Button: "Yarın Kazanacak Durumda Olmayacağız"

yazar:

kategori:

Sıralamaların ardından konuşan Button “Bugün herkes için çok zordu ve durk-kalk seansıydı. Biz sürücüler sürekli olarak kendimizi sıralamalara hazırlamak zorunda kaldık. Usain Bolt’un 5 defa 100 metrelik sprinte hazırlanması gibi birşeydi. Bu tür hazırlıkların olumsuz etkilenmesi zihinsel ve psikolojik olarak atletin olumsuz etkilenmesine sebep olur.”

“Ancak bu durum tüm gün boyunca sıralamaları heyecanla bekleyen ve pist üstünde eğlence olmamasına rağmen yağmur altında oturmak zorunda kalan taraftarlar için daha kötü oldu. Onlar için çok üzgünüm çünkü taraftarlar tüm sporların her şeyidir. Umarım yarın onlar için heyecanlı bir yarış sunabiliriz.”

“Bununla birlikte sıralamaların pazar sabaha ertelenmiş olması geleneksel olarak Melbourne’de pazar sabahları plajda içtiğim kahvemi bu sene içemeyeceğim anlamına gelecek. Ancak bu çok kötü bir şey olmayabilir çünkü böylece Melbourne’de pazar sabah içtiğim kahveyi hâlâ şans olarak tutmayı sağlayabilir çünkü yarın burada kazanabilecek kadar hızlı olacağımı düşünmüyorum. Böylece kahvemi içip ardından kazanma rekorum etkilenmemiş olur.” dedi.

Sergio Perez “Sıralamaları tamamlayamasak bile sürekli olarak duran ve heyecanlı, dramatik bir sıralama seansı oldu. Belirsizlik işleri tüm takımlar için tehlikeli bir hâle getirse de çalışanlarımız harika iş çıkardılar. Sakin oldular ve tüm seans boyunca odaklandılar. Böylece Jenson ve ben sürekli olarak her şeyin kontrol altında olduğu konusunda emindik.”

“Yarın çok sıkı bir program olacak ve sıralamalarda yarış arasında çok za zaman olacak. Bu herkes için, özellikle de garajdakiler için zor olacak. Şimdiden onların yapacakları tüm çalışmaları tebrik ediyorum.”

“FIA hakemlerinin 2 ve 3. seansları erteleyerek doğru karar verdiklerini düşünüyorum. Koşullar çok tehlikeli oluyordu. Görüş ve yol tutuşu çok düşmüştü. Yarın da bizim için tehlikeli olabilir çünkü aracımızın henüz gelecekte olacağı kadar rekabetçi değil. Ancak hedefimiz her iki araçla puan kazanmak, şu anda performans olarak biraz önde görünenlerle bağlantıyı koparmamak olacak.” dedi.


Yorumlar

“Button: "Yarın Kazanacak Durumda Olmayacağız"” için 33 yanıt

  1. Bizlerin yaptığı setup'lar takımların gerçek dünyadakileri ile 100'de 1 oranında. Ve bizlerin setup aralığı yani limit aşma, default setup, slide ile süre kazanma vs gerçek dünyada olmayan kıyaslanamayacak birşey oyunların grafik-fizik motorlarından sebeple.

  2. ya beyler çok bilgisizce bi yorum yapıcam ama az biraz haklılık payımın oldugunu düşünüyorum…

    Bu f1 oyunlarını ben 13-14 yıldır oynuyorum ve araç ayarları konusunda artık ciddi anlamda uzmanlaştığım için bu yorumu yapıcam. Benim oyunlardan öğrencidiğim ne kadar doğru orası tartışılır… Bir gerçek var oda hızlı bir arabanın dengesini bulamadığınız zaman gerçekten işiniz sakat diğer taraftan yavaş bir arabayla riskli ayarlar yaparak rahat 1-1.5sn kadar kazanç sağlanabiliyor.

    Sonuç olarak demek istediğim 2 olasılık var
    1) Mclarenin asıl sıkıntısı araçlarının çok hızlı olduğunu düşünüp ona göre ayar yapması olabilir.(Genel araç ayarlarından bahsediyorum,plot değil) Buda plotların neden şikayet ettiğini bize açıklıyor olabilir.
    2)Aracın gerçekten yavaş olduğunu düşünüp araçtan elde elde edebileceleri maximum downforce ve çekiş ayarlarıyla öndeki takımlarla aradaki farkı kapatmak istemeleri ve sonuç olarak plotların her saniye şikayet etmesi.

    Bana 2. tahminim doğru gelsede … içimden bi ses Mclarenci olarak inş 1. olan doğrudur diyor 🙂
    Saygılar

  3. sana saldırdığım falan yok, ısrarla hala aracın zemininde problem vardı diyorsun, bugün sıralama turlarında Hamilton 2. virajın çıkışında spin atıp arka kanadını duvara vurdu, bu olay olmadan önce mi aracın zemininde problem vardı ?

  4. Henry Crazy avatarı

    Hamilton ile Rosberg'i kıyaslamak Hamilton'a saygısızlık olur.

  5. mercedes'in hızını kimseye bağlamadım henüz. rekabet seviyesi belli değil dedim. hamilton aracı duvara çarptığında aracın zemininde problem vardı. hamilton'un rakipleri hamiltonu çekemiyor da demedim, çeken var, çekemeyip her yorumunda alttan alta mesaj vermeye çalışan da.

    insan gibi tartışma yapılamayacak biri olduğunu kanıtladın. sanırım aşırı genç bir arkadaşımızsın. biraz sıkıştığında nasıl bana saldırmaya başladığını kendi yazdıklarını okursan anlarsın. birdaha umarım benim yorumlarıma cevap vermezsin.

  6. Henry Crazy avatarı

    Eski Mclaren Ferrari çekişmesini özledim.Ama bu yıl da Redbull domine edecek gibi duruyor.

  7. hacı ikiside eşit şartlada eşit arabalarla çıktımı he.adam anlıyormu yoook !

  8. aman be amma uzattın, ben ne rosberg ne hamilton taraftarıyım, hatta hamilton'ı rosbergten fazla severim ama birisini yücelteceğiz diye rosberg'i itin bir yerine sokmaya gerek yok, ikisi de iyi pilotlar, mercedesin paketi de fena değil, hala ısrar ediyorum, hamilton ın olumlu etkisi olmuş olsada mercedesin hızını sadece hamilton'a bağlamak fanatizmdir

    Ayrıca neyi görecekmişim ben, ben Rosberg daha iyidir, hep geçecek bilmemne falan demiyorum, ne fantezisi yaşıyorsan artık. Benim görebildiğim kadarıyla önü açık olan Hamilton bugün hatalar yaptı, Rosberg ise yapmadı, bu Rosberg'in performansının bugün daha iyi olduğu anlamına geliyor, hani bu görece bir şeyde değil ki, bana göre sana göre diyeyim… Hamilton'ın aracı aynı değildi diyorsun, tamamda o aracı kim çarptı duvara, ben mi ? Q1 de kimse tam performans göstermez demekte saçmalığın son noktası, herkes Q2 ye kalabilmek için elinden geleni yapıyordu, asıl böyle koşullarda Q1 de herkes elinden geleni yapar, bir sonraki tur pistin ne durumda olacağını bilemezsin, senin gibi düşünen pilot ve takımlar bu şartlarda Q1 de çok elenmiştir daha önce…

    Uzattım biraz ama, şu önyargılarını kendine sakla, Hamilton'ın rakiplerinin taraftarları Hamilton'ı çekemiyor ayaklarının modası geçeli çok oldu, sende mi 5 sene öncede yaşayanlardasın…

  9. heikki 1088 avatarı

    Geçen sene ki aracı iyi ki geliştirmemişler de baştan araç yapmışlar dedirtiyor bu adam bana. Geçen sene de Hami hızlıydı, button ortalarda bir yerlerde kalıyordu… Ayrıca bu kadar çok konuşan pilot olur mu arkadaş ? Anladık işlerin kötü gittiğini. Ama bunu her allahın günü, günde 3 röportajla da beyan etme. Hayır birde lider pilotum diye geziyorsun, araba sana göre yapıldı falan filan. E biraz sus da, millet suçu rahatçana takıma atabilsin…

  10. Lidere ba be yürü be fısso seni

  11. önümüzdeki yarışlara bakalım o zaman… 🙂

  12. rosberg'in rekabetçi olup olmadığını aynı araçtaki başka bir pilotun hızına göre anlarsın. eğer o şekilde değerlendirme imkanın yoksa -ki bugün yoktu- değerlendirebileceğin şey sadece araçtır. mercedes aracıdır. ki bana kalsa onu da değerlendirme şansımız yoktu yağmur ve sadece antreman yüzünden. Q1'de kimse maksimum performans göstermez. yani mercedes'in geçen seneden iyi mi kötü mü olduğu belli değil hemen rekabetçi rekabetçi diyenlere diyorum, geçen sene avustralyada zaten 4. sırayı almışlardı.

    bugün tamamen hamilton'un neredeyse araç sürmediği günden, rosbergin önde olduğunu çıkarmak fanatizmdir esas. neyse, 8 saat kaldı sabret.

  13. Her iki pilotta olumsuz demeçler vermeye devam ediyor.yahu biz bu kadar berbat bir araç yapmayı nasıl başarmışız ona şaşıyorum hala.

  14. anlamadığım nokta şu, ben Q1 den bahsediyorum, Rosberg oldukça rekabetçiydi, Hamilton'ın hata yapıyor olması Rosberg'in performansını gölgeleyecek bir şey değil… burada Rosberg'in hakkını yemeye hiç mi hiç gerek yok. Ayrıca Mercedes bu sezon şu ana kadar rekabetçi gözüktü, bunun tek sebebini Hamilton'da aramak, fanatizmdir başka bir şey değil…

  15. Bu da button ı yaptı f1 efsanesi allahım ya :))
    Button= istikrar ve karmaşık koşulları iyi idare edebilme özelliğidir.Hepsi bu asla arabayı yiyen agresif ve hızlı bir pilot olmamıştır.Kısacası button ve hamilton birbirini tamamlıyorlar ama asla ikiside ayrı ayrı komple pilot değiller tek gerçek bu.

  16. o dediğini rosberg de yapar.rahat ol kafanı yorma relax.sizin başkalarını küçümsemekten tansiyonunuz düşmüş en iyi niyetli tabirle

  17. 2008 yılında rosberge işi teklif edip (2010 a kadar williams la anlaşması vardı ama vardı yani frank amca ikna edilebilirdi (kovalainenden daha başarılı olduğu zaten çıplak gözle bile görülebilirdi).şu an bunların hiç biri olmazdı.yahut 2010 da rosbergin anlaşması bittiğinde mc laren takımına katılabilirdi..

  18. Evet 2010'da ve 2011'de böyleydi ama 2012'de istikrarsızlık yaşadığını düşünmüyorum. Elinden geleni yaptı bence.

  19. button'a zayıf pilotajlı pilot diyor ama bunu hamilton sayesinde diyebiliyor haberi yok. button hamilton'ın takım arkadaşı olmasaydı kimse böyle bişey diyemeyecekti.

    'zayıf pilotajlı' button. ''yavaş button'' hamilton'ın yanına gelmeden önce button'ın böyle bir lakabı var mıydı? yoktu.

  20. nasıl daha rekabetçiydi anlayamadım, yağmur altında hamilton tur atmadı bile. 1. antremanlarda herkes medium ile attı hamilton 0.5 saniye daha hızlıydı. 2. antremanlarda rosberg süper softlarla attığı turla önde göründü ama hamilton süpersoftlarla başladığı ilk hızlı turda, ilk sektörde vettelden hızlıydı, aracın zeminindeki problem yüzünden pist dışına çıkana kadar. yani araç problemi olmasa 2. antremanlarda da diğer mercedese en az 0.3 0.4 saniye fark atacaktı.

    3. antremanı ve Q1'i zaten açıklamaya gerek yok, adam tur atamadı. neyse, avustralya Q3'den sonra göreceksin kimin ne olduğunu.

  21. summer breeze (spa2000) avatarı
    summer breeze (spa2000)

    Bununla birlikte sıralamaların pazar sabaha ertelenmiş olması geleneksel olarak Melbourne'de pazar sabahları plajda içtiğim kahvemi bu sene içemeyeceğim anlamına gelecek. Ancak bu çok kötü bir şey olmayabilir çünkü böylece Melbourne'de pazar sabah içtiğim kahveyi hâlâ şans olarak tutmayı sağlayabilir çünkü yarın burada kazanabilecek kadar hızlı olacağımı düşünmüyorum. Böylece kahvemi içip ardından kazanma rekorum etkilenmemiş olur.

    Gerginlik yok.
    Güzel.

  22. tamamda mercedes rekabetçi zaten, hamilton'ın hızlı olduğu bir gerçek, ama rosberg bugün Hamilton'dan da rekabetçiydi, Rosberg Mclaren'e otursa o zamanda mı Mclaren rekabetçi diyeceğiz, ben yine anlayamıyorum sanırsam bu yorumlarını…

  23. hamilton bu kadar zayıf pilotaja sahip button gibi sıradan bir pilota dahi büyük bir üstünlük kuramadı 3 yıl sonunda 2 ye 1 üstünlük kurduğu yıl dada zaten nerdeyse puanlar kafa kafaya bunun nedeni hamilton evet çok hızlı bir pilot ama istikrarsızın önde gideni olması komple pilot tabirine hamiltonın hiç oturmaması button ında istikrarlı bir pilot olması ancak onunda hamilton gibi hızlı bir pilot olmayısı ikiliyi kafa kafa ya sezonlar geçirtti.Hamilton epey mekanik problem yaşadı ancak bu onun istikrarsızlığına kılıf olamaz massa ile daha sonra maldona do ile sayısız kazalar yaptı birçoğundan kurtulabilirdi özellikle massa ile olan kazaları saçma sapan kazalardı büyük bir pilot aynı pilotla aynı sezonda bu kadar kazaya karışmaz.Hamilton mclarenin potansiyelini ortaya en iyi çıkarandı ama şampiyona ya oynayabilecek kadar kendi potansiyeli varmı bence yok fazlasıyla problemli.Button istikrarlı puan almasını biliyor ki sampiyonluk için bu özelliğe sahip olmak gerekir gecen yıl raikkonen in puan istatistiği örnektir onda da hız problemi var bence araçtan yeterince performans çıkartamıyor.

  24. Yusuf  Hitay avatarı

    ben aracın durumundan şüpheliyim arkadaş.

    geçen yıl(sezonun orta bölümünde) takım arkadaşı yarış kazanırken, button lastikleri anlayamadığı için tur yediği yarışlar gördük. aynı şekilde lewis pole'e oynarken, kendisi Q3 e kalma mücadelesi veriyordu.

    şimdi insanın aklına gelmiyor değil. acaba hamilton olsa yine araç lastikleri çalıştıramayacak mıydı? emin değilim.

    button'ın yarış kazanacağı araç, arkadan önden frenden direksiyondan her açıdan mükemmel olmalı. ancak öyle başarılı bir sürüş gerçekleştirebiliyor.

    ha bu arada, tee brezilya'dan beri, "yeni lastikler süpersonik", " bunlar var ya tam benlik", "anında ısıtıyorum hiç affetmiyorum" diyen pilotun adı da jenson button.

    aracın kendi istekleri doğrultusunda dizayn edildiğini de belirtmeye gerek yok sanırım.

    bu sezon zaten umudum yoktu ama olan "ard arda en fazla yarıştan puan toplama rekoruna" olacak gibi duruyor.

  25. MP4-20 (2005) avatarı
    MP4-20 (2005)

    Yapacağınız arabaya tüküreyim sizin.

  26. Mercedes- Lewis-Hamilton avatarı
    Mercedes- Lewis-Hamilton

    Button birşeyi unutmuş.''TAKIMDA LİDER BENİM'' 😀

  27. hamilton'un oturduğu araca rekabetçi demek rakip fanların huyu zaten. yarın hamilton mclaren'e otursa, yine o aracı bir şekilde ilk 4'e sokar, bu sefer mclaren rekabetçi dersiniz.

  28. Hamiltona mclarende gitmekle hata yaptın dedik ama adam paçayı iyi kurtarmış.yine rekabetci bi araçla yarışacağa benziyor

  29. Sana göre tasarlanmış araç böyle oluyor demek ki 😀

  30. button a göre aractaki tek iyi sey gidebilmesi sanırım. 1 tane olumlu sey yok mclaren de bu demeçlere göre.
    tamam artık hiç bir beklentimiz yok hafta sonundan ama sans eseri ilk 3 filan gelirse hayatımın sürüşünü yaptım diye cıkmasa bari.

  31. Tamam anladık be adam,bir lafı 30 kere söyledin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir