki de bugün oldukça iyi performans gösterdi.

  197. hız olarak red bull dan daha iyiyiz ama yarışı onların arkasında bitiriyoruz. buda bir meziyettir dimi. tebrik etmek lazım

  198. Ayrıca tekrardan Kimi, Trulli, Kovalainen, Piquet'i tebrik ediyorum sırasıyla. Massa da öyle. Kimi yarış dışı da kalabilirdi ama iyi kriz kontrolü yaptı.

  199. Beklenen gibi sıkıcı bir yarıştı, uykum geldi. Ama Trulli ve Kovalainen heyecan kattı bunu belirtmek gerek.

    Ferrari üstündü zaten en başından beri. Hata yapmadılar ve duble geldi. Tebrik ederiz. Kimi şanssızdı ve galibiyeti kaybetti. Massa geçen senenin rövanşını alıp "Şampiyonluk yarışında ben de varım bilader" dedi.

    Alonso aracını iyi sürdü sayılır neden sayılır çünkü stratejisi kötüydü. Kalkışı iyi değildi ve 5 sıra kaybetti sonuçta ama puan aldı mı aldı.

    Nelson nihayet adam gibi yarıştı. İlk önce 2 McLaren'i arkasında tuttu. Sonra Hamilton'un hata yapmasını sağladı. Önemli yaptığı iş de oydu zaten. O hatadan sonra Hamilton ceza aldı. Görevini iyi yaptı hatta fazlasıyla iyi yaptı. Alonsoyu bile geçti. Kendini kurtarmış oldu.

    Hamilton'un yokluğunda görev Heikki'de demiştim. Ceza aldığına çok üzülmüştüm bu yüzden. Nihayet Heikki şeytanın bacağını kırdı. Kendini ispatladı. Geleceği parlak Heikki'nin.

    Hamilton hata yaptı yine. Puan alması bile zordu alamadı zaten.

    BMWye uymayan bir pistte Kubica 5. oldu. Yapabileceğinin en iyisiydi bence. Heidfeld oldukça geride kaldı ve bir nevi intahar etmiş oldu. Her an kalemi kırılabilir.

    Araçlar konusunda Renault Toyota ile aynı seviyede biraz daha önde denilebilir hatta. Ama iş stratejiye girince Toyota Renault'un önünde bitirdi yarışı. Bunda Trullinin iyi gitmesinin payı var. Renault sezon başından daha güçlü. Red Bull da tatminkar seviyede.

  200. o halde yarışı bitirdin ya Kimi; helal yani.. ama sorun şu ki bu problem neden kaynaklandı.. nedir bu ya kötü talih yakasını bırakmıyo adamın. ya biri gelir arkadan çarpar, ya arabasının bi yerleri kopar.. 😀 trulli'ye de tebrikler..

  201. "raikkoneni kutluyorum…
    büyük bir sorunla 2. olmak çok önemli…
    ayrıca massaya yol vermesi de taktire şayan…
    şunu herkes görmeli ve kabul etmeli
    lewis/alonso didişmesi bu takımda olamaz…
    neymiş arkadaşlar
    f2008 en büyük müş… "

    mustafa bu sözlerine aynen katılıyorumm!! massa ve kimi çok iyidii. ama kimini sorun yaşamasıı kötü oldu.buna rağmen 2. olmayıda başardı.şansızlık gene kiminin peşindeydi.ayrıca massada kimiye bi teşekkür borclu.egzos olayı olmasaydıı Kimi 1. olcaktı. ama genede güzeldii

    tebrikler FERRARİ ! TEBRİKLER KİMİ !!

  202. tolga soydan avatarı

    kiminin devam etmesi bile mucize.aracın gücü gitti geldi.galibiyetten oldu ama bu şartlara rağmen 2.olmak iidr

  203. Ayrıca Mclarenleride yarışta heyecan yarattıkları için tebrik ediyorum yoksa zevksiz bir yarıştı.

  204. ilk olarak kimiyi tebrik ederim araba o haldeyken bile 2.bitirebildi..2.turillyi tebrik ederim..ve massa şanslı günündeydi yinede tebrikler..

  205. Güzel bir duble geldi tebrikler Massa Kimi ve Ferrari.Tabi ayrıca tebrik edilecek kişide Trullidir çok iyi bir yarış çıkardı.Kiminin egzosu çok kötü parçalanmış o şekilde yarışı bitirmesi zordu ama başardı.Tam puanla buradan ayrıldık sıradaki yarış ingiltere hiç bir sey belli degil ama oranında favorisi Ferrari.

  206. mehmet özmaldal avatarı
    mehmet özmaldal

    massaya için tebrigi rainin egzosu almıstır.tebrikler trulli…

  207. alonso ve renault açısından tam bir rezillik yaşadığımız bir yarış oldu.çok kötü bir gündü. tek teselli piquet. ilk puanını aldı çaylak. son turda sanırım tur bindirme sırasında alonso nun hata yapmasından çok bence tur bindirdiği pilotun hatasıyla alonso yuda geçti. olsun bu bizim için farketmez. iki reno yer değiştirdi sonuç ta. ama gerçekten strateji berbattı. alonso nun aracı berbattı. yola bi türlü tutunamadı… neyse kimi için üzgünüm gerçekten hak ettiği bi galibiyetti ama olmadı.turilli taktire şayan bir yarış çıkardı. ilk üçü tebrik ederim

  208. ayrıca yarısta kimi nin egzostunun koptugu an jeneriklere gecmeli:)

  209. FORZA FERRARI! Tebrikler Kimi Raikkonen!

  210. tabiki bu yarısı kimi alırdı fakat her yarısta farklı sorunlar bu adamın yakasına yapışıyor… ayrıca aynı durumda massa olsaydı kimi ye yol werir miydi cok merak ediyorum? herseye ragmen dublemiz guzeldi. ayrıca kovalainen de cok iyi iş cıkardı. FORZA FERRARİ

  211. benim tebriğim de trulliye 😀 çok güzel iş çıkardı ve ferrarilerden sonraki en hızlı isim oldu..

  212. teoman iskender avatarı
    teoman iskender

    BRAVO masa -kova-trulli tebrikler hayal kirikligi BMW

  213. Mustafa Sar avatarı

    raikkoneni kutluyorum…
    büyük bir sorunla 2. olmak çok önemli…
    ayrıca massaya yol vermesi de taktire şayan…
    şunu herkes görmeli ve kabul etmeli
    lewis/alonso didişmesi bu takımda olamaz…
    neymiş arkadaşlar
    f2008 en büyük müş…

  214. fatih küskü avatarı
    fatih küskü

    ferrari çok üstündü her anlamda,bu pistte sabaha kadar dönseler yine kazanırlar..massa için şans galibiyeti oldu denilebilir çünkü o ana kadar kimi hız olarak onu cok geride bırakmıstı acıkcası ama 97 den beri f1 izlerim ilk defa böyle bir sorun gordum:DD yine de biraz sanslıysı o sorunla yarısı surdurmesi ve temposunu geri kazanması gercekten ilginçti..mclarene gelecek olursak,kanadadan farksız bir yarış oldu rezalet acısından..lewisi boş depoyla yarısa göndermenin manası nedir ki onu anlamadım,zaten atak yok bişi yok anca pitte adam gececeksin bu bariz belli..takımın bu sacma hareketleri artık sıkmaya basladı..her hareketimize ceza geliyor buna bir anlam veremiyorum,ceza manyağı olduk son zamanlarda nedir bu anlamış değilim..en azından 6. olabilirdi o ceza olmasa..heikiye gelecek olursak 4. oldu yine de trulliyi gecmeliydi onu yapamadı ve gözümde yine başarısız oldu..bu ivmeyle devam edersek bir kayıp sezon daha yasarız,takımlar şampiyonası zaten bitti ama 2 yarıstan 0 ceken bir lewis için pilotlar sampiyonası umudu da hızla tukenmekte umarım kendine gelir bir an önce takım ve kendisi..neredeyse takım arkadasına carpacaktı hızlı olayım derken..biraz daha sakin olması lazım..kazananlara tebrikler..

  215. Tebrik edilecek iki kişi var bence. 1. si Trulli helal olsun çok iyi yarıştı. 2. si ise Kovalainen.

    Hamilton çok iyi gidiyordu orda direk geçtiğinde yol verseydi daha iyisini yapardı.

    Takım çok iyi iş çıkardı son tebrik de Ferrari'ye

  216. yazık oldu rai ye 🙁 tebrikler massa en büyük tebrik trulliye geçkten müthişti nelson ilk puanlarını aldı ve mclarenlere iyi dayandı tebrikler nelson alonsonun 500. puanı hayrlı olsun pek umdugumuz gibi olmadı ama neyse tebrikler ferrari:D

  217. ferrari kimi avatarı

    Kimi nin peşini uğursuzluklar bir türlü bırakmıyor… Duble çok güzeldi….

  218. büyüksün kimi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir