Alonso, Tempo Eksikliğinden Yakındı

yazar:

kategori:

Fernando Alonso, hayal kırıklığıyla ayrıldığı Fransa Grand Prix’sinin ardından önlerde mücade etmek için Renault’nun yarış temposunu artırması gerektiğini söyledi.

İspanyol pilot, sıralamaların ardından podyum şansı konusunda iyimserdi. Ancak çifte dünya şampiyonu kötü bir yarış geçirdi ve sekizinci sırada son puanın sahibi oldu.

"(Stratejinin) kötü olduğunu düşünmüyorum. Ama yarış temposuna ve daha hızlı olmaya ihtiyacınız var. Yoksa iyi ya da kötü bir stratejinizin olması çok şey değiştirmez"

"Asıl rakiplerimizden bir saniye daha yavaştık ve bu çok fazla. Tempomuz çok yavaştı. Start anı çok kötüydü, doğru yeri bulamadık ve birkaç sıra kaybettim. Ardından yarış içinde de yeteri kadar hızlı değildik. Araç dünkü kadar iyi değildi. Belki de düşük hava sıcaklığı dolayısıyla lastikler istediğimiz gibi çalışmadı."

"Bunun olabileceğini biliyordum. Yarışlar böyle. Podyum finişi olabilirdi, daha iyi bir iş yapsaydık bunu başarabilirdik. Yapamadık ve başaramadık."

"Dün iyimser olmak zorundaydık ve şimdi bugün de gerçekçi olmak zorundayız. Bizimkine göre güçlü olan araçlarla mücadele ediyoruz ve yapacak bir şey yok."

Alonso ayrıca yarışın son turlaında Adelayd virajında geniş alınca yerini takım arkadaşı Nelson Piquet’e kaptırmak zorunda kaldı. Ancak İspanyol pilot buna aldırmadığını söylüyor.

"Tur bindirdiğim araç, Force India, beni görmedi ve ben de dışarı taştım. Ama bir ya da iki puan benim hayatımı çok fazla değiştirmez."


Yorumlar

  1. Yine diyorum eskiden olsa tamam istemezdim Alonso'yu ama şu anda takımda görmek istediğim pilotlardan birisi. Fakat Massa mı gitsin Kimi mi gitsin. :S İkisi de kendine göre iyi. Massa giderse takımda çatışma çıkar. Kimi giderse olmaz onu da seviyorum 🙂 İlginç bir durum.

  2. bencede reno araçı çabuk güçlendirmesi lazım yoksa alonso kenidini araca vermez odaklanamz.altına emin olduğu bi araç olsa ferrailerle aynı tempoyu tutturur.ayrıca ispanyada motoru iflas etmeden önceki temposu beni duygulandırdı.inşallah seneye reno şampiyona aracı verir.hatta bunu şimdiden belli etse iyi olur.

  3. Gökhan Demir avatarı
    Gökhan Demir

    Bunlar daha iyi günleri..

  4. renault aracı geliştirememiş yeterince

  5. ne yazıkki dünkü araç bugun yoktu muhetemelen hava durumundan dolayı bu hava toyotaya yaradı alonso muhtemelen düşük depoyla turulliye fark atıp pite girip önünde cıkmayı dusundu ama olmadı hava kötüydü malesef ama piquet nin bu 2 puana cok ihtiyacı vardı umarım devamı gelir

  6. Alonsonun ne kadar kişiligini begenmesemde sürüşünü seviyorum Ferraride görmek isterim merak ediyorum acaba neler yapardı.:)

  7. ogun savaş avatarı

    "Tur bindirdiğim araç, Force India, beni görmedi ve ben de dışarı taştım. Ama bir ya da iki puan benim hayatımı çok fazla değiştirmez." içler acısı bi durumda eski şampiyon euheuheuhe 😀

  8. Ben Alonsoyu F2004te merak ediyorum. Pehhh garip olurdu. 😀

  9. AbuzerKanliKavakli  avatarı
    AbuzerKanliKavakli

    yazık oldu alonsoya podyum alabileceği bir yarıştı pique gayet iyiydi bugün mclaren i arkasında çok iyi tuttu alonso daha iyi yerlerde olucaktır

  10. (PrinceOfTheFormula): alonso bu arabada o kadar cırpınıyor ediyor aracın limitlerine limit katıyor bir tifosi olarak alonso yu F2008 le bugun magny cours da izlemek isterdim acaba 2. ye ne kadar fark atardı?:D

  11. yani ewet doğru söze bişey denmez tabi

  12. (PrinceOfTheFormula): dogru söze ne denirki!!!

  13. Alonso doğruları söylemiş. Tempoda Toyota daha iyiydi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir